icon

Som tehotná po sterilizácii

bandurka1979
15. sep 2011

Ahojte babenky tak stala sa mi taka vec ,že som po troch sekciach podstupila sterilizaciu zo zdrav. hladiska 😒 a moj mily pan doktor si za to vypytal peniazky /toto už neriešim môže sa hanbit/ ,ale po troch rokoch po sterilizacii som zostala tehotna ....viem že ste tu mudre a skusene žienky chcem sa poradiť či nemate niektora takuto skusenost a či ste to nejako riešili potom s tym "odborníkom" ktory si svoju pracu odflakal,,, jednoducho či dat na neho niekam sťažnosť alebo niečo ... poviem vam trocha sa toho tehotenstva obavam ... ved ta moja maternica je už taka oslabena 😢 vdaka za radu

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@katecameron ked si bola este dieťa asi si nepamataš koli comu si ho dala zobrať či sa tak jednoducho rozhodla alebo sa babo zle vyvijalo :(

bandurka1979
autor
15. sep 2011

@didiana333 čo na to povedať .... uvidime čas ukaže ako to vsetko dopadne..

katecameron
16. sep 2011

@bandurka1979 pamatam to druhe

vefi89
16. sep 2011

@bandurka1979 možno dám sprostú otázku, ale sterilizácia je platený úkol... či sa mýlim??

skeptik
16. sep 2011

@bandurka1979 Pokial je v maternici, tak sa uz nemusis nicoho obavat ohladom vyvoja - to uz so sterilizaciou nebude nijako suvisiet. Uplne najdolezitejsie je, aby bolo jednoznacne diagnostikovane vnutromaternicove tehotenstvo - to znamena gestacny vacok a v nom minimalne zltkovy vak.
Dovtedy treba stale predpokladat mimomaternicove a pripadne krvacanie je dovodom ist na pohotovost.
U tehotenstva po sterilizacii je velmi vysoka pravdepodobnost mimomaternicoveho tehotenstva.
Ultrazvuk najneskor 5+3 MUSI v tomto pripade potvrdit zltkovy vak v gestacnom vaku a urcite by si nemala cakat na ultrazvuk dlhsie.

kebulina
16. sep 2011

@bandurka1979 Ja by som Ťa chcela povzbudiť, aby si sa nebála vynosiť to štvrté bábätko, aj na Slovensku sú ženy, čo majú 4 cisárske rezy. Počas tehotenstva by si kvôli pružnosti ciev a tkanív mala užívať B-komplex a pestro sa stravovať, aby si vytvorila telu a bábätku čo najlepšie podmienky.
Čo sa týka sťažnosti na lekára, myslím, že nepochodíš a bude Ťa to stáť akurát kopu nervov, pretože pri každom type antikoncepcie sa udáva percento "nespoľahlivosti" - Pearlov index a tak je to aj so sterilizáciou.
Našla som v pravda.sk - Počet žien zo 100, ktoré otehotnejú pri používaní tejto metódy počas jedného roka - je len 0 až 0,5. Takže Ti lekár môže povedať, že Ty si práve tá jedna z dvoch rokov alebo jedna z dvesto.
Držím Ti palce a neboj, pokiaľ doktorka povadala, že je v poriadku, tak nie je vo vajcovode.

ivana7
16. sep 2011

@bandurka1979 ahoj , aj ja mam sterilizáciu po 3 sekciách(dost čerstvu) a ked som čítala tvoj príspevok, tak mi nebolo veru do smiechu 😅 , ale k tomu sťažovaniu sa na dr. som chcela: pokial si ja pamatam, tak v papieroch pri žiadosti o sterilizaciu bolo poučenie, niečo v tom zmysle, že ani táto forma antikoncepcie nie je 100% ná a treba počítať s rizikom otehotnenia. Preto si osobne myslím, že pri sťažovaní neuspeješ, pokiaľ si podpísala aj ty podobné poučenie, ktorým sa oni chránia pre prípad aký nastal u teba.....
no každopádne, ti držím plačeky, aby si mala v pohode tehotenstvo a mala zdravé bábätko.
keby sa to stalo mne, asi tiež by som si to nedala preč 😉
veľa zdravíčka 😵

maminuska
16. sep 2011

Tak moja sesternica mala tri deti, tretie otehotnela s Minervou ( neviem presne ako sa to vnútromaternicové teliesko volá ), bolo neplánované ale aj tak si ho ponechala. Dnes má troch zdravých chlapcov, po treťom neplánovanom podstupila sterilizáciu , štyri roky fungovala uplne v pohode a zrazu bác , zostala tehu. Celá rodina bola v totálnom šoku , chcela dve deti , má tri a čaká štvrté.
Gynekologička jej povedala že za svoju dlhoročnú prax sa s tým ešte nestretla, otehotnieť pri vútromaternicovom a znova otehotnieť po sterilke.
Dnes má 4 deti, aj ten štvrtý bol chlapec, je zdravý ako buk. Takže niekedy môžete byť zodpovedný ako len chcete, urobiť všetky kroky ktoré treba, niekedy je jednoducho max.priebojná spermia ktorá si tu cestičku nájde.

martinkatinka
16. sep 2011

Čo by sa stalo v prípade, že žena podstúpi sterilizáciu alebo si dá teliesko preto, lebo ďalšie tehotenstvo by ohrozilo jej život a nakoniec otehotnie... mne povedali, že nemožem mať ďalšie dieťa, dala som si Mirenu a ak by som otehotnela, pri porode vraj vykrvácam... Tak toto ma dosť vyľakalo... ale ako tak nad tým premýšľam, isto by som si bábo nechala, veď možno by sa stal zázrak a mne by sa pri porode nič nestalo...
No a čo sa týka toho odškodnenia... ja by som to skúsila prebrať s právnikom, veď po treťom cisárskom je sterilizácia bezplatná. Ale nezabúdaj, že nielen ten, čo berie úplatok jej vinný, ale aj ten, čo ho dal.... a to nehovorím v zlom, ale aby si vedela a nebola prekvapená...

00vladka00
16. sep 2011

ahoj.aj ja mam dve deti.a obidve cisárskym a kvôli problémom s klbkami som sa rozhodla s spolu s manželom ze si dám sterilizáciu,a aj na radu doktora v Skalici.a pan doktor si tiež vypýtal peniaze.zatiaľ som v pohode,nie som tehotná.

bandurka1979
autor
17. sep 2011

@vefi89 v mojom pripade by namala byt platena nakolko to bolo zo zdrav dovodov nakolko som mala uz tri sekcie ... ine je ked si to niekto poziada len tak

bandurka1979
autor
17. sep 2011

@martinkatinka vdaka za mile slovka... vies len s tym uplatkom to bolo asi tak že on jednoducho povedal ze sa plati tolko a tolko a ja som mu jednoducho peniaze dala ... takze asi tak...co na to povedat

bandurka1979
autor
17. sep 2011

@00vladka00 tak držkam palce aby si nebola tehotna ale davaj si pozor aj tak .. ved ja som toho živým prikladom že to nemusi byt 100% hmmmmmm

bandurka1979
autor
17. sep 2011

@ivana7 čo sa tyka tych papierov budem sa snazit k nim dostať nepamätam si na to o čom pises konkretne ty ale pamätam si že som ručne pisala žiadost a v nej bolo že nalko podstupim tretiu sekciu žiadam o sterilizaciua že už dalsie deti mat nechcem niečo v tom zneni... neviem no .. uvidim ale nejako sa musim k tym papierom dostať najdolezitejsie teraz je že ak to babo mam donosiť tak si prajem len aby bolo zdrave a ak to ma byt mimomaternicove tak nech to skocni čo najskor lebo uz teraz nad tym stale rozmyšlam a citim sa bezmocna

bandurka1979
autor
17. sep 2011

@skeptik vdaka za info .. neviem ale mam pocit že sa v tom dost vyznaš či si len sčitana?

janinah
17. sep 2011

čo sa týka nejakého súdu s lekárom v zmysle,že neurobil svoju prácu ako treba-tak v tomto nevyhráš,sterilizácia nie je 100% a myslím,že to aj niekde v písomnostiach budeš mať uvedené/rovnako aj vazektomia/,ale porad sa s právnikom,niečo ako odškodné od nemocnice by si mohla získať...ale zas si uváž ,či si na toto všeko typ,myslím toto zvrejňovať a riešiť...o zdravie dieťatka by som sa nebála,ale ide o to,či je v maternici alebo mimo,treba sledovať...a tiež vrátenie poplatku za ster. asi nebude možné,výkon bol prevedený,niečo to stálo,len si mala smolu,že sa "nevydaril",ale nie som právnik,aj ked si myslím,že mám pravdu,toto si over u odborníka

kamajka
17. sep 2011

@bandurka1979 ahoj,trochu tu čítam,urobila si blbosť že si mu dala peniaze za tú serilizáciu....no už čo s tým nič nenarobíš,to už je minulosť.Tiež som názoru,že by to bol beh na dlhé trate sa súdiť či žiadať odškodné. Otehotnenie po sterilizácii sa pomaly stáva bežnou praxou 😅 .Ja ju mám tiež a teda keby som otehotnela,asi by ma švaclo.Ja by som sa strašne bála,aby som to prežila,vraj je tam riziko ruptúry maternice nakoľko je maternica po toľkých rezoch oslabená.Fakt by som sa bála,juj ani predstaviť si to nechcem,ako, niežeby som sa tak veľmi mala rada,ale čo by bolo s mojimi deťmi,keby niečo.. 🙂 🙂

bandurka1979
autor
17. sep 2011

@kamajka vieš pytal si dala som mu a spackal to ... čo na to povedať vziat si to nechcem dat ...sama neviem co dalej najradsej by som bola keby som vobec nebola tehotna ... chvilami si poviem bude dobre chvilami revem .. nemyslim tak na to žeby mi praskla maternica skor sa bojim o toho aby bolo zdrave... :(

bandurka1979
autor
17. sep 2011

@anjelicek26 čitam si tie prispevky babenky znova a znova a to odstranenie maternice mi urcite neodporučil to som si ista...

janinah
17. sep 2011

@bandurka1979 ty si mu dala peniaze neoficiálne? tak potom nemáš šancu ich dostať späť,leda by sa v ňom ozvalo svedomie 😒 a dúfam,že k nemu už nechodíš?potrebuješ odborný názor a vysvetlenie od iného lekára,možno aj dvoch o tom,že tvoje dieťa má veľkú šancu byť zdravé,lebo toto ťa teraz dosť trápi a podľa mňa zbytočne 😒

janinah
17. sep 2011

@bandurka1979 sterilizácia nie je spojená s odstránením maternice,to nie je bežná prax,ani som o tom nepočula a to som zdravotník,na odstránenie maternice musí dáka vážna byť príčina a nie to,že aby bola ster. na 1000%poistená

skeptik
17. sep 2011

@bandurka1979 Este raz: pokial sa dostane do maternice (a to potom znamena, ze tu trubicu jednoducho neprepalil, nepodviazal, neprerusil), tak nema dovod nebyt zdrave. Sterilizacia je len mechanicka vec - nijako ti nezmenila hormony, nijako s konkretnym plodom nesuvisi, pokial sa dostane a uhniezdi v maternici.

skeptik
17. sep 2011

@janinah jasne ze sa neodstranuje, akurat u zvierat - psov sa pri sterilizacii odstranuje vsetko kvoli rakovine, a preto, ze pokial sa ponechaju vajecniky, tak hormonalny cyklus prebieha nadalej a u psov je to neprijemne pre majitela (laka to samcov, atd), preto sa u psov vacsinou odstranuje vsetko.
U ludi sa maternica odstranuje len pokial sa inak neda zastavit krvacanie alebo su pritomne rakovinove bunky, ale nie kvoli sterilizacii.

vefi89
17. sep 2011

@bandurka1979 aha, áno, to máš pravdu 🙂

martinkatinka
18. sep 2011

@bandurka1979 - ak sa budeš snažiť dostať k papierom, s tým mám tiež skúsenosť...Povedali mi, že záznamy z oddelenia sú majetkom nemocnice a oni ti to nemusia dať, dokonca ani fotokópiu....Ja som mala problém s chybnou pooperačnou správou... Vieš, nechcem Ťa odraďovať, ale teraz potrebuješ pokoj a ak sa do toho pustíš, počítaj s tým, že sa budú všemožne snažiť ti všetko prekaziť a vyhovoriť...a to z jednoduchého dovodu... lebo vedia, že urobili chybu
@skeptik - no presne to odstránenie maternice mi hrozilo.....a máš pravdu, je to tak, sterilizácia nikdy nie je stopercentná

skeptik
18. sep 2011

@martinkatinka Zaznamy z oddelenia su sice majetkom nemocnice, ale pokial su vedene o tebe, tak ti MUSIA dat nahliadnut a moznost urobit fotokopiu.

hameeda
18. sep 2011

@bandurka1979 : takuto skusenost nemam no mam za sebou styri cisarske a chcem ta len povzbudit aby si sa toho nebala,,u nas je bezne ze zeny maju aj 6 cisarskych a vobec nikto sa nad tym nepozastavuje aj mne doktor povedal ze kludne mi spravi piaty cisarsky ze sa nemam coho bat, drzim palce a prajem vela stasia a zdravia tebe aj tomu malemu zazraku co v tebe rastie 🙂

bandurka1979
autor
18. sep 2011

@hameeda aspon jeden živý príklad sa mi tu ozval že prežila v pohode mamička aj bebätko ... vieš mam teraz take zmiešane pocity z toho všetkeho ... strach obavy .. o seba o bábo jednoducho to prišlo všetko tak nečakane...

bandurka1979
autor
18. sep 2011

@martinkatinka je to hrozne čo sa deje a aky maju prístup niektorý lekári a nemocnice ... beru ľudí ako kusy nie žive bytosti :(

hameeda
18. sep 2011

@bandurka1979 : neboj sa tri ako styri nie je to az take strasne,,ja som tiez mala take cudne pocity ale v podstate som bola v pohode hned na druhy den,,tak ako aj po tretiom,,a to som mala dve za sebou hned, starsi syn ma 2 a pol a mladsi rok,,a teraz po roku mozem povedat ze sa citim dobre,,ono vies predsa je to operacia,,jasne ze sa uz nikdy nebudeme citit akoby sa nic nestalo a to hned po prvom,,ale nie je to take strasne,,nemam bolesti a normalne fungujem,,a to som vo stvrtom tehotenstve mala riadny zaberak,,maly na mne vysel ako zuvacka,,on aj doteraz,,takze si myslim ze to zvladnes,,hlavne sa netreba bat,,a ak mozes davaj si pozor na vahu,,,tak aby si nepribrala velmi vela,,10 - 12 kg,,pretoze pri vecsiom bruchu by mohli nastat komplikacie,,