icon

Som stredoškoláčka a som tehotná

malatehu
3. máj 2014

Ahojte. Neviem ako začať. Pred pár dňami som si robila tehotenský test vyšiel poz. Na chvíľku prišlo potešenie a potom aj obava ako to povedať ostatným a hlavne rodičom. Poradte mi prosím :(. Mám ísť radšej po tom na potrat? študujem na strednej a som sama.

sandrasofia
4. máj 2014

@malatehu,aj ja som otehotnela v 16tich,kludne mi napis...rada poradim 🙂

lucinka2811
4. máj 2014

@zuzanockamt tak ked tak lahostane pristupuje len k pocitaniu ... pochybuje ze to je pravdive 🙂

pertulik
4. máj 2014

tiež sa mi zdá že táto puberťáčka sa nudí....

tinushka13
4. máj 2014

@zuzanockamt Ako nič v zlom.. ale ja byť na jej mieste.. zistiť že som v 16 tehotná.. partner ma poslala kade tade a v rodine problémy.. tiež by som neriešila nejakú kalkulačku.. a ešte keď ani nevie ako sa to počíta. Nehľadajte za všetkým niečo zlé.. možno je naozaj v tejto situáci.. a možno týmito rečami tejto pubertiačke ubližujete.. ani si neuvedomujete ako súdite niekoho koho nepoznáte a a ni tú situáciu :-/ Ja nevravím, že ju poznám, ani situáciu.. možno je to celé fiktívne.. ale vždy sa radšej spýtate.. čo ak je to naozaj tak.. 😉
@malatehu nemáš závideniahodnú situáciu. Osobne by som sa asi zložila.. moja mama veľká puritánka, tá by ma asi zo sveta zniesla.. tá hýkala keď som jej povedala že om tehu a to som mala 28 😀 neboj, hlavu hore, chíľu bude zle nedobre.. vypočuješ si. Ale ver tomu, že akonáhle ti vypukne bruško a bude bábo kopať, zmäkne aj mamina aj ocino a bude dobre. Iste budeš potrebovať ich pomoc, ale od toho rodičia sú. Veď ty aj tvoje dieťa im to raz vrátite. drž sa.

jana_eyre
4. máj 2014

vysvetli mi prosim niekto, preco takmer pri kazdej teme niekto riesi to, ze to je vymyslene? co by z toho ludia mali, keby si kazdu temu vymyslali?

okrem toho, tie udaje, podla ktorych to tu "zavana klamstvom" mozu vklude vzniknut z nevedomosti neplnoleteho dievcata.. fakt mi chcete povedat, ze kazda z vas vedela vo veku zakladatelky, kedy byva ovulacia, ze prvy tyzden tehotenstva o tehotenstve este nemoze vediet, atd?

tak ja som asi divna, ale vo veku napr. 17tich rokov som urcite nevedela, ze prvy tt je vlastne tyzden kedy mi ma prist menstruacia.. vtedy som totiz ani netusila, ze sa to na nejake tyzdne rata..

a uprimne, kebyze som v tom veku tehotna, tak sa urcite ako prve nebudem zaujimat o to, kedy presne sa male narodi, ale panikarila by som o tom, ako to poviem doma.. (par krat som sa v tom veku bala, ze som tehotna a urcite som si nepocitala pravdepodobny termin porodu)

niekedy mi pride, ze ked clovek prekroci prah dospelosti, ma pocit, ze je dokonaly a vsetko vie.. tak isto ma chut sprdnut kazdeho pubertaka na planete.. potom nech sa nikto necuduje, ze adolescenti sa s dospelymi nechcu bavit otvorene, ked z ich ust lezu len same poucky... kazdy robi chyby, len nie kazdy si ich vie priznat, popripade na nich radsej rychlo zabudne...

tinushka13
4. máj 2014

@jana_eyre Ja som otehotnela v 28 a sama som nevedela ako sa to počíta.. nikdy som to neriešila.. nikdy som neriešila plodne dni a priznám sa.. keď som prišla na MK tak som len čumela čo tie baby rátajú a ovulačné testy? dovtedy som o ničom takom nepočula.. takže nie len 16ka môže byť nevedomá 😀 😀 teraz som múdra aj ja 😀

jana_eyre
4. máj 2014

@tinushka13 presne, ja keby som nemala sestry s detmi, tiez by som az do mojho tehotenstva take veci neriesila..

tinushka13
4. máj 2014

@jana_eyre Teraz keď si na to tak spomeniem.. tak sa musím rehotať.. ja som ani nevedela koľko tt trvá tehu.. nič. esteze funguje internet a mohla som si naštudovať 😀 božinku aj som bola fakt v tomto smere totalne mimo... 😀 😀 😀

atomica87
4. máj 2014

@lucinka2811 😀 😀 😀 ked som zistila, ze som v tom, tak ratat presny termin porodu ma tiez nenapadlo, na prstoch som poradata december, nakoniec som porodila v januari...a to som mala 25. Nejak som to vobec neriesila, kym som nesla v 6tom tyzdni k lekarke a ta mi to presne vyratala.

atomica87
4. máj 2014

@tinushka13 😀 😀 😀 presne presne, ja mam 25, dieta na krku, a sama si ani ovulaciu neviem vyratat 😀 . Obcas mam problem si vyratat kedy budem mat ms, keby som nemala apku v mobile ani neviem 😀 😀 😀 Donedavna som mavala nepravidelne, tak kadejako, tak som sa to ani neunuvala ratat....a popravde, minule sme riesili kolko dni trva tehu a ja odrodene a nevedela som to.

zuzanockamt
4. máj 2014

@tinushka13 ked nevie pocitat termnin, ok, beriem, ale napisala, ze k tomu dnu - asi teda myslela ten sex pripocitala 9 mesiacov a vyslo jej 8. februar - ved to je hlupost ako hrom 😀

sheila72
4. máj 2014

Choď do skupiny "mladé mamičky", myslím že tam nájdeš veľa pozitívneho byť mladou matkou, všetko sa dá zvládnuť, ale ak sa môžem spýtať, prečo si sama? Nevieš s kým to máš, či ťa partner opustil? Keby chcel otec aspoň platiť alimenty, pomohlo by ti to finančne veľmi, ako všetko financovať sama.

sheila72
4. máj 2014

@mimka11111 tak si nemala čakať až do teraz a spraviť si decko skôr. Tvoj problém.

jaya47
4. máj 2014

Baby, ktore neverite skutocnosti tejto temy si uvedomte: Ak je to fiktivne a poradite, nikomu tym neublizite. Ak to fiktivne nie je a neporadite, iba dievcine poskodite, ked prave potrebovala pomoc.
@malatehu Pockaj na potvrdenie od lekara, potom to povedz mame. Mozno jej vysporiadanie sa s tym bude trvat niekolko hodin, dni, tyzdnov, ale verim, ze ti pomoze a tebe bude lahsie, ze si sa zdoverila. A ak nie, stale su tu projekty, co spomenula kazunomiya. Vsetci robime chyby, niektori mensie, niektori vacsie, ale je len na nas, ako sa s nimi vysporiadame. A pozri si pripadne v tv Tehotne v sestnastich, mozno ti to pomoze v niektorych otazkach 🙂

lucinka2811
4. máj 2014

@atomica87 no tak ano ..ale keby som mala 16, ostala tehotna (co by som neostala lebo ked daco take spravim tak aspon pouzijeme kondom ked uz antikoncepcia nie) a mala problemy doma..isto by som nesedela na MK ale pokusila sa tu situaciu riesit..ja som tiez neostala tehotna za idealnych okolnosti ale moja prva cesta nesmerovala na net pytat si rady..ale k doktorke ... 🙂)

zuzanockamt
4. máj 2014

@sheila72 boze to je odpoved ☹ ... nevies, kolko ma rokov, preco sa jej nedari otehotniet a taketo nieco napise, hrozne ☹ ... ved pise, ze sa snazi niekolko rokov ☹

cmulinko
4. máj 2014

@jana_eyre ja osobne nemam pocit '' zavanania klamstvom'' (nakolko som to ja spomenula tak asi patri tvoj prispevok mne ) len z dovodu nevedomosti kalkulovania ale vseobecne stylom akym pise.Mne sa to na 16-ku nezda...ale mozno je to len moj priliz dospelacky pocit alebo moj handicap dokonalosti 😅 ako si to nazvala.Len clovek uz pri x podobnych temach zalozenych kazdy den straca doverihodnost takehoto problemu.Nic viac nic menej za tym netreba hladat a tymto by som chcela troska branit nas neveriacich dospelakov. 🙂 A co sa tyka sprdania pubertakov...radsej poucat a pocuvat poucky aby sme sa vyhli takym chybam,kde sa rodia '' nechcene a neplanovane deti '' mladym 16 rocnym dievcatam.len tie poucky by mali byt este pred tym nez sa to stane.

atomica87
4. máj 2014

@lucinka2811 no niezeby som tejto teme nejak verila, ani neobhajujem nikoho, moj nazor je ze ak je niekto dospely na sex, a nepyta si radu ako sa chranit, mal by byt dost dospely aj na to, aby si potom nepytal radu co robit....ale zas sa smejem, moja prva cesta smerovala na net :D najskor som to napisala mm, a potom som nahodou vygooglila MK, a uz som bola ista 😀 😀 😀

zara0201
4. máj 2014

@malatehu Blahozelam. Pomazala si dusu dlho sa snaziacim, ale to som nechcela napisat.
Neviem sa hlavne "vyrovnat" s tym, ze si napisala, ze si to brala ako skusenost. Ako skusenost mozes brat letnu brigadu v sklade alebo prvykrat nalepene gelove nechty. Nie nechraneny styk za podmienok ake uvadzas.
Nech to dopadne tak ci tak, myslim si, ze toto nie je stranka kde ziadat o radu. Lebo vtejto situacii nech Ti poradime akokolvek, Ty asi za seba a to dieta rozhodnut nebudes moct.

atomica87
4. máj 2014

@lucinka2811 ale pre objasnenie, som tu lognuta dva roky, a dodnes neviem jak sa zaklada nova diskusia 😀 😀 😀

sheila72
4. máj 2014

@zuzanockamt čo už, isto sa nezačala snažiť, keď mala 20...mala začať vtedy a podarilo by sa to aj jej a nie tu teraz ukazovať prstom na 16-ročnú, pritom jej len závidí.

zuzanockamt
4. máj 2014

@sheila72 ja by som sa napr. tak skoro o dieta snazit nechcela, mala som vtedy ine priority ... takze nevies, co je za tym, nevies, kolko ma rokov ... a ja by som teda 16-ke dieta nezavidela, ani keby som ho nemohla mat

atomica87
4. máj 2014

oh zeny, to je take konikovske...normalne, ze az...co aka tema, vzdy sa v nej dokazu zeny pohadat...ja uz len cakam kedy sa niekto pohada v marcipanovych tortach 😀 😀 😀 lebo co ako tema zacne, vzdy sa konci narazkami, a hadkou

sheila72
4. máj 2014

@zuzanockamt nemyslím to tak, že by chcela mať v 16 dieťa, ale to, že ho vôbec má....chcela som poukázať na to, že v dnešnej dobe ženy dlho čakajú na to, mať dieťa a potom sa čudujú, že to nejde. Aj ja mám známe, ktoré už nemôžu mať deti, resp.dlho sa snažia, majú po 30-tke a teraz hovoria, že radšej by mali dieťa skoro, ako vôbec nikdy a kariéra sa dá spraviť aj potom. To je celé čo som tým chcela povedať.

arabela283
4. máj 2014

@sheila72 ty si co za vyskyt???? niektori ludia si zivot planuju a babo privedu na svet, ked sa na to citia a nie preto,ze maju 20. a to,ze sa jej nedari otehotniet nemusi vobec suvisiet s vekom.

sheila72
4. máj 2014

@arabela283 už som to vysvetlila pani zuzane, čo tým bolo myslené a nevyjadruj sa prosím k mojej osobe, je to neslušné.

arabela283
4. máj 2014

@sheila72 hahahaha...ze neslusne.... 😀 toto je verejna diskusia

zuzanockamt
4. máj 2014

@sheila72 ok, len si to napisala takym stylom, ktory sa moze dotycnej velmi dotknut

sheila72
4. máj 2014

@arabela283 v poriadku, sama sa prezentuješ ;)

jana_eyre
4. máj 2014

@cmulinko myslela som to vseobecne pre vsetky
"neveriace", len som pouzila tvoje slova..