icon

Nevedela som, že som tehotná. Je to možné?

warholette
4. okt 2011

Urcite ste citali clanok na tuto temu alebo videli nieco podobne v televizii. Je to vsak skutocne mozne? Moze byt zena tehotna a nespozorovat to? Prvych par tyzdnov, OK. Ale mesiace az do porodu... Mate s tym skusenosti? Stalo sa to vam? Mate kamaratku alebo znamu, ktora nevedela, ze je tehotna?

sylvia11
5. okt 2011

😀 Naše kolegyně v práci, taky až v 5 měsíci. Mladá slečna, trochu plnější. Vždycky měla problémy s menstruací, takže to neřešila. Ale chtěl to asi osud, protože prohlásila, že kdyby to ještě šlo, tak by určitě šla na potrat, takhle si ale mimčo musela nechat. Teď je samozřejmě ráda...

titkovamiriam
5. okt 2011

Pridavam sa do klubu ja som tiež ten pripad 😀 ked mi vynechal menzes neriesial som to,vynechal mi aj druhy mesiac tak som isla k dokimu,ten ma pozrej ze to tehotenstvo nieje a dal mi cislo objednat sa na ultrazvuk.Od prechodu/mala som 34/az po rakovinu ma napadalo vtedy 10 dni co mi je???a na ultrazvuku že 30tyzden!!!Ja som mala cca 5m tehu normalne menzes.Zle mi nebolo ani jeden raz a to dve tehu predtym som 3m doslova pregrcala ☹ ...Pohyby som asi nevnimala ako pohyby,ale pohyb criev...

Tak som mala 10tyzdnove tehotenstvo a bohvie ako by dopadlo keby som to vedela ovela ovela skor..... 😉 Dnes mam 5 rocneho Mareka 🙂

babsiegirl
5. okt 2011

Tady v UK leti serial dokumentu z US, co se jmenuje "Nevedela jsem, ze jsem tehotna" a kolikrat tam jsou dobry duvody, holky si treba dokonce delali tehu testy a vysly negativni, jina holcina mela zdravotni problemy, tak to svadela na ne, je pravda, ze vetsina tech bab byla plnejsi, ale najdou se tam i ty, co byly stihle a v 8. mesici hraly americky fotbal za svoji skolu! Menzes normalni nebo treba zrovna nasadili antikoncepti tesne po tom, co otehotneli, takze treba ani MS nemeli... Staci si zadat na youtube I didn't know I was pregnant a to jsou docela dobry story! kolikrat holka treba porodi nekde v kempu nebo doma na zachode!!! 😲

anjelicek26
5. okt 2011

@babsiegirl - ja som si rano pozrela takmer vsetky tie pripady, no uplna sranda, aj ked teda fakt väcsina tych zien bola plnostihlych, ta mlada dievcina co porodila v obchode, fuuuha, tak tam by som to fakt nepovedala 😕

babsiegirl
5. okt 2011

jo a jeste jsem si vzpomnela, mamin kamarad ji jednoho krasneho dne zavolal, ze pritelkyni noc pred tim odvezl do nemocnice a pres noc se jim narodilo mimco! Chudak z toho byl tak vyplasenej, povida mamine: "Vzdyt to dite nema ani zadnou karu, jela bys se mnou prosim na nakup, ja vubec nemam sajnu, co takovy mimco potrebuje" Takze to byl taky docela dobrej sok! 😀

babsiegirl
5. okt 2011

@anjelicek26 presne tak, jedna holka tam mela dokonce dvojcata! Mlada stihla holcina, sedela chudera doma na zachode a porodila, pak si myslela, ze tlaci placentu a ono druhy babo!

alamo
5. okt 2011

@titkovamiriam to mas dobreho doktora 😀 - to byl gynekolog nebo obvodak?

anjelicek26
5. okt 2011

@babsiegirl - jj pozerala som hadam 10 pripadov kym max spal, niekedy to boli objektivne dovody, preco zeny nenapadlo, ze mozu byt tehu - ale aj tak, ze necitili pohyby... a vela z nich porodilo predcasne 😕

verbalinka
5. okt 2011

Já teda nejsem ten případ. O těhu jsem věděla od začátku, ale měla jsem první měsíc menzes, břicho mi vyrostlo až v 7. měsíci, pohyby jsem cítila až od 20.tt a dost slabě (placenta na přední stěně). V 36.tt jsem dokonce jela do porodky, protože jsem je už 3 dny necítila, a přitom malej v pohodě 🙂 A to nejsem silná, jsem normální, vysoká, přes břicho až hubená (teda před prvním dítětem 😀 ). Takže věřím tomu, že je to možné. Ale myslím si, že v hodně případech to i tušily, ale bály se reakce, tak to tajily, a pak dělaly překvapené.

titkovamiriam
5. okt 2011

@alamo uz je v dochodku ,tak mam noveho 😉

luii
7. nov 2011

Tak já znám už dva případy. Jeden je kamarádky mojí sestry, asi 29 let, statná a zjistila až porodila. Mimichodem celé těhotenství pravidelně chodila do hospody a tam se moc nešetřila a kouřila. Malá nakonec myslím zdravá. A teď druhý případ, bývalá spolužačka 25 let, taky docela statná, těhotenský test si udělala ráno, vyšel negativní, během dne teda údajně nějak zjistila, že je těhotná a do dvou hodin v 7. měsíci porodila. Nechápu, ale věřím!! 😖

danielka1982
7. nov 2011

@warholette pri prvom tehotenstve som nevedela o tom až kým neprišli pohyby.Ani by som nevedela,že su to pohyby ale mama mala svoj názor a tak doktorka potvrdila mamine slová 🙂 Krámy som mala do 7.mesiaca tehotenstva,nevoľnosti som nemala ani som nepriberala.Začala som prudko priberať až v 6.mesiaci.A to som pribrala 22kg.

lollaj
8. nov 2011

to je případ mojí babičky...Zjistla, že je těhu až v 5. měsící. Měla pravidelný menzes, žádné nevolnosti, nepřibírala. Když v 5. měsící neměla menzes tak šla k doktorovi a ten jí teprve oznámil, že je v jiném stavu 🙂

veruska007
8. nov 2011

V prvním těhotenství jsem to zjistila až ve 3. měsíci. Léčila jsem se s hormonálními problémy, ms jsem neměla půl roku. Pak jsem ale začala být hrozně unavená, běhala každou chvíli na záchod, v noci jsem se budila, že je mi špatně ... ale testy negativní. Byla jsem na dvou vyvolávačkách a nic... tak jsem vyfasovala nějaké léky, ať je začnu brát při dalším cyklu, který nepřicházel a nepřicházel... a pak najednou dr. našla miminko. A to mi těch ultrazvuků už udělala 😀

cmeliatko
8. nov 2011

@lollaj ten menzes bolo skor krvacanie...

shel44
4. okt 2012

Najlepšia som bola ja..Stále som počítala,že mám meškanie 4 dni..Až keĎ som si uvedomila,že to počítam od konca MS(kedže si krúžkujem aj koniec aj začiatok 🙂 )Takže meškanie bolo už 9..a ja som stáaale čakala :D

blackcat8885
6. okt 2012

Ja sa tiež pridávam.Mala som ženské problémy,dlho som brala lieky cca4roky aby som vôbec mala ako tak menzes a lekar mi 4roky dozadu povedal,že tehotenstvo u mna bude zázrak.Menzes som vdaka liekom ako tak mala plus minus tyzden dva stale.Potom som mala velke stresy,zle obdobie a menzes som nemala 2mesiace tak som sla k lekarovi.Ten ma vysetril a ze tehotna nie som naisto,ze ma prelieci na kvasinky co mi zistil a potom znova dame lieky na menzes ak do mesiaca nedostanem.Tak som sa preliecila ale ten menzes mi nedal pokoja 🙂 tak som znova isla k lekarovi a az vtedy zistil,že som tehotna a to som bola v 15týždni.Je pravda,že mi nechutila káva ale také nekávové obdobie som už raz mala.Nemala som ani žiadne nevoľnosti dovtedy ani som nepribrala proste vôbec nič,ešte som pracovala a dvíhala ťažké veci,behala so psom.Keby lekár zistil vtedy prvýkrát že som tehotná tak by som to vedela už v druhom mesiaci ale nejak to nezistil.Samozrejme niekt.ludia čo ma nepoznajú a nevedia že som mala problémy s vaječníkmi sa vyjadrili,že či som na hlavu ked som o tom nevedela do 15týždňa.Ale to už neriešim aj ked sa ma to vtedy dotklo

lucia2505
8. okt 2012

Moja kamarátka tiež zistila, že je tehotná až v 13 týždni, lebo mala normálne 2 mesiace menzes, až ten tretí mesiac jej menzes vynechal, tak urobila test, ostatné príznaky si nevšímala, keďže dostala normálne menzes, tak ju tehotenstvo ani nenapadlo, až potom si uvedomila, že preto ju stále boleli prsia a nechutilo jej jesť, ale nikdy nevracala. A ešte jedna story...sesternica môjho bývalého zahlásila, že je tehotná až v keď bola v siedmom mesiaci, vraj to dovtedy nevedela, ani jej rodičia si nič nevšimli a my sme ju dlho nevideli. Ževraj išla na vyšetrenie, lebo si myslela, že má niečo s črevami a tam jej zahlásili, že je tehotná. Tak ja neviem...skôr si myslím, že to nemali chuť skôr riešiť s rodinou, lebo im asi bolo trápne, že je slobodná matka, oni sú stará škola a bývajú na dedine, takže to berú ako dosť vážny problém. A nedajbože by v ich blízkosti začal niekto tému, že kto je otcom malého, to by sa hneď zdekovali.

barcelona94901
8. okt 2012

@warholette áno,mne,žiadné príznaky,nič,až začiatkom 4mes.,pretože som začala ráno krvácať a pár dní predtým mi skončil menzes,zašla som na gyndu ,že krvácam
a vyšla som už s tehotenskou knižkou a sonom ,
..nebolo mi zle,normálne som pracovala,nepriberala som,nič mi nebolo ,takže šoking..mojmu som hned poslala sms 😀

maximka33
13. dec 2012

@warholette moje kámoška letos v červenci šla na kontrolu po císaři (po 10 měsících) a zjistila, že je ve 12tt!!! říkala, že měnili antikoncepci a jednou měla nějaké špinění. ale nějak ji to neznepokojilo. no neumím si to představit, ale stát se to může.

lesana88
19. dec 2012

Pridavam sa...ja som na to prisla v 13-14 tt..predtym som aj krvacala, myslela som ze je to menzes....prsia neboleli, nenarastli, ziadne podozrive priznaky, nic...ani brusko, a to som utlej postavy (stale vlastne ziadne brucho nemam hihi)...az potom ma zacalo pobolievat v podbrusku, myslela som, ze to ma opat cysty zlostia...hybaj na gyndu a odisla som s tehotenskou knizkou, krasnym obrazom mrviaceho sa babatka v hlave, no hlavne riadne sokovana...

novynka
22. mar 2013

já znám dokonce dvě holčiny, které až do porodu o těhotenství nevěděly... bližší info ale vím jen o jedné 🙂 jela autobusem ze školy a začalo jí hrozně bolet břicho, zavolala tátovi a ten jí vzal na pohotovost se slepákem, no, ale slepák to nebyl, tahali jí po všech možných vyšetřeních až začala rodit, teď už má krásného zdravého tuším 6-tiletého chlapečka 🙂 nikdo to nechápe, bohužel jsem se s ní nikdy o tom nebavila, je střední postavy (ani silná ani hubená), měsíčky prý měla (nevím jak pravidelné), antikoncepci brala (taky nevím jak pravidelně :D) - podle mě se to opravdu stát může, když máš tělo, který moc nepřibere, jsi zvyklá na nepravidelnou menstruaci, a o těhotenství nevíš, takže se ani nesleduješ (teď mi je špatně, teď mě cuká v břiše, ...), každopádně je to ale zajímavá věc 🙂

pampuliska
21. jan 2016

mama mojho kamarata zistila, ze je tehotna pri porode 🙂 Mala uz 35 rokov, 10 rokov sa snazili a nic. Vobec nemala brucho, ma sestru dvojicku, s ktorou dokoca tyzden pred porodom bola kupovat rifle- rovnake. Chlapec sa narodil ako velke prekvapenie 🙂 Myslela si, ze jej prasklo slepe crevo, tak zavolali lekara, ktory jej povedal: Pani XY, vy budete mat dietatko. Ona cela natesena, ze: Naozaj??? Kedy? a on ze teraz 🙂 Vsetko dobre dopadlo, ale mne samej sa to zda neuveritelne.

evittam
21. jan 2016

@pampuliska Prepáč, ale to je pekná sprostosť-takýmto príbehom vôbec neverím a už som ich teda tiež zopár počula - ok nemala brucho, nepribrala beriem - ale to čo sa v nej hýbalo, neskôr kopalo, štuchalo a neviem čo ešte - to si myslela, že má zastavené vetry?! To museli byť okolo toho 30.tt-40.tt riadne víchrice. 😀 😀 😀

pauliesivackova
21. jan 2016

Moja mama to pri mne zistila až v druhom mesiaci, brala antikoncepciu, popri ktorej nemávala menštruáciu a ja som vlastne vynechaná pilulka :D potom išla lekárovi že je asi prechladnutá lebo mala bolesti no a tam jej to zistili.

A viem o jednej babe čo to vraj zistila až v 5. mesiaci ale ona bola mladučká, tam si skôr myslím, že to chcela zatajiť.

Ale tak čo sa týka že vedeli to až pred pôrodom, to je podľa mňa kravina, veď cítiš pohyby a aj brucho ti musí narásť...

pampuliska
21. jan 2016

@evittam je mi totalne jedno, ze neveris, ja ju poznam a viem, co som pocula 🙂 Asi nemala take vetry ako ty 🙂

evittam
21. jan 2016

@pampuliska Ja som toho už tiež dosť počula a možno to pochopíš - konečne keď budeš v tom štádiu tehotenstva kedy ťa bude tvoje dieťatko krásne kopať, že aj nožičku-ručičku uvidíš.... 😉
Chápem ťa - ako žena, ktorá ešte nebola tehotná tomu možno tiež uverím, ale určite nie po dvoch tehotenstvách. Napíš tak okolo 30.tt, že tomu ešte naďalej veríš.... 😝

evittam
21. jan 2016

@pampuliska Cca do 5.mesiaca je to normálne - aj kamarátka prišla na to až tak nejak - aktívna športovkyňa, dokonca mala menzes, žiadne bruško, priberanie - len začala byť unavená a tak podobne - bola u lekára a hurá.... 😀 😉 Ale nech mi žiadna žena tehotná v 30.tt a viac netvrdí, že nevie že je tehotná......

monika15
21. jan 2016

po vlastnej skusenosti ANo ano ano ano, neverila som kym nezazila...
s nasim prvym, ked sme zistili som bola v 14 tt.

evittam
21. jan 2016

@monika15 Veď ale čo je to 14.tt? To je v pohode - to sa teraz stalo kamarátke. Ale tu dievčatá píšu príbehy ako žena prišla na to, že je tehotná až keď išla rodiť......o tom tvrdím, že je to hlúposť. 😉 A to musíš uznať sama ako už 2x tehotná.