icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

bobocka
25. okt 2011

ach zeny.sledujem tuto temu . na zaciatku som aj prispela.za den a pol ste stihli napisat 35 stran.to je slusny vykon 😅 .kocka na zaciatku napisala svoj problem,poprosila o radu.vyjadrim sa a basta.ale nie.same ste si tu z toho spravili sukromnu telenovelu.kocka nie je na tom ako niektore my tu.nemusi byt konikovy zavislak a stale ho mat zapnuty.napise ked sa jej da.za 35 stran jej napisalo uz tolko zien,ze by tu bola do neviem kedy keby mala kazdej osobne odpisat.klobuk dole pred nou ak by to vladla.ja som jej napisala a na mna nereagovlaa a co,teraz si tu mam zacat dupat nohou ako rozmazmane decko,ze mne nenapisala? a ked uz mate pocit,ze je to cele vymyslene a ze to nedava hlavu a patu a dievcina si vymysla a protireci,tak co to rozoberate na neviemkolko stran?tak chodte na inu temu.je tu koooopec zien,ktore potrebuju poradit. 😉

lenka3007
25. okt 2011

@katka888 to som chodila aj ja takto po skole do roboty, ale to je poobede, nie v noci. Pre mna nocna znamena od 22.00 do 06.00.

leslyelee
25. okt 2011

@irriss Asi pred dvoma dňami som pridávala príspevok. tiež som to na začiatku nemala lahké nakolko mám 17r., no dnes som maminkou krásnej mesačnej dcérky a nikdy by som ju nevymenila... A keď pomyslím na to že môj otec chcel aby som isla na UPT( lebo skola a všetko ostatne) tak som velmi štastná že som sa nerozhodla inak, ako si maličku nechať. Dnes som najštastnejsia, hrdá maminka 🙂 🙂 🙂

bobocka
25. okt 2011

@briana no som zvedava ci sa este vobec ozves.podla mna uz mas aj tak predstavu o tom co a ako.popisane bolo toho dost.🙂

alenka600
25. okt 2011

@bobocka velky suhlas - ja som uz hned na prvej strane, na zaciatku diskusie napisala briane, nech sa pripravi na to, ze sa tu bude kamenovat, lebo akosi je to na MK moda. Na zaciatku som par krat prispela, ale odvtedy uz len so zaujmom sledujem ako rapidne rastie pocet stran v tejto diskusii a je to uplne zarazajuce. Zi a nechaj zit, ani ja nemam pravo sa strarat do toho kto si co pise a nech si to pise kam chce a venuje tomu casu kolko chce, len som doslova sokovana....

katka888
25. okt 2011

@leslyelee
🙂 tak krasne sa to cita, ze si sa nevzdala a nevybrala si si zdanlivo jednoduchsiu cestu 🙂 taaaak sa tesim a drzim palceky, urcite to zvladnes a budes na seba neskor hrda, ze si to dokazala.

leslyelee
25. okt 2011

@katka888 Určite, nikdy nebudem lutovať! Tiež som sa na to necítila ale moment kedy som zistila že som tehotná tak som sa nevzdávala.Vedela som že to nebudem mať lahké no ani nemám ale bojujem a zo začiatku som bojovala proti svojemu vlastnemu otcovi ale bojovala som za život svojej malej krásky. Časom a celé tehu som sa pripravovala na to že bábetko budem mať a že sa o neho budem musieť postarať, lebo ja som jeho matka..(k uvodnemu príspevku) Fakt nechápem prečo by to malé neviniatko malo trpieť za ich chybu?!..Však ono za to už vôbec nemôže tak prečo by si ho mala dať vziať. Nech napraví chybu ona, nie ísť na UPT a zbaviť sa starostí !..Ako jasné je to jej rozhodnutie a možno ani z daleka neviem v akej situacii sa nachadza ale naozaj si myslím že nieje správne isť na UPT! Ale nech už sa rozhodne tak alebo tak, snaď jej rozhodnutie bude správne! 🙂

winipega
25. okt 2011

@jabadaba no ved si pockame co napise,ma to fakt zaujima.a co ked prave o to ide?? niekto hodi navnadu a hla kolko rybiek sa chytilo 😀 prepac ale keby niekto si zo mna robil srandu tak reagujem a nie ze ona zacne pisat uplne od veci,akokeby ju nezaujimali absolutne ziadne prispevky,len sa dobre smeje za PC.to je len moj nazor...

traktor
25. okt 2011

@asfodelka ona pisala , ze pracuje..nechodi do skoly..o skole len uvazovala, ze ju bude studovat externe ..a robieva na nocne zmeny..

lija15
25. okt 2011

@briana bud stastna ze cakas dieta...moja sestra nedavno porodila druhe babo a je sama...obaja partnery sa na nu vykaslali a boli ziarlivy...moja mamina mala 42ked sa stala prvykrat babickou a terazz ma 44 a ma 4 vnucatka a je najstastnejsiou babickou na svete, myslis ze kricala na sestru??ktora je slobodna mamicka, je najstastnejsi clovek pod slnieckom ze ma 2 krasne deticky a aj ja mam 2 krasne deticky a mam 24 tak sa neboj ked sa teraz necitis na babo,ale ked tu krasnu bodku zbadas na UTZ tak zmenis nazor ver mi je to ten najkrasnejsi dar cakat dietatko,ktore ti bude kazdym dnom svojho zivota robit len radost a ty budes hrdou mamickou...nechod na potrat...ak sa pocas tehu nebudes citit byt matkou daj ho na adopciu...ale nebudes mat vycitky svedomia ktore velmi tazia srdce

jabadaba
25. okt 2011

@lija15 boze drahy, dalsia co radi dat dieta na adopciu ked sa mamicke odnechce byt mamickou!!!! To uz nebude mat vycitky svedomia? Kristove rany premilene, toto kde beriete tieto uchylne nazory kazda jedna co ste radsej za adpociu hotoveho cloveka ako za abort par tyzdnoveho nic si neuvedomujuceho a nic nepocujuceho plodu!? To fakt tak fantasticky u nas funguje ten adopcny system, ze tim detickam bude najsamfasa? Co su toto za rady? A vraj zeny....totalne pomylene dojmy s pojmamy. 😖

jabadaba
25. okt 2011

@lija15 radsej ani nespominaj svoju sestru, to neni zrovna priklad normal spravania - mat druhe dieta s druhym a aj to s rovnakym ako prvy co ju okaslal. Toto by som ani nehovorila nikomu, lebo ak si niekto vybera jedneho idiota za druhym tak to je uz diagnoza. Odpust. Treba si aj rozmysliet s kym do tej postele vleziem sakra, tak aby nezostali nasledky v podobe uvah o UPT ci osamela mamicka. No nestacim sa na tomto fore divit ako Alica v risi divov kolko ....zien tu je. Sorry, ale nedalo mi uz. A to tu este niekto bude uvadzat ako priklad. Jezisi, kde sme sa to dostali!

irriss
25. okt 2011

@jabadaba
Volas Jezise..pojd k nam nahoru..ja taky koukam zezhora 😉

ajca123
25. okt 2011

@jabadaba ahoj aj moja mama mala take stastie na idiotou :( :( :( ale ja som nastasti z jejich chyb poucena a mam chlapa ktory ma miluje aka som aj ked mam chybulky,ale to mame kazda ze???
S drahym sme 8rokov a milujeme sa viac ako na zaciatku nasho vztahu 🙂

No este nedosla odpoved od zakladatelky teto temy 🙂 lebo toto citat nema asi vyznam 🙂

macamac
25. okt 2011

@jabadaba ale-každý môže mať svoj názor a zato nie je matkou? 😕
no vidíš-podľa mňa nie je matkou tá, čo pôjde na potrat 🤐
a teraz sa tu hádajme všetky medzi sebou....
téma nie je o tom
je to fórum a každý môže napísať svoj názor
podľa mňa vždy lepšie dieťa dať "na adopciu" ako poslať "na smrť"
a to, čo kto kedy považuje "za človeka" je tiež každého vec, žiadna veda ani medicína na to nevie správnu odpoveď
včera bol len "plod", "žĺtkový vačok"....a dnes je už človek? kde je tá hranica?
a nespájajme si názor na toto čisto s vierou v Boha alebo náboženským fanatizmom
je tu x mamičiek, čo neveria-a majú rovnaký názor
ono to totiž nie je ani tak o viere v Boha, ale mnohokrát o tom, že som cítiacim a hlavne mysliacim človekom
a že mám úctu k životu vo všetkých jeho formách

veď toto nerobia ani zvieratká 😔

irriss
25. okt 2011

@macamac
Myslis si, ze se zene zije lepe s pocitem a vzpominkou na potrat, ktera sice prijde, ale muze zas casem odeznit (zalezi na duvodu, proc se tak rozhodla)
a nebo
se lepe zije zene, ktera si po case uvedomi, ze jeji dite kraci po svete a je nekde jinde nez s ni..budi se spocena nevedic, kde jeji dite je, pochybujic o jeho stavu, zda ma co jist ci ma teplou dlan a cistou postylku a nemoci udelat nic nez cely zivot silet a hledat?

Nejde o viru, jde o vnitrni pocit zeny...
s jednim uvedenym prikladem se da prezit a zit , s druhym NE (muj nazor)

macamac
25. okt 2011

@irriss to je o každej žene individuálne
niektorá dokáže žiť s pocitom, že nedala šancu svojmu dieťaťu v pohode, iná nie
a niektorá aspoň nemusí celý život riešiť, že mu šancu nedala, ale napr. dala mu aspoň ten život, keď viac nemohla a urobila šťastných neplodných ľudí a konieckoncov aj dieťa
viem, o čom píšem- vyššie som spomínala, na našej ulici sú takto 3 manželské páry, čo vychovávajú mimi od pôrodnice
a nebyť tých skvelých maminiek-neboli by šťastní naši priatelia
a detičky milujú ako svoje a vedú si skvele

winipega
25. okt 2011

No neviem ci sa dnes dockame tej zakladatelky...Ja som uz zvedava cim nas prekvapi 😲

briana
autor
25. okt 2011

tak dnes som mu to povedala. žiadny list, z očí do očí. jeho reakcia? zla. on čakal že mu idem povedať že sa chcem rozisť a popravde tešil sa lebo sa chcel rozisť aj on. pokračovalo to vyčitkami aky mame nahovno vztah, vyčital mi že za všetko možem ja a v poslednom rade nezabudol dodať že si nie je isty či to dieta je vobec jeho. klasika, čo som mohla čakať... a vlastne, nedohodli sme sa naničom lebo potom si zapol film. akože nič sa nedeje. takže s takymto človekom ja dieta vychovavat nebudem a nechcem.

katka3012
25. okt 2011

Ak ti mozem poradit,tak to co mas teraz po srdcom ,nenechaj ho zabit,len kvoli tomu,ze si nechceno otehotnela.Tak si si mala davat vecsi pozor,ked si nato este neni pripravena,ale ono to babenko za nic nemoze,Drzim palce,a verim ze sa spravne rozhodnes.

briana
autor
25. okt 2011

a uplne som vytočena nešťastna a lutujem že som mu to vobec povedala.

nativanativa
25. okt 2011

@briana COZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
DRZTE MAAAAAAAAAAAAAAA

winipega
25. okt 2011

@briana nuž tak to už len ísť na ten potrat či?

katy1979
25. okt 2011

@briana mas kam ist?

nativanativa
25. okt 2011

@briana no tak to sa dalo cakat , veeeeeeeelmi rychlo si od neho zbal veci a utekaj kade lahsie , taky chlap si nic nezasluzi !!!!!!! len co dietatko ??? ako to citis ?? 😒 😒 ☹ ☹

briana
autor
25. okt 2011

momentalne mi asi nič ine neostava...jeho reakcia ma teda dostala na kolena. ☹

briana
autor
25. okt 2011

možem k mame , ale proste na potrat budem musieť isť, a podnajom ja sama nebudem vedieť splacať. bohvie, možno sa ešte k tomu vyjadri, vlastne bude musiet, kedže sme to nijak neuzavreli. 😒

nativanativa
25. okt 2011

@briana a mas ponaucenie , je mi to luto 😢 😢 😢 😢
ale hlavu hore ... v tomto pripade ides asi na uptcko nie ?

briana
autor
25. okt 2011

@nativanativa myslím že inu možnosť moc nemam. 😢

digysa
25. okt 2011

Ja som si precitala prve dve strany a tuto poslednu.

Som si ista, ze moj nazor (nechod na potrat) tu uz bol pridany aspon na 20-tich stranach, tak naco sa opakovat 🙂

Ale @briana chcela poradit a precitat si vase nazory...... dostala ich.

Nechajte ju rozhodnut sa v sukromi a nedrankajte od nej odpovede..... Ma toho dost, o com musi premyslat....

Podla mna si "riadne" dosrala zivot uz len tym, ze 1. sa nepoucila z maminej chyby a 2. bude mat dieta s clovekom, o ktoreho uz nestoji...

Pekny zaciatok do zivota....

Ale toto vsetko su malichernosti, ked sa jedna o zivot dietata. Ja, ako 19-rocna by som sa s mamou o tom poradila aj keby ma mala "zabit". 😒