Poradíte krásne chlapčenské meno?
neviem aké by bolo najlepšie k priezvisku. chcem niečo moderné a pekné, jednoduché. priezvisko máme dosť dlhý :P 9 pismen na S.
Teo (Teodor) mala som prichistane pre syna...ale narodila sa mi dcera
@eliska07 jaj ahaa, ze aj "celebrity" dávaju to meno, to som nevedela 🙂 ale kazdopadne je pekne,to si musíme povedať :D
My sme dali celé - Teodor, lebo máme krátke priezvisko, k čomu sa viac hodí celé. Ale voláme ho Teo..
Hmm, tretí chlapček.. (inak Noel sa aj nám veľmi páčil!! len sa k priezvisku nehodí vôbec).
ešte sa nám páčil Edmund, Rudolf, Oliver, Eliot... ale pravda, je málo pekných mužských mien, tiež neviem čo dáme dalej :D
@monilik môže byť 🙂
@orsi_h Eliot sa páči aj mne - len mi pripomína toho jeleňa z Loveckej sezóny 😉
Asi by som mala pozerať s deťmi menej rozprávok 🙂
Ja som mala v zálohe meno Luka - veľmi sa mi to v Taliansku páčilo, keď tak Taliani oslovovali svoje deti. Len tu na SK mi to príde nedokončené a Lukáš s dĺžňom a mäkčeňom nechcem a Lukas už v rodine máme. Páčilo sa mi aj Max - Maxim - len mám pocit, že tiež ich už je v tejto dobe dosť veľa. Ešte sa mi veľmi páči aj meno Timon, ale sestra má syna Timothy - tak to je také podobné.
Náš Teo ale mal byť pôvodne Zachariáš - to meno sa mi stále neskutočne páči - Zašo, Zaško, len sa mi to nehodilo k prvému synovmu menu. Niekomu to možno nevadí, ale mne sa nepáči, keď jedno meno je "iné" a druhé zase "úplne iné".
@eliska07 fu, toho jeleňa nepoznám :D
ale suhlasim, ked nieco pripomina, tak to radšej nie.
Maxim je krasne meno ,ani ma nenapadlo zatial... 🙂 Timonov je inak tiez veeelmi vela.
Kamaratka ma zas Ramona :P sto ludi, sto chuti...
Zachariáš je naozaj pekné, no tiež si myslím že mená súrodencov by sa mali hodiť k sebe..
Bruno, Andreas,...💖 pacia sa mi
Joachim
Ahoj Zuzka. My čakáme chlapca vo februári a na internete sme prešli asi 12tisíc chlapčenských mien, od našich až po zahraničné. Nič sa mi nepozdávalo. Nakoniec sa mi celkom zapáčilo meno Viktor- ale nechcela som ho, lebo by malinký mal narodeniny a meniny v tom istom mesiaci a to by si neužil darčeky 😀
Tak sme teda vybrali a už meniť nebudeme, už mesiac je to náš Tobias.
Osobne si myslím, že sú pekné mená aj Kristián, Damián, Dean, Marek, Tibor... to neprichádzalo do úvahy, lebo tie mená máme v rodine a po známych.
Určite by som nedala meno: Samuel, Patrik, Jakub, Dominik, Martin, Lukáš... lebo to má teraz každý 🙂
Snáď prídete na niečo pekné 😉
U mňa nádherné chlapčenské meno je jednoznačne Adrian. Máme ho doma a veľmi mu pristane. Voláme ho iba Adrian, aj celé okolie. Žiadne skracovacky ani skomoleniny.
U nas malemu vybrala meno dcerka. Jedneho dna prisla zo skolky a hovori, mami...ja uz viem, ako sa bude volat bracek... bude Kristofko 🙂 asi podla toho z Macka Puu 🙂 pani ucitelky sa smiali, ze mame stastie, ze vybrala toto meno a nie nejakeho Mimona 🙂 a tak mame doma uz skoro mesacneho Kristofka 🙂
Ja mam Matiaska volaju ho Mati
Ja mam Marián a Markus
@levica202 Úprimne? Podľa mňa to nie je o "modernosti" maminky, ale o tom, čo sa komu páči. To, že sa mi nepáči nejaké meno, tak ho predsa nebudem dehonestovať, resp. naň vymýšľať prezývky. Je to každého osobná vec, aké meno si pre svoje dieťa zvolí.
Mňa osobne táto téma potešila - nie, aby mi niekto výber mien pre moje deti kritizoval, resp. riešil, že meno si máme vybrať sami, ale presne pre to, pre čo asi bola pôvodne založená. Možno niekomu pomôže pri výbere mena pre svoje dieťa, keď si nebude istý. Možno mu tu cinkne do nosa - oka 😉 presne to, čo by sa pre ich dieťa hodilo 🙂
My osobne sme tiež vyberali mená bez dĺžňov a mäkčeňov - a to sa mi u druhých veľmi také mená páčia - len sme jednoducho také meno nechceli aj z dnešného pohľadu. Doba je žiaľ už iná, ľudia cestujú a niektoré mená sú v zahraničí naozaj ťažko použiteľné. Preto sa mne osobne páčili mená neutrálne, ktoré môžem rovnako vysloviť tu na SK ako aj v zahraničí.
Bartolomej, tadeáš,timotej..🙂
Tiez hladam aktualne chlapcenske meno. Ja jedine co proste nechapem pri tych modernych trendovych menach je ze tym mamicka ako fakt nevadi ze kazdy druhy sa tak vola! S mojim menom sme v triede boli tri a neznasala som to. Pravé koli tomu vznikali blbe prezyvky alebo vzdy pridavali priezvisko kt tiez velakrat nie je najstastnejsie. Nechcem byt za kazdu cenu originalna,ale fakt uz clovek siahne radsej k tym tradicnejsejsim menam ako mat doma dalsieho adamka,samka,sebastianka,tadeaska,matthiaska ci kubka-proste hroza!!!
Žiadne meno nieje psie. Ľudia davaju psom ľudské mena. A potom to tak vypadá. Psie meno by bolo dať Bobik alebo Tapko 😀 😀
Ja mam doma dvoch fesakov s menom Marko a Maxim 😆
@gabinka279 komisar Rex 🙂
My sme tiež dlho vyberali chlapčenské meno. Manžel vybral LEOnard. Najprv som s ním nebola stotožnená, ale postupne som si zvykla a máme doma dvojtýždňového LEOnarda. Príde mi také vznešené.
@levica202 Maxim nie je meno pre psíka 🙂 my máme Maxika jednoducho z dôvodu ze toto meno sa nám veľmi páčilo. Neexistuje dôvod prečo by som povinne dávala meno ako Ľudovít, Jozef a pod.len preto, že sa tu celé veky používali. Neviem či niekto to cíti tak, že chce dať moderné meno. Asi ťažko, chce dať meno, ktoré sa my páči . My sme napr.videli človeka, ktorý nás nadchol a volal sa Max. Mne sa kedysi snívalo, že mám Maxika. Jednoducho osudová láska k menu, nie túžba byť moderný, to mám ja totálne na halu :D . Pravdepodobne si túto krajinu vážim viac ako ti co maju doma Katku a Janku (osobná skúsenosť) takže z toho že ľudia už nedávajú tie "tradičné" mena sa nedá vyvodiť nič okrem toho, že si vyberú to, čo sa im páči. Pokiaľ to nie je ozaj extrém..... Raz som tu taký extrém spomenula, aj s priezviskom, že ako to znie hrozne a dotyčná sa mi ozvala :D

@marfikchov nahodou nas Daniel bol uplne nadseny v ZOO pri ohrade s danielmi ani odtial nechcel odist a tesil sa ze sa vola ako to krasne zvieratko 🙂