Štátnice v tehotenstve
Štatnicovali ste niektorá s bruškom? V auguste mam štátnice a budem vtedy v polovici 7meho mesiaca. Keďže už normálne pracujem a tehotenstvo v kombinácii s prácou je vyčerpávajúce moja diplomová práca nieje úplne taka ako by som si predstavovala. Navyše má niektorí profesori nemajú veľmi v láske lebo vždy som venovala viac energie skôr iným veciam než štúdiu. Netuším ako budú reagovať keď sa tam objavím s bruškom. Aké máte skúsenosti? Zvykne brat komisia ohľad na tehotné?
@pralinka99 nechcem sa tu zastavat mamicky s doktoratom, ale ekonomia tazka skola nie je, nie je ani podradna, ale zas to nie az take tazke. Viem, pretoze som ju sama vystudovala.
@majka99999 žiadna škola nie je ťažka....len niekde sa treba viac ucit niekde nie.
@extempore do bodky suhlasim... ze jeden den sa ucila na statnice, hanbila by som sa to napisat a nie sa tu s tym vystatovat...
@extempore sama asi vieš, že to nie jej chyba tých študentov že tak lažo-plažo prechádzajú, ale škôl. Každý si dovolí iba toľko koľko môže.
ja som mala štátnice s už troška väčším dieťaťom, ale nikto na mňa veľký ohľad nebral...veľké plus bolo, že som sa venovala škole aj počas tehu a aj po pôrode...
Je to už VŠ, dosp. ľudia tam študujú, tak neviem prečo by mal mať niekto blbé pohľady na tvoje bruško...
švagriná mala aj promócie s poriadnym bruškom, a v pohode...
@pralinka99 no nemyslim si, zeberu ohlad na tehotne. u nas aj tehu spoluziacku vyhodili zo statnic. skor mozno fakt ti poskytnu odpoved skor a to je vsetko. a inac ano, ja som pocas tehu bola riadne vygumovana. strasne tazko sa mi ucilo na skusky, nic som si nevedela zapamatat.
@lenkakravcova asi vazne zavisi od odboru, lebo u nas nehrozi, ked mas biologiu, chemiu, latinske nazvy a nic sa neda obkecat. mozno ine predmety na inych vs sa obkecat daju ale mne muz vravel, ze neboj, daco si vymyslis, reku hej ? neda sa nic vymysliet ani obkecat, ak raz nevies:D on mal ekonomiu skoncenu a tam sa vraj dalo aj povymyslat si. u mna ani opakovanie nepomahalo, a to som sa na kazdu skusku ucila tak 2 tyzdne a mala som max C aj to vynimocne. na statnice som si urobila vycuc z vycucu a bolo to cca 500stran, to by som za den ani neprecitala:D
@lenkakravcova Tak neviem, aké zákony si mohla za jeden deň zopakovať... snáď nie Občiansky, Obchodný alebo Trestný 🙂 🙂 🙂 Možno na nejakých "VŠ dedinského typu" to dnes takto chodí... ale našťastie na "skutočných vedách" typu chémia, fyzika nie...
Vypla som si diskusiu, lebo ma tu nezaujímajú názory nejakých zúfaliek, čo čítajú každú jednu jedinú diskusiu a komentujú, aj keď nemajú k téme čo povedať 🙂 stále tie iste profily, tie iste rypačne komentáre, ale tak snáď sa vám lepšie zaspáva 🙂 ja mám pravom zaslúžené Mgr., mám jedno dieťa, druhé na ceste, dobrého manžela 🙂 nekomentujem tam, kde nemám čo múdre povedať a ostatne mi môžte tak pobozkať zadok 🙂
@minuskad veď hej ale píšu ako keby som študovala vysokú školu kozmetickú a pritom to budem ja, čo sa bude starať o ich deti v mš.. teda o ich sa vďaka bohu nikdy starať nebudem, našťastie bývajú ďaleko :D štátnice sú aj tak len o šťastí a nie o vedomostiach.. ja som si vytiahla vždy dobre otázky, preto tie Ačka 🙂 niekto sa jednu nenaučí a tu si vytiahne, je to nespravodlivé
Tiez mam doktorat a robim druhu VS 3 st. Phd. @extempore nie si jedina na svete, ale zjavne si sa uz zo seba stihla “poondiet” :D
K otazke, prepac, ale ani by mi nenapadlo pytat sa ci budu k tehu zhovievavejsi, hanbila by som sa v tomto duchu polozit otazku “ci ta budu dlhsie dusit ako treba”. Ved “dusia” len kolko treba snad.
Max. Ta vezmu skor, alebo podobne.
Ak sa na statnice necitis, chod na ne neskor.
@pallacinka29 ja som sa tiež na štátnice nepripravovala veľmi dlho. V podstate som si to hlavne zopakovala. Veď potom na čo chodíš 5 rokov do školy, ak sa to musíš pred štátnicami učiť? Je pravda, že niektoré otázky akoby som počula prvý krát, ale iné som si ani neprečítala. Drvili nás to 5 rokov, tak predsa musím niečo zo seba dostať. Je ale pravda, že ja som študovala, to čo robím aj v práci. O to som to mala ľahšie.
@nadazdi tak kazda skola ma nieco do seba. ja som cisto vedecky typ. mala som na filozofickej fakulte psychologiu a teda to bolo pre mna utrpenie, ja na vykecavacky nie som, ja sa skor naucim anatomiu spredu aj zozadu. a pedagogiku, to no by som nedala, pre mna su to veci, ktore by som sa nedokazala naucit. a inac, ja by som si na statnice nedovolila prist tak, zeby som nevedela nejaku otazku aspon nejaky zaklad. na skusku ano, ale statnice by som nevedela risknut
@minuskad ja som z každého vedela aspoň na e, ale tak spolužiačky dosť pohoreli.. spravili sme 3ja :D ja milujem bifľovačky ale skôr take bifľovačko obkecavačky :D prihlásila som sa od septembra ešte na externe štúdium ale keďže som zas tehotná asi kašlem na to, čo povieš :/ budem mat dve deti do roka, to asi nedám
@nadazdi kamoska ma tri deti a asi druhu vs a nejaku nadstavbu, externe sa da. ona sa na tych materskych asi nudi a ma same Acka.ja som sla na mgr po porode, u nas sa nedalo ani externe ani individualne, iba denne studium. musela som si odchodit skolu 4x do tyzdna a bolo to sice namahave a musela som dokonca aj skolu prerusit ale konecne som to dala a je to za mnou. ale uz nikdy viac, co ma to stalo nervov. ale popravde asi by som sa na materskej nudila ak by som si nedokoncila skolu :D
Spomenula som si ako sme boli pozriet spoluziacku v porodnici. Urobila poslednu statnicu a kratko na to porodila. Pozerala som na nu a na babo ako na zazrak. Na medicine je posledny rocnik statnicovy, vzdy je blok stazi a potom statnica. Pri poslednej sme uz nevedeli ako sa volame. Uz sa do hlavy nedalo nic pridat. A tato baba to dala.
Ja som mala termin 2 augusta, diplomovku som zacala pisat mesiac pred dnom odovzdania (mala som celkom dost problemov v tehotenstve, nevedela som ci nebudem radsej o rok koncit, ale potom som si povedala ze to skusim a urobim preto vsetko.... mala som cca 4 tyzdne - stihla som ale pracovala som na nej nonstop cca 14 hod denne .... a po odovzdani som zacala hned studovat na statnice - opat nonstop....napriek tomu ze som presedela prelezala cele dni nad knihami a pocitacom som skoncila v nemocnici lebo som sa zacala otvarat....to bolo 7 dni pred statnicami....kedze za 7 dni sa nalez nezmenil pustili ma na statnice , ale osud to tak zariadil ze mi v den statnic rano odtiekla voda ( pruser - 9 tyzdnov pred TP) a tak namiesto statnic bol porod.....statnicovala som v auguste 20 dni po prepusteni z nemocnice ....mala som zhruba 10 dni na zopakovanie uciva popri neustale placucich dvojickach , ale dala som ;)
@minuskad dobre kašlem na to :D už som sa zľakla že by som sa tu nebodaj namotivovala.. ja som ešte hrozne mlada naivná.. myslím si, že všetko zvládnem, ale na dve deti a školu asi fakt nemám :D takto pred rokom som ani nevedela či vôbec budem mat niekedy deti a už mám jedno a čakám druhé :D snáď takto o rok nebudem mat dve deti a čakať tretie, potom si ma niekde ulož a zastav :D
@jeemima vau! Si veľká pani ❤️ Klobúk dole, ale pozor tu na ostatne, čo by ti ten titul hneď teraz odovzdali, veď predsa... kedy si sa učila?? 🙂 ale nie srandujem, gratulujem
@nadazdi ano, zazila som to na vlastnej kozi 🙂 otehotnela som, tiez po tazkom boji, statnice som mala mat v maji, termin porodu v auguste. a tradaaaaaaaaaaaa zrazu rizikove tehu, od 27tt v nemocnici a v 34tt porod. nemala som ukoceny rocnik, na ziadne statnice som ist nemohla ani keby som sa ucila v nemocnici. cize clovek mieni, pan boh meni. nakoniec som si musela podat nanovo prihlavku, pretoze zmenili studijny plan. nastastie urobene predmety mi uznali. ale aj tak to bol masaker:D
Baby maju pravdu ze na štatnice sa dlho neucili iba opakovali. My sme mali take skusky ze som vsetko musela vediet ako ocenas a aj to co bolo povedane len tak medzi riadkami. Takze na štatniciach ma ziadna otazka nemohla zaskocit. A obhajoba diplomovky...rok som stravila v labáku tak sa mohli pytat co chceli.

@extempore nič v zlom ale príde mi trochu úbohé sa tu vyťahovať červeným diplomom a dvomi vysokými školami. Naozaj úspešný človek sa takými vecami nikdy chváliť nebude a tu opakovane spomínaný výraz elektrickove školy je dosť trápny ja študujem ekonómiu je to dosť ťažká škola mnohí ju nedokončili nemyslím si že by to bolo niečo poradne. A takéto vyjadrovanie sa v diskusiách absolútne nevypoveda o vzdelanej inteligentnej žene skôr o niekom za komplexovanom kto ma potrebu sa vyťahovať pred ostatnými aby ich ponizoval. Ak je raz niekto zatrpknuty nepomôže ani 10 diplomov bohužiaľ. Takto sa inteligentný človek nespráva a o to viac je smutné že na takejto úrovni ma vystupovanie a správanie niekto údajne nadpriemerne vzdelaný. Naozaj veľmi smutné.