icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

pici
23. okt 2011

@helenka333 asi si ty v zivote este vela neprezila ked tvrdis ze buducnost je LEN babatko...

pici
23. okt 2011

@julianka777 ano... kazda tema sa zvrtne vzdy...

julianka777
23. okt 2011

@pici ale naco...kazdy je strasne premudrely...ved stacilo napisat normalne a nie hned tu davat 10 vykricnikov an neviem co este...ani sa nebudem divit ked uz to dievca sem neprispeje

pink_lady
23. okt 2011

nuz, na stranke pre maminy, tehuly a buduce maminy ti asi nikto nepovie co tak chces pocut 😠 pozehnanie pre zabitie svojho dietata...dietata, ktore si pocala a je odkazane len a len na teba. 😒
ak ovsem si tu nerobis z ludi srandu 😖

helenka333
23. okt 2011

@pici ale nie je to spravodlivééé...tiež čo deti chcú mať nemajú a tie čo nechcú majú???Viem že život je taký, ale preto že je ešte mladá, si musí poriadne rozmyslieť čo urobí, za to že bude mať krásne zdravé bábo, sa život nekončí, práveže len začína.....ja mám sice len 25 ale som prešla tolkým zlým že možno 50 ročná žena tolkým neprešla....len chcem aby si poriadne rozmyslela čo urobí @briana, aby jej to nebolo ľúto neskôr ☹ ☹ ☹ ☹ @briana prosím ťa porozprávaj sa o tom s mamkou tvojou a ja s priateľom a uvidíš ako natom vtedy budeš, možno si to rozmyslíš možno nie ale určite sa s nimi porozprávaj a budeš mať aj ty lepší pocit, aj ked sa predsa pre ten potrat rozhodneš, že si sa nerozhodla sama ☹ ☹ ☹

helenka333
23. okt 2011

@pici no ver mi prežila som toho dosť a viem, že ked nemáš bábo, je to o ničom....ty mi nemôžeš radiť, ked nevieš čo všetko som ja prežila ☹

pingu1
23. okt 2011

@pici podla slovenskej legislativy??? to co je za blbost? odkedy stat udava, ci je to plod, alebo dieta? ach boze..... tak ak ty otehotnies, tak podla slovenskej legislativy si daj zobrat "plod" aj ty... ved si spravis druhe... nie? 😠 😠 😠
@helenka333 kurnik, neviem, preco to beru takto. ja nie som zaryty krestan, ale ved uz to oplodnenie znamena, ze to bude dieta..... ci niekto si mysli, ze dieta je len ked ho porodis... inak nie... nosi bocian... ach boze, niektore zeny... no radsej sa nevyjadrujem, lebo mi to dviha tlak

pici
23. okt 2011

@helenka333 ale nehladaj v zivote spravodlivost lebo mas co robit na dlhu dobu.... ja sama deti nemozem mat, ale nebudem jej tu pisat ze zavrazdi svoje dieta... je to jej vec... a su zeny pre ktore dieta nie je to, co v zivote chcu.. a mozno k nim patri, tak ju neodsudim ako biologicky odpad len preto ze sa na to neciti...

anjelicek26
23. okt 2011

@helenka333 - mat ci nemat babätko nie je o spravodlivosti, nebolo a nebude, a zamyslat sa nad tym je uplne zbytocne. Stoji to cloveka len slzy - alebo hnev.

pingu1
23. okt 2011

@pici ,a @helenka333 si nemysli, ze buducnost je babatko, to si myslis ty... ked do 12 tt to pre teba je vec a od 12 plus 1 tt je to uz zrazu clovek.....

pici
23. okt 2011

@pingu1 prosim ta.. ked mi ides pisat, aspon citaj co som napisala ano?
"podla slovenskej legislativy umele prerusenie tehotesntva je povolene do 12 tyzdna." toto su moje slova. kde je tu plod, kde je tu dieta... to je fakt. zmier sa s tym. a ci ja si dam alebo nedam vziat dieta je opat len moja vec... vynasas sudy dievca zlate a nemas ani ponatia...
nefabuluj!
pani bez fotky. nic o mne nevies... tak bud si precitaj alebo brzdi
@helenka333 a ty nemozes sudit ked nevies o druhych nic viac len to co tu precitas

helenka333
23. okt 2011

@pingu1 no vidíš, neoplatí sa tu písať, lebo ešte mi sme tie zlé a mi nemáme skúsenosti, ktoré by všetko dali na svete pre zdravé dieťa.....je to velmi smutné, dieťa je dar a hotovo a stále to tak bude !!!

pici
23. okt 2011

@helenka333 je tazke citat co druhy napise? ja deti nemam, lebo nemozem. staci? to mi nedava pravo, sudit a radit inej ci si ma dieta nechat alebo ist na potrat..... @pingu1

nativanativa
23. okt 2011

@briana nechapem preco si s clovekom s ktorym vies ze nemas buducnost ??? a este s takym vysokym vekovym rozdielom ???!!! preboha dievca , si mlada a mas na vyber , on je starsi o 15 rokov , ma ine nazory a prezil si svoje a ked pises aky vztah je medzi vami , je to na hlavu postavene ...
to ze si otehotnela , stalo sa, uz sa to neodstane , ja som bola tiez v tvojej kozi , ale mala som 21 , proste sa to stalo po vysadeni hak , boli sme spolu 3 mesiace , veeeelmi som vahala a plakala ako sa mam rozhodnut , nakoniec som si to dala zobrat , bohuzial nebola na to vhodna doba a on nebol vobec idealny partner , na jednej strane som rada ze nie som s nim doteraz , asi by som sa pochovala za ziva , ale na druhej strane ma to velmi mrzi ze som urobila taky krok..... , teraz budem mat 30 a snazim sa otehotniet a bola by som rada keby som uz bola , viem presne ako sa citis ,
rozhodnutie je na tebe ☹

pici
23. okt 2011

lebo kazda co ma dieta ma pravo pouzit "dieta je dar", kazda co dieta nema ma pravo " potrat je vrazda". kazda ktora to zvladla moze pisat " ja som nikdy nelutovala" ... kazda ktora to nezvladla radsej nepise nic, lebo by ste ju tu virtualne ukamenovali...

pingu1
23. okt 2011

@pici ano, mas pravdu.... slovenska legislativa je jedna vec, ale moralne hladisko je druha vec... nevynasam sudy, len sa mi rozum pozastavuje nad nazormi co tu padaju.... ale ved je to kazdeho vec. ja osobne by som to nespravila, ani keby moje dieta bolo neviem ako postihnute. raz mi ho boh dal, tak som povinna sa starat... to dieta sa na svet nepyta, dospeli si to vybrali, a ked si 19. rocna dama mysli, ze teraz nie, inokedy ano, tak to je fakt fakt bezocive... darmo sa rozculujeme jedna na druhu. ona sa mala zamysliet, ked zacala sexualne zit nad nasledkami....

happy8051
23. okt 2011

nuz... ja neodcudzujem a neposudzujem, len napisem svoj nazor:
1. dieta je od pocatia zive stvorenie bez ohladu na to, ci ma 4mm alebo 50cm. Ak zena dieta nechce, mala by na to mysliet skor, ako ho pocne. Minimalne jedna vec mi nesedi... Ked UZ tehotna zena povie, ze dieta nechce MAT. y ho uz predsa mas
2. tvoj partner, nech je v tvojich ociach akykolvek ma pravo vediet, ze ma byt otcom a zaujat k tomu postoj
3. velmi dobre si zvaz, co krok akym interupcia je obnasa a znamena. dieta nie je vec. nie je to dekoracia pripevnena na stene, ktoru v pripade potreby zvesis zo steny a upracs do skrine, pripadne vyhodis do kosa
4. maminky v nudzi tu na MK sa snazia najst sposob ako dietatko uzivit a dat mu vsetko, ty, hoci tvoj partner je zabezpeceny, svojim postojom rozmyslas len nad tym, ako sa dietata zbavis.
5. tvoja mama... ak ma 38 rokov a ma teba...potom ta mala asi dost skoro... a nak sa bojis ze ta "prizabije"...preco nesla na potrat??? porozmyslaj, preco asi
6. ak si tehotna tri tyzdne, si pravdepodobne v 5tt
prosim, precitaj si tento clanok:
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=12

helenka333
23. okt 2011

@pici ja som jej neradila ani ju neodcudzujem len chcem, aby v živote potom viac netrpela, a nikdy jej nebolo ľúto toho čo spraví, je to len jej vec, jej život, to jej neberiem, ona sa musí rozhodnúť...len musí vedieť aj skúsenosti starších a asi čo by bolo lepšie pre ňu...ved ona sa rozhodne, môžme jej tu vypisovať hocičo, si myslím, musí sa ona rozhodnúť a hlavne s jej priateľom a nie bez neho, to tiež nie je férové, že mu o tom nedá vedieť...

danuska111
23. okt 2011

nečítala som všetko čo sa tu popísalo, ale mám jednu známu tá zostala tehotná, keď mala 16 rokov so spolužiakom, nechala si to a majú už dospelú dcéru a to je jediné dieťa čo majú, zobrali sa sú manželmi, všetko im funguje tak ako má, len ďalšie dieťa už neokázali pre xy príčin ma, preto ti @briana radiť, ja neviem, nebola som nikdy v takej situácii, možno si iného zmýšľania ako ja a možno aj mnohé ostatné, ale ako píše @helenka333 dieťa je dar a tak to aj bude, ja by som to nedokázala a ani nechcela dať preč, ale to som ja, je mnoho iných, s inými názormi, inak na to pozeráš ty, lebo tu tvoju situáciu poznáš, ja len to čo som si prečítala....

pingu1
23. okt 2011

@helenka333 ale pozri sa..... my sa za to v pekle smazit nebudeme...... v bruchu to dieta neni a tych par cm mimo brucha uz ano..... no budis.... 😀 😀 😀 😀

pici
23. okt 2011

@pingu1 to, co by si urobila ty... je len o tebe.. toto nie je o tebe... to, ze by si ty toto a hentoto dokazala a toto a onento nedokazala nikdy urobit... je vzdy len subjektivne. a ci je alebo nie je tato legislativa... to je uplne jedno. kazdy tu vynasa sudy...

pici
23. okt 2011

@pingu1 do pekla mozes ist aj za ine veci, nie len za potrat...nezabudaj a stale na to mysli, aby si tam nahodou nebola skor ako ta, co na potrat pojde

pingu1
23. okt 2011

@pici vynasa, lebo dievca sa pytalo na nazory.... ale v jej pripade nejde o legislativu, ale o dieta.. ziadna zena ked nevie co ma robit, ci ist, alebo nie, nemysli na legislativu, ale ci ju zozerie svedomie, alebo nie.

helenka333
23. okt 2011

@pingu1 až je do plaču po tomto všetkom...je to hrozné ☹ ☹ ☹

pingu1
23. okt 2011

@pici ja svoje dieta nehodlam zavrazdit 😉

lady511
23. okt 2011

ved práve preto som napísala ja svoj názor pretože som bola v podobnej dost podobnej situacii,,,aj vekovo ,,aj s tými rodičmi...aj moj partner mal na to reakciu že ak pojdem na potrat tak sa somnou rozíde lebo velmi tuži po bábetku,,,ale každopádne baby je to na nej...lebo ako vidím su tu rozne názory na toto všetko,,ohladom potratov a tak..myslím že ked sa to do 12tt može vykonávat tak..je to an nej či pojde .,,baby každa máte v niečom pravdu 🙂 každá máte svoje prežité,, 🙂

katus193
23. okt 2011

@pici moja len jedna vec, ked sa na to neciti a nechce mat dieta tak nech sa aj chrani nejak!!!

pici
23. okt 2011

@pingu1
@helenka333 pocujte vy dve bezchybne.. takto vam poviem, keby som otehotnela v 19 s nejakym neperspektivnym muzom, bez vzdelania atd... isla by som na potrat.. v tom veku by som ti to urcite povedala. dnes poviem ze by som nesla, pretoze dieta mat nemozem... to co meni pohlad na vec, nazory, je zivot sam...

pici
23. okt 2011

@katus193 to uz je ina tema... v zasade suhlasim

helenka333
23. okt 2011

@pici to nieje od tebe vôbec pekné, ako si tú vetu začala, ale vôbec...vôbec ma nepoznáš tak mi nepíš... a inak ja tvoje rozhodnutie beriem tak aj ty ber to moje....