icon

Pozitívny skríning na Downov syndróm

tamara7
13. máj 2013

Ahojte babulky, vyšli mi zle skríningové testy na DS - 1:50. Keď mi lekár robil UZV v 12. týždni, hovoril mi ako ma krásne naše dieťatko vyvinutú nosnú kostičku + lebkovú, preto bol z tohto výsledku veľmi prekvapený. Amnio som odmietla kvôli tomu, že sme s manželom rozhodnutí si dieťatko nechať, napriek veľkej túžbe, aby bolo zdravé, ho nebudeme ľúbiť menej, ani keby malo DS. Len viem, že tieto testy bývajú dosť skreslené, no napriek všetkému mám veľký strach Už teraz milujeme nášho synčeka a nedali by sme ho za nič na svete. O dva týždne ma čaká UZV, je možné, ak by šlo o DS, že by lekár videl nejaké zmeny oproti zdravému bábätku?
Ďakujem...

katuska_za
21. mar 2016

@chribik budem drzat prsteky. Potom daj vediet co grochal povedal... ale aj keby vyslo DS tak svet nekonci. Prave naopak zacina a omnoho farebnejsi...

chribik
21. mar 2016

@smalova musim sa opravit, neviem preco, nejako som si dala do suvisu dve mena, myslela som ,ze pises o panovi dr. slezakovi. asi som z toho uz domotana. ospravedlnujem sa. k dr. grochalovi sa este len chystame, u dr. slezaka sme boli v sobotu. tak tak na opravu 🙂

chribik
21. mar 2016

@katuska_za dakujeme. ano, nekonci, len zacina. da sa preplavat aj v neznamych vodach, ak ma clovek silu a odhodlanie to zvladnut. nebudem zo seba robit pannu zazracnicu, vobec neviem, ci by som to zvladla. zatial som sa rozhodla, kym nie je dobojovane, ze nase dieta vnimam ako zdrave a plne sily. musi byt, ked sa rozhodlo vstupit do nasej rodiny 🙂 tak som sa mu prihovarala, ked som cakala, ci si nas nejake babatko vyberie. mozno ma skutocne poculo 🙂 v kazdom pripade, urcite dam vediet, ako to dopadlo. bude to Velky piatok, nielen v kalendari...

celasapremenim
21. mar 2016

@chribik mam pocit, ze babatko bude v poriadku, nechcem o sebe pisat uplne vsetko, ale neboj sa

chribik
21. mar 2016

@celasapremenim ...a uz zase placem 🙂 dakujem

celasapremenim
21. mar 2016

@chribik hes od compu, pozri si nejaky dobry absurdny humor, napr. stare black books, alebo besnu mirandu, stiahnes z netu aj s titulkami, vyladis sa na ine a bude vam obom lepsie, kasli uz na comp

chribik
21. mar 2016

@celasapremenim DAKUJEM. idem. prave mi volala priatelka, ze sa rozpravala s jednym znamym gynekologom v bb, ktory zostal uplne zhrozeny z toho, ze nejaky lekar v 12tom tyzdni dokaze vyniest takyto "ortiel" len na zaklade skriningu. ze sa nemame stresovat a plasit, nazor pana dr. grochala mozeme povazovat za odborny a kedykolvek budeme potrebovat, je ochotny sa s nami stretnut, ist na kavu a porozpravat. toto je pre mna PAN DOKTOR. hned som volala manzelovi a obaja sme sa od ulavy znovu vyplakali.... mas pravdu, na dnes bolo dost slz, idem si pozriet 30 pripadov majora zemana 🙂 dakujem, dakujem, dakujem este raz. viem, ze som asi trapna, ale mozem sa vyhovorit na tehotenstvo. ci? 🙂

celasapremenim
21. mar 2016

@chribik strach o dieta do skatule trapnosti nikdy patrit nebude

smalova
21. mar 2016

@celasapremenim dakujeme 😉 bol to moj vyber manzelovi sa dako ani nepacilo ale dupla som si a nakonic to schvalil 🙂

katuska_za
21. mar 2016

@celasapremenim veru veru strach o dieta trapnost nikdy nieje... prezila som si najvacsi strach pri operacii srdiecka ked takmer zomrel... takze od kedy zena nosi dieta pod srdcom uz bez strachu nebude ani minutu.. stale sa budes onho bat aj ked bude dospele tak ako sa nasi rodicia bali o nas a my sne to nechapali.... ak da Boh cloveku kriz da mu aj silu niest ho tak neboj nic.. ja som si povedala ze ked nam bol zislany a tak velni bojuje a ma chut zit ze vydrzal 9mesiacov v brusku, prezil vaznu operaciu srdca a kopec problemov za ten svoj zatial kratky zivot 4,5 roka... ked on toto vsetko zvlada tak ja proste musim tiez.. ved som dospela a on je malicky.. bojuje lebo chce byt s nsni a ja budem bojovat s nim prote kazdej nastrahe...kazdy rozprava ze su to slniecka hehe ano su nepopieram ale taaaaaake tvrdohlave slniecka ze ta naucia nesjutocnej trpezlivisti... to nie je tak ze ti boh posle dietatko aby ta trapil alebo trapil jeho ... posle ti ho aby si sa vdaka bemu stala lepsim clivekom....

Ale neboj nic. Naozaj verim ze bude vsetko v poriadku. Vsetko bude presne tak ako ma byt a ty budes nat vytuzene dietatko presne taje jrasne a milovane aby si to zvladla a ono bude mat uzasnu milujucu naminku aku si zasluzi...

katuska_za
21. mar 2016

@chribik prispevok vyssie je pre teba 😉

chribik
21. mar 2016

@katuska_za dakujem, zo srdca

radlinka
21. mar 2016

Mne vysli DS 1:120, vek porodu som mala 37 a kamaratke 1:2 - vek porodu 36. Obe sme si nedali ziadny odber plodovky, je tam vysoke riziko a ked som sa pytala lekarov, ziadny by to nepodstupil, aj tak by som si dietatko nechala, takze tak. Kamaratka mala strasne stresy, isli na morfo do BA a vsetko vyzeralo v poriadku. Narodilo sa jej krasne, zdrave dievcatko, ale prve mesiace mala riadne nervy, preco tak zly vysledok chuda. Obe mame zlate princeznicky. 😵 😵 😵
@chribik

katuska_za
21. mar 2016

@chribik och to sa ani citat nedalo.. pisem z mobilu a je to samy preklep....☹ po pravde na tomto fore ktore je zalozene by ma zaujmalo kolko je mamiciek ze maju aj naozaj downika.. kazdu vystrasia a myslim ze zbytocne.. ved to nieje strasiak ako z toho robia... je to len iny uhol pohladu na zivot... nieje to vysnivana destinacia na dovolenku lebo clovek nasadne nevedomky na iny vlak ale aj krajina kde sa dovezie je nadherna a okuzlujuca...a dojaze si ju zamilovat natolko ze nelutuje ani sekundu

chribik
22. mar 2016

@katuska_za myslim, ze je to tym, ze mame strach z nepoznaneho. nikto si vedome asi nezela chore babatko. pretoze ani nevieme, co to znamena, co to obnasa, kolko sily, energie, financii a neviem coho vsetkeho si to vyzaduje. hovori sa, ze jediny sposob, ako skusku zvladnut, je ju podstupit. ale kolko ludi na to nakoniec najde odvahu? a je to uplne pochopitelne. nedovolila by som si sudit mamicky, ktore sa rozhodli akymkolvek sposobom. nikto nechodi v nasich topankach.

chribik
22. mar 2016

@radlinka dakujem za dalsiu pozitivnu spravu. pripadam si ako na zakladnej skole, ked som vedela, ze nas maju ockovat koncom tyzdna. priserne som sa bala a cely tyzden sa vliekol.... tento piatok bude asi nekonecny

katuska_za
22. mar 2016

@chribik napisala si ti celmi pekne a suhlasim... ono clovek naberie silu az ked je zoci voci... ale verim ze to v piatok dopadne dobre. Budem na teba mysliet...a ak by si cokolvek potrebovala klidne napis aj sukromne.. som tu...

chribik
22. mar 2016

@katuska_za dakujem. velmi si to vazim, urcite sa ozvem. niekedy mam pocit, ze je jednoduchsie, ked sa clovek nemoze rozhodnut. tam mu zostava sa so situaciou uz len zmierit. urobit rozhodnutie je v tejto "videohre" level 2. aspon pre mna. snazim sa oddychovat, aby som si vyliecila nachladnutie, tiez to vraj ma vplyv na vysledky

celasapremenim
22. mar 2016

@chribik a vy ste lekarovi aj povedali, ze podla vas je babatko len 10 t a nie 11? lebo v 11 sa to ma presne merat.....hm

chribik
22. mar 2016

@celasapremenim nie, lebo sme na to po prvotnom soku prisli az v nedelu

katuska_za
23. mar 2016

@chribik ja som stala pred rozhodnutim a prislo mi to omnoho jednoduchsie .. clovek sa skratka rozhodne a uz nespekuluje co by bolo keby 🙂 prijme svoje rozhodnutie a kraca dalej

chribik
23. mar 2016

@katuska_za si silná žena 🙂

katuska_za
23. mar 2016

@chribik hmmm.. to hovori kazdy.. ale ja ten pocit zo seba moc nemam🙂 no dakujem 🙂 zvladnes vsetko neboj nic

maja923
25. mar 2016

och aj ja mám pozitívneho downa 1:89 a mala by som mať 1:800..ešte som sa to včera len dozvedela od sestričky a v uto idem ku dr ale pripravujem sa na všetky závery, ktoré mi povie :( mám po sviatkoch

katuska_za
25. mar 2016

@maja923 hlavu hore.. ak vysel prvy skrining v poriadku tak sa plasit teraaz netreba

maja923
25. mar 2016

@katuska_za tam mi vysli mierne pohnute vysledky pecenovych testov. Ale tak, ze dr to nepovazovala za dolezite mi hovorit to viem len od sestricky. Ale to neviem ci moze mat nejaky suvis. Ale vsetko inac bolo ok aj sono. Snazim sa nemysliet na to a zachovat chladnu hlavu joj ale prave ze som vystrasena viac a viac...akokeby som to mohla ovplyvnit..:(

katuska_za
26. mar 2016

@maja923 staci ze by ti tiekla krv pred odberom (sesterke tiekla z nosa den predtym) a uz mala vysledky na downa tie druhe hoc tie prve mala ok... teraz o mesiac ma termin porodu, ale bola aj u grochala a ten povedal ze babao je uplne v poriadku... ost pri tych testoch zalezi na tom ci si sźdrava alebo staci ze si prechladnuta a uz to skresluje...

radeonka
1. aug 2016

ja som zvedavá na výsledky skríningu, boli sme v BA laboratóriu ReproGen

cukruska1920
14. dec 2016

Ahojte...vyšiel mi pozitívny down 1:8 prvotrimestralny mi nerobili lebo som bola mesiac v nemocnici kvôli hematomu a krvácaniu. Dnes mi volala sestrička a povedala túto hroznú správu...neviem čo mám robiť...na odber plodovej vody sa bojím ísť.... Vysli aj vám zle testy a nakoniec to bolo v poriadku?

katuska_za
14. dec 2016

@cukruska1920 ono zalezi na tom co citis a co chces spravit.. ak si babo chces nechat aj keby bol downik tak sa tym netrap a ver mi ze vsetko bude v poriadku.... sama mam doma taketo slniecko, mala som vysledky 1:2 a potom sa upravili este na 3:2 a aj tak sme amnio odmietli lebo by som nedokazala zabit... je to nas milacik.. aktualne cakame tretie babo a podla mna zijeme normalnym zivotom (trosku viac behame mozno po lekaroch ale to aj s druhym syncekom a ten je standardne dieta takze tak....) ak by si cokolvek potrebovala kludne napis IP 🙂