icon

Otehotnenie krátko po cisárskom reze: Skúsenosti a rady

niektoakoja
Dnes o 06:57

Otehotnela ste niektorá krátko po sekcii? Som 3m po pôrode a ešte mi neprišla menštruácia pripisovala som to k tomu, že kojim ale začali mi aj nevoľnosti počas dňa. Tak mam obavy. Ak máte skúsenosti. Píšte

belllinka
Dnes o 07:00

@niektoakoja Antikoncepcia nič? Či hneď zlyhala? 3 mesiace po sekcii nie je ďalšie tehotenstvo nič moc.

anjelicek26
Dnes o 07:03

Tak sprav si najprv test, potom panika.. nie, nie je vobec dobre, je to prilis skoro.

anonym_e59cb4
Dnes o 08:20

Ze chlap nema rozum, to este pochopim. Tomu je to 4. Ale zena po sekcii? Uf.

anonym_6645f5
Dnes o 08:38

netreba hneď moralizovať, stáva sa.. tak bude mať írske dvojčatá.. nie je to ideálne otehotnieť takto skoro ani po prirodzenom pôrode ani po cisárskom. tá jazva ešte nemusí byť úplne zahojená ale tak brucho ti nenarastie zo dňa na deň. Konzultuj s gynekologičkou. Ak už si tehotná, tak po ďalšom pôrode si dáte väčší pozor ☺

anonym_4a0d7f
Dnes o 08:45

@niektoakoja na izbe bola somnou mamulka ktora otehotnela po 5 mesiacoch po sekcii ....mala rizikove a male sa narodilo skor ale obe v poriadku....zalezi ako sa regeneruje telo ale nebudeme si klamat po cisarskom zdravotne je to naozaj skoro

niektoakoja
autor
Dnes o 08:54
@anonym_6645f5

netreba hneď moralizovať, stáva sa.. tak bude mať írske dvojčatá.. nie je to ideálne otehotnieť takto skoro ani po prirodzenom pôrode ani po cisárskom. tá jazva ešte nemusí byť úplne zahojená ale tak brucho ti nenarastie zo dňa na deň. Konzultuj s gynekologičkou. Ak už si tehotná, tak po ďalšom pôrode si dáte väčší pozor ☺

@anonym_6645f5 áno, sú za tým ine dôvody samozrejme takže netreba hneď moralizovat ste samozrejme trafila 🙂 ešte to nieje iste ide len o zvláštne pocity. Uvidím podla testu. Len tie pocity môžu byť i dojčením , vtedy je bezne ze ms nemusí byt ihned, poslednu dobu som vodu pila i menej,takže nemusi byť hneď tehu. Len ma to tak zaujalo ze ci vôbec sú také prípady nič viac 🙂

anjelicek26
Dnes o 09:46

Ja som bola pri tom, ked kamoske na oslave jej narodenin rupla materrnica v 7.mesiaci a skoro vykrvacala, zachranili jui aj dieta prakticky hrobarovi z lopaty. Zbledla, odpadla, nevedeli sme ani, co sa deje, maly jej prekopol jazvu asi... niekolko transfuzii krvi, maternicu jej vzali, viac deti uz mat nebudu... su aj zeny, co to daju na pana, ale mne tento jeden zazitok stacil.

anonym_398fcc
Dnes o 09:53

Nebudes prva ani posledna. Ano stava sa to, hoci by si mal clovek davat pozor, ma zodpovednost predsa za seba aj dieta, aktualne aj buduce... A miesto uplne hypotetickej diskusie na mk by som si sla hned kupit test a az tak riesila. Drz sa.

zuzi0911
Dnes o 09:57

Najprv test a daj vedieť 🙂
Potom ,stáva sa . Dr ti všetko vysvetli,zhodnotí atď.
Drz sa

niektoakoja
autor
Dnes o 10:02
@anonym_398fcc

Nebudes prva ani posledna. Ano stava sa to, hoci by si mal clovek davat pozor, ma zodpovednost predsa za seba aj dieta, aktualne aj buduce... A miesto uplne hypotetickej diskusie na mk by som si sla hned kupit test a az tak riesila. Drz sa.

@anonym_398fcc Áno. Celkovo ma ale taka téma zaujala 🙂

euka210
Dnes o 10:08

@niektoakoja podla mna velmi skoro na nevolnosti...to by si uz musela byt tehu cez 6t...to ltt stihas 600nedelie. Poznam sice take pripady, ze po roku mali dalsie bez oznamujucej ms, ale su to 2 zo vsetkych znamych a 2 starsie v dedine.
Urob si test, ale pri dojceni nemusi byt tak skoro pozit. Moj bol negat po vynechani ms a az neskor pozit.

galganka
Dnes o 10:14

Neviem, či ti veľmi pomôže, ak ti napr. ja napíšem, že som otehotnela 9 mesiacov po sekcii, ak tvoja jazva vyzerá úplne inak, inak sa hojíš, inak sa o seba staráš a pod.

zoe_2
Dnes o 10:20

Ja som otehotnela 7 mesiacov po sekcii a v pohode všetko podaril sa VBAC

lenkadenisa
Dnes o 10:21

otehotnela som 9 mesiacov po sekcii, ale rodila som už klasicky

anonym_b76542
Dnes o 10:25

@niektoakoja otehotnela som päť mesiacov po sekcii , kamarátka mesiac. Nič sa nestalo. Doktorka ma ukludnila, že medicína je už oveľa viac popredu ako pred rokmi, že ma budú viac sledovať. Druhý pôrod bol tiež sekciu pre istotu. Nič sa neboj 😉 . Hlavné sa treba poradiť s lekárom. Držím palce 😉

anonym_a14b30
Dnes o 10:34
@niektoakoja

@anonym_6645f5 áno, sú za tým ine dôvody samozrejme takže netreba hneď moralizovat ste samozrejme trafila 🙂 ešte to nieje iste ide len o zvláštne pocity. Uvidím podla testu. Len tie pocity môžu byť i dojčením , vtedy je bezne ze ms nemusí byt ihned, poslednu dobu som vodu pila i menej,takže nemusi byť hneď tehu. Len ma to tak zaujalo ze ci vôbec sú také prípady nič viac 🙂

@niektoakoja moralizovanie? urcite ti niekto mudry raz povedal, ze po sekcii sa neodporuca otehotniet skor ako o rok... ty si otehotnela o dva mesiace, ak to teda test potvrdi... to nie je o moralizovani ale o zdravom rozume dievca...

anonym_a14b30
Dnes o 10:34
@anonym_b76542

@niektoakoja otehotnela som päť mesiacov po sekcii , kamarátka mesiac. Nič sa nestalo. Doktorka ma ukludnila, že medicína je už oveľa viac popredu ako pred rokmi, že ma budú viac sledovať. Druhý pôrod bol tiež sekciu pre istotu. Nič sa neboj 😉 . Hlavné sa treba poradiť s lekárom. Držím palce 😉

@anonym_b76542 medicina je na rupturu maternice prikratka...

anonym_398fcc
Dnes o 11:16
@anonym_b76542

@anonym_b76542 medicina je jedna vec, ale organizmus a procesy hojenia ked Ti rezu x vrstiev druha. 😉 A to Ti hovorim ako doktor.
Otehotniet mesiac po sekcii co spominas svoju kamosku - presne taketo pripady si koleduju o zle konce. Lebo je problem vydrzat este aj do konca 600nedelia...😶