icon

Poradíte meno pre dievčatko?

marthinna7
8. jan 2012

Pekne, mozno aj netradicne , nemusi byt slovenske meno pre dievcatko??? Tie klasicke co su v kalendari sa mi nejako nepacia..., zachvilu mam termin a nemam este vybrate meno pre dievcatko... dakujem...

siu3333
9. jan 2012

tak manzel chcel Sofiu ja Bianku a mame Simonku 🙂 🙂 🙂

annie13
9. jan 2012

manzel chcel Dianu, ja Biancu a mame Viktorku

kozsarovak
10. jan 2012

ja by som poradila dať Esteru, my chceme to mať.

viera77
10. jan 2012

mame Leu, kratke meno a celkovo sa hodi malej aj k dlhsiemu priezvisku.....spolu to znie perfektne, aspon podla nas 🙂

jaaty
10. jan 2012

my máme obyčajné meno pre jedinečné dievčatko HANKA

lucisha1
10. jan 2012

Elianna, Olívia, Nella, Sofia, Alexia, Tiana 🙂

dsfsf
10. jan 2012

Ja som mala iný problém :D Vybrala som meno pre dievča ( Sofia) a zo Sofii je nakoniec Filipko 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anelehka
10. jan 2012

mne sa paci napr.Stela Elena,ale mam uz dvoch chalanov a pri tom uz ostanem... 😉

mirkali
10. jan 2012

LEA, REBEKA, SANDRA, MIA

gabinkaa
10. jan 2012

my tiež čakáme dievčatko, ale mali sme jasno hneď, prečo nedávať naše krásne mená, ktoré sú v kalendári? rozhodli sme sa pre Annu, je to krátke meno a dá sa povedať na veľa spôsobov, treba pozerať na to ako sa hodí k priezvisku, veľa krstných mien sa k priezviskám nehodí a deti s tým majú problém

letty86
10. jan 2012

Viktória, Karin, Stela, Sabína, Miriam

oskvarka
10. jan 2012

mi mame vybrate Karin, Melissa, Uma, Lara, Laura, ale teda moj svagor nam hlavne odporucal ze nech to hlavne v tom kalendari je a nech je to normalne cez rok nie na vianoce (vid moj svagor Adam co mal cely zivot traumu ze nemohol oslavovat meniny ;) teraz uz mu je to jedno ale vraj ako decko ho to velmi trapilo...) to len taka poznamka ku nekalendarovim menam... a este muzova sesternica sa vola stella to sa mi tiez paci.. a je v kalendari ;)

kokazm
10. jan 2012

Ja som dala ešte pred 13-tmi rokmi Kristínku, nebolo ich veľa. Keby som vedela, že sa bude potom rodiť samá Kristínka, určite by som jej dala iné meno. Pre dieťa by som zásadne vybrala meno, ktoré nebude masové. Taká Sofia, či Sára je síce pekné meno, no tak sa volajú dievčence v každom druhom dome :DDD A tiež je to aspoň u nás v poslednej dobe samá Eliška a Karin. Pred rokom som rodila druhýkrát a mala som vybrané meno Ružena Valentína. Ružena sa mi neviemprečo páči /to nik nevedel pochopiť a odhovárali ma/ a Valentína aby sme boli všetky 3 Tiny. Ja som Martina, dcéra Kristína a toto by bola Valentína. Ale bol chlapec, tam nebolo čo zvažovať, som staromódna a prvý chlapec by sa mal volať po otcovi :DDD No to je vec názoru, ja som v tomto dosť konzervatívna a páčia sa mi mená z nášho kalendára. Ale švagrová dala dcére meno Rebecca ešte pred 13-timi rokmi a každý v okolí to bral ako katastrofu 🙂)). Dnes je to už celkom pekné a moderné meno. No najhoršie je, že je z nej ozaj taká "Rebeka" a smejú sa jej za to. Podľa mňa treba zvažovať aj do budúcna, či to meno bude pekné stále a či sa bude hodiť k priezvisku. Švagriná má Agátku. Ináč celé detstvo sa mi páčilo meno Julka :DDDDDDDDD

kburgerin
10. jan 2012

ja som vyberala z rozpravok slovenskych jakub alzbetka a td b

ivet36
10. jan 2012

my máme Margarétku a hovoríme jej Grétka a kdekoľvek prídeme každý sa čuduje ako sme prišli na také krásne meno

laurka15
10. jan 2012

Mne sa páči Olívia, Elisa, Marion 😉

bucecka
10. jan 2012

no rozhodne by som dala take meno, na ktore sa neda skaredo povedat, ja mam chlapceka , vola sa Dominik a skaredo sa na to povedat neda, no a pochybujem, ze by ho dakto volal Dominisko, jednoducho len Dominik, ale pre dievcatko by som dala Lea, na ktore sa tiez skaredo neda povedat, alebo aj Rebeka, Linda, Nina, nad ktorymi by som ja uvazovala, keby som mala dievcatko a su aj v kalendaroch , takze neni problem. Tak sa maj pekne a vyber pekne meno, papa

danjelca
10. jan 2012

prvýkrát počujem meno Marion. Toto meno ma napadlo asi pred troma rokmi a odvtedy som ho nepočula🙂Je nádherné

crapula
10. jan 2012

niekto tu spominal perlu a rebecu. to su pekne mena a aj celkom netradicne

pingu1
10. jan 2012

jednoznacne sara

milli27
10. jan 2012

mne sa páči Mia, Molly...

mathias2009
10. jan 2012

napr. Stella

bianca
10. jan 2012

ja som zatial nezmenila nazor na meno i ked som sa bala ze casom to tpride a som spokojna s menom Barbora.Pre druhe dieta do buducnosti zatial vedie Bibiana a paci sa mi velmi Rebeka no to by u nas nepreslo

adrika214
10. jan 2012

Saskia, Simona, Natalka, Ema

adagaborova
10. jan 2012

Ahoj my máme Klaudiu,volám ju Klaudy,Klaudika a nie je také otrepané...a kebyže má daľšie dievčatko dala by som meno Stella a Vivien sa mi tiež veľmi páči.Daj vedieť ako si sa rozhodla.A pripajám sa ku názoru čo ti napísala ako prvá @acko

zuzu007
10. jan 2012

my máme Nelu, meniny oslavujeme,teda este len budeme na Petronelu 31.5, v rozsirenom kalendari je aj Nela v ten den.. Volame ju Nelka, Nely, Nelinka, Neluška, Nel .. ja som chcela iné ako typické a toto sa hodí aj ku našemu priezvisku, ktoré je dlhé 🙂
Esta sa mi pacila Sara, Saskia, Ela , ale to možno pre druhé ;)

tatmamina
10. jan 2012

ahoj, moja staršia dcéra sa volá TINA (je to odvodené od Martiny), v kalendári síce nie je Tina, ale meniny oslavujeme vždy na Martinu. Dá sa rôzne volať: Tinka, Tinuška, Tiník..... a keď hnevá tak je Tina. Mladšia je zase TAMMI (to je odvodené od Tamary) a tiež nie je v kalendári, ale meniny oslavuje spolu s Tamarou. Voláme ju Tamminka, Tammi, keď hnevá tak je Tammina 🙂 ; ja som chcela aby sa obe detičky mali rovnaké začiatočné písmeno svojho mena, páči sa mi to; iné detičky s takým menom nepoznám, viem, že keď pôjdu do školy a učiteľka vysloví ich meno nevstane ich päť 😀 , nie sú ani nejako exotické, a pre nás sú najkrajšie 🙂

koralinka
10. jan 2012

Len nedávaj Viktóriu :D každá druhá mamička (vrátane mňa 🙂 ) má Viktóriu! keby viem, koľko Viktorii sa rodí - určite dám Karolínu - tá bola hneď ako druhá voľba

anlady
10. jan 2012

Karolína, Sabína, Silvia, Nina, Dominika 😎

nejra
10. jan 2012

Diana , Stela, Bianka