icon

Som tehotná a nie som šťastná. Čo ďalej?

ucholacik
21. nov 2016

Ahojte na začiatok Vás chcem poprosiť aby ste ma hneď neodsudili.Som s priateľom 4 roky.Mám 3 ročného synčeka a teraz čakám ďalšie a som v 5tt.Mám problém a neviem čo ďalej. Nie som vo vzťahu šťastná. Priateľ je často bez roboty nikde má nepusta samu a psychická má tyra. On chce strašne babo ale ja neviem či urobím dobré keď si ho nechám. Viem, že to maličké za to nemôže ale bojím sa, že by sa nenarodilo do stastnej rodiny. Preto uvažujem si to dať zobrať zo zdravotných dôvodov pretože mám boreliozu.

sardinka336
21. nov 2016

@miselar ale prosím ta...asi to nebude take ,,neviňátko,, ten tvoj pribuzny, či čo to je, ked sa uz nejdeš vyjadrovat. Ak išla s kožou na trh musela ratat s roznymi nazormi, to je holt riziko diskusaku, myslím si, ze ziadna zena jej neradi aby sa nechala ponizovat, tyrat a zatvarat doma...a to je len tvoja domnieka ze polovia zije tak ako to ty predpolakas...čo mas v okoli to projikuješ na ostatných. Si predstav no neuveríš, ale moj muz ma nikde nezatvara, netyra, o milenkách neviem 😀 a čo poznám najčastejšie nicky čo pravidelne prispievaju a troška občas odhalia ako ziju, tak napodobne, ziju uplne normalne.

miselar
21. nov 2016

@sardinka336 moj pribuzny?????nerozumiem ale vobec teraz co to pises aky pribuzny???nemam sa o com uz vyjadrovat svoj nazor som povedala a nemenim ho zeny su strasne mrchy ale sak nevadi v zivote sa im to moze vratit ako bumerang...Ja mam svoje okolie velmi dobre to sa nemusis bat ...Som spokojna mam vyborneho manzela ktory ma miluje a stara sa o mna a nic viac nepotrebujem...no tak neviem k comu by som sa mala este vyjadrit ...Mas niake otazky?????????

sardinka336
21. nov 2016

@miselar sak ty si tu prišla rozpravat ako dotycna prehana a z nejakej beznej krizy robi tyraniu...nie ja. A tvrdíš, ze poznáš ich vztah.Tak vychadzam len z toho.

glorikarebeka
21. nov 2016

@miselar tak ty mas vyborneho manzela a mi mame zlych a maju milenky,vsak sa vzi do jej situacie co by si ty robila-tak asi druhe dieta by si si nedala spravit,ci?

miselar
21. nov 2016

@sardinka336 tak pisali sme si asi nie ved logika boze...uz to neries chod si pospat rano je mudrejsie vecera 😀 😀

miselar
21. nov 2016

@glorikarebeka prepac konkretne som ta oznacila???pokial viem tak si tu neprispela ziadnym prispevkom...nehovorim ze je to tak ale zial to tak byva tie so su jak supy su vacsinou nespokojne zo svojim zivotom....

sardinka336
21. nov 2016

@miselar ale netrep...ty logika.Dobre ta sere ze ho tu okydava... 😀

miselar
21. nov 2016

@sardinka336 mala by si navstivit psychoterapeuta haha 😀 😀 ved ja ju vobec nepoznam ale sak naco to tebe budem vysvetlovat...ved nech ho okydava haha kokos s cim sa tu este nestretnes...nechapcka 😀 dobru noc zelam 😉

sardinka336
21. nov 2016

@miselar a sa k nevysvetluj, mne je to vo vysledku jedno len si serieš do ust, na otazku či dotyčnu poznáš si napisala ...citujem ta:
@tinapa ano poznam a ako som pisala nieje to az take zle len ste hned s toho spravili bublinu...tu staci napisat pszch.tyranie a uz je ohen na streche prepac ale uz som sa k tomu vyjadrila vyssie.

sissy27
21. nov 2016

@n0mi nemáš za čo, no 😉 a to ešte keby si vedela, na čo tá jedna bunka v hlave slúži 😎

obsadenemeno
21. nov 2016

@miselar kliiiiiiiidek....... don't get your knickers in the twist......

puklica13
21. nov 2016

No ja neviem...sa mi zda ze v poslednej dobe tu radi dajaky duch..ten styl pisania,nadavky.. to haha
😀

miselar
22. nov 2016

@sardinka336 poznám ani tým som myslela že poznám situáciu ale šak to je jedno veľmi rada si domyslas nehajme to tak mňa nebaví sa tu s tebou naťahovať jak decko o hračku ;)

evittam
22. nov 2016

@ucholacik Nie, nie je to tvoja téma ale píšeš tam, že žiješ s "podobným magorom" - to stačí......Ale je to tvoja vec s akým magorom žiješ. Psychické týranie je často ešte horšie ako fyzické.

"Žijem podobným životom ako ty. S magorom. My ženy stále dúfame, že bude dobre a nejako zabúdame na to,že keď už začalo fyzické násilie tak to bude len horšie. Bojíme sa odísť či to potom samé zvládneme s deťmi alebo nás trápi kam ísť s dieťaťom.Ako tu to tak čítam je náš veľmi veľa s podobným osudom.Tiež riešim teraz podobnú krízu.Veľa šťastia"

evittam
22. nov 2016

@miselar Ale veď ju tu nikto nesúdi a ani nekritizuje. No nech si žije s kým chce. A nie, predstav si, nemám doma vypatlaného magora,ktorý by ma týral či už fyzicky alebo psychicky a preto nie som dokonalá a nemám ani dokonalého muža. Stačí mi moja hrdosť a to, že si vážim samú seba a nenechám sa týrať a ani svoje deti nejakým magorom - to je všetko....
Čo čaká, že jej poradíme - od takého čo najďalej a nie si s ním spraviť ešte dieťa.....

vespertine
22. nov 2016

@ucholacik Obrat sa na www.centrumnadej.sk , sidlia v Bratislave, ale aj ak si z ineho mesta, tak ti poradia. Minimalne co sa da spravit pre tvoje osamostatnenie, ak by si o nieco take mala zaujem, pripadne v inych formalnych - pravnych a socialnych otazkach. Tiez si osobne myslim, ze ci uz si babo nechas alebo nie je jedna vec, ale mas dalsie dietatko, ktore takisto nevyrasta prave v stastnej rodine, a to treba riesit. Drzim palce.

evittam
22. nov 2016

@miselar A úprimne? Jediný "sup v rade" si tu ty - ty si začala útočiť na ostatné, ktoré sme vyjadrili názor, že nerobí dobre byť v takom vzťahu - nie, nie sme premúdrelé, len proste realistické a vážime si seba a svoj život a nemienime ho stráviť s magorom podobného typu. Ale ak to ty tak obhajuješ a vidíš nie až také zlé - nemáš náhodou ty doma niečo podobné - keď už si taká múdra ako je polovica z nás "frustrovaných, premúdrelých a máme doma magorov"? 😉

miriell
22. nov 2016

@ucholacik Mate naozaj velmi tazku situaciu. Nech sa na to pozriem z hocijakeho pohladu, riesenie mate tazke a nasledky este horsie. Myslim si, ze by bolo vhodne, aby ste sa sli porozpravat s odbornickou (psychologickou) - na zaciatku sa iba porozpravajte a uvidite, kam Vas to zavedie. Psychologicku Vam odporucam nie kvoli Vam, ale kvoli tazkej zivotnej situacii, ktora Vas caka. Nech by sme tu napisat cokolvek, tak riesenie je zlozite a nadlho a myslim si, ze my maminky Vam tu tazko odborne poradime.

Len jedna otazka pred tym, ako si zacnete sama odpovedat: Myslite si, ze chce partner dalsie dietatko s Vami kvoli laske k Vam alebo kvoli tomu, aby si Vas este viacej priputal?

Osobne by som pokracovala takto: keby som citila, ze partner ma tyra (psychicky, fyzicky), tak by som sa snazila od neho odputat emocne, fyzicky, psychicky - je to dlhodoby proces. Vyhladala by som pomoc pre tyrane zeny, vyskusala si pomocou nich najst nahradne byvanie, dietatko by som si nechala (ale chapem, ze nie kazda zena bude so mnou suhlasit), pripadne by som uvazovala nad na adopciou (akoze fakt tazke krajne riesenie v zivote zeny), potrat je cin, kde skor, ci neskor bude zena trpiet, lebo si to bude vycitat.

Toto je bezplatna linka pre tyrane zeny: vyskusajte si tam zavolat, ked budete chvilku sama a v klude a iba sa porozpravajte o Vasom pribehu:
https://pietruchova.wordpress.com/2015/04/09/li...

Drzim Vam velmi palce a zelam vela sily v zivote.

puklica13
22. nov 2016

@miriell osobne si nemyslim,ze jej partner nejak riesil dieta, on sa proste do nej vysemeni a nerobi si starosti co bude..tak ako si nerobi starosti s pracou a ostatnym...

miriell
22. nov 2016

@puklica13 Nejde o to, co si myslime my 🙂 Dolezite je, co si mysli autorka temy, ta s nim zije a sama musi citit, ze ci ma vyznam dalej bojovat kvoli laske alebo je to len sposob liecenia si komplexov partnera na nej. Bez pochopenia situacie si tazko vyriesi svoju situaciu.

jankalukasova
22. nov 2016

To je super, ze sa tu @miselar div nie "hadze o zem", autorka to asi radsej zabalila... a @evittam a @sardinka336 su vlastne najvacsie mrchy, necitlive, zle protivne...
No nie.. nie su... akurat vedia, ze 2+2 bolo, je a bude 4. To je cele... mozme vzychadzat len a len z toho co napisala autorka, takze Tvoje komentare typu nepoznate situaciu su uplne bezpredmetne. Ona asi vie co napisala a ako to myslela a preto baby reaguju na nu. Ano... prve co ma napadne je, preco nevyriesila nejaku antikoncepciu? Choroba a zla zivotna situacia su dost vaznym dovodom na jej zvazenie. A ked pojde na potrat a za 3 mesiace do toho vlitne zas tak co?? Jedine co moze, je poradit sa s lekarom a ist do nejakeho krizove centra. Problem je ten, ze ludia nemyslia trosku do buducna. Toto je situacia v ktorej byt vobec nemusela. Kazdy z nas si moze robit co chce..
Aj chyby... aj zjavne aj opakovane... kazdy sa moze spravat nezodpovedne... ale musi za to niest nasledky.

sibalka21
22. nov 2016

Tak ako sorry ale on je obycajny flakac ktory ta psychicky tyra a ty si s nim spravis decko?? A cil sa ho chces zbavit? Radsej si nemala byt hrdinka a mali ste sa chranit, nemusela by si zabijat vlastne dieta!!! .... Na to ze si matka spravas sa dost nezodpovedne.... Ako chces poradit? Mas len dve moznosti, bud si ho nechas alebo nie... Ty musis vediet... Co ked ti povieme svoj nazor tak sa podla toho rozhodnes? Si svojpravna nie? My tvoj zivot nezijeme ani nebudeme zit s tvojim tyranom a vychovavat tvoje deti... Je to na tebe....

kexik218
22. nov 2016

Ale tak naco ste to dieta robili ked nieste spolu stastny? 😑

obsadenemeno
22. nov 2016

no ano, @miselar by asi ocakavala, ze chudinku vsetci zahrnu lutostou, potlapkavanim po pleci a radami typu: neboj, moja, ono sa to spravi po case, druhe babo ho zmeni, ved ked ho lubis, treba vydrzat.......

....what a lot of crap. Dievca vie, ze je je v riadnej sracke, inak by tu nepisala. Kupovala by vybavicku a ten jej by ju hyckal ako princeznu, keby bolo vsetko ok. Ale ocividne nie je.
A casto je lepsie povedat neprijemnu pravdu do oci, ako sa tvarit pekne a falosne a lutovat niekoho. A ak je tato tema skutocna a ona ma fakt boreliozu, tak je to od nej nezodpovednost na entu, takze otazky o HAK boli uplne namieste. Lebo spoliehat sa na "mne sa to nestane" je v najlepsom pripade detinske a v najhorsom bohorovne.
Takze cokolvek my tu poradime, aj tak si to bude musiet autorka vyzrat sama.

jankalukasova
22. nov 2016

@obsadenemeno pre mna je proste nepochopitelne, ze niekto chory, nestastny a neviem aky... sa nechrani... najviac sa mi paci argumnet, ze je to drahe. Lebo dieta je lacne....

obsadenemeno
22. nov 2016

@jankalukasova presne tak. A este sa tu stale niekto navaza, ked sa povie pravda na plne usta.....lebo pravda sa v dnesnej "politicky korektnej" spolocnosti nenosi......... a potom tu mame mlade zaby, co placu lebo si pre 5 minut rozkose dosrali zivot a nevedia kam z konopi........ lebo ich stale niekto ofukoval ako male princeznicky..... no, zivot nie je rozpravka.....alebo skor ze zivot je, aky si ho urobime.....je to moja volba, moje rozhodnutia, moje chyby, moje radosti.....

puklica13
22. nov 2016

@obsadenemeno ja by som este teoreticky "chapala" pokial by to boli 1dieta..ze holt mlada,blba a naivna...tiez som v 20tke vela rozumu nemala(aj ked som jasne vedela ze dieta az po vyske)..tiez som tam nayrafila na magora co ma pomaly varil jak zabu, nwchala som sa obmedzovat,manipulovat..lebo sak laska nebeska,nekonecna ...ale teda pri prvej facke som ho poslala kade lahsie a nakopala dp gul ( nehovorim obrazne) a ci by som ho aj keby som s nim mala dieta? Dvojnasobne....

obsadenemeno
22. nov 2016

@puklica13 ved to, niektore maju bejby kazdy rok a potom placu, s akym debilom....no bola to tvoja volba, ako chapem, ze postazovat sa niekedy je fajn, ale aby som robila rovnaku chybu zas a znova, bez toho, aby mi "zapalilo".... ach jo. Co sa rozculujem, sak moj zivot to nie je.... ja som mala tiez manipulatora, ale ked povedal ze bejby, hned mi zasvietila cervena a na druhy den som si sla dat predpisat HAK..... akosi som vedela, ze to proste nebude fungovat ok...... ano, priznam, ze chvilku trvalo sa "vymotat" z toho toxickeho vztahu, ale vedela som, ze tym, ze ak s nim otehotniem tak si ho vlastne len uviazem ako zavazie na krk a zbavit sa ho bude 100x tazsie.

Skoda, ze vacsina dievcat si akosi neuvedomuje, ze ta LASKA nie je jednosmerna ulica..... ze to, ze lubi len jeden proste nestaci.

miselar
22. nov 2016

@evittam máš svoje dni??? Ja som iba napísala ze treba človeku povedať veci áno na rovinu ale jemnejšie a ne sa s ňou baviť jak s niakou chuderov!!!! A čo sa týka mňa a môjho života nemusíš sa obávať ja sa mám veľmi dobre môj muž je starostlivý ,milujúci,laskavy takže nemám doma žiadneho trapka ...Tak si daj už pohov konečne...lebo ma nebaví stále dokola písať ja som si povedala svoj názor a ty tiež a bodka....

evittam
23. nov 2016

@miselar Ja mám svoje dni?! 😅 😅 😅 Si prečítaj po sebe svoje komentáre a nevyskakuj tu na mňa zase a znovu. Ja som úplne v pohode. A s nikým sa tu nebavím ako s chuderou. A vôbec ma tvoj život nezaujíma a ani sa oň neobávam - nemám totiž prečo. Čiže zase a znovu jediná kto tu vyskakuje si ty. Bodka. 😉