icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

timona
24. okt 2011

inac toto je asi najzaujimavejsia tema na MK... 😎

raza
24. okt 2011

ženy ja už som aj panelák stíšila, čo som do tohto tak zažratá 😀

aduskatt
24. okt 2011

@raza ja tiez sledujem serial len na pol oka🙂

alexandra_j22
24. okt 2011

Baby nemate chybu !!!! 🙂

vejinka
24. okt 2011

@etuska kedze nema deti pochybujem ze bdue vediet co je test..moj bol ako z inej planety ked som mu ukazala prvy test kukal jak puk ze co to je? a zacal studovat pribalovy letak lebo nevedel kolko palciek tam ma byt ked je pozitivny a kolko ked je negativny..nie kazdy chlap chodi na konika 😉 😉

mataharyy
24. okt 2011

@nativanativa Otazné či by to pro ní nebylo lepší, kdyby nakonec odešla... 😖 Ono takovej žárlivec nic, moc jedna známá měla taky takového, pokaždé když se někde o pár minut zdržela, tak telefon scéna jak hovado a už většinou čekal u východu z práce, někdy jsem měla dojem že jí normálně sleduje. Nemohla nikam, s kamarádkama, on žárlil i na to že jela na návštěvu k rodičům. Po roce se odhodlala a doslova od něj utekla, jediné štěstí že s ním neměla děti

traktor
24. okt 2011

no..deti moje..vecierka..aj moje baby uz isli spat 😀

nativanativa
24. okt 2011

@alexandra_j22 ja som jej od vcera hovorila , ze uz to ze on je od nej o 15 rokov starsi je pritiahnute za vlasy , on je skuseny harcovnik , ma uz co to za sebou a mozno je aj rozvedeny , to ja neviem .... ona je mladunka a vsetko ma pred sebou , ved jej moze byt otcom .................................................................... , ja na takto vztahy nemam zaludok , prepacte teraz ked to citate , to je moj nazor , ale zodpovednost nesu obaja ......

vejinka
24. okt 2011

kiezby sa to skoncilo krasnym happyendom..normalne som ochotna poslat balicek veci pre babatko...len aby sa ho nevzdala 😵

sisaha
24. okt 2011

@nativanativa ja si myslim, ze urcite tam padne podozrenie, ze to nema s nim... Ale ak je to fakt taky pako a neznormalizoval by sa ani do tyzdna, tak by som ho opustila a porozpravala s mamou ci nepomoze..

mataharyy
24. okt 2011

@vejinka Já dostala otázku a to jsou jako dvojičky, když to ukazuje dvě čárky? 😀

zufzufmeister
24. okt 2011

@briana Ahoj, ja ťa tiež súdim nejdem, ono nakoniec aj tak si urobíš po svojom, len ti chcem povedať, že som bola v podstate v presne takej istej situácii ako ty. S priateľom sme sa poznali 3 mesiace, keď som otehotnela a už vtedy som mala pocit, že to asi medzi nami klapať nebude. Okrem toho tiež som nebola veľmi "na deti", nebola som taká, že by som nakúkala každému do kočíka a túžila po dieťati, vôbec nie. Skôr som pochybovala, že to vôbec niekedy na mňa príde a poviem ti keď som si urobila test a zistila, že som tehotná, tak to bol koniec pre mňa a uvažovala som presne nad tým istým ako ty. Moja mama presne to isté, priateľa nemala moc v láske, lebo som sa kvoli nemu rozišla s ex, s ktorým som bola 10 rokov a to bol ako jej syn. Čiže ona prvá mi povedala, nech mu o tom ani nepoviem a idem na potrat, rozídeme sa a všetko bude ako pred tým... Aj som tak bola rozhodnutá, nevedela som si to predstaviť absolútne vôbec, ani s priateľom, ani s dieťaťom. Priateľ už bol pobalený, už sme spolu bývali, o ničom netušil, ale ešte ráno sme boli spolu, furt som revala a jednoducho som si povedala, že si to nikdy neodpustím, ak mu to nepoviem, ak si ho nechám zobrať... A povedala som mu to...Bol šťastný, ostali sme spolu, aj keď stále to škrípalo, ale asi skôr kvoli mne, že som s tým všetkým nebola vyrovnaná... Až tým ako to dieťa vo mne rástlo a začalo sa hýbať, išla som na ultrazvuk a s priateľom sa to nejako urovnalo, tak som sa pomaly začala tešiť. Mama to dlho nevedela predýchať, u nás bol ten problém, že ani jeden sme neboli zabezpečení, čiže sme bývali s mojou mamou, čo vôbec nerobilo dobre, lebo stále len kuvikala a nevedela to prežiť, ale čím menej mi všetci priali, tým viac som si začala vážiť priateľa, čo robí pre nás, že sa snaží zmeniť... A ku koncu tehotenstva, som bola najšťastnejší človek na svete... Aj keď stále som netušila, či vlastne budem dobrá matka, či sa vo mne vôbec prebudí materinský cit a tak... Ale poviem ti ako sa malý narodil, nič iné nie je podstatné, teším sa zo všetkého čo sa učí pomalinky, aký je krásny, úžasný a náš nádherný chlapec. Teraz keď sa smeje, začína sa rehotať a vidím ako ma ľúbi, neviem si ani predstaviť že by som ho nemala. Som si povedala, že keby to aj neklapalo s priateľom, tak to stojí za to, vychovám ho predsa a je to taký obrovský dar, že som si to skutočne nevedela ani predstaviť doteraz. Povedali sme si aj s priateľom, že alebo nás to dieťatko spojí, alebo úplne rozdelí, že si každopádne nebudeme robiť problémy a neskutočne nás spojilo, pochopila som, že je naozaj úžasný chlap a som veľmi šťastná. Teraz keď aj moja mama sa mu prihovára a vypráva aký je krásny, tak sa jej spýtam, či už zabudla, že ma posielala s ním na potrat, tak len skloní hlavu a je ticho... Proste, určite ak si to aj nevieš predstaviť, nechaj si to prejsť hlavou, povedz to priateľovi, lebo má na to nárok... A drž sa, viem, že to nie je vôbec ľahké, ale ver že to stojí za to...

nativanativa
24. okt 2011

@mataharyy chorobna ziarlivost je veeelmi zla a nevrha dobre svetlo do vztahu , vztah je v prvom rade o vzajomnej dovere a ta ked tu nefunguje tak potom neni o com .... , je to iba trapenie 😖 😢 😢
a to uz moje svedomie by mi nedovolilo ist dalej s takym clovekom ktory je upodozrievavy a robi furt sceny

locko007
24. okt 2011

No dobre, vy ste stíšili TV. Ale mne tu už trištvrte hodinu ide naprázno žehlička. Asi sa nedočkáme dneska záveru. Ale to asi preto, že mu to už rozpráva. Bodaj by to všetko dopadlo dobre. 😀

lady511
24. okt 2011

@briana Ahojky..napíš mi čo cítiš ty či by si si to bábetko želala

aduskatt
24. okt 2011

@locko007 ja tiez stale klikam na F5🙂)

lucinocka
24. okt 2011

@locko007 ved uz napisala odpoved 🙂

mataharyy
24. okt 2011

@nativanativa Nesoudila bych to co neznám... Mě bylo patnáct a půl když jsem začla chodit s přítelem kterému bylo dvacet pět, šestnáct a pár měsíců když jsme spolu začli bydlet, dvacet když jsme se vzali a jednadvacet když se nám narodil první syn. Jsme oba spokojený. Dnes už to není o věku, někdo je v šestnácti dost vyzrálej na to aby byl s někým podstatně starším, já si s vrstevníkama například nerozuměla, jako kamarádi fajn, ale co do vztahu nepoužitelný... 😉 A tedy nevím, ale otcem snad ne, však jsou o patnáct let, to není tak hrozné koukněte na Gotta 😎

vejinka
24. okt 2011

@mataharyy aj moj to povedal 😀

lucinocka
24. okt 2011

ci uz to zase riesia ? :D hodila som oko na FB na pol hodky a uz je tu o 10 stran viac 😀 som zvedava na vysledok :D

nativanativa
24. okt 2011

@locko007 no to som povodne aj ja chcela zehlit 😀 😀 😀 😀 , ale tu je lepsia sou 😉

adriana7
24. okt 2011

@briana , ak to dieťa nechceš, nenúť sa do toho, pretože k láske sa prinútiť nedá (to musí ísť od teba) a je jedno, či je to láska k chlapovi alebo dieťaťu...
ale ak si človek, normálne cítiaci človek, nie kus skaly a máš to v hlave upratané, tak to bábätko vynos a "daruj" ho inej mamine - daj ho na adopciu...
...moja najlepšia kamarátka nikdy nemohla vynosiť dieťa (mala veľmi ojedinelú diagnózu), a do úvahy pripadala jedine možnosť, že by jej to dieťa niekto vynosil, adeptom bola jej mama, ale bola už fyzicky stará, potom som sa jej ponúkla ja (lebo som ešte netušila, že aj ja sama budem mať problém mať bábo)
...ale už aj moja kamoška je mamou, adoptovali si dievčatko, mali ju od 4. dňa, a bolo to dieťa zrodené z lásky gymnazistky, žiačky, čo sa učila na samé jednotky a chcela ísť na vysokú školu a jej ženatého priateľa. svoje dieťa vynosila, porodila, dala mu meno, moja kamarátka jej ho nechala...vieš, život je všelijaký, ale chybné a nemorálne rozhodnutia sa vrátiť nedajú...pretože pokiaľ nejde o život, ide o h..no...ale ak ide o život...drž sa 😉

nativanativa
24. okt 2011

@mataharyy no ze prave gotta spominas ..... fuj to , ale tam ide o peniaze si myslim ..... 😅 😅

katkapapacova
24. okt 2011

ahojte, povodne som nechcela reagovat, ale vela nazorov je takych ktoe sa mi pacia 😉
kocka, nechcem ti kazat co mas robit, ale skus si precitat nejake temy snaziliek,dostala si krasny a vzacny dar, nedaj sa len tak, mozno dnes nemas pocit ze chces dieta ale ked sa narodi bude to to najcennejsie stvorenie

vejinka
24. okt 2011

@locko007 esteze to nieje plynovy sporak ..ale "len zehlicka" 😀

vejinka
24. okt 2011

@mataharyy ale gott je mega stary paprda so zlatym hlasom..ale to ho neospravedlnuje..kurnik sak on ma milenky sikoro daleko a mladu zenu...fuj hamba taky clovek

nativanativa
24. okt 2011

baby , je to tu napinave ako guma v gatiach 😀 😀 😀

ajca123
24. okt 2011

Babulky nezalezi na veku 🙂 moj byvali bol starsi o 20rokov ale on nechcel mat dalsie deti a aj tak bol zenaty chodili sme spolu 5rokov a ked som videla ze to nema buducnost,rozesla som sa s nim lebo ja som tuzila po rodinke 🙂
No a byvali si nasel o par rokov este mladsi babu ako som ja rozvedol sa so zenou a teraz sa snazia mat dieta a byvali ma 51rokov
A ja som si nasla princa podla mojich zelani 🙂 co ma nepodvadza s manzelkou a nechodi po bordeloch ako byvali :(

katka888
24. okt 2011

@zufzufmeister
mimo temy, ale tak krasne sa to cita, to ze si si babo nechala a viem aku radost prezias, lebo mame doma podobny 4 mesacny pokladik a nic na svete by som nedala za to,ako sa na mna usmeiva, ako sa jeho ocka na mna smeju, ako si nadranom dzavota a ako mi tie prsteky chytia moj prst, ako si obdivuje pasticky... do rana clovek moze opisovat tu radost a aj tak u nedokaze uplne popisat...
a ked sa na neho pozeram, chcem dalsie babatko 🙂

katkapapacova
24. okt 2011

@nativanativa kam sa hrabe seherezada 😀