Neplánované 3.tie dieťa
Ahojte, ženy mam doma dve deti 3rocnu dcérku začala chodiť do škôlky a 7mesacnu.. Viac detí sme už nechceli, ale bohužiaľ som otehotnela a som ztoho nešťastná už som si plánovala život trochu inak, a bojím sa ze nezvládnem výchovu detí s tak malim vekovým rozdielom navyše manžel omiela peniaze boji sa ze sa nedokáže postarať finančne... Zvažujem Potrat ale mám tak strašne výčitky a nemôžem sa nikomu zdôveriť lebo nechcem aby o tom vedela rodina ak sa rozhodnem pre interrupciu. Mali ste niektorá podobnú situaciu? Ďakujem pekne za názory a prosím typ odpovedí že keď som nechcela deti tak som mala urobiť neviem co si neprosím už sa to nedostane takže to je nepodstatné
@rubinka Bohu je srdečne jedno - to schvaľuje cirkev. A tomu sa zas smejem ja - aby banda starých uchylov schvaľovala aku metódu antikoncepcie mozu ženy použiť? 🤣🤣🤣🤣 mimochodom, by si bola prekvapená, aka spoľahlivá je Metoda plodných dni. Ale chce to inteligenciu, mat vedomosti a poznať svoje telo. Čiže pre väčšinu mamičiek na MK je to absolutne nevhodná Metoda. 🤣🤣🤣🤣
@extempore banda starych uchylov? To myslis vazne? Tymto urazas vacsinu slovakov co sa hlasi k RK cirkvi aj samotneho Papeža... A vlastne vsetkych svojich predkov.Toto je uz fakt cez. Trochu úcty vo vyjadrovaní. Raz, ked budes mat dost volneho casu tak si precitaj Evanjelium podla Marie Valtorty. Ak si taka mudra tak ti to mozno este viac rozšíri obzor.
@extempore musim uznat, ze tvoj výstup, znalost na MK je excelentný a ba priam obdivu...ale v relanom zivote skoda ze nulový... smajliky za sebou odhadujem vek max do 20+/- aj s papucami ....
Ja by som nesla na potrat, a praveze by som o tom porozpravala rodine ako rodina by mala drzat spolu a pomoct... A ako bolo pisanw, ze dost veci uz mas takze to pomoze.. A vies no deti sa rodili aj cez vojnu a su tu, moji stari rodicia 43.rocnik narodenia
@fantaghiro21 si vedľa ako jedla 🤣🤣🤣🤣🤣
@extempore Ano kludne, a bavme sa aj o uchyloch z radov umelcov, slpevakov, politikov, lekarov, ucotelov. Lebp prakticky na kazdy post sa vie dostat psychopat. Ved samotný policajti su nakoniec casto krminalnici. Tak odsudzuj aj hudbu, skolstvo, film a pod!!! Mimochodom sam papez sa za to verejne ospravedlnil
Ale podme sa potom bavit o knazoch ktori cely svoj zivot obetovali pomahaniu druhym. Ktori sa venovali/venuju detom na misiach a snazia sa im poskytnut vzdelanie, ktori chodia po vezniciach, staraju sa o bezdomovcov a vyvrhelov. Ktorí obetovali svoj zivot pre druhych. A nemalu zasluhu mali v minulosti i v oblasti vzdelavania
@cecilia29 nebavíme sa tu o iných profesiách z jednoduchého dovodu - umelci, lekari, učitelia... nekážu ľuďom o morálke a nestrašia peklom. Tu ide prave o to strasne pokrytectvo. Dvíha sa mi žalúdok ked arcibiskup pred prezidentskými voľbami dristal kraviny o tom, že volit Čaputovu je hriech, atď. A nadobro som skončila s rkc cirkvou ked som ako mladá baba 24 ročná šla kamoške za svedka na svadbu v kostole. Šla som na spoveď a farár sa ma vypytoval, že či s frajerom robíme orálny sex. Takze tak - najhorsie čo moze byt na tomto svete je fanatizmus... a hned potom pokrytectvo.
@extempore Moja starsia dcera sa narodila napriek HAK. Ma 12 rokov. Pan Boh za to nemoze, normalne som mala sex.
Kazdopadne, autorka. Ja mam tretie po 12 rokoch, a bolo to najkrajsie co sa mohlo stat. Ale. Citila som to tak, vnutorne som po tretom tuzila, a tak to citim doteraz. Ak to tak u Teba nie je, mas plne pravo rozhodnut sa najlepsie pre seba a svoju rodinu. Ale to sa Ti na fore nepodari. 😔
Úprimne? Takéto otázky ako mať tretie, druhé alebo 20-te sú strašne "hlúpe". Veď ty sama musíš vedieť, či sa na to cítite alebo nie. To, že sem napíše 20 žien aké je to super, ale ďalších 40 čo išlo na potrat sem nenapíše, ti ako pomôže? Je to veľmi subjektívny názor. A ja osobne by som sa v takýchto zložitých životných situáciách radila jedine s mužom. Darmo, že napíšu, kde sú dve uživí sa aj tretie, keď vy to tak nemusíte mať.
@stelii ak mas vycitky kvoli potratu, tak to nerob!!! Hlavne je, ak zvladnes tehotenstvo a porod zdravotne v poriadku. Sikovna mamina dokaze usetrit a zvladne hravo penazne ak dve, tak aj tri deti. Jedno ti po druhom moze vela veci znosit. A pracu, treba sa obracat, nie fnukat. Ak to zvladnes zdravotne, tak si dieta nedavaj prec. Len uz potom si ozaj nejako pozor davaj, pouzivajte nejake opatrenia proti otehotneniu.
@extempore Podla toho co pises tak vdaka Bohu ze si s RKC skončila. Bodaj by tak urobilo co najviac ludi, ktorí si aj tak pravidla prisposobuju podla svojho, a realne vlastne ani nie su veriaci. Aspon sa to prečisti a nebudu v nej ludia co jej kazia meno, ako to bolo v minulosti a je tomu tak aj teraz.
podla mna ak mas vycitky, tak si s tym neni stotoznena, podla mna by si to nemala robit. ono sa to nejak podda a myslim, si ze nakoniec to v pohode zvladnete, neboj ty nic. bude to chiet sice trocha viac planovania, ale myslim, si ze to date
@cecilia29 Nehnevaj sa, ale viera a cirkev naozaj nie je to iste. Cirkev je svetska institucia, viera duchovna. Takze prosim, netvarme sa ze verit ma pravo len krestan-katolik. Ludia su vseliaki a viera moze byt silna aj bez cirkvi.
@sonnenshein to som nikde netvrdila. Pravo verit ma hocikto v hocičo. Pisala som o cirki,ze jee dobre ze odchadzaju ludia, co sa drzia aj tak vlastných pravidiel alebo neveria vobec.
@cecilia29 cirkev by sa v prvom rade mala očistiť od pedofilných kňazov co vodu kazu a vino pijú... potom od fanatikov typu Zaborska, ktorí nam tu chcu nastoliť teokraciu. A co sa tyka teba - akym pravom si dovolíš mne hovorit,že nie som veriaca? Možno verim viac ako ty. Ozaj, nezabudni, že pýcha je ťažky hriech.
@kassandra25 ale ved tu nejde len o ušetrenie. Tu ide o to, že kvoli materskej bude rodina ďalšie roky len s jednym príjmom. No a to teda ďakujem pekne.
@extempore v ktorejj vete som povedalla ze nie si veriaca? Vlastne vsetci v nieco verime. Alle ked kasles na celu RKC tak sa nestaraj do jej pravidiel. Nepoznam ani jeneho knaza pedofila, cirkev to odsudzuje. To ze jednotlivci sa toho nedrzia neznamenaa ze cirkerv to schvaluje. A Zabrooska sa len drzi toho co cirkev hlasa. Snad sa nebude cirkev menit podla toho co nam vyhovuje. Neviem o tom ze by Jezis prisiel 2x. a zmenil pravidla
@cecilia29 kedy uz konečne pochopíš, že tie hlúpe “pravidla” neurčil Jezis ani Boh, ale len a len ludia. A len preto aby na zaklade strachu zo smrti mohli manipulovať plebs? Novy zákon je tolko poprepisovaný, že sa vobec neda považovať za autenticky. Za dvetisíc rokov sa z toho stal trhaci kalendár.
@extempore Mna by napriklad zaujimalo ako sa Novy zakon (udajne) napisany asi pred 2100 rokmi vyjadruje k umelemu oplodneniu. Netusis?
@cecilia29 A vies, ze Jezis bol vlastne zid?
@sonnenshein nno to som teda netusila 😮🤦 to sa ma pytaas ako ze.fakt? To vedia aj neveriaci nie to este veriaci.
@cecilia29 By si sa divila kolko katolikov bijucich sa do prs netusi, ze sa modlia k nemanzelskemu synovi zidovskej matky 🤭

@fantaghiro21 ano, teraz tu poďme vyťahovať raritné ba až zázračne otehotnenia len aby sme ospravedlnili svoju nezodpovednosť. A este som zabudla - este za to moze aj panboh... 🤣🤣🤣🤣