Rast bruška v tehotenstve
ahojte chcem sa len opytat kedy mi zacne rast brusko v tehotenstve .🙂
@lublanka 🙂 nemáš za čo, dúfam že nájdeš čo potrebuješ
@lublanka ahoj to brusko je velmi individualne s malym som sa vydavala v 11-12tt a uz mi musle posuvat saty z kazdej strany a mojej svgrine prakticky len nedavno zacalo vidiet brusko aj ked je oblecena a to taha n 30tt 😀 a zle ti je ako?myslis od zaludka?to nemusi byt z tych tabletiek si tehu mozes mat vselijak teraz nevolnosti....
@sante81 no tak to som si neprečitala,že su hormonalne,aj ja dakujem za podrobny popis,a už asi viem,prečo som tak pribrala pri prvom 😀 viacej mi asi z nich chutilo jesť 😝 😀 lebo teraz som zatial nič nepribrala 😉 aj ked som len na začiatku.....ale pri synovi som už mala 3kg navyše 😠
@lublanka ja som ich tiež brala,mne bolo zle,len neviem či z tabletiek,či to boli len ranne nevolnosti 🙂 lebo teraz neberiem žiadne tabletky,a zle mi je aj tak 😀 a bruško mi bolo vidno tak v 17-18tyž.a teraz pri druhom som v 12.tyz a už mam bruško 😀 😉 takže asi individualne to je 🙂
@lublanka tá bolesť bruška môže byť tým že sa ti rozťahuje maternica, mňa tiež tak bolelo na začiatku a to som nebrala žiadne tabletky 🙂
@monika2606 noo pravdu povediac to ma ani nenapadlo 🙂 cize to v podstate nemusi byt nic vazne??
@lublanka no veru v podstate to naozaj nemusí byť vážne 🙂 lebo ako ti vyššie písali ak ti je zle môže to byť kvôli tehotenstvu a bolesti môžu byť naozaj kvôli tomu že sa ti rozťahuje maternica a to je normálne, len niekto to moc necíti a niekoho to bolí viac, ale presne mi to pripomínalo ako keby som mala dostať kramy takže možno tie tabletky ti nerobia vôbec zle 🙂
@monika2606 mozno si to fakt navravam...ale odkedy tie tabletky beriem brusko ma boli intenzivnejsie :(
@lublanka no ja som neni doktor takže asi by som sa radšej teda o tom porozprávala s ním, nechcem ti totiž zle poradiť aby sa niečo nestalo, ale možno je to len náhoda, možno by ťa bolelo intenzívnejšie aj tak...predsa aj to tehotenstvo má svoj priebeh, tak možno sa začala viac rozťahovať alebo čo
v utorok za nim pojdem a sa s nym porozpravam..ale bojim sa mu trosku verit lebo tri moje kamosky mi o nov vraveli divne veci...
@lublanka ak mas pochybnosti o doktorovi, urcite ho zmen. I ja som v tehotenstve zmenila gynekologa a som tomu velmi rada. A preco ti predpisal duphaston? mala si nejake problemy? pytam sa len preto, lebo mne ho moj povodny gynekolog prepisal "len tak pre istotu", tak som ich nebrala,kedze som nemala ziadne problemy a zmenila som i doktora, ktory nad tym potom uz len krutil hlavou, ked som mu povedala o tych liekoch.
@anjelaa par dievcat mi povedalo ze ten lekar nieje dobry..ale zasa moja mam k nemu chodi od kedy pamata a porodila pri nom mna aj mojich troch bratov tak neviem..no neviem..nic mi nebolo teda vlastne asi som nemala ziadne priznaky ze by som bola tehotna...akurat mi vravel ze my tam nasiel okrem baby nejaky hematom ci ako sa to vola..
@gp2000 mne pri druhom babatku bolo zo začiatku tiez zle, ale to boli nevolnosti, to viem rozlisit, pri duphastone som nemohla nič jest, v kuse som len spala a točila sa mi hlava.boli dni ked som si tabletku radsej ani nedala, a bolo to o trochu lepsie. takze ja viem určite ze to bolo kvôli nim. ja som pribrala za prvé 4 mes dost vela - na to ze som bola len v kuse na infuziach a nič som nejedla, spytaj sa lekára, prečo ich beries a ak nie si s ním spokojna, tak by som uvazovala o zmene
@lublanka aha tak to hej, kvoli hematomu. Dufam, ze sa ti strati. No aj tak, to, ze tvoja mamina pri nom odrodila tri deti nic neznamena. Aj moja mamina je u jednej gynekologicky cely zivot, kedysi robila aj ta doktorka aj porody, a kvoli zlemu pristupu ju nakoniec vyhodili z nemocnice (uz robi iba v ordinacii), takze fakt radsej ho zmen ak mas moznost. Robis to predsa kvoli babatku, aby malo tu najlepsiu starostlivost a zmena doktora je bezna a bezplatna 🙂
@sante81 ja som ich brala pri prvom,teraz už nie,a ani tak nepriberam,pri synovi za cele tehu som pribrala 23kg!! teraz zatial nič,tak uvidime.Vtedy som mala bolesti,a ine problemy,tak na udržanie som ho brala,ale bolo mi hnusne zle,no čo,hlavne že pomohol,mam skoro 3ročneho synčeka.teraz nič neberiem,a aj tak mi je zle 😒 takže to bude len tehotenstvom 🙂 no nech sa skonči prvy trimester,a dufam,že mi už bude lepšie 😀
@gp2000 ja som brala duphaston hned ako som zistila ze som tehotná, vraj aby sa mi tvorila placenta, bolo mi zle nenormálne, na konci 12tt som potratila, otehotnela som 2x a celé tehotenstvo bol od začiatku boj, aj vdaka duphastonu, nalepilo sa potom na mna všetko čo môzem cez tehu prezit. pribrala som do 25kg, ale máme zdravého krásneho chlapca , ma 2 a pol roka, aj ked podla doktora to malo byt dievčatko - aspon tak to videl asi na 20 sonách. zmenila som potom doktora, teraz som v 22 tt, okrem pár nevolnosti ani neviem ze som tehotná, pribrala som zatial 4-5kg, ziadne tabletky ,ani vitamíny, drzím palce nech všetko dobre dopadne a nech uz si aspon na zač, 3 trimestra
@monika2606 ahoj...ako sa mame??chcem sa opytat..na zaciatku som pisala ze ma boli v podbrusku pamatas??..mna to boli stale je to normalne tak dlho??
@lublanka Ahoj, ďakujem mám sa celkom dobre, už len čakám každú chvíľku kedy to príde, už by som to mala rada za sebou hihi. Ja si myslím že je to normálne, ako pozerám tak si v 11tt tak to je podľa mňa úplne ok. Ja si ani nepamätám kedy ma to prešlo, ale sa mi zdá že ma to dosť dlho pobolievalo takže buď kludná, držím palčeky 😉
@monika2606 ďakujem aspoň si ma potešila....aj ja držím palčeky Vám nech všetko prebehne tak ako má..pozerám že Ťa to za chvíľku čaká...verím že to už chceš mať za sebou..v takom týždni by som to asi aj ja už chcela mať za sebou 🙂....budem rada ak dáš vedieť keď to už budeš mať za sebou...🙂
@sante81 ja ho beriem uz dlho a nikdy mi z neho zle nebolo.. tiež si myslím, že ti je zle z tehu...
@kristina1818 duphaston som brala celkom 2x, pri 2 tehotenstvách, od uzitia prvej tabletky az po ich vysadenie mi bolo zle non-stop kazdy den, az tak ze som skončila v nemocnicni. teraz duphaston neberiem, som v 6tom mesiaci, a ani neviem ze som tehotna, takze nejaké učinky to mat muselo. ked sa nevládzes z postele postavit, lebo ti je zle, a zle po kazdej uzitej tabletke, a len lezís a spís. zmenila som doktora a vôbec nelutujem
@sante81 hlavne že je maličké v poriadku.. ostatné je nepodstatné.. ja ho musím brať, lebo moje telo nedokáže vyprodukovať nejaký hormón, bez ktorého by som mohla potratiť.. ja nemám žiadne vedľajšie účinky len mám dosť zlú pleť..
@kristina1818 ved to je to, ze duphaston aspon podla mna má brat maminka kt ho potrebuje, ale u nas ho doktor predpisuje kazdej pacientke bez ohladu na to či ma alebo nemá nejaké rizika, ja som ho brala 4 mesiace, vracala som, chodila na infuzie do nemocnice jak na klavír - 4x po tyždni a priberala som aj napriek tomu ze som nič nejedla. pribrala som 25kg, teraz som v 6mesiaci a stravujem sa rovnako , mam 4-5kg na sebe. môj druhy doktor povedal ze som ich vôbec nemusela uzivat, myslím ze za kazdy vypísany recept mal nejaké body alebo prémie od firmy kt to vyrába. tvojmu bábatku prajem aby bolo spokojné, zdravé a aby pekne rástlo v brusku
@sante81 mne sa zas stalo ze som si kupila lactacid femina ktory jeuz roky na trhu a citala som nan lenpozitivne ohlasy a raz mi jedna gynekoloicka povedala co zastupovala mojho doktora ze je zly a ze nema s nim dobre skusenosti a odporucila mi nejaky ovela drahsi z lekarne na ktory tam mala celu kopu letakov a som sa v lekarni pytala a mi povedali ze je to presne to iste.. a na kamoske tak skusali jeden sperj na astmu a dostala z neho anafilakticky sok a skoro zomrela... no doktorom je tazko verit dakedy lebo mnohi su skorumpovani
@kristina1818 suhlasim, ja som skončila na calciovych injekciach a na antibiotikach, lebo moja kuzelna pani doktorka mi dala len obyčajny sirup hedelix - ani ma nevzala ked som jej klopala ze mam horucku a ze mam doma choré dieta, ze som v 24tt tehotenstva, plná čakáren ludi. vraj počkajte si alebo si zaplatte 5e za prednostné vysetrenie a pod pojmom prednostné vysetrenie rozumej ze mi vzala krv z prsta - 7e aby mi predpísala sirup a večer som skončila na pohotovosti kde mi hned sirup zmenili na calciovy, predpísali 6 injekcii a antibiotika. a mala som teplotu nad 39. nevyjadrujem sa, nie su všetci rovnakí, len ja mam tu horsiu skusenost, ako aj na očnom, ked som chcela vysetrenie pre syna, ale to do tejto témy nepatrí a aj tak sme uz odbočili
@lublanka ja som v 35tt a brusko nemam skoro ziadne. V cakarni u lekara vyzeram ako hlupana pretoze tvrdim ze o par tyzdnov rodim,rodina si utahuje kde mam brusko a moj doktor mi povedal ze vsetko je v poriadku, je len male percento zien co nema velky balon pocas tehotenstva 🙂
@lublanka ahoj ja som do 6mesiaca pribrala 1kg a brusko skoro ziadne a az tesne pred porodom mi trochu vybehlo ale nie vela kto ma nepoznal by si v zime ani nevsimol ze som tehu az ked som ochorela na preklampsiu asi v cca 32tt tak som zavala vsade naberat vodu ale brucho stale male a potom na 35tt som rodila takze ziadne extra brusko som nemala a bola som aj rada 😉

@pimpulienka dakujem 🙂