icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

mataharyy
24. okt 2011

@vejinka To rozhodně ne, jen jsem ti objasňovala proč s ním je, když i mizerná, ale pořád určitá jistota, pokud ví že k mámě nemůže co má dělat, navrhovala jsem je dost organizací na pomoc holkám v jejím případě, určitě by se dalo najít spoustu možností, ale volba je jen na ní 😉

sirinka
24. okt 2011

@vejinka ako ked jednu noc nebude dobre spat tak sa co stane?

alexandra_j22
24. okt 2011

@nativanativa čitam si tu ako reaguješ a dost sa mi to páči 🙂... ale ako vidiš tak si dievča nenecha poradit 😖 normalne ma to vytača ked si to tu čitam !!!

dazdovka
24. okt 2011

@briana mam pocit, ze on to tusi, on si ta mozno chcel tehotenstvom poistit... aj chlapi to robia je to hrozne necestne, prave chlapi vo veku toho tvojho lebo su lenivi na snazenie sa pestovat si vztah, alebo hladat novy... Videla si film JUNO? Urcite si ho pozri, dieta mozes dat aj na adopciu, je to normalne, kamaratka robi porodnu asistentku a anonymny porod nie je nic nezvycajne.

katy1979
24. okt 2011

@sirinka to mi je jasne ze to tusi a vyhyba sa rozhovoru len to nemoze donekonecna. aj ked na rozmyslanie je dlhych 9mesiacov ci v tomto pripade uz menej

katka888
24. okt 2011

@briana
hned teraz utekaj a povedz mu to.
ad jedna ti hned odlahne, ad dva natahovanim sa ti len stres bude stupnovat a nic absolutne nic tym neziskas... a ad tri.... predsa musis vediet ako dalej.. a bez jeho reakcie je zbytocne si vymyslat co budes robit a trapit sa nad tym... aj tak ked mu to povies tak vsetko co si si vv hlavke rpedstavovala dopadne uplne inac...
chod a uz neotalaj....

vejinka
24. okt 2011

@mataharyy suhlasim..ak s tym clovekom nexce zit ..nech mu nic nehovori zbali sa a odide do nejakeho centra tam sa o nu postaraju postavi sa na vlastne nohy a bude to lepsie ako sa necha doslova "vydrziavat" strarym paprdom

sirinka
24. okt 2011

@katy1979 ale vies ako to je, niekedy ked sa moc tlaci na cloveka, moze sa zasprajcovat a uz nim nepohnes...niektore situacie proste potrebuju cas a predychat....

vejinka
24. okt 2011

@sirinka no myslim ze nebude spat tak ci tak... 😖

nativanativa
24. okt 2011

@alexandra_j22 jeziiiiiiiiiiiiis , ja bych mu nalozila kolko by sa do neho zmestilo !!!!! uz zacinam penit v posteli fakt !!!! jaka unava ????!!! takto by sa moj chlap ani len nesmel pokusit o nejaku takuto vetu .... , to ako sa chce k tomu postavit ked jej teraz povie ze je unaveny a ona sa s nim potrebuje porozpravat na dost vaznu temu 😠 😠 😠 😠

katy1979
24. okt 2011

@sirinka hej viem tak je to aj tak na nej

traktor
24. okt 2011

ja len nechapem..pisala si , ze dieta velmi chce..tak kde je problem?..a dost zvlastne, ze vie, zi si bola u lekara a vôbec ho nezaujima, ako si dopadla a ide spat?..ci by bol ziarlivy ci nie, ci by chcel dieta ci nie, urcite by to nevydrzal do druheho dna a hned by to chcel vediet..nie?.. 😅 ..teraz nie je zvedavy , co riesis na nete?..no sup..dvihnut sa a ries..nie tu..ale doma..

mataharyy
24. okt 2011

@sirinka Právě podle mého by mu to měla říct teď, pak to nechat přes noc uležet a zítra na toto a téma další život, rozvést diskusi 🙂

sisaha
24. okt 2011

podla mna uz to spolu preberaju..

vejinka
24. okt 2011

@traktor je nejaky divny...keby ze ja poviem ze idem k dokimu este tam by mi tri krat volal ci som uz na rade... 😅

nativanativa
24. okt 2011

to som este nezazila ani u jedneho chlapa , ze by nebol zvedavy ako som dopadla u gyndosa ......

sirinka
24. okt 2011

@mataharyy inac je velmi tazke usudit, co by bolo najlepsie, ked dotycneho pana ziadna z nas nepozna...na niektorych chlapov natlak funguje, aj sokova terapia...ale ci aj on je ten typ...aby ho viac nevystrasila, ako si pomohla...

alexandra_j22
24. okt 2011

@nativanativa ja ked som zistila, ze som tehotna tak som okamžite (ešte v sede :D ) volala priatelovi aby okamžite dosiel za mnou!! väčšina zien to robia romantickejsie ale mne to v tej chvíli bolo uplne jedno hlavne aby to hned vedel!!! byt na jej mieste tak mam žaludočne vredy !!! čakat kedy sa pankovi bude chciet komunikovať 😠 pchee

vejinka
24. okt 2011

😠 aj podla mna to treba povedat hned..naco cakat kym bude mat lepsiu naladu? nech sa ide vypchaj aj s naladou! ide o neho priatelku tak nech sa stara unaveny postarsi panko zajtra tu naladu moze mat este horisu a ona by len cakala a cakala ako taka " chuderka" kym sa uraci stary pan zodvihnut rit a vypocut si ju ved ak je unaveny nech sedi alebo lezi nemusi stat 🙄

nativanativa
24. okt 2011

@alexandra_j22 mne este ani kramy nemeskali a uz aj som volala chlapovi a kecala s nim o tom , preco a ked ano tak ako to bude s nami ..... , to sa akoze o takychto veciach nerozpravaju ????? ved je to uplne normalne 😠 😠 😠

timona
24. okt 2011

mne sa zda divne ze sa mu to boji povedat....su spolu 4 roky, pri sexe sa nijak zvlast nechrania, tak to by asi kazdeho napadlo, ze moze kedykolvek otehotniet...pochopila by som ze sa to boji povedat mame..ale partnerovi?
😖

locko007
24. okt 2011

No ja to prádlo dneska asi nedožehlím. už ma vážne unavujú títo chlapi. Nevedia sami čo by chceli. Vždy sa musí na nich brať ohlad. A kto bude brať ohlad na nás. Dúfam briana, že v tejto chvíli si neohrýzaš nechty pred PC a našla si odvahu mu to povedať. Unavený-neunavený toto nie je debata typu "čo si zajtra uvaríme, čo chceš pod vianočný stromček".

vejinka
24. okt 2011

zeny ja tu cakam ako keby isla napinava telenovela...az ma zaludok boli jak sa toto skonci..ale zerem tooooo 😀 dufam ze este napise ako dopadol pokus o nadviazanie kontaktu z "unavenou chlapinou"

nativanativa
24. okt 2011

je to v kazdom pripade divne , ako spomina baba, ze oni v podstate sa iba " uspokojuju navzajom " , ale to je vedlajsie .... kazdy sme iny
len aby neodisla od neho s dlhym nosom ..... , aby ju nezacal upodozrievat ze to nema nakoniec s nim , ked je taky ziarlivko

vejinka
24. okt 2011

@timona co ak nema na tabletky a kondomy nekupuju z ebayu ako my..100 kusov za 20 euro 😀

etuska
24. okt 2011

@briana
jednoducho mu ukaz test a je vybavene-aj podla mna tusi co sa deje ked vie,ze si bola u gynekologa a nedostala si MS 😔 drzim palce 😉

alexandra_j22
24. okt 2011

@nativanativa ten vzťah je akýsi cely divný ....ale vsak jej tu radia vsetko skusene ženy tak nechapem prečo niečo neurobi ked prosila o radu 😠 .... ked si to tu čítam, tak je to lepšie ako nejaky sitkom :D

aduskatt
24. okt 2011

@vejinka aj ja tak cakam🙂

aduskatt
24. okt 2011

baby, ja si myslim, ze dnes sa uz zaveru nedockame☹

vejinka
24. okt 2011

@nativanativa aj to je mozne...pockame co napise ako to vzal a ci este zije..lebo stary pan kludne moze otrcit kopyta pri takejto sprave 😅