icon

Som v tom? Bojím sa

clary0
8. jún 2018

Ahojte, potrebovala by som vašu radu. Mám 19, tento rok ku koncu 20. Včera som sa po prvýkrát vyspala s chalanom. Mali sme niečo popite a ja som bola povolnejšia. Mali sme ochranu, ale pri druhom kole sa nám pretrhol. Prvy krát sa spravil, pri druhom povedal že nie, bola to len chvíľa... ale nemôžem byť tehotná? A aký je najlepší tehotenský test, kedy si ho urobiť? Alebo si dať tabletku? Prosím poraďte, naozaj s tým nemám skúsenosti.

ebi88
9. jún 2018

@katharines pokus a priprava ako stadia tr cinnosti su trestne len ak smeruju ku konkretnemu tr. Cinu.
Neviem co myslis pod pojmomnumysel - zasa nieco v style pouzivania pojmov bez uvazenia, ale ok. Len uvaha o skutku u nas trestna nie je. Mozno sa s umyslom stretnut ako sonsubjektovnou strankou tr cinu, ale uz spachaneho konk tr cinu... tento obor mi je odborne absolutne blizky, takze sa pokojne pytaj dalejj.
Nikoho neurazam, ako pisem strapnujes sa, ja som za zivot, ale respektujem, vnimam okolnosti. Ako to napisali vyssie, proste dvihas tlak. Ale je pravda, kazdy si nakoniec spravi po svojom v ramci zakona, takze su to len vykriky do tmy. Cauko.

beky1813
9. jún 2018

@katharines uz zase moralizujes? Nie je ti to trapne, pchat sa do tem a poucovat?

mirien22
9. jún 2018

@katharines áno, splynutie pohlavných buniek je možno braný ako zaciatok života, ale ako potom možno vysvetlit, že do 14 dni od oplodnenia je možné, aby sa tieto bunky rozdvojili a stali sa z nich dve bytosti? (Jednovaječné dvojičky). Dokáže sa človek rozdvojit? Podľa mna nie, deliť sa dokazu len bunky, nie ľudské bytosti...

beky1813
9. jún 2018

Normalne zasnem, co tu pisete, autorka uz urcite banuje otazku

ebi88
9. jún 2018

@beky1813 hejze.

katharines
9. jún 2018

@beky1813 a ty si cim zmysluplnym prispela?

katharines
9. jún 2018

@mirien22 ako pises, mozu vzniknut aj jednovajecne dvojcata a to su tiez ludia, alebo mas iny nazor?

beky1813
9. jún 2018

@katharines naco budem pisat znova to, co uz tu bolo popisane. Treba zobrat tabletku po a hotovo

katharines
9. jún 2018

@ebi88 vidim, ze ti je to blizke, reagujes ako pravnik. Prekrucat pojmy s dojmami je pravnikom blizke v suvislosti s tym, co chcu dosiahnut. V prvej vete si vystihla podstatu, to ostatne su zbytocne vypisane vety len na zaklade tvojej uvahy, alebo si chcela ukazat ze sa vyznas. Na jednej strane pises, ze nie si za potraty, no na druhej strane, tvoje reakcie hovoria o niecom inom.

ebi88
9. jún 2018

@katharines nemyslim ze su zbytocne, ked spominas umysel, vysvetlila som ti, co je umysel. Ale kedze som akurat poukazala na to, ze si sa zdristala, asi ta to nahnevalo. Moja uvaha nie je nic, vsetko je pravna teoria, vid. Prislusna literatura a tr. zakon.
Nic neprekrucam, este som ta aj opravila, par prispevkov vzad, chcela som ti dobre.
Moja reakcia presne zodpoveda tomu co som napisala, nie som za potraty, ja osobne, ale respektujem moznosti druhych a aj okolnosti.
To je asi vsetko k teme a k tebe.

katharines
9. jún 2018

@ebi88 ako som napisala. V prvej vete si to vystihla. A neviem, neviem kto z nas dvoch je nahnevany, ked citam tvoj prispevok 😃. A ze si mi chcela dobre?! 🤔 Som si nevsimla.

zuzka1120
9. jún 2018

Chúďa autorka tejto diskusie :D
Keď zbadá čo všetko ste tu založili...
Ja mám 24 rokov, tiež som sa obávala od začiatku môjho sexuálneho života, zväčša sa používa technika prerušovaného styku, ktorá samozrejme nieje najbezpečnejšia ale neotehotnela som. Áno sú prípady kedy sa otehotnie z ,, kvapôčky lásky,, ale je toho menej ... Je dôležité aj to v kolkom dni cyklu sa práve nachádzaš, to ti tu nikto nespomínal. My sa momentálne snažíme rok o dieťa a neúspešne, v dnešnej dobe ani dieťa počať nieje jednoduché, takže podľa môjho názoru nebudeš tehotná z tohto ,,prešmyku,, keby to takto šlo tak by x počet 14-15-16 ročných behalo tehotných.

katharines
9. jún 2018

@zuzka1120 ale ano, pisala som jej o cykle, no v prvom rade ho musi sledovat, aby to vedela posudit.

zuzka1120
9. jún 2018

@katharines Prekukla som to asi, štádium cyklu je fakt dôležity, ok netvrdím, že má každá žena ukážkovú ovuláciu medzi 14-17 dňom cyklu ale ak je napríklad tesne po alebo pred ms, tak sa fakt netreba obávať. Dnes už je plno aplikácií aj do telefónu, myslím, že v dnešnej dobe už každá žena zaznamenáva svoj cyklus.

clary0
autor
9. jún 2018

@zuzka1120 ďakujem za odpoveď, áno keď som sa sem naspäť pozrela, je mi ľúto že kôli mne sa tu dievčence pohádali.. to naozaj nebolo mojím úmyslom.

a k veci sexu pred manželstvom, 99% ľudí to nedodrží, takže ja by som mala byť tá zlá? Chcela by som vedieť koľko vás je, čo to vydržali až po svadbe.. a hlavne vo veku väčšom ako mám ja. Ja som len chcela počuť názor na moju vec, nie že pokiaľ si dám tabletku tak zabijem dieťa ktoré vlastne ani nemusím čakať.. ďakujem za zbytočne komentáre ohľadom tejto témy

vodomilka
Autor odpoveď zmazal
mirien22
9. jún 2018

@katharines môžu vzniknúť, keď sa BUNKY rozdvoja, ten zhluk buniek nie sú ešte jednovaječné dvojčatá. Vyvíjať sa samostatne začínajú až po rozdelení. A ten čas (cca 14 dni) sú len rozmnozujucim zhlukom buniek 😉

katharines
9. jún 2018

@mirien22 lenze ani ty si nevznikla inac, ako z toho "zhluku buniek", ako si to pomenovala. Ak by to boli ine 2 bunky uz by som si nepisala s tebou, ale s niekym inym.

katharines
9. jún 2018

@vodomilka ku vsetkemu som sa uz jasne vyjadrila velmi jasne uz skor.

chiara8
Autor odpoveď zmazal
mirien22
9. jún 2018

@katharines časom... presne o tom hovorím. Časom to je ľudská bytosť, na začiatku len zhluk buniek. Toľko môj názor 🙂

cecilia68
9. jún 2018

@pieksamaki Netáraj :(

cecilia68
9. jún 2018

@clary0 To máš ako vojnu Titanov :( Náboženské fanatičky verzus ženy stojace pevne na zemi, bez ružových okuliarov, ktoré sú si isté, že o dieťa sa im nebude starať žiadna z tých fanatičiek.....A nech žiadna z nich netvrdí, že by si dieťa nechala, keď nie je v ich koži.....nesúď!!!!

pieksamaki
9. jún 2018

@cecilia68
oslovila som Vás?

pieksamaki
9. jún 2018

@katharines
volá sa to eufemizmus

katharines
9. jún 2018

@clary0 pozri, myslim si, ze je ovela viacej parov, a teda i zien, ktore vydrzia a maju sex po svadbe. Je totiz dolezite vediet koho si beries a ci si vies predstavit, zeby bol otcom tvojich deti a ci by si sa na neho mohla spolahnut. Sex je nasledne vysledkom ich lasky a ucty. Ked je to naopak, ludia su nestastni, coho vysledkom su aj nespocetne statusy aj tu na MK. A prave zena, ktora si vazi sama seba a vie urcit hranice, muza pritahuje. Pokial viem, nikto ti nenapisal, ze si zla, no ludia len malo poznaju vlastnu hodnotu. "Co by ti osozilo, keby si aj cely svet ziskala a vlastnej dusi by si uskodila?". Chcela som ti povedat, ze mas nesmiernu hodnotu, ktora sa neda nicim nahradit ani kupit, tak ako kazdy clovek a ze kazdy ma jedinecne a nezamenitelne poslanie na tejto zemi.
A nakoniec tebe aj ostatnym prajem lasku k sebe i k inym, pretoze laska chce vzdy druhemu len dobro.
1Jn4,18: V láske niet strachu, a dokonalá láska vyháňa strach, lebo strach má v sebe trest, a kto sa bojí, nie je dokonalý v láske.

ebi88
9. jún 2018
anina929
9. jún 2018

@mirien22 slecna sa pytala ci moze byt tehotna tak jej odpovedzte aby tomu rozumela a dristy si nechajte pre najblizsich......nemam slov

anjelicek26
9. jún 2018

@clary0 normalne si daj tablelku, sanca na otehotnenie je, aj ked mala, ale je.

Ono toto moralizovanie je strasne vtipne, takze kazda zena, co ma od prirody prilis nizku sliznicu maternice na zahniezdenie vajicka a teda sa neuchyti ho zabija kazdy jeden cyklus, mozno aj prave ta moralistka, ktora tu vystupuje... pritom to moze byt zena tuziaca po dietati a proste sa im "nedari". Toto urcite potrebuju citat.

olifcek
Autor odpoveď zmazal