Poraďte ako predísť striám ?
Dobry večer, dá sa tomuto nejak predísť..? Alebo závisia strie aj od typu koze,pokozky,veku zeny? Moja mama napriklad nemá ani jednu striu nikde, mna mala v 20 a sestru v 35 ale nechce sa mi verit, ze len vdaka tomu ze sa kremovala 2 krat denne.. dá sa vôbec niečo s takymto bruškom neskôr urobit? Nechcem vyzniet ako idiot a dostat tu teraz naklad ze mam byt rada ze budem mat zdrave dieta a nestarat sa o debiliny.. som mlade dievča, mam len 20 rokov tak nerada by som po prvom dietati takto skoncila na cely zivot.. zatial mam strie len na prsiach ale to mi az tak nevadi..

To je hlavne o genetike. Krémovanie pomôže iba trochu udržiavať elasticitu pokožky, ale ak má niekto predispozície, striám sa veľmi nevyhne. Ja nemám ani jednu jedinú striu a 3 týždne po pôrode som nosila normálne svoje oblečenie XS, iné ženy majú previsnuté bruško, strie a diastázu. Osobne si myslím, že byť fit pred tehotenstvom tiež dosť pomáha - žena má prirodzene pevnú pokožku a svalstvo drží tú maternicu tak nejak viac na mieste, že ani to brucho v konečnom dôsledku nie je tak vypuklé. Ale to je minimum, asi sa tomu fakt cielene vyhnúť nedá.
Ja mam 21 a teda skoncila som takto. Este aj ta natiahnuta koza bez tuku mi zostala a dr povedal jedine plastika, tak na jeseň sa chystam na plastiku, kedze ziadne kremy nepomahaju... 🙈
@saskia_98 a to sa spravi takto az po porode? Alebo si uz videla pocas tehotenstva ze je zle..?
Nie až po porode. Ja som pribrala len 6kg pocas tehu ale mala som strasne velke brucho lebo som sa nalievala s vodou a ked som porodila odchadzala som z porodnice s plochym bruchom, zostalo len to spodné ale povedali ze to sa stiahne len mam nosit stahovaci pas. No a to spodne brucho sa dodnes nestiahlo, koža zostala, cvičenie nezaberá a keď som bola u dr, povedal že mi zostala len čista natiahnuta koža, že mam pod nou svaly a že to sa ani nestiahne, moze mi spravit jedine plastiku. A s tym som suhlasila.
@saskia_98 prosím ta, budeš za ňu aj platiť? Aj mne tak zostalo brucho po porode
@danulienka78 ja hej lebo som si vybrala sukromneho lekara, neviem ako to funguje u štátneho ..
Podľa mna to je genetika, moc som sa nekremovala(možno raz tyzdenne a strie sa mi nespravili), samozrejme, že keby som po porode necvicila, tak tiež mám to brucho tukové, ale naozaj po 3 mesiacoch cvicenia nebolo vidiet, že som rodila. Dokonca som bola prekvapena, že aj prsia po 14 mesiacoch kojenia vyzerali super, síce mäkšie, ale stále pevne a drzia tam, kde boli. Takze sa zbytočne nestresuj. Potom budeš riesit.
Je to aj o genetike ale aj o tom kolko pocas tehotenstva priberies a hlavne ci je to postupne alebo naraz vela. Ale ak budes pouzivat olejceky vselijake tak to urcite neuskodi 🤷🏼♀️ Ja mam o 2 dni termin a z cele tehu som pribrala 9 kil ale z toho tri za posledny mesiac a teda sa mi trosku strie spravili teraz na konci uplne :(
je to o genetike... niekto ma strie i bez tehotenstva proste pokozka nieje elasticka a praska ... ak nemala tvoja mama je dost pravdepodobne ze nebudes mat ani ty - ale nik ri ro nezaruci.. kremovanim pomahas pokozke ale nie vela .. no lepise ako nic..ja som nekremovala .. pribrala som dost a nemam jedinu striu .. mam pokozku po nmame nastastie ..
@natalala ja som uz 10kg v pluse ale teda okrem toho ze mam vacsi zadok a stehna tak som nepribrala nikde, dokonca ani brucho nemam na piaty mesiac take, ake som si myslela ze by malo byt, vyzeram iba ako keby som sa "prave" poriadne najedla a nafuklo ma😁 ale tak kremujem sa kazdy vecer po sprche. Na prsiach mam tenku kozu tak sa mi hned soravili fialove strie ale stym som sa zmierila ved prsia mi nevidia vsetci ale tak rada by som si este nejake leto v buducnosti obliekla nejake tricko do pol brucha alebo tak.. drzim palce inak 😘
Je to asi hlavne genetika. Mne pocas tehotenstva totalne popraskal zadok a boky, ale brucho vobec, kremovala som si vsetko rovnako. Moja mama ma tiez strie len na bokoch a to ma 3 deti, z toho posledne v 41. Ale 2 mesiace po porode sa mi spravilo par strii na bruchu, netusim preco, ale su len jemne a vobec mi nevadia, skor je to pre mna taka mila spomienka, co v tom bruchu bolo 🙂
Podla mna je to o genetike a mozno stav tela pred teho. Ja som pribrala prve teho 20kg teraz 24kg v 37r nemam jednu striu .. priberala som vzdy od zaciatku rovnomerne brusko vzdy velke😍prve teho sa mi maternica stiahla rychlo za par dni som ho mala uplne fajn ploche(33r) a ostalo len +6kg kym som kojila. Nejak extra som nekremovala. Netrap sa dopredu co bude bude. Viem o niekom komu sa vytvorili v den porodu. A na kupalisku ci na plaži su vzdy vselijake tela.
Určite sa natieraj, za seba odporúčam olej, kupis aj v DM ho. A kľudne cele telo, nielen brusko, rýchlo sa vstrebáva. https://www.saloos.sk/saloos-tehotensky-osetruj...
Ja mam brucho posiate striami cele teraz v tehotenstve, pribrala som 16kg a mozem ti povedat ze ak ti bude babo rast a tlacit sa ako mne do brucha tak s tym nic neurobis 😐 mne sa vzdy vypuci na pravu stranu a ja uz len citim ako mi z toho praska zase koza 🤔 ak to nebude vyzerat dobre a bude to take ako na obrazku hore po porode tak pojdem tiez na plastiku 😶
Ja som pribrala len 8 kg pocas tehu a aj to vacsinu v poslednych 3mesiacoch, brucho som kremovala 2x za den,hlavne vecer po sprchovani,pouzivala som Eucerin,na bruchu nemam ani jednu striu,po porode sa mi fajn stiahlo.ale na stehnach a bokoch sa mi zacali robit fialove strie hlavne ked som prestala kojit 🤷♀️ vsetko zavisi od elasticity koze,hlavne kam ti bude brusko rast a ake bude velke
Je to o genetike, natierala som sa kazdy den viac krat, viacerymi olejmi a strie som mala hrozne, ale mne sa urobili strie uz v puberte, takze som to cakala, dobra sprava je, ze po troch rokoch nie su take viditeľné.
v piatom mesiaci som ani ja nevyzerala ako tehotná, bruško začalo rásť až v siedmom. Rastie dosť rýchlo,ale stále je podľa mňa aj lekára malé. Tiež dúfam, že strie nebudú 🙏🏻
@modrymotyl8 A ani to nemusí byť pravda, lebo ja som sa nekrémovala a pribrala som skoro 30 kg a strie nemám. .
Ja mám nábeh na strie, aj v puberte sa mi spravili. Napriek krému a oleju sa mi urobili strašné strie že sestričky v pôrodnici pozerali že preboha... no a po pôrode bolo treba riešiť rozostup brusných svalov, cvičiť na to, aby sa medzera uzavrela. Samozrejme, na kúpanie teraz len celé plavky 😁 Tie strie sa vybielia časom a nebudú skoro vôbec vidieť. za chvíľu ma čaká druhy pôrod a ešte plánujeme, takže zatiaľ to neriešim, i keď si myslím, že som dobry kandidát na plastíku, ale môj muž je taký zlatý, vždy mi hovorí, že mam krásne bruško a že mam byť hrdá na to, že je také, že to bol domček pre naše deti... som si istá, že koža bude potrebovať čas a dá sa dokopy.
Nepoteším ťa ale asi budeš mať strie aj na brušku, keď ich máš už teraz na prsiach. Ja som pribrala 30kg ale ani jednu striu nemám, takže genetika to istí. Krémovala som sa síce kokosovým olejom poctivo ale myslím si, že to nemalo vplyv. Kokosový olej ti aspoň neuškodí. Iných krémov som sa bála aby sa mi do tela nedostali zbytočné chemické látky. Ale ja som bola šialená bio tehotná, žiadne krémy, žiadne sprchové gély, žiadne farbenie vlasov, žiadne umelé a ani nalakované nechty a pod.. Jedine bio kokosový olej prešiel u mňa.
Ja som rodila 33 ročná a strie nemám, ani mama, ani sestra. Kremovala som obyčajnou indulonou. Určite je to ale genetika. V tehotenstve som pribrala cca 13 kg, po pôrode som mala poporodny pas a brucho sa uplne stiahlo s nim.
ja som sa nekremovala, neriesila som nic, rodila som ako 38r a nemam jedine strie..sestra rodila vo veku 21r, a brucho ma dotrhane..obe sme stihle..nepribrali sme vela..
V puberte sa mi spravili strie na zadku a bokoch. A v tehotenstve žiadne. To neovplyvnis
@saskia_98 a koľko budeš platiť, prosím? Môžeš aj ss.
@danulienka78 1300€ vychadza predbežna cena. Uvidime po zakroku 🙂 chystam sa do ke.
Ahoj,myslim,ze to krémovaním neovplyvníš,ja som nič nepoužívala,brucho som mala dlho maličké a potom v ôsmom mesiaci mi zrazu riadne vyskočilo
Pribrala som dokopy 18 kíl.A pár dní po pôrode som vyzerala akoby môjho syna porodil niekto iný.žiadne strie,žiadna natiahnutá koža,žiadne brucho.Ale pre vlastný dobrý pocit to môžeš robiť,určite tým nič nepokazíš.
Skús si kúpiť tekutý parafín a používať namiesto sprchového gélu a do kúpeľa. Veľa krémov sa len tvári ako hydratačných a pritom len vytiahnu vlhkosť zo stredu kože na povrch aby vyzerala na chvíľu ako hydratovaná, ale pri tom sa ešte viac vysušuje a preto väčšina žien, ktoré sa krémujú majú strie a tie ktoré "kašlú na to" nemajú nič. Ja používam len ten parafín (Oilatum) kvôli atopickému ekzému a ten naozaj 100% hydratuje pokožku. Ani raz som si nenakrémovala brucho, stehná ani prsia a nemám ani jednu striu nikde.
@modrymotyl8 to asi tazko pribrala som 20 a 24kg a nemam jednu striu. Ine priberu 7-9kg a strie maju. O kg to Nie je. Ale o elasticite pokožky. A ta je dana geneticky.

Ja som sa ani nekremovala a strie nemam.Zaklad je nepribrat v tehu vela.