icon

Som stredoškoláčka a som tehotná

malatehu
3. máj 2014

Ahojte. Neviem ako začať. Pred pár dňami som si robila tehotenský test vyšiel poz. Na chvíľku prišlo potešenie a potom aj obava ako to povedať ostatným a hlavne rodičom. Poradte mi prosím :(. Mám ísť radšej po tom na potrat? študujem na strednej a som sama.

sheila72
4. máj 2014

@zuzanockamt aj ona to napísala tej mladej takým štýlom, by som povedala oveľa hnusnejším, ako ja jej. Mohla by brať aspoň ohľad na to, že slečna je tehotná a nevyčítať jej skutky takým bezcitným spôsobom.

zuzanockamt
4. máj 2014

@sheila72 vsak ma pravdu, ked ma v 16-tich sex a sprava sa ako dospela, nech znasa aj dosledky ako dospela ... dnes maju sex aj mladsie dievcata - bohuzial, ale aspon ten kondom pouziju

betina1984
4. máj 2014

No, ja na tvojom mieste by som sa na babatko tesila. Skola sa da dokoncit aj pocas materskej. Keby si si ho dala vziat, mozno by simv buducnosti uz deti mat nemohla. Nam tiez trvalo niekolko mesiacov, kym sa nam zadarilo. A keby nahodou prislo ak stvrte dieta, tak sa budeme nan rovnako tesit aj na predchadzajuce. Dieta je pozehnanie................

jana_eyre
4. máj 2014

@zuzanockamt chces povedat, ze vsetky zeny, ktore tu na fore pytaju rady sa spravaju ako nedospele? pretoze to dievca neurobilo nic ine, iba sa opytala co si o jej probleme myslia ine zeny.. nechce od nikoho, aby za nu rozhodol.. ked mas problem, nikdy sa neopytas nikoho co si mysli? to sprdnutie sa aj mne zda prilis, utocit na 16 rocnu preto, ze sama nemozem mat dieta mi pride trocha pritiahnute za vlasy..

sheila72
4. máj 2014

@zuzanockamt to áno, to je zas pravda, ale musím oponovať, že ona prispela ako prvá- keď ešte nevedela, ako dievča otehotnelo. Mohol im kľudne prasknúť kondóm, dá sa otehotnieť aj cez antiko. Vtedy to ešte dotyčná nemohla vedieť.

zuzanockamt
4. máj 2014

@jana_eyre tu na MK problemy nerisim, max. sa pytam na nieco, co sa tyka zdravia a aj to len na niektore veci ... toto by som na fore neriesila 🙂

jana_eyre
4. máj 2014

@zuzanockamt nevravim o tom, ze ci by si sa opytala tu na MK, ale vseobecne.. nie kazdy ma moznost spytat sa niekoho osobne a tak to riesi na internete.. nepride mi na tom nic zvlastne a uz vobec za to nebudem nikoho odsudzovat..

strelicia
4. máj 2014

@malatehu vies co si myslim ja? ze cokolvek sa stane medzi tebou a tvojimi rodicmi, tak prichod maleho vnucatka na svet vsetko zmeni. to je zivotna prax, a ked ho uvidia, uz ho nepustia. iba bezcitneho cloveka by neoblomilo babatko a vlastna krv.

froschka
4. máj 2014

@malatehu nech si kazdy vravi co chce ale mne keby prisla dcera domov v 16tich tak ju poslem na potrat a nech by sa na mna hnevala cely zivot! Ine je keby si mala slusneho partnera ktory by znasal dosledky aj, ale ocakavat od rodicov ktory maju skoro dospele deti ze si ti obetuju a budu pomahat z vychovou aby si ty mohka robit skolu je prinajmensom vypocitave naivne a smiesne. Zial stalo sa ale oj nazor je taky ze to dieta nic pekne v zivote necaka a teba tiez nie. Tak nazabijaj najkrajsie roky mladosti plienkami a stanim pri hrncoch prosim ta spamataj sa

sandrasofia
4. máj 2014

ja si myslím že poniektoré dospeláčky sa tu správajú oveľa horšie ako nejaká puberťáčka :D

asimama
4. máj 2014

ahoj 🙂 mala som dve spoluziacky ktore sice partnera mali,ale tiez ostali tehotne v 15-16...prosim ta neries to potratom..mozno to teraz vidis inak,ale ked sa ti drobec narodi..budes velmi rada..je sice pravda,ze mat dieta neni len tak..je to zodpovednost..skorej dospejes...ak by si sa rozhodla inak...,budes si to dosmrti vycitat ☹

aninocka4
4. máj 2014

@malatehu myslim,ze aj ked rodicov sokujes,predychaju to a urcite si nemyslim,ze zabijes najkrajsie roky mladosti tym,ze sa stanes mamickou 🙂 babatko je dar,tak ho prijmi 🙂 urcite neolutujes

sandrasofia
4. máj 2014

@froschka ty si hovoríš matka?!ako možeš povedať že ich nič dobré nečakaá,spamatať by si sa mala v prvom rade ty!!!!ja som mala prvú dcérku v 16tich a stalo sa námtoľko dobrého že nám viaceré možu závidieť!!!

zuzanockamt
4. máj 2014

@aninocka4 dieta je dar, ale co bude mat to dieta za zivot, ak sa o neho nebude matka vediet postarat - ci uz kvoli financiam alebo inym veciam ... a spoliehat sa na rodicov, ze ved nejako bude, to je teda tiez nic moc

asimama
4. máj 2014

@froschka ako mozes toto matka troch deti toto napisat????!!!!to by si si zobrala na triko,ze ked tvoja dcera raz v buducnosti bude chciet mat deti a koli potratu ich nebude moct mat, jedinemu cloveku,ktoremu to v celom svojom zivote bude vycitat budes len a len ty???lebo miesto toho,aby zobrala zodpovednost do vlastnych ruk a ty ako matka ju mas podporit..proste lebo je to takto jednoduchsie,tak ju poslels na potrat??!!!!!!preboha co si ty za zenu..ak existuje reinkarnacia..dufam,ze tam hore bude k tebe spravodlivy a hodi ta do takej koze..aby si si vstupila do svedomia co to hovoris..

zuzanockamt
4. máj 2014

@sandrasofia nie kazdej 16-ke sa podari taky uzasny zivot ako tebe po otehotneni ... ja som toho nazoru, ze dieta az vtedy, ked su na to podmienky ... a to teda ziadna v 16-tich nema, ak teda nema o dost starsieho zabezpecenho muza

asimama
4. máj 2014

@zuzanockamt akoze super..jedna otazka..ktory muz je v dnesnej dobe zabezpeceny?? 🙂 ze pracuje..plati podnajom..to je zabezpecenie?? 😀 😀 😀

zuzanockamt
4. máj 2014

@asimama aspon mat pracu a byvanie 🙂 ... nemyslim podnajom - to pre mna zabezpecenie nie je

asimama
4. máj 2014

@zuzanockamt len kto v dnesnej dobe tak zabezpeceny je.. 😒 dnes ziju ludia od vyplaty do vyplaty zatazeny hypotekou a dlzobami..realita :/

montinka
4. máj 2014

@froschka akoze prepac ,ale toto mozes ako napisat? Poznam niektore 16-tky ktore sa postavili k necakanemu otehutneniu a naslednemu vychovavaniu dietatka lepsie ako poniektore starsie matky.Akoze ja uz len preto,ze som si prezila potrat(spontanny a viem co so mnou ten narobil),by som sa snazila dceru odhovorit od potratu,kebyze musime riesit nieco podobne a mala by take napady. a ano budu to mat tazke,ale ked sa chce,da sa zvladnut vsetko. a rodicia su tu na to, aby svojim detom pomaha,ci uz maju 3 alebo 20 rokov.teda aspon ja to tak beriem. ked bude niektore z mojich deti potrebovat pomoc, tak som tu pre nich.Ved koho ineho by malo dieta poziadat o pomoc,ak nie svojich rodicov?

atomica87
4. máj 2014

@sandrasofia na nic nenarazam, len ma zaujima, co napriklad, ti ostatne zeny mozu zavidiet. Ja osobne nepoznam ziadnu babu, ktora otehotnela v 16 a zavidela by som jej, tak som zvedava, mozno mi pomozes zmenit uhol pohladu 😉

maznacik007
4. máj 2014

v prvom rade to povedz rodicom od ich postoja bude vsetko zavisiet ... ci ta podporia a budu ta aj s dietatom zivit alebo nie (lebo aj to sa moze stat najma ak su tam aj ine problemy v rodine ako aj pises) tak skus oslovit nejake organizacie linky ti tu uz dali pripadne najst v sirsej rodine niekoho kto ta podpori a dieta mozes aj dat na adopciu ..

ak by sa to hypoteticky stalo mojej dcere tak ju podporim ale za mojich podmienok ... prevezmem starostlivost o dieta ja a ona dokonci skolu ...

zuzanockamt
4. máj 2014

@asimama tak ale praca a byvanie je to podstatne, ked to mam, potom rozmyslam o dietati ... pripadne ak mam uspory

maznacik007
4. máj 2014

vela z vas tu naraba s hypotezou ze rodicia pomozu podporia financne casovo ... ale nie vo vsetkych rodinach to je ...
a tie ktore to zvladli tak su dve skupiny
bud mali silnu podporu rodicov alebo mali starsieho partnera ktory pracoval, zarabal ...

gromkaver
4. máj 2014

@malatehu ahoj, ja ta tu nejdem hanit, ani ti pisat, ze si nezodpovedna,. pretoze nie som tvoja mama, aby som ta poucala. jednoducho sa stalo. ja by som na tvojom mieste isla za gynekologom a pokial by potvrdil tehotenstvo, tak by som si sadla aj s rodicmi (ci s mamou, alebo oboma) a povedala im o tom, samozrejme vy som to povedala aj priatelovi. viem, ze ta to teraz moc netesi, ale uvidis ako sa zachovaju rodicia. tiez zalezi v akej ste
financnej situacii, ci to zvladnete, alebo date babo na adopciu. nech rozhovor dopadne akokolvek, spadne ti kamen zo srdca. neviem, ci mate pekne otvorene vztahy, alebo iba zijete vedla seba. ja mam este male deti,. ale uz sme sa s manzelom bavili o tom, ze ak by sa niektoremu "posmyklo", tak by sme sa o dietatko postarali. drzim moc palce, ak by si sa potrebovala vyrozpravat, kludne napis spravu. mas to uz dost tazke vzhladom k veku, ale interupciu ber ako poslednu moznost. drz sa, pa

maznacik007
4. máj 2014

a to som chcela ze niekedy proste ja tych rodicov chapem ... ved ked maju 16 nastku doma tak kludne mozu mat doma este x dalsich mladsich deti, platia hypoteku, poplatky v skole, tabory ... a proste potrebuju dvaja robit...
neni to lahka situacia ani pre nich ... a maju pravo byt nahnevani ...

froschka
4. máj 2014

@asimama neviem preco pises bludy o reinkarnacii a ano s kludnym svedomim by som to urobila pretoze inak by si rozmyslela ako sa ma chranit do budicnosti. Nie som krkravcia mat ani chladna osoba a nebudem sa spovedat cudzim ludom a uz vobec nie sa davat niekam reinkarnovat 😀
Som rodic ale to neznamena ze prevezmem zodpovednost staranim sa o babetko mojej dcere len preto lebo mala rozum medzi nohami! Halo logika?

froschka
4. máj 2014

@montinka napriklad je cakam kedy konecne nastupim do prace a som rada ze sa deti osamostatnievaju a bol by pre mna sok keby som mala bachnut svoju karieru len pre hlupost svojej dcery. Este by mi dakovala ze som ju na to ukecala ako byt niekde ako chudera ber roboty s mamickou v jednej kuchyni... Nie dakujem

gabriela255
4. máj 2014

@froschka žasnem...

atomica87
4. máj 2014

@froschka mna mama vychovavala v tomto duchu, presne ako vravis, od 13 mi vravela, ze keby som otehu, tak ma za vlasy dotiahne na potrat /asi by to neurobila, ale to som vtedy nevedela/ a v 16tich som si na sex bez ochrany, ani nedovolila pomysliet, a nie ze zbierat "nove skusenosti".