icon

Neplnoletosť a interupcia

veroni3478
3. nov 2016

ahojte🙂potrebovala by som poradiť. Mám 17 rokov a s najväčšou pravdepodobnosťou som tehotná. Chcela by som podstúpiť interupciu keďže mám ešte školu a rozbehnutú kariéru. a to hlavné, s priateľom sa na to necítime a nechceme aby to skončilo tak, že naši rodičia budú mať dalšie dieťa...
Potrebovala by som vedieť priebeh vecí pred zákrokom(papierovačky a pod.)a priebeh zákroku. ďakujem veľmi pekne za odpovede

Strana
z2
hindakus
3. nov 2016

Holky nic v zlom, ale mozno je to aj vymyslena tema. O modrom koniku je medzi ludmi nazor, ze sme tu uplne na hlavu a posadnute detmi, tak možno niekto len provokuje. Kazdopadne od 16 do 18 je interupcia mozna bez suhlasu zakonneho zastupcu. Ak to nejaka mlada chce urobit, radsej nech na to ide v 7 tyzdni ako v 11.tom, to je miminko vacsie, viac to krvaca, ma viac rizik.

betulinka1
3. nov 2016

Je úplne jedno aké si tu citas názory, je to len o tebe. Ostala som tehotna v 34 rokoch a stale som nebola pripravená. Moja myšlienka bola tiež, že či nepodstupim interupciu ale nakoniec som sa rozhodla, že nie, lebo riziko neplodnosti po interupci je príliš veľké. Takze ak sa rozhodnes pre interupciu a uz nikdy nebudeš môcť mať deti, budeš sa zodpovedať sama sebe. Toto som si povedala ja a rozhodla som sa. Moj syn má uz dva roky 🙂 . Každopádne si vyber výborného lekára a čím skôr, aby bol čo najmenší zásah.

janinah
3. nov 2016

@betulinka1 výborný lekár nezabíja, výborný lekár chráni život a zdravie "všetkými desiatimi"

sepezu
3. nov 2016

Neviem ako prebieha interupcia, ale myslim ze to nie je nic prijemne plus ti musia ostat minimalne psychicke nasledky do konca zivote. Ale mozem ti povedat ako prebieha to ked porodis dieta. Az pokym to male nie je na svete si ani nevies predstavit ake to bude. Ale ked ho odrazu drzis, mas v rukach cely svet a dala by si mu vsetko. Ta kariera by bola uplna malichernost oproti tomuto pocitu. Ked dietatu beru krv, ockuju ho, alebo ho nieco boli hned by si to radsej prezila miesto neho lebo ho milujes najviac na svete. Po jeho narodeni z teba bude uplne iny clovek, budes sa na mnoho veci pozerat inymi ocami. Kedysi som tieto veci povazovala za prehnane dristy, ale mam to uz odskusane a vsetky tie mamickovske reci su naozaj do bodky pravda! 🙂 drzim palce nech sa spravne rozhodnes

kopcek
3. nov 2016

podľa mňa žiadna kariéra nestojí zato aby si urobila takú hroznú vec, s ktorou budeš žiť celý život, porozmýšľaj keby tak rozmýšlali tvoji rodičia keď ťa čakali, ja neviem pochopiť ako to môže vôbec niekoho napadnuť a nie ešte uvádzať dôvody ako kariéra ... ako nejaka vec ktorá sa pripletie do cesty a ty ju len tak odkopneš, je to smutné

cukrik951
3. nov 2016

@zuzanka.zuzu 18 nikoho lekár nebude informovať ste už brana ako dospelá osoba

sunny8
3. nov 2016

Necitite sa na deti tak nesexujte ked neviete ako na to 🙂 lutujem to dietatko nuz matku si nevyberame

janulienka77
3. nov 2016

Účet používateľky bol zrušený, na jej vlastnu žiadosť. Možno si to všetko vymyslela.

betulinka1
4. nov 2016

@janinah nesud, nechodis v jej topankach. Je to jej život, nechaj autorku, aby si ho žila po svojom.

janinah
4. nov 2016

@betulinka1 nesúdim,na súd tu bude raz niekto iný,komu ja nie som hodná zaviazať remienok na obuvi...ja len radím najlepšie ako viem...a nikdy nebudem písať,však si rob čo chceš,ak ide o život človiečika

musichetta
Odpoveď bola odstránená
zuzicek88
4. nov 2016

@veroni3478 4 krat som bola tehotna s toho dva krat na kyretazi,vsetko by som dala zato byt mamou,slzy sa mi rinu dole tvarou,ked citam taketo prispevky.Aby si to raz nelutovala

maminuska
4. nov 2016

@zuzicek88 vieš mnohé ženy si nevážia že im príroda nadelila bezproblémové tehotenstvo a porodenie zdravého dieťaťa. Ja som si to uvedomila až vtedy , keď som spontánne potratila svoje štvrté dieťa. Neviem si to predstaviť podstúpiť 4 krát.

nikusssa
4. nov 2016

@veroni3478 prepac nikdy som sa nezapajala k tym co zeny odsudzovali alebo podobne ale toto mi pride od teba tak velmi sebecke a nezodpovedne, je mi z tohto tak smutno ako mozes este aj dat veseleho smajlika a povedat ze nechces aby sa o dieta starali tvoji rodicia.... preboha ked ste nechceli dieta tak sa mate spravat zodpovedne ... ja nechapem je mi z vas nanic zabit dieta v podstate len preto ze sa pritrafilo uvedomujes si vobec co robis? Si este fakt len dieta ....

zuzicek88
4. nov 2016

@maminuska vies keby mi toto bol niekto povedal pred rokmi,asi neuverim,sama neviem kde beriem tu silu ist dalej.Za vela vdacim aj mojmu uzasnemu manzelovi,ktory ma vzdy podrzi.Nechapem len tuto dievcinu,ked uz mysli na karieru a pritom musi mat sex,ci nepozna antikoncepcie,alebo iny sposob ochrany v ktorom storoci zije,ako moze byt niekto taky nezodpovedny,zasluzila by si...

hviezdickaaaa
15. nov 2023

Ahojte ,chcem sa spýtať čo potrebujem na interupciu vjem že to nie je dosť dobrý nápad lenže nechcem mat ešte dieťa lebo mám len 18 rokov a s priateľom sme mali aj ochranu nevjem ako sa to mohlo stať prosím napíšte mi čo potrebujem na interupciu ďakujem vám veľmi pekne za odpovede prosím vás napíšte mi buďte také dobré som v prvom mesiaci a troch týždňoch vjem že potrebujem lekársku správu a nález lenže ja nemám svojho gynekológa vjem ze to vyzerá čudné že mám 18 rokov a nemám gynekológa nemala som žiadne také problémy preto ho nemám môže mi ho dať gynekológ ktorí nie je môj gynekológ ?

zuzanka.zuzu
15. nov 2023

@hviezdickaaaa však prídeš k nejakému a už bude tvoj, hneď na prvom vyšetrení. či ako si myslíš že to funguje?

simca06022011
15. nov 2023

@hviezdickaaaa gynekologa mas mat, nie len kvoli problemom nejakym, ale aj kovli anikoncepcii, kvoli tomu ze vobec sexualne zijes a moze sa stat cokolvek od zenskych problemov, az po tehotenstvo napriklad. Urychlene si najdi lekara, prihlas sa k nemu, objednaj (vtedy bude tvoj lekar, zaidny lekar "tvoj" ti nespadne z neba), a ries, lebo cas ti bezi.

jasminkaj
15. nov 2023

Porozprávaj sa s mamou.. bude musieť podpísať, že s tým súhlasí. A priprav si pár stoviek, interupcia nie je zadarmo, ale to zrejme pri rozbehnutej kariére nebude problém. Držím ti palce!

ibatanecnica
15. nov 2023

ale ste sa tu mnohé rozbehli. Ak je rozhodnutá pre interupciu a netrúfajú si na dieťa, čo keby ste to rozhodnutie nechali na ňu? Autorka sa pýta niečo úplne iné. Je to jej život, jej rozhodnutie. Už dlhšie tu sledujem diskusie ale nechápem, prečo sa niekto vyjadruje k niečomu, na čo sa autor ani nepýta. Každý má právo na svoje rozhodnutie a nie podľa toho, čo si myslia cudzí ľudia.
autorka - spýtaj sa lekára. Dr. ti bude vedieť všetko povedať.

ibatanecnica
15. nov 2023

@maminuska predstav si, že toto bolo aj kedysi. Mali sme na strednej spolužiačku, ktorá porodila v 16tich a doštudovala potom s nami, keď bolo dieťa väčšie a druhá spolužiačka otehotnela tiež v 17tich. Nie je to dobou. Ano, je to nezodpovedné ale stávalo sa to aj v minulosti. Alebo si myslíš, že ženy čakali až po svadbe? Dávno boli tie časy už preč.

janage
15. nov 2023

@jasminkaj diskusia pôvodná je z 2016, terajšia baba co sa pýta má 18 rokov, nemusí mať súhlas rodičov
@hviezdickaaaa obvodnu lekárku ak máš, popros ju nech ti odporučí gynekológa alebo zavolaj do svojej zdravotnej poisťovne kto je tvoj spádový gynekológ a ďalej rieš s ním. Alebo si vygoogli cez stránku VUC podľa kraja kde máš trvalý pobyt.

lillien123
15. nov 2023

Vy ste tu všetky úžasné... keď si dieťa nechá a nebude on postarané budete jej písať prečo si robila dieta a keď si ho chce zobrať tak aj to je je zle .. všetko je zle..
Autorka sa necíti na dieťa a pýta sa na niečo úplne iné a nie nato či si ho ma nechať... ja som tiež rodila v 17tich.. lenže ja som dieťa chcela a aj už terajší manžel takže to je o inom... autorka ak dieťa nechceš choď ku gynekológovi on ti všetko povie čo treba

lenkakravcova
15. nov 2023

@veroni3478
Argument škola a kariéra je celkom nanič.
Chápem interrupciu zo zdravotných dôvodov (u matky alebo poškodeného plodu) alebo u znásilnených žien.
Ale ty si zdravá, mladá, plod počatý z lásky.
Chalan nech si začne hľadať prácu, ty materskú po škole mať budeš - nemáš čo vymýšľať. My sme také možnosti nemali (materská pre študentky a vyšší rodičak pred pár rokmi neexistoval).

vorkola
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2