Neplánované 3.tie dieťa
Ahojte, ženy mam doma dve deti 3rocnu dcérku začala chodiť do škôlky a 7mesacnu.. Viac detí sme už nechceli, ale bohužiaľ som otehotnela a som ztoho nešťastná už som si plánovala život trochu inak, a bojím sa ze nezvládnem výchovu detí s tak malim vekovým rozdielom navyše manžel omiela peniaze boji sa ze sa nedokáže postarať finančne... Zvažujem Potrat ale mám tak strašne výčitky a nemôžem sa nikomu zdôveriť lebo nechcem aby o tom vedela rodina ak sa rozhodnem pre interrupciu. Mali ste niektorá podobnú situaciu? Ďakujem pekne za názory a prosím typ odpovedí že keď som nechcela deti tak som mala urobiť neviem co si neprosím už sa to nedostane takže to je nepodstatné
No...ale pri tom tretom cisarskom už mysliet na to, že mozes v predstihu mat spisanu ziadost o prerusenie vajickovodov...s poctom SC riziko rastie...
@stelii Život sa nedá komplet naplánovať. Ak sa na to bábätko pozrieš ako na dar, ktorý Vám bol daný do rodiny, všetky komplikácie sa dajú vyriešiť, veď na to podľa všetkého nie si sama. A vieš, aké budú aj Tvoje deti rady, že v budúcnosti budú mať o ďalšieho človiečika naviac, s ktorým môžu zdieľať radosti a starosti? Hej, mať deti je ťažké, je to obeta, ale láska sa 3.dieťaťom nedelí, ale znásobuje. Veď si predstav, ako ľúbiš prvé dve - a to tretie nebude o nič menej nádherné a úžasné...stojí to za to podľa mňa 🙂
Bude ťa to strašne mrzieť, keď už teraz nie si 100% presvedčená pre potrat. Aj ja mam 3.dieta ako náhodu, podľa môjho gynekologa nie je možné otehotniet ako sa podarilo mne... zvladli sme, finančné to nie je až také strašné. Rozdiel medzi deťmi máš malý. To si predlzis materskú len o rok.
@stelii a este mi napadla jedna prakticka vec - neviem, aky postoj a pracu ma Tvoj manzel, ale asi vies, ze teraz je uz moznost aj pre otcov ist na matersku so starsim dietatom, ak este nemalo 3 roky,kym si Ty na materskej s mladsim. Mozete byt spolu doma a zabehnut sa 🙂 drzim palce.
@mironka ja len ze klobuk dole a hoci my mame len jedno - ja som zo 4 surodencov a je to super 🙂 bude to narocne ale neskor to prinesie ovocie. Zelam tvojim detom nech maju medzi sebou taky super vztah ako my styria 🙂
...aj ja mam tretie ktore nik necakal, len ja som po nom tuzila, nazory sirsej rodiny a okolia boli dost negativne, no najmladsia uz nie som, uz mam cez 40 🙂 ale nikdy som toto rozhodnutie nelutovala a ani lutovat nikdy nebudem, je to to najkrajsie a najlepsie co sa mi v zivote mohlo stat 🙂 A neboj nie je to az tak narocne vychovavat 3 deti, povedala by som ze cim ich je viac tym je to akosi lahsie 🙂 ak milujes svoje dve starsie deti, tak potom by si si cely zivot vycitala ze si tomu tretiemu nedala sancu na zivot, lebo ono bude rovnako uzasne a rovnako by si ho milovala. je to pozehnanie, bud rada ze sa tak stalo a nosis pod srdcom dalsie 🙂
@lauriema nemáme, chlapčenské sa nedajú vybrať len tak😆
@janickacrazy ako vždy som chcela tri deti, len nejako sme neboli pripraveni😆 mne je len zle od žalúdka, inak to zvládame ok, keby nechodím do roboty, tak asi spím celé dni😬
@veronikaszabova no...v pohode....niekedy si myslim,ze v nasom pripade by boli tie intervaly medzi detmi aj kratsie,keby sme...... No.... 😏
@veronikaszabova ....tak nebudem tu pisat,ze zial sa stalo atd. Lebo stalo sa. Ale prijali sme to vdaka muzovi napokon dobre. Jednoducho my sme to stvrte aj niekedy chceli. Len ,,v mojom plane" bolo trochu dost neskor.
@stelii - neboj sa zvládneš to, nemáš čo stratiť len získať, buď pribudne partacka k tvojim dcéram alebo syn po ktorom podvedome túži každý chlap. Takže nemôže byť nijak zle. To že máš malé vekové rozdiely bude raz veľká výhoda, deti sa ti prehrajú budu môcť po sebe podedit kadečo. Spolu budú prežívať detstvo puberta atď... Čiže žiaden strach. Choď do toho. Nad potratom už ani neuvažuj.
@zuzuliennka1 jeeej...dakujem kraaasne za prianie ☺❤
@stelii teraz ani neni tazka doba, ako to , ze su na nas kladene naroky. Musis mat upratane, vyzerat dobre, jest bio, mat super pracu, pekne auto,deti kruzky,.znackove veci, .....atd atd. To potom skutocne by sme mali mat max 1 dieta. Tllak spolocnosti je velky. Ja ked si vezmem ze nas bolo 5 a boli sme stastní a zaroven sme sa naucili skromnosti. Dostala som par darcekov, na ktore si pamatam do dnes, najma na tu radost z nich 🙂 Zvladnete to, a tym ze sa uskromnite a date detom menej tak im vlastne date viac 🙂 Date im dalsieho surodenca, ukazete im ako si vazit veci, ako mat z nich radost. Drzte sa 🙏
@stelii ano tak do 3 rokov, potom to na chalanoch doslova hori, tak max rifle alebo veci na doma ostanu nič viac
zober si napr zrpš u nás je to 30€ x3, potom strava 35x3, triedny fondy mesačne 10x3, pomôcky , kružok im vyšiel jeden na viac nie su prachy aj ked mi je to luto a ani časovo , ked boli dvaja mm s jednym ja s druhym to šlo, ale takto to tretie nema kto ist nim
ono toho je viac
dôležité je ako to zoberiete vy dvaja
@cecilia29 bio nekupujem nemáme na to, značkové oblečeni tesco veci nepovažujem za značkové, ja chapem zachranit idealne cuzdie o ktore sa nemusim starat ani živit
tak o takých sa viem aj ja postarat aj 100
nevešaj jej buliky ako to zvladne, predsa ona si musi zobrat papier a pero, a napisat môj prijem, mm prijem , pozriet si kolko na čo daju čo musia zaplatit , čo jej ostane na konci mesiaca vydelit , vynasobit spočitat
velmi ti od srdca želám aspon 5 deti
zabudaš jednu vec kružky za tvojej ery detstva boli platené minimálne, bola ina doba , všetko ide hore neplatilo sa šrotovné napr pri spotrebičoch čo navyšuje cenu, bola ina cena ropy, nebola taka enviro zataž a stalo to preto inak ,bolo viac vody atd všetko sa prepočitava do ceny jedal, potravin, života či chceš alebo nie
@cecilia29 netahaj tu slovička, pišem o jednom kružku a prečo by som nemala talent alebo záujem dietata rozvijat ? dieta potrebuje sociálny kontakt aj mimo školu, čo cez prestavku to stači , nestačí, potrebuje si pokecat o tom napr ako dobre nakreslilo ten portrét, spytat sa ako tahat tienovat atd, potrebuje komunikovat rozvijat sa
tu nikto nepíše že každy den kružok ? prečo by nemohlo chodit do zušky ? prečo ked má talent by nemohlo hrat na husle ked chce a vie ? čo mám ho nechat nech si bubnuej na hrncoh ?
a prečo si ty chodila ako dieta na kružok ked je to blbost ?

Tiež sme tretie neplanovali a pritrafilo sa, tiež som rozmýšľala nad potratom ale nakoniec som sa rozhodla ze si necháme, nezvládla by som to psychicky že som zničila život. A teraz mam tri krásne deti a najmladšie je naše slniečko, krásne, usmievave a fakt ze vďačne za život! Nevedela by som si predstaviť bez neho život, veľmi nám dáva najavo ako nás ľúbi. On nám tu chýbal, bez neho nebola rodina komplet😉mam tri deti ale som šťastná ze ich mam❤️