Neplánované 3.tie dieťa
Ahojte, ženy mam doma dve deti 3rocnu dcérku začala chodiť do škôlky a 7mesacnu.. Viac detí sme už nechceli, ale bohužiaľ som otehotnela a som ztoho nešťastná už som si plánovala život trochu inak, a bojím sa ze nezvládnem výchovu detí s tak malim vekovým rozdielom navyše manžel omiela peniaze boji sa ze sa nedokáže postarať finančne... Zvažujem Potrat ale mám tak strašne výčitky a nemôžem sa nikomu zdôveriť lebo nechcem aby o tom vedela rodina ak sa rozhodnem pre interrupciu. Mali ste niektorá podobnú situaciu? Ďakujem pekne za názory a prosím typ odpovedí že keď som nechcela deti tak som mala urobiť neviem co si neprosím už sa to nedostane takže to je nepodstatné
@sonnenshein keby len to... ale Maria mala dieťa s Duchom svätým...
Dufam, ze este citas komentare aj na 6.strane, ale musim napisat. Prave vcera som si spomenula na mojho napadnika zo skolskych cias, tak som zabludila na jeho profil a pospominala. Teraz mi opat zisiel na um. Stale som zasla nad tym, ze je z 5.deti. Su to nadherni, mudri a vzdelani ludia, povedala by som, ze su spolocensky nadstandard. Nikdy neboli supee bohaci, ale vzdy sa kazdy snazil. Deti sa snazili studovat dobre skoly a rodicia pracovat. Takze nie je to urcite lahke, verim... moj 3.brat je tiez neplanovany, rozdiel je 15m od druheho, ale bol najvacsim maznacikom doma. Ak ste ochotni zit pre rodinu, nad zakrokom neuvazuj. Rodicia maju tu silu, ze pridaju a detom daju aj to posledne. Ako sa vravi - uz sa len zvezie... a co sa tyka skol, nikdy nevies. Mozno bude dochadzat do najblizsieho mesta a nebude ani na internate, mozno nepojde na VS.... Nema cenu nad tym takto roky rokuce dopredu uvazovat 🙂 kazdopadne drzim palce
Ahojte žienky, tak málo to rýchli spád, rozhodli sme sa z manželom že si babo necháme že to zvládneme, začala som sa tešiť.. Zmierila. Som sa ze všetko je tak ako ma byť bola som na gynde že či je maternica ôk po cisarakoch Dr mam upokojila že to zvládnem a v nedeľu vyššia moc rozhodla že nič z tehu nebude takže sa to vyriešilo samé.. Fakt telo si poradí s tým co zvládne a co nie.. Ďakujem vám všetky za podporu a dúfam ze toto fórum pomôže aj iným mamka v tAkejto situácii.. Prajem všetky silným mamám veľa zdravia
@stelii
@sara07 nie všetko sa dá vyrátať nie všetko sa dá naplánovať....a už vôbec sa nedá predvídať čo bude....milá stelii myslím že podľa toho čo píšeš by bola interupcia pre teba veľmi zlým rozhodnutim. Netreba strachu nechávať vždy otvorené dvere...lebo je to veľmi zlý radca. My máme deti 6....a žijeme už pár rokov len z jedného platu.Doprajeme si aj výlety, deti chodia slušne oblečené, každé má aj svoju posteľ či skriňu😉...aj telefon či pc...áno nenakupujem v značkových obchodoch ale ani neznášam čínske tam zájdem málokedy. Ale nemyslím si že to čo deti potrebujú sú značkové handri a najnovšie elektrovýdobytky či obedovať v reštauráciách a chodiť po dovolenkách v zahraničí. Asi raz som sa zamyslela aké by to bolo iba s tými troma prvými...ale popravde neviem si už predstaviť aké by to bolo bez tých troch menších🙂
Mrzí ma o, no možno to treba brať tak, že to proste takto malo byť a bábo teda rozhodlo za vás. Držkaj sa, všetko sa na dobré obráti, o tom nepochybujem
No ja neviem. My sme s muzom od 17-tich. Chodili sme spolu 9 rokov, vystudovali vysoke skoly a vzdy si len "davali pozor", ak nepocitam parkrat kondom a asi pol roka HAK. Ale kedze mi nerobila dobre, tak som ju vysadila, uz ani nepamatam, kedy presne to bolo. Ako sme sa vzali, tak sme to nechali na nahodu a do pol roka sa mi podarilo otehotniet. Velmi som sa cudovala tomu, lebo pri mojich zdravotnych problemoch mi prorokovali, ze to nemusi byt take jednoduche. A stal sa "zazrak", donosila som bez problemov krasneho syna. Popri starostlivosti o neho, riesili sme to potom zase "davanim si pozor" a ked mal rok, tak sme si pozor prestali davat a cakali sme druhe dieta. Takze mame takmer dvojrocny rozdiel. Dalsie 3 roky to bolo striedavo oblacno a aby som sa dostala k pointe, dalsie 2 roky sme striktne pouzivali metodu plodnych a neplodnych dni s tym, ze som si merala bazalnu teplotu a nie celkom som sa orientovala v hlienovej metode. A to som mala nepravidelne cykly, pretoze mam problem so stitnou zlazou. Ani jeden mesiac mi neprisiel menzes rovnako. Vypozorovala som, kedy zhruba mavam ovulaciu a vtedy sme si bud "davali pozor", pouzili kondom alebo proste spolu nespali. Otehotnela som az vtedy, ked sa mi ovulacia posunula na skor a aj to len preto, ze som ignorovala dalsi priznak, a to plodny hlien. Takze som tusila, ze sa to tetaz stane a stalo sa. Uz som len cakala, kedy si mam spravit test, aby som o mohla povedat muzovi a bol pozitivny. Takze nie je to zlyhanie metody, ale cloveka. Ale zlyhanim to nenazvem, lebo po dalsom babatku som podvedome tuzila a obaja sme s muzom presvedceni, ze babo prijmeme, keby sa k nam vypytalo. Len rozumovo sme boli na vazkach, ale niekto "hore" tie okolnosti pripravil tak, aby sa to "stalo". Aj to "davanie si pozor", musi byt muz velmi disciplinovany, za 9 rokov sa ani raz nestala "nehoda" a neotehotnela som tymto sposobom. Tak sme si vraveli, ze aki sme "dobri", alebo mozno mame nejaky problem, ktory sa ukaze, ked budeme chciet mat deti. Nastastie, nestalo sa tak. Takze aj metoda plodnych a neplodnych dni zavisi od toho, ako ju ludia pouzivaju. Nie je to o pocitani, ale treba si merat bazalnu teplotu a sledovat hlien. Ked si nie som ista, tak to neriskovat. Podla mna tato metoda zlyha vtedy, ked si nieco vyhodnotis inak alebo to proste "este risknes". Alebo zena chce babo a muzovi povie, ze "mozeme" a je to. Nie je to ciste o metode, ale o ludskom faktore. A potom je tu este fenomen, ked ovulaciu dodatocne vyvola prave dobry sex. Preto zeny otehotneju aj tesne pred menstruaciou, cez alebo tesne po, aj ked maju dlhsi cyklus. Je tam viac moznosti. V tomto naozaj, aj ked clovek nie je veriaci, ale aspon trosku duchovny, tak ked sa takymto sposobom pyta dieta na svet, tak asi tam je nejaky "vyssi" dovod. Mozno prave toto neplanovane dieta moze byt najvacsou radostou v rodine, moze byt uspesny vedec, umelec, sportovec...A potom, pozrieme sa okolo, ludia daleko po 35, kopa slz a premarnenych penazi v CAR, kolke IVF a stale nemaju deti. Kolke maminky potratia babatka. Alebo ine zdravotne problemy, kvoli ktorym nedonosia ani jedno dieta. Mame aj v blizkom okoli. Kazdy to ma, len treba otvorit oci. Tak ak sa jedna len o nase iracionalne obavy, strachy, ze ako to zvladneme, tak sa na toto treba pozriet a nie hned to "riesit potratom". Zvazit vsetky pre a proti. Drzim vsetkym zodpovednym a laskavym maminkam vela sily, odvahy a podpory od manzela, rodiny, okolia...
@nevenka inak všetko tak ruzovo popísane. ..ale vybuchla som smiechom,ked spm precitala "ovulaciu" vyvolá dobry sex😀to co je za blbost...ovulacia je nepravidelna kvôli tomu, ze kazdy cyklus sa striedajú vajecniky.Raz na pravom,raz na lavom
..🙉🙈 sex nema ziadny dopad na ovulaciu.
Oprav ma ak sa mylim alebo som zle pochopila?myslela si tp asi ironicky,ci?
Ahoj. Ja som si tu tiež nedávni vyliala srdce, že som neplánovane otehotnela. Rozdiel medzi prvým a druhým chlapcom bude 11-12 mesiacov,takže chápem tvoje obavy. Aj ja to vnútorne riešim, či to zvládnem, manžel je tiež viditeľne iný, nervoznejsi, už s ním vôbec nie je reč, len hľadá spôsoby ako šetriť... Tiež som rozmýšľala na začiatku tehotenstva nad potratom, lebo ta sprava prišla naozaj nečakane a v tu najmenej vhodnú chvíľu a tak som sa rozpísala tu a dostala som ako odozvu 6 strán urážok, nadávok a výsmechu od snaziliek. Takže ti prajem, aby tvoj príspevok také ženy ignorovali, lebo teda na psychike mi to nepomohlo a môj problém to nevyriesilo. Co sa týka tvojho rozhodnutia, riad sa tým, ako to cítiš. Je podľa mňa dobre, že si to zatiaľ neoznámila rodine, lebo ten tlak pri rozhodovaní by bol väčší a nakoniec by ta niekto odsúdil za to ze neprijimas dieťa ako dar. Radím to uvažovať aj racionálne aj srdcom. Vypis si na papier plusy a mínusy tvojho prípadného rozhodnutia, preber to s plnou vážnosťou s manželom... Držím ti palce, nech sa rozhodneš správne a tak, aby si bola ty aj tvoja rodina šťastná
@fantaghiro21 nebudem sa s nikym dotahovat, o tom, co je a co nie je fyziologicky mozne a nemozne. Ak veris rozpravkam o pevne stanovenom cykle, ktory funguje ako hodinky a nikdy sa nemoze stat nic vynimocne, tak ok. A nie je ani to pravda, ze sa striedaju vajecniky vzdy, raz z jedneho, raz z druheho. Byvaju anovulacne cykly alebo je ovulacia posunuta. Z roznych pricin. Potom by som chcela vediet vysvetlenie, ako zena moze otehotniet pred menstruaciou, dokonca cez nu, ked sa ovulacia tak pekne strieda a je v strede cyklu...😁
@nevenka no...asi si zabudla na fakt,ze zeny ktore su neplodne,maju menštruáciu dokonca ako hodinky.ovulcia neprebehne v resp nemá ako spranep.... upchate vajecniky ...
Niekedy sa stane opak....
@fantaghiro21 neviem, co riesis, napisala som svoju skusenost, nazor na metodu, aj som spomenula vieru v to, ze su veci medzi nebom a zemou, co sa proste stavaju. Neviem, co Ta drazdi, jedna konkretna veta? 🙂
@nevenka vysvetlenie je jednoduche - to su zeny, ktore maju kratke cykly, napr. 22 dni, menzes trva 5 dni - vtedy su posledne dni menzesu zaroven aj plodne...
a samozrejme fakt ze spermie su schopne prezit v tele zeny aj cca 6 dni, ak je tam “spravne prostredie”.... ale bavime sa stale o vynimkach - 22 dnovy cyklus nie je “normalny”.... cca 30 a viac rocne zeny si za ten cas, odkedy menstruuju, snad svoj cyklus poznaju natolko, ze sa nebudu divit, akoto ze sa da otehotniet pocas menzesu, a povazovat napr. 22 dnovy (a kratsi) cyklus za “normalny”...
ja mam napr. cyklus cca 31 dnovy - takze mne to vychadza v strede cyklu na plodne dni a viem aj, ako to vyzera, ked tie plodne dni su, a dnes existuje aj taka vec ako ovulacny test... nie je to ziadna jadrova fyzika
ale tiez som mala jedno obdobie pocas skoly, prerusene studium, cestovanie,... ze som mala cyklus jeden mesiac 30 dnovy, dalsi mesiac 24 dni, potom 36.... tak jasne ze vtedy sa urcite nedalo spoliehat sa na stred cyklu a vypocty... logicky
Ja mam taky prípad tiež síce nie dve deti ale mam 5 deti. 4 chalanov a psoledne mám dievčatko vytúžené ktoré som vôbec nečakala ma len 5mesiacov a zostala som tehotná keď mala jeden mesiačik teraz čakáme 6 myslíš ze som to plánovala? Nie. Nuž stalo sa, som v 16 týždni a vôbec som neuvažovala nad potratom nikdy aj keď som to tiež nečakala a nechcela samozrejme tak skoro otehotnieť ešte v šestonedelii je trosku dosť lebo človek sa spametava z jedného pôrodu a bum zasa na novo tak skoro. Ale poviem ti ze som ani na sekundu nad inerupciou neuvažovala ved to dieťa za to nemôže ono sa na svet nepýtalo za to si môžeme sami keďže bud sme ne chráněné ale sa stane aj keď si človek pozor dá tak to ma byt., 👍

@sonnenshein ako? Toto mi vysvetli, uprimne prosim...