Som tehotná - neplánovane a bez radosti
Ahoj,
Som v krachujucom vztahu, kde kriza trva uz rok. Nie je to stratene, ale vela citov z nas vyprchalo. Dozvedela, som sa, ze som tehotna, spavali sme spolu zriedkakedy, raz za 3 mesiace. A ono to najust vyslo. Len minuly rok som ukoncila studium, v praci som ani nie polrok. Je mi z toho na dusi, aj fyzicky velmi tazko. Neviem sa s tym vyrovat. Som zufala, smutna, bezradna. Neviem, ci doprava, alebo dolava, Nespim, rozmyslam, ako sa rozhodnut spravne. Je to pre mna neskutocny sok, vzala som si dovolenku a uvazujem, ze sa pojdem poradit s mojou maminou, ale zatial by ma mozno potesili reakcie vas, ci ste si niektora niecim podobnym presli a ako sa teraz mate.
@rachelgreen to dufam, ze prides na nieco nove ! ;) ...ako sama pises, mas toho v hlave dost - to by som brala, ako vyzvu sama pre seba - ze predsa to len tak nevzdam a nebudem sa vyhovarat ako to nejde, ale zatnem zuby, zapnem mozog a postaram sa 😉 Mozno to bude na zaciatku tazke, ale to neznamena, ze cely zivot budete "socialne" pripady. Dietatko spravi z mamky najsilnejsiu bytost na svete - neverila som, ale mam odskusane na vlastnej kozi - pohnem aj celym vesmirom, len aby som mu zabezpecila stastie 😎 ...rob, ako uznas sama za vhodne, je to tvoj zivot - ale nie je hrdinstvo od problemu utiect, ale sa mu postavit 😉 hough! zelam vela sily buducej velmi velmi stastnej mamci a drobatku v brusku 😉
@rachelgreen tak babo vynos a daj na adopciu-vzdy lepsie ako ho zabit...nebud zbabela si zena tak sa tak chovaj. zbabelost je vlastnost chlapov nie zien. My sme matky tak sa tak chovajme...Chapem ze sa na to necitis ale si ZENA nie zbabely chlap, ktory uteka pred problemami ci?
Ahoj, máš ukončenú VŠ, máš prácu, čakáš dieťa a rozmýšlaš. Nad čím? Nad nejakou krízou vo vzťahu? Tá príde hocikedy a s hocikým. No nie každý má to šťastie mať prácu, z toho robíš vedu? Možno sa o mesiac zamestná a bude zarábať milióny a ty teraz chceš zabiť vaše dieťa? Koľko ľudí by chcelo mať to čo máš ty. Ovplyvňuje ta tvoje racio? Čo ti doteraz poradilo vzhladom na tvoje dieťa?Totiž je tvoje a je tvojou základnou povinnosťou sa oňho postarať. Užívaj aspoň vitamíny, kyselinu listovú, horčík a ďalsie minerály, aby si mu neublízila. A možno prídeš na iné myšlienky, ktorými nebudeš stresovať svoje dieťa. Je totiž mylné myslieť si, že ťa ovplyvňuje rozum, keď si pod vplyvom hormónov natoľko ako nikdy inokedy, ani si to nedokážeš uvedomiť. Veľa ľudí by nechcelo byť soc. prípadom a čo majú robiť, pozabíjať svoje deti, či čo? To ti radí tvoje racio ako správne rozhodnutie? To radšej tolko nerozmýšlaj ale miluj.
@aduskatt ja som tiez odisla predm esiacom a teraz mam na krku obinenia chodia mi domov policajti a tahacky po sudoch anmiesto toho aby prisiel za malym za hrbtom kuje plany ako ma potopit a nezelam nikomu ked vam chlap ktory sa poriadne nestaral o dieta staral sa financne to je pravda ale to niekedy nestaci a teraz o nho neskutocne bojuje a podava kadejake nezmyslene navrhy na pozbaniee rodicovskych prav ale nidky by som si aj keby som dopredu vecela co ma caka nedala vziat dietatko je to jedina radost v mojom zivote a takisto o nho budem bojovat a dam zanho aj zivot a ak ho chce tak jedine cez moju mrtvolu...
@rachelgreen A tvoj priateľ by Ti pomohol finančne? Veď sa teší že si tehotná. Vtedy sa muž akosi lepšie zmobilizuje. On si nechce hľadať prácu - a z čoho žije teraz? A čo je na tom zlé keď by si dostala veci od druhých ľudí? Aj starší kočík sa dá kúpiť lacno. A dieťa sa dá vychovávať aj bez kočíka - moje deti kočík nemali radi, teraz sú aj tie klokanky - ja som ju tu kúpila za 6 eur a dá sa s ňou ísť naozaj všade. Aj oblečenie sa dá kúpiť naozaj lacno aj tu na mk.
@rachelgreen vies, idylicke podmienky neexistuju 🙂 su len lepsie a horsie casy 🙂 ja som chcela otehotniet skoro dva roky, ale mala som za sebou len 1 potrat. mala som novu pracu a ked som bola tehu, letela som za sefom, ze ako to so mnou je, potom som o mimco prisla, no aj napriek tomu mi po roku dali zmluvu na dobu neurcitu, lebo vedeli, ze chcem ist na matersku, tak aby som sa potom mala kam vratit. nuz aj take nieco sa v dnesnej dobe stava. no a dnes som tehu opat, zatial je to ok, ale nezvladam to celkom dobre a to som kazdy mesiac sedela vo wecku a revala, ze som zase dostala kramy. a teraz revem, ze co budem s deckom robit 😀 v noci sa budim a premyslam, ako budem musiet vstavat a kojit 😀 to su hormony. musis sa rozhodnut, neries partnera, ries seba a svoju buducnost, s nim alebo bez neho, s mimcom alebo bez. vela kociek ti povie, ze dieta je dar, ano aj byt matkou je dar. ale keby som mala byt zla matka, vinit svoje dieta z toho, ze tu je a ja nemam na chleba, byvam s rodicmi a musim im byt za vsetko vdacna a pod., tak tou matkou byt nechcem 😖
@eli74 presne takto rozmysla vela mamiciek, len sa potom stava, ze ked sa spytas ich dospelych deti, co by chceli pre svoje deti do zivota, tak odpovedia, ze uplne ine detstvo ako mali oni 😖
Určite si miminečko nechaj. Je to naozaj DAR a nie je to len otrepaná fráza. My máme obe detičky neplánovane. Na prvú som sa neskutočne tešila. Bolo to pár mesiacov po svadbe, keď som otehotnela. Druhá bola celkom šok. Strašne dlho som si nevedela predstaviť aké to bude. Také zmiešané pocity som nikdy pred tým nezažila. Často som prerevala večeri. Na potrat by som nešla, ale priznám sa, že v kútiku duše som dúfala, že by "to" mohlo odísť samé a teraz sa za to na seba hnevám. Potom mi ešte aj manžel odišiel pracovať do Rakúska, čiže som skoro celé tehotenstvo prežívala s malou dcérkou v podstate sama. Zmiešané pocity som mala bohužiaľ do konca tehotenstva a mala som dni, kedy som sa tešila a mala som dni kedy som chodila so sklonenou hlavou a hučala do paplónov. Teraz som snáď najšťastnejšou maminou dvoch nádherných slečien. Stačilo, že mi Lili priniesli po pôrode k posteli a v tej chvíli som vedela, že bude všetko super a zvládneme to 🙂 Nikdy by som ich nedala za nič na svete!
@rachelgreen viem ake je to hrozne tazke rozhodnutie ...sama som tym presla cerstvych 18 tehotna, s nasimi pohadana a demonstrativne odidena z domu uz 4 mesiace, dokonca dvaja adepti na otca....zistila som to v 8 tyzdni a rozmyslala kde vziat peniaze na potrat alebo rovno skocit z mosta alebo co ...no potratila som samovolne...tento rok v marci by malo to dietatko keby sa narodi 10 rokov, ver mi ze kazdym rokom si spomeniem ze kolko by malo rokov, niekedy ze ako by vyzeralo, pri pohlade na piatakov ma napadlo ze aj ja by som mala takeho polopubertaka doma. A to si neviem predstavit ze by priroda nerozhodla za mna ale niesla by som zodpovednost ja. A cim som starsia tym viac to akokeby zaboli v kutiku duse..ze to dietatko tu chvilku bolo
Mam dve zname, jedna bola na potrate pred 11 rokmi a ta druha pred dvoma..obidve maju dalsie deti ale obidve tiez presne vedia kolko by teraz mali ich potratene deti...
Nemusis obhajovat svoje ciny pred neznamimy z fora, budes ich musiet z casu na cas obhajovat sama pred sebou za rok, za 10, za 20 ....
@rachelgreen no ja ta ale uplne chapem, deje sa mi to teraz. len s tym rozdielom, ze ja deti uz mam dve. ale vsetko okolo je totalne naprd a tiez neviem ci tam alebo hentam.. neviem...
@cenculinka Ale uplne ine detstvo by mohlo chciet ktokolvek. Aj ja. Preco sa nemat troska lepsie? Mat viac hraciek, mat lepsích rodicov, mat viac penazi, lepsie byvanie atd.
Kto je dobrá a kto zlá matka? Každý sa snaží ako vie. Nikto nie je ideálny.
Vinit svoje dieta, ze tu je? Prejav nerozumnosti a nevedomosti o tom ako dieťa niekto splodil. Ono len tak samé nepríde.
Nemať na chleba a byvať s rodičmi a musieť byť im vdačná... už ma to nebaví komentovať. Asi nám niečo fakt chýba, aby sme si vedeli vážiť to čo máme, aj to málo a hlavne jeden druhého.
Ked za takých podmienok nechces byt matkou, tak nou nebud. Ale niekto tu matkou je, lebo nosí dieta pod srdcom. A netvárme sa tak, že žena ktorá nosí svoje dieťa vo svojom tele matkou nie je.
@rachelgreen len ci ta potom nebude prilis ovplyvnovat svedomie, ze co si urobila...treba s tym ratat a na to sa tiez pripravit...
@sue nemusi to tak byt. interrupcia nemusi nutne znamenat obrovske prazdno po vykonani, ani nemusi to prazdno nastat po spontannom potrate. teraz ma tu ukamenujte aka som chladna, no spontannych potratov som mala viac a mam dve zdrave a krasne deti a nemam vycitky za to, ze necitim prazdno po niecim, co zo mna odislo - lebo to tak malo byt.
@rachelgreen este pokial viem, existuje nejaka taka krestanska institucia, kde moze zena preckat tehotenstvo v ustrani, niekde mimo svoje zazemie, aby mohla ist na utajeny porod... Ale zas si neviem predstavit nemysliet na to, ako sa moje dieta niekde tu na Slovensku vyrasta, hra, uci a ja by som mohla len spoza plota nazerat, ci nahodou niekde v niektorom neuvidim moje crty... Deti mat je narocne, ja by som vsak nezvladla ist na potrat, aj ked som racionalne chladnokrvne olutovala, preco som to dieta mala, s jednym dietatom zivot nekonci. Da sa zit aj slobodnej matke celkom fajn, ak mas mamu, ktora Ti pomoze... Zazila som aj uplnu biedu biednu, ked som chodila darovat krv len kvoli tomu, aby som mala gastro-listok na tyzden na desiatu pre dceru. Ale to, aka som bola stastna, ze nemusim byt zavisla na muzovi, s ktorym nedokazem zit, uplne to vyvazilo, napriek nedostatku prostriedkov, obrovska vnutorna radost...
@rachelgreen Ahoj-ja som sice nebola v krachujucom vztahu, ale priznam sa a to velmi nerada, ze ked som zistila ze som treti krat tehotna, tak som plakala zufalstvom. S mm sme sa dohodli, ze nam v tejto dobe stacia nasi chlapci a uz aj do roboty treba mi ist a ani nasa ekonomicka situacia nie je ktovieaka... Dohodnut sme sa sice mohli,ale tretie mimco sa pocalo a zase s takym malym odstupom ako moji chlapci su- ja som z toho bola zufala, lebo starsi je za dve deti-stale nieco demoluje, neposlucha a celkovo dost malo spolupracuje (teraz je to uz lepsie) a preto mu musim venovat strasne vela pozornosti,co je dost unavujuce ked je clovek tehotny- ktomu hormony a mm na pracovnych cestach-no uplny des. Ale akokolvek tazke obdobia su-vsetko sa meni-aj vztahy, ekonomika, ludia a nase city- teraz sa nesmierne tesim, ze onedlho pride na svet moja dcera a kazdy den sa modlim, aby vsetko dobre dopadlo. Najskor sa mi tehotenstvo zdalo ako koniec mojich dorych dni,ale teraz sa nesmierne tesim na materstvo a lutujem,ze som kedy mala take pocity (ale clovek jelen clovek-to neznamena, ze ked sa netesis,tak nebudes dobra matka-ved na vysporiadanie sa s tym mas 9 mesiacov). Je mi luto vsak ze niektore zeny tu maju taky nestastny nazor, ze ak by mali vycitat nieco v buducnosti svojmu dietatu, tak radsej nechcu materstvo- treba si uvedomit, ze dieta v maternici nie je nejaka rybicka, za druhe: je toziva bytost,ktora citi aj bolest,takze tzv. jednoduche a rychle riesenie problemu,ktore sa vola potrat je vlastne krute mucenie, ktore by sme nepriali ani zvieratam., a za tretie ak by si nechcela byt predsa len matkou-su aj ine cesty ako nezabit a predsa nemat zavezky (dat na adopciu, utajeny porod)
Ahoj, ja sice este deti nemam, ale ked citam tvoj prispevok, som si ista, ze sa to na dobre obrati. Moja kamaratka otehotnela, ked mala 20, s otcom maleho spolu chodili viac ako rok. Ked mu povedala, ze caka babo, vmietol jej do tvare, ze urcite nie je jeho a ze chce DNA testy. Samozrejme, ze jeho bolo, ved ineho ani nemala, no uz ta dovera a ten vztah sa uplne pokazili. Ona sama ma zdravotne problemy (od mala chore srdiecko), skolu nema dokoncenu a jej mamina ma epilepsiu, cize s tym ich prijmom je to tazsie. Ale maly uz trosku odrastol a je to uplne zlaticko. Aj kamoska, aj jej mamina hovoria, ze su stastne, ze ho maju a uz si bez neho ani nevedia predstavit zivot a ze to vlastne cele dopadlo tak dobre, ako ani necakali. Kamoska ma noveho frajera, co lubi aj ju, aj maleho. Hlavu hore, ja viem, ze to je asi tazke, no kazdym dalsim dnom sa na male budes viac a viac tesit. verim, ze v tvojom zivote pojde vsetko uz len lepsim smerom.
@zabka8423 ja som uvolnena, to sa neboj 😝 Ale nepochopim zenske, ktore su dospele, po ukonceni studia, s pracou, maju nechraneny sex a potom placu, lebo nevedia co robit. Samozrejme ist na potrat je to najjednoduchsie riesenie. Ked ma holka nefungujuci vztah a vie, ze rodinu so svojim partnerom nechce, tak sa pri sexe chranim nie? Ja neviem... keby mala 16, tak poviem "no co uz, mlada hlupa pubertiacka"... Ale takto.. 😒
@rachelgreen asi budem dalsia z tych ktore tu budu pisat o tom ako nemas ist na potrat a pod...chcem ti len napisat par veci ktore citim v srdci a mozno pomozu aj pri rozhodovani,alebo apson pohladia dusu ci naopak ...
pises ze neches byt socialny pripad a pod.mas vysoku skolu a verim ze si sikovna z tvojich prispevkov citam aj ze si v celku chytra a vyrovnana.ono predstava zitia s chlapom ktory sa o vas nevie postarat no ziadn avyhra...peniaze hybu svetom a aaano treba jest aj tebe aj dietatu,treba strechu nad hlavou i oblecenie a vsetko co obnasa starost o dietatko...ci uz kozmetika hracky a vsetko po com dietatko tuzi...no pravdou je aj to ze na nejaky cas sa da uskormnit 😉 nuz ale vsetko je to o tom co chces ty a po com tuzis ty.co v zivote chces dosiahnut a ako chces zit.napisem za seba ja mam vztah ktory je s prepacenim na h..vno a mame dve deticky ...to preco je nas vztah na ho...nebudem rozpisovat ,ale nie som stastna v tomto vztahu....no jedno viem..financne sme na tom tiez uboho napriek tomu ze zijeme v cudzine,ja tu tym padom dokonca nemam ani rodinu nikoho kto by mi pomohol...stahovanie ci malovanie domu za jazdy z dvoma detmi a rozdiel mediz nimi je iba 18 mesiacov!takto som to veru neplanovala ☹ netesila som sa na maleho tak ako by s aod matky ktora pochovala prve dieta ocakavalo!no interupcia prisla ako extremne riesenie v mojom pripade a nevedela som si to predstavit,mozno preto ze som uz dve deti dovtedy vynosila.nikdy som neolutovala svoje rozhodnutie nechat si maleho 🙂 a nikdy to ani neolutujem.jedine co lutujem je ze osm stale vo vztahu s muzom ku ktoremu uz asi ani nic necitim. 😒 nejak s anevieme vymotat z toho zacarovaneho kruhu.su strasne tazke casy v nasom zivote a stale sa snazime nejak bojovat,ale uz ani neviem preco? 😒 s detmi som tak ci tak cele dni sama ked pride z roboty stara sa len sam o seba a o svoje voloviny...obcas s dacim pomoze akoze nooo sem tam umyje riad ci pohra sa s detmi ,ked idem do skoly tak ich povaruje..ale pravdu?takto by to mohlo fungovat aj keby s nami nezil.nevie o detoch absolutne nic!a ja sa sama seba pytam,preco som este s nim?nooo mam na to svoje dovody,este nieje cas ale dozrieva!a ktovie mozno sa jedneho dna opet najdeme 😕 ale to ze mam nase poklady jednemu do neba bozteky posielam ,druhe vybojovane a vyplakane a tretie necakane no milovane 😉 obcas mam pocit ze on mi je za trest a za odmenu zaroven 😉
vies ono vsetko s ada zvladnut pokial clovek chce.a vsetko bude tak ako si to my urobime.ak si neches dietatko nechat je to tovja vec to ci budes alebno nebudes lutovat sa dozvies az ked uplynie nejaky cas no kazdopadne ako uz jedna mamina predomnou napisala "nic sa neje take horuce ako sa vari" tak s adrz a verim ze budes raz stastna 😉
Ahoj, je to ťažké, ale prosim nechod na potrat. ,,Nezabijes je aj jedno z božích prikázaní". Píšeš, že máš rada detičky, ak ich máš rada, to znamená, že si citlivá. To čo urobíš Ta bude prenasledot celý život. Mam kamošku čo bola a už sa s tým nikdy nevyrovnala. Navonok je uplne v pohode, ale dusevne je na tom velmi zle. Sníva sa jej ..... .
Zase mam kamošky, ktoré mali krásny vzťah, aj sa tesili na dietatko a nakoniec sa rozchadzali lebo to chlapi nezváladali. Možno práve Vás to dietatko dá dohromady 🙂 Da sa vratit do roboty po 6-mesiacoch, tak sa netrap. Peniaze sa vzdy najdu, a kopu veci dostanes.
Ako Ti budu pribudat roky, Ti bude nieco chybat, budes smutna a budu chvile ze budes rozmyslat, ze o com je zivot, z nicoho sa nebudes vediet tesit na plno, nic Ta nebude bavit, vsetky kamosky budu mat rodiny a zacnes sa citit osamela a tvoj zivot bude ,,nespokojny,, . Dietatko je to, co tvojmu zivotu da zmysel, chut zit a ked budes mat problemy, tak Ta nastartuje, lebo si povies pre Teba to zvladnem. Ako tu uz baby pisali nic nie je krajsie ako ked Ti je na rukach a povie mama, mama... . Vtedy len pochopis co je laska - myslim ozajstna cista laska - neviem ako inak by som to napisala. Ja som bola velka workoholicka sama praca, dietatko som mala troska neskor, takze viem o com pisem. Vieš, môže sa stať všeličo, nebudeš moct mať už deti, to si nikdy neodpustiš. NEVZDAVAJ TO, chod si sadnut do parku kde su mamicky s detmi a divaj sa na ne, myslím že Ti to pomôže, uvidíš ake su hrde a štastné. BUDE TO TAZKE, ALE STOJI TO ZA TO. BUDES NA SEBA HRDA A STASTNA. PRAJEM TI ABY SI TERAZ MALA OKOLO SEBA TYCH SPRAVNYCH LUDI KTORI TI POMOZU A BUDU PRI TEBE STAT. vERIM ZE SA ROZHODNES SPRAVNE.
@rachelgreen kvôli všetkým tým "malým" dôvodom, ktoré si uviedla pre potrat, nevidíš tie "obrovské". A to je to čo ti život tvojho dieťaťa prinesie do tvojho vlastného života...prídeš o viac ako si dokážeš v tejto chvíli predstaviť.
Mrzí ma to, že to nevidíš a nepočuješ...hlas tvojho vlastného dieťaťa
@rachelgreen Keby tak existoval sposob ako sa nestat socialnym pripadom a pritom nezabit babatko.. hm.. nevola sa to nahodou anonymny porod v Cechach? Ci tam az Tvoje po potrate volajuce racio nedoslo?
@rachelgreen pisala som jak madar :/ prosto a jednoducho som chcela povedat,ze si v situacii ktora nieje lahka no si studovana tak sa ti bude lahsie po materskej zacinat a zdas sa but sikula urcite vas uzivis(bez chlapa);) rodina po ruke!co Ja by som za to dala ;) na vsetko som sama :D v konecnom dosledku,hovori sa ze rodinu si clovek nevyberie no ty mas sancu si vybrat ;) prist o chlapa ak je neschopny je pozitivum ;) ak si dietatko nechas podla mna neolutujes ;) Ja som sa tiez netesila ani penazi nieto aj chlapa na hovinko mam a rodinu ci priatelov po ruke ziadnych :/ no som tu a bojujem ;) obcas s usmevom obcas zatinam zuby.kazdopadne obe situacie zvladnes zavisi Len na tebe ako sa k tomu postavis teraz I potom ;) vela stastia budem ti drzat peste xxx
Inak ked už tak uvazujes, su zoznamky, kde chlapi hladaju slobodne mamicky s dietatkom a ani nevies ako rychlo si najdes super chlapa, ktorý Vas zabezpečí. Teraz Ta možno takato vec nikdy nenapadla, ale funguje to.
Su tu to vacsinou bezdetní páni.
vies co ked ho urcite nechces tak sa rozid ale nepovedz mu ze si tehotna......
budes mat len zbytocne natahovacky......
uzi si tehotenstvo a uzi si dietatko 🙂 praca pocka !!!!!!!!!!!!!
@rachelgreen neporovnavaj sa s inými. Ži ako uznáš za vhodné ty, je to tvoj život. Babo si vziat nechceš dať, inak by si to nerozmazávala ale urobila. Budeš mama, gratulujem
prve diet sme tiez pocali neplanovane, ja 20r. praca nic moc, nemali sme nic vlastne, rozhadana s rodinou..prve pocity nic moc aj som si poplakala ale potom na ultrazvuku ked som videla tu bodočku , uz vtedy by som za nu dala zivot..boli dobre casy aj zle casy,,po svadbe sme prisli o druhe babo, rok trvalo kym som znovu otehotnela a par tyzdnov pred porodom boli take ze som ratala kazdu korunu, nemohla som kupit vse co by som potrebovala aj ked som mala niečo po starsom dietati..bolo to narocne..ist rodit a mat na ucte necelych 20€ 😖 ..ale..karta sa zas obratila a peniaze zas su a my sa radujee zo z nasich deti, tak prosim ta hlavu hore, zarad sa medzi silne ženy a sprav spravne rozhodnutie a to ze das prednost životu pred strachom..chod na urad zisti si naco by si mala narok ako slobodna matka, zistuj infoormuj, je nas vela co nemali idealne zaciatky, ale to nas predsa formuje, aspon ho vynos a daj na adopciu
@rachelgreen ahoj,ja ti len tolko poviem ze ja som tiez sama vychovavala dcerku 3 roky,nikto mi nepomahal financne,len starka tolko ze mi postrazila malu kym som bola v práci,a to bolo vsetko,mali sme kde byvat co jest a ostatné som neriesila,dostavala som RP+co som zarobila,a som sa dostala tam ze ked som sa rozhodla pre moju dcerku kupit napr sportovy kocik,ked mala cca 2 roky,isla som si kupit cumel do baby shopu,a uvidela som krásny sportovy kocik a len tak som si vytiahla z penazenky tych 5000korun na kocik ktory sa mi pácil a kupila som si to,a nikto mi nan nedal ani len halier,takze aj jas som si vsetko vybudovala z nuly,a ked chces tak sa da,a nikdy by som si neodpustila keby som si dala zobrat moju dcerku,ktorá uz dnes ma 5 a pol roka,a mam denno denne radost z nej,a ked povies ze sa neda je to hlupost nie ze sa neda ale NECHCES ABY SA DALO,to ti je momentalne najlahsim riesenim ze povies neda sa mi,to mozes povedat az potom ked si to skusila ale kym si to neskusila,tak nehovor ze sa neda,ani ja som nemala ziadné uspory,nic nic,absolutne nic,a moja dcera aj tak mala vsetko co potrebovala,ty sa nebojis o to ze dietatu bude chybat nieco,ale o to ze ty budes musiet sem tam si povedat ze no teraz si toto nemozem dovolit,aj sa som bola tak ze som si par veci nemohla dovolit,ale teraz si hrdo poviem ze to stalo zato,ked som uz tacala pracovat tak som si mohla dovolovat viac,aj pre seba,ale ja si myslim ze kazdá spravna maminka je ochotná obatovat svoje tuzby,porozmyslaj,ani jedna z nas to asi nema lahké,ale pre svoje dieta urobime cokolvek,a to istl urobis aj ty len si to nenechas pripustit....

@rachelgreen neboj zvladnete to my sme tiez otehotneli ked sme mali krizu, vyzeralo to na rozchod a ze ostanem s malou sama bez materskej kedze som bola uprostred studia. Priatel bol na mna zly nechapal ze somnou lomcuju hormony....nakoniec mu prehovorili do duse moji rodicia a siel so mnou na ultrazvuk. ked pocul bit srdiecko rozplakal sa a otocil o 360 stupnov. Teraz si dovolim tvrdit ze je to najlepsi tatko a partner pod slnkom a Elinku by nedal za nic...je to najlepsie co nas stretlo...a aj keby som s nou bola sama ale mam JU...