Platil niekto 50 eur za vystavenie tehotenskej knižky?
Platil niekto 50 Eur za vystavenie tehotenskej knizky? Mne oznamili dnes ze sa za to plati, 50 Eur.
za vystavenie tehotenskej knizky som neplatila, ale za to aby som sa stihla cez den vybavit tak som platila objednávku najprv 100sk potom 5e, za kazdé jedno sono - okrem sona v 10. 20. 30 tyždni som platla 8e a aj za skumavky na krv, za papier na sociálku do roboty 1e, ešte aj za gumu ked mi robil sono zospodu, suma sumárum za celé tehotenstvo okolo 200e len poplatky.
vystavenie tehotenskej knizky je zdarma, ved ich dostavaju od roznych firiem, aby si robili reklamu u dr.
mala som 2 gynekologov pocas tehotenstva, obidvaja sukromny a ani u jedneho som nic take neplatila. zaplatila som si vstupny poplatok c bolo cca 33eur a v tom mam vsetko. a to aj teraz ked uz davno nie som tehu 🙂 doplacam max na mimoriadne ukony.
Tak ako tu uz baby pisali, jednoznacne zmenit lekara, ved ta tak vyzmyka z peniazkov, a tie budes inde vediet vyuzit. 😉 😉
To nie je pravda,ze lekar si nemoze pytat nic,pokial je sukromny(a nie nestatny) tak si moze pytat poplatok aj za zaklopanie na dvere.
Pokial to ma v cenniku sluzieb(viditelne zavesenym),tak s tym mozes urobit len dve veci:Bud si najdes noveho lekara,alebo zaplatis 50€
moja poisťovňa prepláca toto: http://www.vszp.sk/showdoc.do?docid=432
podľa mňa, tehotenská knižka patrí k zdravotnej dokumentácii,a za tú by sa platiť nemalo
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1457/te...
no ja jedine co som zatial platila u gynekologa boli kondomy pri sone zospodu 1 euro a 2 eura za vystavenie prechodky na PN-ku
coooo ? 50 eur za tehotensku knizku. to je sila. 😠 😠 😠 ja by som vymenila lekara... co bude potom pytat za vysetrenia ???
to jedine kebyze je to elektronicka forma knizky 😀 pokial ti ju nedal vo forme tabletu tak by som sa s nim hned rozlucila 😝
Tak ak všetko ostatné potom bude zadarmo a v nemocnici ti zaručí, že budeš v nadštandartnej izbe, tak možno by som sa dala nahovoriť...🙂 😉
Ja som neplatila ani za jednu knižku, platila som jedine za soná. A knižky mi neboli vrátené ani po pôrode, tekže zaplatiť za niečo čo ti po pôrode zoberú tak to je zaujímavé? A je to tak ako píšu niektoré vyšie, knižky im dávajú sponzori, ktorý ponúkajú vitamíny pre tehotné mamičky, aj ja som mala takú knižku. Ostáva jediné informovať sa na cenník, alebo zmeniť lekára.
jasne si počula, že za iba tehotenskú knižku? či v tom nebolo aj potvrdenie do práce, že si tehotná, možno vystavenie karty, ak prechádzaš k nemu, niektorí si pýtajú aj 30eur, ale sú to kvalitní pôrodníci .. podľa mňa išlo o súhrn viacerých vecí ale na vystavenom doklade uvedú iba jednu vec .. prípadne, od minulého roka si lekár môže za vstup do ambulancie vypýtať 1,20 .. čiže tehotné sa v tomto naplatia, ale majú povolené dávať paušálnu sumu cca 6,50, tak ti aj mohol zrátať všetky poplatky
sa cudujem... kde to zijes??? som to este nepocula... inak: ani by som to tu na MK neriesila a vyriesila s DR. osobne - si sa mala pytat zaco a kolko!!!
neplatila som a co uz by chceli ti doktori za co inkasovat peniaze? aj mne sa tak zda ze to doktori dostavaju zadara aby robili reklamu danym vyrobkom a este si za to vypytaju? aj ked viem ze to tu az tak nepatri ale mne obvodna raz na vysetreni nakazala zobrat krv a co ma zaskocilo bolo ze si za to vypytali peniaze....takze ona sama to odporucila a ja som mala za to este cvakat peniaze!!! a doklad - jasne ze nie... uz za otvorenie dveri si budu pytat peniaze - uz nebude stacit len preukaz poistenca.....
ak si bola v sukromnom zdravotnickom zariadeni, tak ta cena je celkom realna - pokial Ti poskytnu nadstandardnu zdrav. starostlivost. Tiez som platila 50 eur - ale v tom boli zahrnute aj ultrazvuky pri kazdej poradni, ekg a podobne.
ja tiež chodím k súkromnému gynekologovi a neplatila som ani jeden cent - ani za odbery, ani za knižku, ani za prehliadku, ani za vystavenie potvrdení k PN a mimo tehu ani za cytologiu a kolposkopiu (na ktoré chodím k nemu 2x do roka). Má zmluvu so všetkými poisťovňami.
A okrem toho, neviem či je na Slovensku ešte nejaký gynekológ "štátny" 😉
Coo? Ja by som to na tvojom mieste zaplatila,vypytala doklad o zaplateni kde bude presne definovane ze za co,nieze vseobecne ukony ale za vystavenie tehuknizky a isla by som s tym do zdravotnej poistovne a poslala by som kopiu aj na presetrenie na urad pre dohlad nad zp pretoze zo zakona mas na to narok zadarmo. Myslim ze pazravost niektorych lekarov je az nechutna
prave dnes som citala v novinach, tusim SME, ze za vystavenie tehu knizky sa NEPLATI.....tiez som take nic nepocula, to co uz je??? 😖 😨 😒
Presne ako píše stastenka42,ja by som tomu dr. zaplatila,len nech mi dá doklad na ktorom zreteľne vidno za čo som platila a potom by som to riešila..Lebo to nieje normálne platiť za tehotenskú knižku a ešte také peniaze!
..u obvodného gynekológa sa neplatí..u súkromného by som sa nedivila.. 😕
podľa mňa tých 50 eur je poplatok, ktorý sa platí súkromnému gynekológovi za starostlivosť o tehotnú a v tom napríklad máš všetky soná, lebo poisťovňa platí len sono v 10,20 a 30tt. Za samotné vystavenie knižky sa podľa mňa neplatí. No ale v slovenskom zdravotníctve by som sa nečudovala ničomu - ak to má lekár v cenníku, tak má právo to vyberať.
Ahoj, no v ziadnom pripade by som taku sumu nezaplatia, ani keby som mala peniazky nazvys. Ja som rovnako odisla od sukromeho gyn. lebo som neodisla nikdy bez platenia. Tvaril sa urazene, ale kazdy ma pravo na slobodny vyber lekara. Len oni sa sem-tam tvaria inac..ak sa clovek nepostavi k niektory veciam radikalne, nezmeni sa u nas nikdy nic..
no bud chodis do nejakeho hyper sukromneho predrazeneho sanatoria alebo tvoj doki ryzuje kde sa da. vypisanie tehotenskej knizky je totiz po istich vysetreniach jeho povinnostou. Samozrejme ze som tiez nic neplatila za vypisanie tehu knizky. 😲
Ja som tiez platila ze tehu knizku myslim neakých 7 eur,plus som mala dostat aj kufricek od obvodneho ale na ten neako zabol,ale 50 eur pre boha to mi este aj v usiach zalahne z tej sumy,hrozne niektorý lekári to je uz vrchol drzosti.
Ja som pri oboch tehu neplatila vôbec nič... (len za 4D čo nám nahral na DVD, to bolo na vlastnú žiadosť). Dokonca mi zadarmo dal 3-4 krát fotky zo sono... to je hrozná suma!
ty kokos, hned by som volala na urad nad zdr. starostlivostou. to co je za vola?
ja som zaplatila v 2009 asi 7eur pri zakladaní tehu knižky ale nebolo to za knižku ale za veci okolo každej prehliadky
ja som za knizku tiez nic neplatila. moja lekarka ma tusim v cenniku poplatok za vystavenie novej tehu knizky v pripade straty alebo znicenia, je to smiesna suma, vyslovene za ten atrament v pere co minie ze to musi este raz vypisovat 🙂 poobzeraj sa po inom lekarovi. tahat peniaze z mamiciek-cakateliek mi pride absurdne!!!
Moje zlaté dievčatá, nerozumiem tomu, čo sa vôbec čudujete. V každej téme (napr. posledná o štrajku učiteľov, pretým to boli lekári, alebo iné témy), kde sa veľa mamičiek oháňa tým, že veď pokojne môže každý podnikať, dokonca sa veľmi často objavujú názory, že zdravotníctvu bude oveľa lepšie keď bude v súkromných rukách (lepšia vybavenosť, lepší prístup lekárov a pod.).
Mamičky pochopte, že súkromné zdravotníctvo, ktoré si veľa z Vás tak želá - znamená v prvom rade poplatky. Poplatky za všetko - trebárs aj len za zaklopanie na dvere 😀 .
Keď som toto o poplatkoch písala v téme o štrajku lekárov, kde som zastávala a stále zastávam názor, že nemôže byť zdravotníctvo iba v súkromných rukách, tak som bola vysmiata a takmer znesená pod čiernu zem 😀 . Máte to tu!!!
Čo ste chceli, tak to máte.
A zakladateľke témy ostáva iba možnosť vymeniť lekára 😀 ...
ja som neplatila nic. ale teraz u noveho dr platim rocny poplatok 30eur. no viem,ze niektori lekari to maju nastavene tak,ze pacientka plati rocny poplatok a tehotna vyssi,kedze ma viacej kontrol a tak. Takze si zauctuju viac popr. to spravia tym,ze sa zaplati za tehotensku knizku. netvrdim,ze s tym suhlasim,ale odpoved je,ze su lekari,co za to peniaze pytaju

Lekár si môže účtovať v podstate hocikoľko za hocičo, pokiaľ mu to schváli VÚC-ka. Ale vždy to musí mať vycapené na voľne dostupnom mieste, obvykle v čakárni, alebo u sestričky.
Môj osobný názor je, že je to svinstvo zarábať na tehotných ženám, pretože všetky úkony s prehliadkami tehotnej mu preplatí zdrav. poisťovňa, aj vystavenie teh. knižky. 😖