Som tehotná po sterilizácii
Ahojte babenky tak stala sa mi taka vec ,že som po troch sekciach podstupila sterilizaciu zo zdrav. hladiska 😒 a moj mily pan doktor si za to vypytal peniazky /toto už neriešim môže sa hanbit/ ,ale po troch rokoch po sterilizacii som zostala tehotna ....viem že ste tu mudre a skusene žienky chcem sa poradiť či nemate niektora takuto skusenost a či ste to nejako riešili potom s tym "odborníkom" ktory si svoju pracu odflakal,,, jednoducho či dat na neho niekam sťažnosť alebo niečo ... poviem vam trocha sa toho tehotenstva obavam ... ved ta moja maternica je už taka oslabena 😢 vdaka za radu
@vivusika ked mi spravili sterilizaciu tak som sa citila taka prazdna a bolo mi luto že už "nebudem moct mat deti" ale teraz to bolo riadne "prekvapko " hadam to nejako dobojujeme hm
@bandurka1979 - ako to vlastne zobral manzel? Uz to rozdychal? Urcite to zvladnete, tiez poznam zenu, co ma 5 cisarskych, ale robili jej len tie jemne, co len roztlacaju vrstvy, netusim, ako sa to robi, ale zvladla to a funguje v pohode, aj ked teda medzi prvym a poslednym babom ma 22 rokov 🙂
@anjelicek26 manžel to rozdychal je teraz v praci takze to len cez telefon a ked sa lučime tak vravi daj pusy aj chlapcom povedz im že od ocina :D a pohladkaj aj bruško /ešte žiadne sice nemam len to čo som nestihla zhodiť po tretom synovi/ fuha tak to je tiež bojivnička ked ma za sebou 5 cisarskych 😉
@bandurka1979 - mas super manzela, ze takto reagovatl, zlaty 😵 Velmi ti prajem, aby ti doky povedal, ze vsetko bude v poriadku a o par tyzdnov ta prekvapil hlaskou - nooo tusim budeme nakupovat ruzovu vybavicku 🙂
@bandurka1979 držím palce a držkajte sa 🙂
@anjelicek26 si zlata... asi toto teraz potrebujem povzbudive slova.. nevadi ani ked povie že využijem to modre co mam doma 😉 len nech je zdrave... o dva tyzdne ultrazvuk hadam bude vsetko ok
@vivusika 😉
@bandurka1979 jasné, dobré bude, neboj. Naša starká vždy vedela povedať, že o jeden krk viac... len aby horšie nebolo 🙂
normlne mám teraz strach. Ja som teraz v pôrodnici a robili mi tiež steriliku. Ale odo mna nepýtali žiadne peniaze. Toto bolo tretie babatko a robili mi to zo zdravotných dvôvodov. No teraz sa budem normalne báť, aby som zase neotehotnela. A tu sťažnosť by som určite podala. Dnes sa asi už vážne nemôžeš na nič a nikoho spolahnúť.
@sofiniki ale no neboj sa .. teraz už vieš že si musiš davať pozor ,že sa neda na to spolahnuť aj ked mozno ja som ten ojedinelý príklad... a čo sa tyka toho aj ja som mala robenu steril.. zo zdrav. dôvodov.. čo na to povedať...
no to ano. Ale myslím si že záleži aj od doktora ako ti to spraví. Ked to odflákne tak to asi vtedy je dosť velká šanca že otehotnieš. Teda môj názor. Ale nebojkaj bandurka ved dalsie krásne babenko to vždy za to stojí 🙂 🙂 🙂 Len toho doktora čo ti to robil by som asi nakopala... Určite by som to tak asi nenechala. Držím palčeky a len to dobré prajem
😉 Vaw tak to je fakt zaujmave, velmi rada by som vedela, ako sa momentalne citis a ako to dopadlo.. Ja som po sterilizacii 8 mes. Mam 3 chlapcekov a tiez 3 cisarske. Paradoxne mi po zakroku pravidelne asi po 2 tyzdnoch az mesiaci opuchaju a cerveneju hrozne oci.a potom to zas prejde. neviem, ci to ma nejaky suvis.. Ale co sa tyka ziadosti a platby, ja som dala ziadost, lebo mi to doktor odporucil. K ziadosti sa vyjadrovali viaceri z pohladu aj platenia. Napr. prednosta gyn. a aj riaditel nemocnice. A vlastne oni schvalovalil, ze to bude vzhladom na rizikovost bezplatne... Ak budes moc, daj mi pls vediet, ako si dopadla.. drzim moc palceky = dietatku, podla mna to musi byt krasne. opat tehulkovanie.. a este take necakane.. S doktorom tazko nieco vysudis.. A este ak sa ti to stalo aj po dlhsom case, tak sa ti to asi same postupne nejako obnovilo. Drzim palcekyy.. 😉
@anjelicek26 ahoj - prepac ale vidim, ze do toho trosku viac vidis, preto som sa chcela opytat, ze ci sa da skontorlovat to, ze ci si lekar spravne odviedol pracu - reps. ze ci zenu vobec vykonol ten ukon sterilizacie... dakujem
@tigrica182 - no do sterilizacie sa moc nevidim :( Na dobrom sone to uvidi, ze je to zalepene, nepriechodne, inak asi len opacny ukon, ako laparoskopia. Prepac, ze som ti moc nepomohla 😖
@anjelicek26 dakujem - chcem si to dat skontrolovat
som 14 rokou po sterilizaciji,,,minuli mesiac som mala hnedi menzes a tentto mesiac 2dni a velke krce pritom som mala ,,,,vecinou mavam 5 dni dni a bez bolesti ,,,,take krce som este nemala jak teras neviem co to moze byt prosim poradte ....mam take tusenie ze som vtom.
@vierka456 ja som menzes vôbec nedostala , hned ked mi prvy mesiac meškal tak som šla k lekarke aby ma prezrela a ona že tehu test tak som si ho hned u nej spravila a bol pozitívny... obe sme boli prekvapené
@bandurka1979 vidim, ze sa odvtedy rozrastate 😉
ja som po sterilizacii v r. 2009 a teraz mam taky divny pocit...
ale tiez poznam jednu kočku, co na druhy rok po sterilizacii otehotnela
@bandurka1979 podľa toho čo ti povedala gynekologička súdim, že ide o vnutromaternicové tehu, tak môžeš byť spokojná. Na možné krvacanie ťa upozornila asi kvoli tej zrazenine, čo tam tiež videla a tá sa bud vstrebe alebo môže aj odísť tak, že trošku budeš krvacať, ale je to vlastne dobre. Ale ak by si krvacala viac a hlavne dlhšie, tak určite bež k lekarovi. Nemusím ti tu vlastne takéto veci radiť, ved si už bola párkrát tehotná, tak vieš čo maš robiť 🙂 A neboj sa, dievčatko (som si istá, že bude ružová výbavička) bude zdravé, to nemá so sterlizáciou nič spoločné 🙂 A som si istá, že ked rozchodíš ten šok, tak budete ešte väčšia a ešte šťastnejšia rodinka 🙂 Moja švagryna je lekárka v nemecku a hovorila mi, že oni tam nemajú žiadne limity na počet sekcií, len že treba kontrolovať jazvu, teda maternicu a snaž sa počas tehu veľa nepribrať, vyslovene sa zdravo stravuj a dávaj pozor na jedálniček 😉 A čo sa týka toho odškodného - no možno sťažnosť na úrad pre dohľad by som podala, oni niečo prešetria a uvidíš. A čo sa týka žaloby na súd, no súd by si prizval súdneho znalca, ktorý by ťa skontroloval, pozrel by záznamy a ak by zhodnotil, že všetko bolo vykonané štandardne a že vždy existuje možnosť tehotenstva, tak žalobu ti zamietnu. A bude ťa to stáť kopec nervov a chodení po pojednávaniach. A ak by si aj niečo vysúdila, nebudú to žiadna valná suma peňazí, to mi ver :( A teraz trochu iná pesnička - dieťaťko je dar, to sama dobre vieš. Vieš ako miluješ svojich chlapcov a k toľkej láske ešte pribudne jedna. Ak nepatríte medzi ľudí, ktorí triu biedu, tak je to požehnanie. Verím, že zdravotne to zvládnete ľavou zadnou a budete neskonale šťastní. Ja patrím medzi ženy, ktoré sa trápime a snívame o pozitívnom teste každý mesiac a ja by som rodila aj každý rok, ak by sa dalo 😉 😀 Držím palce a hladkaj bruško. Chápeš to, tak veľmi ten človiečik chcel byť s vami, že aj všetky zábrany prekonal? 🙂
@bandurka1979 joj, ja čo to tu vypisuje, až teraz som si všimla, že aká je táto debata stará... sorry 😀 😀 😀 ale mala som pravdu, je to baba! 🙂
@tigrica182 ja som 2tyzdne po sterilizacii.Nemam obavy,zeby som nahodou otehotnela.Prv sa pri aterilizacii vajecniky podviazali,alebo uzatvorili svorkou a to sa casom mohlo uvolnit.......Teraz [teda mne to tak robili] sa vajickovody prestrihnu a ich konce sa este ,,pre istotu,, spalia elektrickym prudom.Takze tehotenstvo je nemozne [vraj 0,01 percento ]
Lekar mi pri konzultacii pred operaciou vysvetloval postup a ubezpecil ma,ze on to urobi poriadne,lebo nechce ziadne ,,tahanice,, po sudoch,keby som neskor otehotnela.
@karap no waw - to by som rada vediet ako to ten moj spravil... ☹
@tigrica182 prosím ta, ty si ostala po sterilizácii tehotná. po akom dlhom čase? dik
@bandurka1979 Ako to vtedy dopadlo moja?
@koralovka daj si jej fotoblog, a uvidis ze ma 4 deti... takze je aj stvrte na svete 😉
ahoj ženy, mám podozrenie, že som tehotná aj napriek sterilke.Mám dve deti velmi vytúžené po dvoch tažkých tehotenstvách a teraz mám podozrenie, že som tehotná len 10 mesiacov po pôrode cisárom. Lekár. ktorý mi robil sterilku mal zaplatené, ale neviem, či ju skutočne previedol, pretože pôrod sa skomlikoval, nezabrala mi anestézia a musela som byť celkom uspatá.Teraz mám pochybnosti, pýtala som sa sestričky a ona že áno, mala som ju vykonanú,previedli mi ju, ale ked som odhchádzala z nemocnice v správe to nebolo, pretože tam bola nová doktorka a bola to jej prvá správa, písaná tri hodiny s pár chybami, bolo vidieť, že ju kopírovala -resp. prepisovala z inej správy-nesedelo pár údajov, no ale teraz k veci, začínam pochybovať či som ju vôbec mala vykonanú a teraz som tehotná, teda sa nemôžem ani ohradiť voči výkonu lekára. 😠
No uvidím podľa testu zajtra ráno...ak budem neviem ako dalej postupovať..tolko k mojej situácií, ale teraz otázka: kolkým sa to stalo, že otehotneli po vykonanej sterilke ? A tak krátko po výkone? neberiem do úvahy že výkon nebol spravený,pretože to sa už nedozviem....dakujem
@zazika2180 drzim palec nech ten test dopadne dobre

no, ja teda neviem čo by som robila? A že nebude zdravé, toho sa neboj, nie je dôvod. Som po dvoch sekciach, pri druhej mi urobili sterilizáciu. V kútiku duše by som bola rada, ale inak teda neviem. Keby som bola mladšia, nebolo by o čom rozhodovať 🙂