icon

Som v tom? Bojím sa

clary0
8. jún 2018

Ahojte, potrebovala by som vašu radu. Mám 19, tento rok ku koncu 20. Včera som sa po prvýkrát vyspala s chalanom. Mali sme niečo popite a ja som bola povolnejšia. Mali sme ochranu, ale pri druhom kole sa nám pretrhol. Prvy krát sa spravil, pri druhom povedal že nie, bola to len chvíľa... ale nemôžem byť tehotná? A aký je najlepší tehotenský test, kedy si ho urobiť? Alebo si dať tabletku? Prosím poraďte, naozaj s tým nemám skúsenosti.

cecilia68
9. jún 2018

@pieksamaki Je to voľná diskusia....a tabletka NIE JE to isté, ako potrat....o medicíne vieš veľké ho*** :(

olifcek
9. jún 2018

@clary0

nechce sa mi citat vsetky prispevky.

mas zivot pred sebou a iste plany. kup tabletu po. nie je to ziadna vrazda. urobis si vysku, zamestnas sa, vydas a potom bude babo.

nemaj vycitky 🤗💗

beky1813
9. jún 2018

@katharines boze, uz citujes bibliu? Chod do nejakej nabozenskej temy

mirien22
9. jún 2018

@anina929 akože je blbá a nebude rozumieť? Dá si tabletku po a moja info bola, že tým nezabije žiadne dieťa, lebo to dieťa ešte nie je... A to sú dristy? Čo keby si sama skúsila to, čo si napísala mne 😉

moonlight1210
9. jún 2018

mna by zaujimalo kto a kedy stanovil tu teoriu, ze zivot zacina az splynutim dvoch haploidnych buniek.

a tie bunky predtým nositelmi zivota neboli? ci spojenim sa im zmenil statuts, ako ked sa niekto privyda/prizeni do kralovskej rodiny?

ked uz niekto chce davat moralne kazne na hranici citového vydierania, mal by sa zamysliet, ze jeho urcenie si "bodu zlomu" nie je zavazne platne (bez ohladu, ci si ho sam vymyslel, alebo ho bezducho adoptoval od vyssej instancie, ktora pre neho predstavuje vyssi socialny status).
je to len taka jeho barlicka v diskusii, nech sa mame od coho odpichnut. take urcenie teoretickych pravidiel v teoretickej filozofickej diskusii o tom, kedy je to uz vrazda a kedy to este nie je vrazda.
ibaze niektori ju beru natolko vazne, ze si neuvedomuju, ze obcas uz vyhadzuju z kresla samotneho boha, v ktorého veria. natolko si uzurpuju pravo pokladat svoj nazor za jediny spravny.

no, a ja mam teoriu, ze uz vajicko samo o sebe i spermia su nositelmi zivota. a teda ak im neumoznime splynut a dalej sa vyvijat, je to vrazda.
a teraz mi @katharines dokáž, ze to nie je pravda a ze trebars to vajicko pred splynutim je len tak proste akesi vajicko a nema ziadnu cenu a je jedno, co sa s nim stane.
lebo ja si myslim, ze boh nevdychol zivot semienku, az ked padlo do urodnej zeme. ze predtym bolo nieco ako mrtve. on tam bol uz predtym.

lebo presne toto tvoja teoria hovori: zivot zacina splynutim, cokolvek predtým je irelevantne.
a ak to nie je irelevantne, preco to mlcky obchadzas? nikdy si to nerozoberala.

fantaghiro21
9. jún 2018

Ci možes byť tehotná -môžeš/nemusíš
najspolahlivejší test- podla mna Clear blue
Kedy si ho urobit? Urcite nie 1-2 dni po styku ...

kikusa008
9. jún 2018

@katharines ty si skade prosím ta spadla? 😂😂To už ktorá čaká na sex po svadbe? Však ani mačku vo vreci nekupuješ😂😂pre mňa je manželstvo na celý život, takže by mal aj po stránke sexuálnej fungovať... Načo mi je chlap, ktorý mi v posteli nesedí? 😂😂😂

ebi88
9. jún 2018

@moonlight1210 len to nie, nedavaj jej chrobaka do hlavy, to uz aj menstruacia bude najblizsie vrazda dietata 🙄

cecilia68
Autor odpoveď zmazal
aleskandra
9. jún 2018

@fantaghiro21 u mňa clear blue 0 bodov :( celá natesena som bežala k dr. s tým, že mi tento test ukázal + 1-2 , až má schladila negatívna krv..ako je to možné, neviem...

aleskandra
9. jún 2018

@kikusa008 tá dotyčná pani, čo tu tak neskutočne moralizuje bude ťažko zarytá katolícka pánbožkarka...

cecilia68
9. jún 2018

Z toho google máte vymetené mozgy, či akú riť ? Za to, že ju prekotil niekto mužského rodu, už zabije "dieťa" ????

katharines
9. jún 2018

@moonlight1210 odpovedala som na to vo viaceryh diskusiach, ak ta to zaujima. Ak chces vediet viac, tak odporucam Genezis 38: 9-10. A na ostatne pripajam citat

katharines
9. jún 2018

@kikusa008 tak potom podla tvojej teorie, by rozvody nemali byt. Sak si kazdy kazdeho "odskusal", tak kde je potom problem?

kikusa008
9. jún 2018

@katharines spýtaj sa rozvedených 😉😉ja medzi ne nepatrím a dúfam, že ani nebudem.. Ako ok, aj ja verím v Boha, ale to, čo tu dávaš ty, hraničí s fanatizmom..

ebi88
9. jún 2018

@katharines ja na jednej strane chapem, moralka, vztahy, vsetko ide dolu vodou, ludia ziju jak prasata... to je pravda.
Ale vyskytne sa kade co aj u poriadnych ludi, mala by si sama vediet, ze boh dal slobodnu volu, a pravo sudit ma tak tiez len boh.

katharines
9. jún 2018

@kikusa008 verit v Boha a verit Bohu su dost rozdielne veci. A prave mnohi rozvedeni zili spolu pred manzelstvom aj niekolko rokov, no napriek tomu sa rozviedli, pretoze manzelstvo nie je len o sexe. Je predovsetkym o vzajomnej ucte, respekte a laske. A mnohi mali aj niekolkych sexualnych partnerov, kym sa rozhodli pre jedneho. Myslis si, ze v duchu neporovnavaju terajsieho partnera s predoslymi?

katharines
9. jún 2018

@ebi88 mas pravdu, no povedz mi: ak vies, ze ista cesta konci priepastou a vidis na tej ceste ludi, ako sa rutia do tej priepasti, budes ticho? Prinajmensom ich upozornis, "pozor je to nebezpecne". Ak ta posluchnu, zachranis im zivot, ak nie ....

kikusa008
9. jún 2018

@katharines počkaj počkaj, čítaj s porozumením... Napísala som niekde, že je to len o sexe? Samozrejme, že tam musí byť v súlade viac veci, ale jednou z nich je aj ten sex... A keď sa popozeras dookola, zakladateľka to aspoň rieši zodpovedne, hneď, nie ako niektoré, ktoré potom vyplakavaju a tie chúďatka detičky....

ebi88
9. jún 2018

@katharines no upozornit oravda mozes, ale az do postavenia zachrancu zivota by som sa nepasovala..

katharines
9. jún 2018

@ebi88 skor sa snazim len ako "male zrkadielko" odrazit Svetlo zivota tam, kde je tma.

ebi88
9. jún 2018

@katharines este by som sa mozno zamyslela nad trestom smrti, ktory svate pismo nie len ze pripusta ale aj uklada. Vyklad (alebo priamo v svatom pisme, to si uz presne nepamatam), spocival v tom, zenje to ok, sudca na zemi ma toto pravo od boha.
Nevien ako si s tymto napriklad uzrozumena? Ja som nyslela ze nikto nemoze vziat zivot - clovek cloveku, len boh.
Ano mnohi potrebuju nastavit zrkadlo, aby sa spamatali, len neviem ci akurat tu, na plese v opere by si takych nasla najviac... tu sa zeny pasuju so zivotom a robia ludske chyby, tam sa bavia najvacsia prasata.

terez01
9. jún 2018

@clary0 ktorý deň cyklu si? Náhoda je sviňa,ale radšej kúp tbl. V tvojom veku som sa tiež bála tehotenstva a raz použila.Príde ešte doba,keď v tehotenstvo budeš dúfať, každopádne tabletku je najlepšie použiť do 72hod.

katharines
9. jún 2018

@ebi88 ked si prejdes Stary zakon, mozes tam vidiet popisy udalosti, a niektore su take aktualne, akoby si citala vcerajsie noviny. Jedine doba sa posunula. Stary zakon poukazuje, ze hriech, teda odklonenie sa od Bozich prikazani (10-toro), vedie k nevyhnutnym nasledkom a zahube cloveka. Je to obraz ludskej duse, ktoru hriech nici a vedie k smrti.
No Jezis je naplnenim stareho zakona a vzal na seba vsetky hriechy a zaplatil za ne svojou vlastnou krvou, aby nam ukazal, aki sme v Bozich ociach vzacni. Boh nechce smrt cloveka, ale aby zil. Bojuje o neho do posledneho dychu cloveka a dava mu mnoho sanci, avsak respektuje jeho slobodnu volu. Nikto nema pravo siahnut na zivot cloveka. Ked sa teda clovek rozhodne, ze napriek vsetkym Bozim upozorneniam pojde po ceste do priepasti, je to jeho slobodne rozhodnutie, za ktore ponesie nasledky fyzicke, psychicke i duchovne.
Sudca nema pravo od Boha, ale od ludi. Cim vsak vacsia moc, tym vacsia zodpovednost.

ebi88
9. jún 2018

@katharines dobre, a ten trest smrti teda ako :D zahuba na ceste k bohu to myslis asi nieco ine..

katharines
9. jún 2018

@ebi88 ked nema nikto pravo vziat zivot cloveku, tak ani trestom smrti. (Jan 8:1-11). Ved kolko nevinnych bolo zabitych kvoli uplatnosti a necestnosti sudcov?
Ta zahuba moze byt tak duchovna, ako aj telesna (ak sa niekto nezriadenym a nezodpovednym zivotom pripravi o zivot).

ebi88
9. jún 2018

@katharines to je novy zakon? Ja si pamatam niekolko ustanoveni o treste smrti, aj v znysle zasady oko za oko, ale je pravda ze son toto riesila davnejsie, a uz si presne nepamatam, ani sa velmi o to nezaujimam, ale toeto ustanoveni si pamatam, a nie, urcite kde si som citala zensudcovi toto pravo dal boh. Ci priamo v biblii alebo nejakom vyklade to uz neviem.

ebi88
9. jún 2018

@katharines ale musis uznat ze v takom stredoveku sa katolicka cirkev riadne vyznamenala...

anina929
9. jún 2018

@mirien22 sorry to patrilo pre katharines

anina929
9. jún 2018

@katharines damy slecna sa pytala ci moze byt tehotna ked im praskol kondom....stacilo odpovedat ano alebo nie...popripade nejake osobne skusenosti...nic viac ale v tejto diskusii to vrie ako v slov.parlamente ......fak smiesne ...chuda dievca