icon

Nevoľnosti a zvracanie ako príznaky pohlavia dieťatka

truskawka
11. júl 2013

Ahojte žienky, chcem sa opýtať mamičiek: Čítala som na jednej stránke, že ak je žene počas tehotenstva zle a zvracia, je to spravidla príznakom toho, že bude mať dievčatko. Máte niekto takého skúsenosti. Ďakujem. 🙂

Strana
z2
jelenciatko
11. júl 2013

Ahoj,ja myslim,ze je to blbost,pretoze ja som ani pri jednom tehotenstve nezvracala a mam 2 krasne baby.

henriett19
11. júl 2013

Mne bolo zle ale nezvraciala som a mala som dievčatko, teraz mi bolo tak isto a čakám chlapčeka, takže si myslím, že je to totálna blbosť 🙂

bubu4125
11. júl 2013

ja som mala prvé dve tehu chlapčekov a tretie tehu Mišku, a nemala som žiadne nevoľnosti....a dokonca ani rozdielne chute... 😉

truskawka
autor
11. júl 2013

Aj mne sa to zdalo ako dosť scestné, bolo tam napísané "spravidla" - asi ako rezerva 🙂 Jasné, že sa to nedá takto škatuľkovať. Bolo to na Fertility.sk.

andrea561
11. júl 2013

no ja som zase pocula, ze ked vracias a byva ti zle, ze to bude chlapcek. ale je to blbost, to su len povery. ja mam krasne dievcatko, a mala som ukazkove tehotenstvo, ani nevolnosti ani ziadne komplikacie 🙂

bietka
11. júl 2013

Mne nebolo ani raz zle a cakam chlapceka

petraxy6
11. júl 2013

No ja som pri prvej zvracala a bolo mi len párkrát zle a skončilo to v 10. týždni. Pri druhej mi bolo tááák zle, nezvracala som, nenapínalo ma pri pomyslení na jedlo - som si bola istá že čakám chlapčeka (pleť krásna ako bábätko,vlasy krásne,husté, nechty sa nelámali boli krásne) a porodila som dievčatko 🙂

ivka1979
11. júl 2013

Mne bolo zle do 5.mesiaca a čakam chlapca.

masinka
11. júl 2013

@truskawka tato otazka tu uz viackrat bola, skus pouzit vyhladavac 😉
a za seba hovorim nie - neplati to - mam tri baby a nebolo mi zle ani raz

janie80
11. júl 2013

@truskawka ja som grcala do cca 24tt a mam chlapceka 🙂

aduskatt
11. júl 2013

u mna to neplatilo.ja som vracala vkuse do 6 mesiaca a zle mi bolo este aj na sale a mam syna

cerez
11. júl 2013

Mne bolo nevoľno pri obdivoch deťoch. Pri dcére som sa vyzvracala a bolo dobre a pri synovi ma nadrapovalo kedykoľvek cez deň alebo večer. A jedna známa zvracala celé tehu, dokonca ešte aj počas pôrodu a má syna. Podľa mňa je to hormonálna záležitosť.

dejnas
11. júl 2013

@truskawka hlúposť.... porodila som dievčatko aj chlapčeka... nevoľnosti som nemala žiadne počas oboch tehotenstiev

takisto na mňa vôbec nepasujú ostatné "povery" ako chuť na kyslé, či sladké, špicaté resp. guľaté brucho a pod. ... podľa všetkých týchto príznakov mi úplne všetci "veštili" v prvom tehu syna... no a bola baba

evko1
11. júl 2013

@truskawka je to žiaĺ blbosť ((( počas oboch tehu zom zvracala do piateho mesiaca NON-STOP.By ma zaujímalo, kto go definoval ako ranné nevoľnosti, ja som sedela na toalete immerwere ((((( no a prvé je dievča a druhý chlapec, takže............

bubulka722
11. júl 2013

Totálny blud. Mám syna aj dcéru a nikdy som ani pri jednom nezvracala ani mi nebolo zle.

cerez
11. júl 2013

@evko1 A kto definoval pojem materská "dovolenka"? To zas zaujíma mňa. 😀 😀

evko1
11. júl 2013

@cerez bol to jednoznačne chlap))))))

andruska80
11. júl 2013

Taktiež nesúhlasím, mám chlapca aj dievča a pri oboch som polku tehotenstva prevracala....

andrejka1974
11. júl 2013

u mna to platilo, ale ja som asi vynimka 🙂 🙂 🙂 🙂

charllotte
11. júl 2013

@truskawka mne bolo zle do 4 mes pri synovi, pri dcere absolutne nicccc....pohodka 😀

svano
11. júl 2013

@evko1 to poznám,odvracala som si tri tehotenstva rovnako,ešte pred cestou do pôrodnice som sa išla vyvracať a mám dvoch chlapcov a slečnu.Takže je to totálna blbosť.

itwasajoke
11. júl 2013

@truskawka tiez si myslim ze to je blbost ...tri tejotenstva a pri vsetkych som bola grcajuca ...Dve dievcata a jeden chlapec...jedine co sa zmenilo pri chlapcovi ze sa mi zmenili chute...pri dievcatach sa mi hjusilo maso a jedla som hlavne sladke a kila jablk. Pri malom mi chutilo maso najviac...ale ja si myslim ze kazde tehu je ine bez ohladu na pohlavie ...vlyv na to ako sa citime maju hormonalne zmeny sice aj vdaka pohlaviu dietata ale to sa preukazuje inak ;) podla mojho nazoru 🙂

gabuci
11. júl 2013

Ja tomu neverím,mne nebývalo zle ani pri prvom,ani pri druhom.Akurát tak do 12-ho tt som bola viac unavená,ospalá po práci,kedže som veľmi skoro vstávala,o 4-ej.Pri prvom ku koncu občas ma riadne pálilo,závisí to aj od toho ako je bábo umiestnene,ako tlačí na ostatné orgány v brušku.Pri druhom ma nepálilo.Mám dievčence.Prvýkrát dosť som pribrala,druhýkrát len 6 kíl.Raz som mala okruhle brucho,bola som ako nejaká loptička,raz som mala špicaté bruško až moc,každý na mna ukazoval,že to bude chlapček a máme dievčatá.Narodili sa v rovnakom týždni,podobný pôrod,1950g a 1400g.Niekto aj to tvrdí,že to je dobré,ked žena zo začiatku vracia,to ukazuje,že niečo sa deje,že sú výkyvy hormónov,že tehotenstvo je v poriadku a organizmus si zvyká na tehotenstvo.Mne nebývalo zle a našťastie bolo všetko v poriadku,myslím dieťa pekne rástlo,narodilo sa zdravučké,chybička krásy,že som sa otvárala dosť skoro,ale vydržali sme krásne.Isté baby po ddedine aj to vraveli,že určite preto,lebo som pred tým už potratila,alebo som neviedla slušný život 😠 ,no nie je to pravda.Dokonca ani na môj vek sa nemohli vyhovárať,lebo odo mna mladšie ženy boli na tom tak isto.Takže,podľa mna všetko len gény a samozrejme každá máme iný organizmus.Klebetám netreba uveriť.

gabuci
11. júl 2013

Ešte ma napadlo,že ani chute sa mi nezmenili,akurát raz som sa moc napchávala s kuracím mäsom a istý čas ma to potom nelákalo.A ešte v supermarkete ako mali normálne zabalené v ochrannej folii taký polotovar -sekanu,neviem prečo to sa mi tak zhnusilo,že do dnes od toho výrobcu sa na to nemôžem pozerať,lebo hned mám v hrdle hrču.Už 15 rokov som to nezjedla,asi dalších 15 nebudem.

01fialka01
12. júl 2013

Na mna to platilo....pri dcerke som sa nevedela 3 mesiace dovracat, vsetko mi smrdelo.... 😀 a pri synovi nic 😉

malinkaaninka
12. júl 2013

babské povery.dakedy neboli televizory ani internet,tak sa po večeroch plodili deti a vymýšlali bludy.rovnako ako sa po nevolnostiach rodia dievčatá,tak sú aj vlasaté,všakže 🙂
máme 21.storočie a nikto ti nepovie čo čakáš kým to bábeno v brušku neukáže samo..

anda2
12. júl 2013

ja som zvracala pri obidvoch, rozdielne chute, rozdielny typ bruška - chlapi, spolužiačka zvracala tiež pri obidvoch a má baby, podľa tohto sa to nedá

cawes
12. júl 2013

@truskawka praveze skor opacne, zene zevraj je zle a zvracia prave preto ze caka chlapceka, pretoze ma v tele chlapske hormony a to robi zle. No neviem mne bolo zle do 6 mesiaca a cakala som chlapca

huxy
12. júl 2013

no ja na takéto reči a povery vôbec neverím.mne nebolo ani len raz zle,celé tehotenstvo /keď nerátam nočné zvracanie,keď ma niekto nakazil črevnou virózou/.a narodilo sa mi dievčatko.zas nevýhoda tohto,že mi nebolo vôbec zle je,že som za celé tehu pribrala 25 kg 😅

nicky07
12. júl 2013

podľa mňa hlúposť.mne nebolo zle ani v jednom tehotenstve. akurat ked som čakala dievčatko stále som mala chuť na sladké na buchty salko čokoládu - ved som potom aj tak vyzerala, pribrala som 20kg a bola som sama ako taká buchta. pri prvom chlapcovi som zas celý čas jedla len mäso na sladké ani pozrieť.a pribrala som minimálne rastlo mi len bruško. no a pri druhom chlapcovi som žila len na ovocí a najmä hrozno to by som mohla zjesť aj celú prepravku. a zeleniny tiež. takže chute tiež pri každom dieťati uplne iné. jedine co mi vyšlo že pri dievčatku som priberala vsade zadok boky pas kríže - sa ani nedalo odlišiť kde čo končí a kde začína :D a pri chlapcoch slo všetko do bruska a z zadu ani nebolo vidieť že čakám mimi mala som aj pas zachovaný aj boky. možno podla toho by sa to dalo rozlíšiť... :D

novotnajanka
12. júl 2013

@dejnas jéj presne akoby si kopírovala moje tehotenstvá-tiež dcéra a syn,obe bez nevoľnosťí,rôznych chuťí, či špicatých aj nešpicatých brušiek

Strana
z2