Poradíte meno pre dievčatko?
Pekne, mozno aj netradicne , nemusi byt slovenske meno pre dievcatko??? Tie klasicke co su v kalendari sa mi nejako nepacia..., zachvilu mam termin a nemam este vybrate meno pre dievcatko... dakujem...
my mame doma tiež Alicku ale mali sme aj mena Zina,Zoja, Perla ale ja som otvorila kalendar a povedala som že sa bude volať Alica a bolo aj Viola je pekne ja mam nj kamošku Violu a je to super ženska davaju aj takrto mena ale každy rodičia sa musia zhodnuť sami. 😀
Ema, Karolínka, Hanka 🙂
Agáta
My mame chlapca Alexa a teraz cakame Lujzu Elizabeth
ja by som si na tvojom mieste zobral kalendar a vypisal vsetky mena ktore sa ti pacia. A potom vyclenil z toho ktore sa pacia aj tebe aj muzovi, atd az ti ostane 1,2,3 a znich sa mozno uz pre nejake lahko rozhodnes.My sme to tak urobili.
Jasmína 🙂
My máme Petronelku 🙂 neviem prečo, ale vždy sa mi to meno páčilo...
Nam sa pacila Karolinka...alebo Michaela, Andrea. Nakoniec mame Nelu 🙂
My máme Zoe-to som sa rozhodla dávno predtým,než som ostala tehotná 😀 Teraz sa mi páči aj Molli,Nela.
No myslim, ze pytat radu od inych mamin je zbytocne... to, ake das meno, zavisi kusok aj od priezviska, aby to meno v suvislosti s priezviskom nevyznelo nejak zvlastne, pripadne az smiesne 🙂 my sme to robili tak, ako mas aj kusok vyssie napisane...zobrat kalendar, vypisat spolocne s manzelom/priatelom mena, ktore sa obom pacia...potom vybrat z toho tie naj...dat to meno k priezvisku a uvidis, ktora kombinacia sa vam bude pozdavat najlepsie...
My mame napr. Lujzu...vyberali sme podla toho, ze sme nechceli meno, ktore ma kazde druhe dievca a samozrejme sme sa to snazili zladit s priezviskom....
Tak drzim palce pri vybere 🙂
Rebeka :D
a co vlasticka??
my máme polročnú Adelku a každý nám meno chváli 🙂
My máme Adelku a Karin. A ak by sme mali dievčatko tak uvažujem o Zoe, a strašne sa mi páči meno Izabela,že by bola Bella ale to neprešlo:-/
ja mám doma Zoe a Miu, ešte sa mi páči Noémi, Aurora, Lara, Zara, Zoá, Agatha
Emma, Nina, Nella - tie zdvojene pismena v menach ich podla mna tak ozvlastnia. A este som nedávno nasla Myla (citaj Maila) - meno Federerovej dcéry, ale to si nie som istá, či sa u nás dá zapísať do matriky...
My cakame teraz dievcatko NADINE (Nadin) a chlapceka mame Nathana (Natan)
Ahoj, my sme dali meno Karin, zamenili sme ho na Karina- co je v podstate to iste. Obdivujem maminy co davaju mena ako:
Zoe, Zara, Bella- kedy maju vobec meniny??., ved mame tolko peknych mien. Mne osobne sa paci Helenka-Hela, Lenka, Tamara, Michaela, Tatiana, Vanda
Nam manzel vymyslel Bibianku 🙂 tak uvidime.. nechceme meno ktore ma kazdy. Minule som mala taku skusenost, ze mamicka v obchode zavolala meno a otocili sa 3 deti 😀
Kazde meno je pekne ked sa pekne povie,ale myslim si,ze nieje nad klasicke mena.My mame Michaelu a Nataliu.🙂
Čakáme chlapčeka, ale pre dievčatko sme tiež mali vybraté, obom sa nám veľmi páči Chloé...žijeme v Belgicku a dieťaťko bude mať francúzske priezvisko po ockovi, takže preto také meno (to pre rýpalky) 😀 Ale zo slovenských mien som už od strednej školy túžila mať malú Amálku. Volala by som ju skrátene Mia a v dospelosti Amélia (alebo aj Amália) je krásne meno...také vznešené, neotrepané a pritom slovanské. 🙂
Eliška je pekné meno...doma máme jednu velkú slečnu Elišku
My mame doma Ellu a Laru 🙂
my máme Grétku. A páči sa mi Miška, po mne, ale to mi neprešlo..
Moje top boli Zuzanka, Anna, ale manzel nechcel ani pocut tak sme sa rozhodli ze pre chlapca vyberiem ja a pre dievca on a nakoniec mame Stellu. S priezviskom tom sedi super a kedze Stella znamena hviezda tak si tu svoju stastnu hviezdicku nosi stale pri sebe 😉 Ale musim priznat ze strasne tazko sa mi zvykalo na toto meno, kedze som ho dovtedy pocula len zopar krat
Mne sa páči Miška a Melánia 🙂) Tieto sú u mňa top 🙂
ja mam Danielku a tiez si neviem predstavit,ze by sa volala inak 🙂 a teraz cakam druhe dievcatko a jednohlasne sme schvalili MIU 🙂
Mi ak budeme mat dievcatko urcite bude Kristinka. Mne sa paci aj Lejla ale drahy nechce ani pocut 🙂
Elena (Ela,Elka) 🙂

Timea, Emily, Rebeka, Alexandra ....