icon

Nútia ma ísť na potrat, som zničená

miska_veverkova
15. máj 2015

Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(

diana20
16. máj 2015

@miska_veverkova ahoj.. Mala som síce 19, takmer 20 keď som otehotnela, ale s priateľom sme spolu len raz za čas, máme vzťah na diaľku..teraz sa presťahujem za ním, takže všetko bude dobre.. Ale vieš.. Presne ťa chápem.. Na začiatku ma tiež presviedčal nech si to nechám zobrať.. Že ešte to nie je dieťa, čím skôr, tým lepšie.. A keďže my doma nemáme peniaz, tak mi aj mamina povedala, že bude lepšie ísť na potrat.. Dovtedy ma podporovala a ja som bola pevne presvedčená, že dieťatko si nechám aj keby som na to mala byť bez priateľa, sama a tu, bez peňazí.. Vždy sa dá všetko zvládnuť.. No keď mi aj mamina povedala, že možno by to bolo lepšie, začala som premýšľať, či to fakt nebude lepšie.. Priateľ mi chcel kúpiť nejaké tabletky, ktoré vraj užila aj nejaká jeho známa.. Zbavila sa tak dieťaťa, na ktoré nebola pripravená a teraz už má ďalšie dieťatko a je šťastná.. rezignovala som, nemala som podporu tu ani tam.. Povedala som si, že teda nech mi kúpi tie tabletky.. Ale nezmierila som sa s tým, bola zo mňa troska, tri dni a noci som iba plakala.. Zničilo by mi to život a rodičom to došlo tiež.. Povedali mi, nech si ho teda nechám.. Tak som povedala priateľovi, že nech nekupuje tie tabletky.. Že s ním alebo bez neho sa o dieťatko radšej postarám.. A bolo to to najlepšie čo sa mi mohlo stať.. Chlapi, či chlapci potrebujú čas.. Nechaj ho nech si to poriadne premyslí, nech si nájde prácu a zvládnete to.. Môj priateľ sa teraz teší na malučké hádam viac ako ja, aj keď to bude náročné.. Máš 17 a nie si hlúpa.. Školu zvládneš.. Povedz doma, že by si navždy ľutovala keby si si bábo nechala vziať.. Tvoja Mamina predsa vie aké je to krásne.. Určite to nakoniec pochopí.. Veľmi ti držím palce.. Bojuj za dieťatko, stojí to za to..

bielavila
16. máj 2015

@matafen nechcem nikoho odsudzovat, tvoj nazor, tvoja vec, ale toto co si napisala sa mi nedobre cita, nechcela by som byt tvojou dcerou..naco je rodina ked nie na to aby ta podrzla v dobrom aj zlom

cecil36
17. máj 2015

Vsetky co ti tu pisu ako to zvladnes iba fabuluju,aby si si babo nechala. Ano zvladnes,ak budes mat pomoc od najblizsej rodiny (nie kamaratky,tety od susedov a tak),ak ju mat nebudes,co je realna situacia tak to bude pruser ako mraky,lebo zabudni na socialne davky,jediny prijem teba a dietata bude rodicak...A nie je to tak,ze mamaje sebecka bezcitna hyena,ktora ti brani mat dieta.Mama je mozno len realistka a vie ake su jej financne a casove moznos ti pooct ti. Kedze mas17,mama je pravdepodobne pracujuca zena.....

maslenka47
17. máj 2015

@oddrobceka dieta zvladas.. a prosim ta, kto ta zivi a kolko mas realne odpracovane? Je mi uprimne jedno, ci teba a tebe podobne tento prispevok urazi alebo nie, ale som, zrejme podobne, ako @matafen, presvedcena o tom, ze nie si ani zdaleka sebestacna, a keby sa o tvoj hladny krk nestaral niekto iny, tak nezvladnes ani tie dve deti....

lusi24
17. máj 2015

Radšej chod na ten potrat na výchovu potrebuješ financie a oporu sama tonezvladnea.a nie dieta to nie je je to len embrio ..urob to chod na potrat

oddrobceka
17. máj 2015

@maslenka47 odpracovane mam, nezostala som na md hned po skole, dokonca som pracovala s vs vzdelanymi ludmi, napriek tomu, ze ja mam "len" maturitu. A ano, momentalne sa o nas stara manzel, ale aj keby som bola slobodnou matkou odkazanou len a jedine sama na seba, tak dostavam rodicak, vyzivne alebo nahradne vyzivne, myslim, ze by som mala narok na dalsie prispevky, plus da sa zohnat aspon brigada, zamestnavatelia radsej zamestnaju dochodkynu alebo zenu na md, lebo nemusia platit odvody, pokusila by som sa najst maminu v podobnej situacii, aby sme si navzajom strazili deti atd atd. Plus poprosila by som o pomoc dobrych ludi, ktorych je urcite vela 🙂
To male za nic nemoze, preco by mu mal niekto brat pravo na zivot. Nikde som nepisala, ze to bude mat dotycna lahke, ale preco sa toho problemu len tak "jednoducho" zbavit? Jej mame a priatelovi sa ulavi a ona mozno skonci s tazkymi depresiami.
Nech si kazdy je, co si navaril, ale ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. Kto chce hlada sposoby, kto nechce hlada dovody. Pomoz si sam clovece, aj Pan Boh ti pomoze... To je len zlomok mott, ktorymi sa riadim a myslim, ze je v nich kus pravdy.

vejula
17. máj 2015

Bože, ked čítam tieto príspevky, ani sa nečudujem, že su plné domovy dôchodcov starých ludí, ktorí umierajú samotní, hlavne že niesu na obtiaž svojim deťom. Ale ono sa to všetko vracia ako bumerang. Vyhodiť, vykašlať, nech si vyžerie dievča atd.... No len aby ste nakoniec samotné na smrtelnej posteli neprosili, aby Vám niekto prišiel utrieť spotené čelo, trebárs aj to nechcené vnúča, ktoré je podla Vás len omylom, alebo prasknutou gumou 😒

janinah
17. máj 2015

@vejula tiež zíram čo tu niektoré vedia popísať 😒 a to podľa profilu sú matkami 😒 dieťa nepotrebuje kočík za 1000 eur ani značkové oblečko ani kupované príkrmy,ale lásku ....sebectvo a peniaze vládnu svetom,smutné 😒

mircalla
17. máj 2015

Niektore tu pisete, akoby dieta nemalo z coho zit, ona bola totalne socialny pripada a zila pod mostom. Obidvaja maju rodicov, ma kde byvat, neverim, ze napokon nepomozu....A ak sa ona k tomu postavi zodpovedne a tiez si dokonci skolu a pojde casom do prace, nie je to vobec nic nerealne zabezpecit tomu dietatu normalny zivot. Akoze teraz ju podla vas rodicia vyhodia s tym malym na ulicu?
No co tak citam, tak niektore z vas by ste toho boli bez mihnutia oka schopne, keby boli v ich situacii. Je to ich dcera, ano, urobila chybu, kto ich nerobi? Vy ste vsetky vsetko vzdy robili v zivote dokonalo?

lusi24
17. máj 2015

@mircalla ty si si to nedočítala on nemá zaujem o dieta a jej rodičia jej pomocť nechcu chcu aby sla na potrat asi tým to ude

mircalla
17. máj 2015

@lusi24 citala som to uplne cele aj som k tomu vyjadrila.....neverim, ze rodicia nezmenia nazor a ozaj sa na nu vykaslu a "priatela" nech vobec neriesi....
Ak by to urobili, nie su pre mna rodicia....dovi dopo....

henikav
17. máj 2015

@miska_veverkova vzdy budu 2 tabory, za aj proti a kazda zena je ina, preto by si mala urobit tak ako to citis ty, lebo len ty s tym budes zit, ci uz s vedomim ze si to male dala prec, alebo sa tazko prebijat zivotom. Nespoliehaj sa na to ze ved rodicia pomozu, to je nezodpovedne, priviest dieta na svet a snad sa niekto postara, v prvom rade sa budes musiet starat ty aj ked sa ti cely svet postavi chrbtom. Nevyspis sa, budes bojovat s unavou aj financiami.... bude to tazke, mozno budes na vsetko sama a mozno pride aj pomoc, dietatko ti bude dodavat silu ist dalej a bojovat. Zamysli sa nad tym, ci si na to vsetko pripravena a podla toho sa rozhodni s vedomim, ze nikdy nebudes moct za to rozhodnutie vinit nikoho ineho, lebo bude len tvoje. U nas zije mlada zena, dostala sa pred podobne rozhodnutie, dietatko si nechala, malicky ma uz rok, pomoci od rodiny ani otca dietatka sa nedockala, prebija sa sama, zvlada to, ale vela si aj poplakala, priznala mi ze si nemyslela ze to bude take tazke, ale nelutuje svoj krok. Je to len otazkou casu a vsetko bude lahsie. Drzim ti palce, aby si sa dobre rozhodla

lusi24
17. máj 2015

@mircalla ty nemožeš vedieť v akej situáácii žiju možno nemaju z čoho to dieťa utiehnuť dieťa nsice nemusí mať kočik za 1000 ale plienky a všetko čo dieťa potrebuje v dnesnej dobe stojí neskutočne peniaze a každý si to dovoliť nemože

mircalla
17. máj 2015

@lusi24 Mozno nemaju a mozno su len sebecki....pripadne si myslia, ze je to pre nu to najlepsie - to je vsak ich nazor a pre nu to to najlepsie byt nemusi....moze mat z toho traumu na cely zivot, nie kazda je ako ty....

lusi24
17. máj 2015

má málo rokou a celý život pred sebou ešte može mať kopec deti...a nebude mat traumu zažila si to?nieee áno ude to tažžké zo začiatku ale časom to prebolí a to bude už v takom veku že si to bude mocť dovoliť teraz má na deti čas

vejula
17. máj 2015

@janinah a hlavne tu vládne individualizmus a to neskutočným spôsobom. Ty si si zavarila, ty si to zožer, každý kope za seba, nikto nieje povinný, resp. robíme len to čo sme povinný robiť, lebo však ja ako rodič MÁM SVOJ ŽIVOT A DO TOHO TVOJHO SA STARAŤ NEBUDEM, nepomôžem, neulahčím, ved je to tvoja kaša. Hrozné. Ale ako hovorím, na sklonku života väčšinou každý prehodnotí, len bohužial je často neskoro, lebo deti vychované týmto individualistickým spôsbom, spôsobom, kde absolutne chýba nejaká rodinna spolupatričnosť sa väčšinou k svojim nevládnym rodičom zachovaju rovnako ako sa zachovali rodičia v kritickej situacii ku nim.

stangb
17. máj 2015

@lusi24 nemyslim ze dieta je az taky velky vydavok, na kocik a zakladne veci bude mat porodne,daju sa kupit aj krasne veci od ruky a za par eur, a ak bude kojit tak su to uz potom len plienky,ja kupujem vzdy v akcii viac kusov a to ma vujde 20 az 30 eur na mesiac,a na to bude matg rodicak a pridavky plus by som ziadala vyzivne od otecka, a ci na byte byvaju traja alebo traja a malinke babo tak to na energiach velky rozidel nespravi,a strava tak isto..len keby ju chceli trosku podporit, mohla by z rodicaku prispiet aspon 50tku,a vsetko by sa dalo. Ja by som svoje dieta nikdy nenutila k niecomu takemu. Suhlasim, ze treba nechat zodpovednost a starostlivost za dieta na nu,aby to nedopadlo ako niekto pisal ze babka mala dieta na krku a mlada na diskotekach,tak to nie,ale nechala by som rozhodnutie na nej a podporila ju v tom a pomohla by som jej v ramci urcitych pravidiel,ktore by sme si dohodli.

lusi24
17. máj 2015

dievčence porozmýšlajte má 17rokov. partner dieťa nechce takže s nim rátať neože rodičia jej povedali aby sla na potrat je to osoba ktorá sama je ešte dieťaťom a nemala by z čoho uživiť dieťa. školu nemá dokončenu takže mesačne dosaten 200e ale za tie peniaze nakupi jedine plienky.. a čo ak nebude mať dosť mlieka za čo mu kupi stravu? ako dostuduje.. za čo bude to dieťa obliekať.. rodičia vedia že teraz síce bude trpieť no ked si ho nechá bude den po dni rozmýšlať za čo mu nakupim to čo potrebuje.. budem to sama zvládať? to su otázky ktoré si bude každý den dávať. sama to dieťa nezvladne.. a ešte aj školu bohužial tento svet lepší nebude,, a odsudzovať za potraty? nieeeeeeee moje zlate to nerobte...

oddrobceka
17. máj 2015

Hlavne si myslim, ze dotycna nema s mamou a priatelom az take narusene vztahy, aby to spolu nezvladli. Keby drzali spolu, keby sa priatel financne podielal na vychove, matka umoznila byvanie s tym, ze vsetky peniazky pojdu do spolocneho rodinneho rozpoctu (ked pribudne jeden clen v domacnosti a nanho 300-400 €, to uz sa nejako da, dietatko toho zas az tak vela nepotrebuje, ja sama som vdaka kojeniu a latkovaniu usetrila neskutocne peniaze a aj na hrackach, kedze ma prvy syn naucil, ze aj tak sa najlepsie hra s maminymi hrncami 🙂) a tehotna dcera sa po porode vzorne starala o svoje babatko a snazila si dokoncit skolu podla individualneho studijneho planu. Islo by to. To uz neznie az tak hrozne, len treba chciet.

mircalla
17. máj 2015

@lusi24 nezazila,ja by som na potrat nesla. Ako vies,ze bude mat kopu deti? Ako vies,ze ona z toho traumu mat nebude?sudis podla seba? Nuz kazdy sme tiny

lusi24
17. máj 2015

@stangb to ak bude kojiť myslíš že bude? má 17 ten organizmus je ešte mlady na to tak by som s tým neratala 30 eur na mesiac? moja zlatá a ako vieš že nebude na tie najlacnejšie alergická.. to nemožeš dieťati urobiť.. t dostane len 200 e a z rodičáku tak 20 ... teraz tho lutovať nemusí no o ok či dva si povie bola som blbá mala som na dieťa času..

janinah
17. máj 2015

@lusi24 tento svet lepší nebude,kým budeme zabájať deti 😒 ...a rozmýšľaj ty,kým niekomu napíšeš,aby šiel na potrat 😒 ..

lusi24
17. máj 2015

@mircalla moja zlatá prečo simyslie ža každým potratom musí materstvo skončiť a už deti mať nebude.a áno ja som to zažila potrat a nelutujem toho vtedy som bola mladá a teraz po odstupe času bolo to dobre že som to urobila. teraz mám krásnu dcéru a dávam jej aj tu lásku čo som mala pre svoje dieťa prvé.. a žijem

lusi24
17. máj 2015

@janinah ja som na potrate bola a viem si predstaviť v akej je situácii narozdiel od teba a potrat nekazí svet tento svet je skazený inými vecami nie potratom

janinah
17. máj 2015

@lusi24 ty už vieš,že nebude kojiť,že bude alergické na lacné mlieko..výhovorky,prečo nieeeee......a čo tak napísať prečo áno....máš dieťa,vieš čo to pre matku znamená,či?

jaris84
17. máj 2015

chráň si svoje babo, ono totiž okrem teba nemá nikoho, kto by ho mohol ochrániť. Ked ho porodíš budeš tá najšťastnejšia mamina na svete, nedaj sa zlomiť okolím a drž sa toho čo ti hovorí tvoje srdce. Nie si prvá, ani posledná mladá mamička...koľké pred tebou to zvládli, zvládneš to aj ty, aj popri malému sa dá v pohode dokončiť škola. Držím prsty

mircalla
17. máj 2015

@lusi24 to som presne cakala, ze si bola...podla tvojich hlasok....

lusi24
17. máj 2015

@janinah ja viem čo to pre matku znamená ale aj viem čo by to bolo pre mladu matku ktorá by nemala poru v partnerovi a v rodičoch.. nehovorila som o mlieku ale o plienach každému dieťatu všetko lacné nesadne.. sama viem že moja dvcéra raz ked som jej kupila a vys kusala plienky lacnejšie mohla som ich vyhodiť celá sa mi vyhádzala a to sme ani ja a ni o´jej otec na nič alergicky neny. maju jemnu pokožku a tá je haklivejšia najlacnejšie mlieko stoji 10 e najekáá 200g lenže to dieťa časom pridáva viac a viac z čoho to utiahne?

lusi24
17. máj 2015

@mircalla neviete o tom nič a odsudiť človeka preto bo bol na potrate ste ubohé baby.

janinah
17. máj 2015

@lusi24 nemám viac čo napísať žene,ktorá napíše,že dobre urobila,ked si zabila dieťa,však má druhé...slovo adopcia asi nepoznáš......a že potraty nekazia svet...zlešujú ho asi?????....končím 😒