Nevoľnosti a zvracanie ako príznaky pohlavia dieťatka
Ahojte žienky, chcem sa opýtať mamičiek: Čítala som na jednej stránke, že ak je žene počas tehotenstva zle a zvracia, je to spravidla príznakom toho, že bude mať dievčatko. Máte niekto takého skúsenosti. Ďakujem. 🙂
Mne bolo zle ale nezvraciala som a mala som dievčatko, teraz mi bolo tak isto a čakám chlapčeka, takže si myslím, že je to totálna blbosť 🙂
ja som mala prvé dve tehu chlapčekov a tretie tehu Mišku, a nemala som žiadne nevoľnosti....a dokonca ani rozdielne chute... 😉
Aj mne sa to zdalo ako dosť scestné, bolo tam napísané "spravidla" - asi ako rezerva 🙂 Jasné, že sa to nedá takto škatuľkovať. Bolo to na Fertility.sk.
no ja som zase pocula, ze ked vracias a byva ti zle, ze to bude chlapcek. ale je to blbost, to su len povery. ja mam krasne dievcatko, a mala som ukazkove tehotenstvo, ani nevolnosti ani ziadne komplikacie 🙂
Mne nebolo ani raz zle a cakam chlapceka
No ja som pri prvej zvracala a bolo mi len párkrát zle a skončilo to v 10. týždni. Pri druhej mi bolo tááák zle, nezvracala som, nenapínalo ma pri pomyslení na jedlo - som si bola istá že čakám chlapčeka (pleť krásna ako bábätko,vlasy krásne,husté, nechty sa nelámali boli krásne) a porodila som dievčatko 🙂
Mne bolo zle do 5.mesiaca a čakam chlapca.
u mna to neplatilo.ja som vracala vkuse do 6 mesiaca a zle mi bolo este aj na sale a mam syna
Mne bolo nevoľno pri obdivoch deťoch. Pri dcére som sa vyzvracala a bolo dobre a pri synovi ma nadrapovalo kedykoľvek cez deň alebo večer. A jedna známa zvracala celé tehu, dokonca ešte aj počas pôrodu a má syna. Podľa mňa je to hormonálna záležitosť.
@truskawka hlúposť.... porodila som dievčatko aj chlapčeka... nevoľnosti som nemala žiadne počas oboch tehotenstiev
takisto na mňa vôbec nepasujú ostatné "povery" ako chuť na kyslé, či sladké, špicaté resp. guľaté brucho a pod. ... podľa všetkých týchto príznakov mi úplne všetci "veštili" v prvom tehu syna... no a bola baba
Totálny blud. Mám syna aj dcéru a nikdy som ani pri jednom nezvracala ani mi nebolo zle.
Taktiež nesúhlasím, mám chlapca aj dievča a pri oboch som polku tehotenstva prevracala....
u mna to platilo, ale ja som asi vynimka 🙂 🙂 🙂 🙂
@truskawka mne bolo zle do 4 mes pri synovi, pri dcere absolutne nicccc....pohodka 😀
@truskawka tiez si myslim ze to je blbost ...tri tejotenstva a pri vsetkych som bola grcajuca ...Dve dievcata a jeden chlapec...jedine co sa zmenilo pri chlapcovi ze sa mi zmenili chute...pri dievcatach sa mi hjusilo maso a jedla som hlavne sladke a kila jablk. Pri malom mi chutilo maso najviac...ale ja si myslim ze kazde tehu je ine bez ohladu na pohlavie ...vlyv na to ako sa citime maju hormonalne zmeny sice aj vdaka pohlaviu dietata ale to sa preukazuje inak ;) podla mojho nazoru 🙂
Ja tomu neverím,mne nebývalo zle ani pri prvom,ani pri druhom.Akurát tak do 12-ho tt som bola viac unavená,ospalá po práci,kedže som veľmi skoro vstávala,o 4-ej.Pri prvom ku koncu občas ma riadne pálilo,závisí to aj od toho ako je bábo umiestnene,ako tlačí na ostatné orgány v brušku.Pri druhom ma nepálilo.Mám dievčence.Prvýkrát dosť som pribrala,druhýkrát len 6 kíl.Raz som mala okruhle brucho,bola som ako nejaká loptička,raz som mala špicaté bruško až moc,každý na mna ukazoval,že to bude chlapček a máme dievčatá.Narodili sa v rovnakom týždni,podobný pôrod,1950g a 1400g.Niekto aj to tvrdí,že to je dobré,ked žena zo začiatku vracia,to ukazuje,že niečo sa deje,že sú výkyvy hormónov,že tehotenstvo je v poriadku a organizmus si zvyká na tehotenstvo.Mne nebývalo zle a našťastie bolo všetko v poriadku,myslím dieťa pekne rástlo,narodilo sa zdravučké,chybička krásy,že som sa otvárala dosť skoro,ale vydržali sme krásne.Isté baby po ddedine aj to vraveli,že určite preto,lebo som pred tým už potratila,alebo som neviedla slušný život 😠 ,no nie je to pravda.Dokonca ani na môj vek sa nemohli vyhovárať,lebo odo mna mladšie ženy boli na tom tak isto.Takže,podľa mna všetko len gény a samozrejme každá máme iný organizmus.Klebetám netreba uveriť.
Ešte ma napadlo,že ani chute sa mi nezmenili,akurát raz som sa moc napchávala s kuracím mäsom a istý čas ma to potom nelákalo.A ešte v supermarkete ako mali normálne zabalené v ochrannej folii taký polotovar -sekanu,neviem prečo to sa mi tak zhnusilo,že do dnes od toho výrobcu sa na to nemôžem pozerať,lebo hned mám v hrdle hrču.Už 15 rokov som to nezjedla,asi dalších 15 nebudem.
Na mna to platilo....pri dcerke som sa nevedela 3 mesiace dovracat, vsetko mi smrdelo.... 😀 a pri synovi nic 😉
babské povery.dakedy neboli televizory ani internet,tak sa po večeroch plodili deti a vymýšlali bludy.rovnako ako sa po nevolnostiach rodia dievčatá,tak sú aj vlasaté,všakže 🙂
máme 21.storočie a nikto ti nepovie čo čakáš kým to bábeno v brušku neukáže samo..
ja som zvracala pri obidvoch, rozdielne chute, rozdielny typ bruška - chlapi, spolužiačka zvracala tiež pri obidvoch a má baby, podľa tohto sa to nedá
no ja na takéto reči a povery vôbec neverím.mne nebolo ani len raz zle,celé tehotenstvo /keď nerátam nočné zvracanie,keď ma niekto nakazil črevnou virózou/.a narodilo sa mi dievčatko.zas nevýhoda tohto,že mi nebolo vôbec zle je,že som za celé tehu pribrala 25 kg 😅
podľa mňa hlúposť.mne nebolo zle ani v jednom tehotenstve. akurat ked som čakala dievčatko stále som mala chuť na sladké na buchty salko čokoládu - ved som potom aj tak vyzerala, pribrala som 20kg a bola som sama ako taká buchta. pri prvom chlapcovi som zas celý čas jedla len mäso na sladké ani pozrieť.a pribrala som minimálne rastlo mi len bruško. no a pri druhom chlapcovi som žila len na ovocí a najmä hrozno to by som mohla zjesť aj celú prepravku. a zeleniny tiež. takže chute tiež pri každom dieťati uplne iné. jedine co mi vyšlo že pri dievčatku som priberala vsade zadok boky pas kríže - sa ani nedalo odlišiť kde čo končí a kde začína :D a pri chlapcoch slo všetko do bruska a z zadu ani nebolo vidieť že čakám mimi mala som aj pas zachovaný aj boky. možno podla toho by sa to dalo rozlíšiť... :D
@dejnas jéj presne akoby si kopírovala moje tehotenstvá-tiež dcéra a syn,obe bez nevoľnosťí,rôznych chuťí, či špicatých aj nešpicatých brušiek

Ahoj,ja myslim,ze je to blbost,pretoze ja som ani pri jednom tehotenstve nezvracala a mam 2 krasne baby.