Štátnice v tehotenstve
Štatnicovali ste niektorá s bruškom? V auguste mam štátnice a budem vtedy v polovici 7meho mesiaca. Keďže už normálne pracujem a tehotenstvo v kombinácii s prácou je vyčerpávajúce moja diplomová práca nieje úplne taka ako by som si predstavovala. Navyše má niektorí profesori nemajú veľmi v láske lebo vždy som venovala viac energie skôr iným veciam než štúdiu. Netuším ako budú reagovať keď sa tam objavím s bruškom. Aké máte skúsenosti? Zvykne brat komisia ohľad na tehotné?
@lenkakravcova a na to, že "vyrábaš potraviny, ktoré ja jem" mať "trošku chémie" je tiež nejako od veci...
@lenkakravcova takych tu je zrejmé viac mam dojem už som aj olutovala že som sa niečo spýtala vôbec
@lenkakravcova zas to sa neda porovnavat, ze mala som biologiu, aj trocha chemie s vedeckym odborom kde je sama chemia, biologia, matematika ci fyzika. ja som na bc mala medicinske predmety, a dokonca aj medicinske ucebnice, predmety ako anatomia, histologia, cytologia atd a tiez som sa nemohla zrovnavat s medikmi, hoc sme sa ucili vsetko a to iste co oni. aj ked sme nadavali, ze my mame anatomiu jeden semester a celu knihu sme museli vediet tak ako medici, oni stravili v pitevni ovela viac hodin a museli presne vsetko vediet. nam stacilo vymenovat. mozog na cviku v primalex vedierku bola atrakcia :D
@lenkakravcova no to tiez zavisi od skoly. my sme mali dost praktickej casti v labakoch, kebyze sa mam ucit iba teoriu asi tiez mi to pride nudne. jedine anatomia teda bola taka o drteni, my sme toho mali malo z praxe, to fakt iba medici mali v pitevni cvika. ale ine predmety sme boli v labakoch priamo na savke. ale su skoly, kde maju proste iba teoriu. inac ja som tak prestupila z fyziky, som si myslela, ze to bude super ale teda zo zaciatku to bola sama teoria, logicky :D ale prax je veru brutalne dolezita, ja to vidim teraz, ked si hladam pracu. jediny smer, kde by som bola ,,uzitocna,, je pokracovat v doktorandskom studiu, kedze z nas ,,vychovali,, vedcov, nie laborantov
@lenkakravcova 😂😂😂😂😂 presne, ako pises 😂😂😂
@pallacinka29 :O mila vychodniarka ? to vazne ide niekto sa navazat do druheho odkial je :O
@lenkakravcova Moja povýšenosť? Ty tu hrdo vycapíš, ako si sa učila jeden deň a ja som povýšená...
aj ja prispejem, hoci si myslím, že autorka tému zmaže 😎
@pralinka99 "tendencia zo strany profesorov sa v tých prácach po odprezentovani vŕtať a dusiť" prepáč, ale ešte raz si prečítaj na čo to vlastne ideš - volá sa to OBHAJOBA - čiže si ideš obhajovať svoju VEDECKÚ prácu, ty nejdeš odprezentovať zopár slajdov a het domov, začneš priblížením problematiky a potom idú otázky + navyše v tvojom prípade si písala, že máš len obhajobu práce, bez predmetov, tak o čom to má byť titul?
k tým dvom herečkám na prvej strane sa ani neoplatí vyjadrovať, ako ste sa pochytili... negustiózne 👎
🙏 úprimne aký NOVÝ PRÍNOS môže mať vaša záverečná práca, ak ju napíšete za týždeň-dva??? kde a kedy ste stihli robiť prieskum/výskum? veď to je potom len zliepanec iných prác/kníh/názorov 😒
🙏 aký prínos pre spoločnosť má mať nový vysokoškolsky vzdelaný človek, ktorý nechodí ani na prednášky a dá prednosť robote v bare? a že "profesori ho poznajú cez ospravedlňujúce emaily"? 😲
@lenkakravcova zase ani to právo nie je jadrová fyzika 😉 ja by som napríklad nedala medicínu, nie kvôli pitve, ale kvôli bifľovačkám 😎
@pallacinka29 ukludni sa, lenka síce nedala presný názov zákona, ale ona študovala chémiu/rastlinky/alebo čo to študovala, takže ona ani nemusí dať presný názov zákona... ty by si dala vzorec na metyl-etyl-chloro-blbosť? 😅 každý niečo vyštudoval, neviem akému právu sa venuješ, ale tiež nebudeš mať obsiahnuté všetky smery 😉
@zuzanka.zuzu ako keby ja som za to mohla že zmenili systém štátnic pred rokom. Dovtedy sa statnicovalo normálne a jasne ze rátam s tým ze sa budu pýtať po odprezentovani ale evidentne tu nemá zmysel nič písať lebo sa tu ľudia každého slovíčka chytajú aby mohli rýpať. Vlastne som chcela vedieť len názory od báb co to zažili aké to je... Aši som sa vyjadrila trochu nejasne moja chyba ale mrzí ma ze ľudia sa dokážu posekat na takýchto malichernostiach a na balanej otázke si dokazovať svoju dôležitosť (to myslene na celú komunikáciu nie túto reakciu konkrétne)
Aky chceš ohlad? Si tehotna nie chora a vedomosti musíš preukazat rovnako ako ostatni
@pralinka99 ano vystatovat sa tu vzdelanim a titulmi je trapne.
Su ludia co su studijne typy, budu sa ucit lebo ich to bavi, no v niecom inom im zvykne byt ubrate...
Ale rovnako trapne je byt tehotna a uvazovat, ci statnice z toho dovodu budu mat nejaky iny zmierlivejsi priebeh.
*facepalm*
@baaambulkaa už som vysvetľovala že nie ohľadom vedomosti skôr ak mi bude nevoľno ci ma pustia skôr odpovedať a podobne... Mam problém s tlakom býva mi na odpadnutie plus stres do toho tak sa bojím ako sa budem cítiť aby som neohrozila malé
@pralinka99 statnizovala som s tehotnou spoluziackou .. vzali ju ako prvu.. ak to uz na tebe vidno urcite ta zavolaju ako prvu aby si to mala za sebou..ine vyhody tejto mojej spoluziacke nedali..aspon myslim..bolo to uz davno
Ale tak aj to je lepsie ako nic..ist prva a mat pokoj a necakat tam kym vsetkych zoberu
@pralinka99 ked ti je zle a mas problem s tlakom, sed doma na PNke.
@pralinka99 inac ak vam zrusili statnice nahradili ich niecim inym? zmenilo sa nieco pocas studia, ci iba jednoducho ich zrusili ?
@minuskad mame skrátka iba obhajobu práce odôvodnené je to tým ze skúšky sme už z tých veci raz zložili takže vedomosti by sme mali mať (zrejme dáky západný trend ak to správne chápem)
@ebi88 však sedieť doma môžem ale na štátnice ísť tak ci tak musím neskorší termín už nieje a o rok to odkladať nemienim pýtajú za to nemalé peniaze
@pralinka99 sranda. ja som pred mesiacom koncila mgr a nikto ani necekol, zeby sa nieco rusit malo. cize to neplati asi na kazdu skolu
@pralinka99 tak sa nelutuj ze si tehotna a mas problemy. Ked ti je vazne zle mas byt doma a lezat. Ked si schopna ist, tak sa nevyhovaraj a nehladaj ulavy.
Max. Fakt aby ta vzali skor,’pripadne pustili na wc, nechali ta napit, zajest.
Ale z toho co pises ti neide len o technicke vyhody, ked riesis ako dlho ta budu skusat. Tak asi tolko kolko treba, ako aj ostatnych. Sme v demokratickej soolocnosti, mame tu nejaku rovnost a zakaz dislriminacie, nie??
Ja som bola tehotna do poslednej chvile v praci, este “na cierno” pocas md nejake veci dokoncit, ukazat kolegyni, co a ako, chodit som nemohla uz, ale som nezastukala ani raz o nejaku vyhodu. Keby som mala vazne potiaze, som na PN.
Nemam rada tento pristup vo vseobecnosti.
Mozno keby si sa skusila rozplakat...?
Postav sa k tomu chlapsky, lepsie pre teba.
Nehnevaj sa, ale ake úľavy, bežne ženy sedia ešte v práci do 34tt.... Myslím ze sedieť niekde a obhajovať svoje vedomosti nie je dôvod na nejaké úľavy
A sama priznavas ze tvoja práca nie je bohviečo a v škole si nesedela, tak by som ťa tam aj ja vyšťavila, tehotná netehotná, za čo chceš ten titul... Oh smutné že naše vysoké školy pľuju haldy takýchto absolventov
@pralinka99 nepostrehla som o akú školu ide, prezradíš?
@baaambulkaa no ja len pre informáciu pracujem a ešte aj dlho budem takže ma dáko netrápi ako si tu ľudia vysvetľujú to co som napísala. So štúdiom som nikdy problémy nemala ani so skúškami takže titul si myslím ze by sa mal dávať hlavne zato. Písanie prác nieje moja silná stránka keďže nikto nieje dokonalý ani ja a možno ťa práca nieje taka zla len mam z toho pochopiteľne stres lebo by som rada ukončila školu a venovala sa dieťaťu. Ale tak prosím ak niekto ma potrebu súdiť a baví ho to nech sa páči. Nemám problém ísť tam sedieť sedím každý deň 8,5h v práci a nikdy som nešla na PN aj keď mi doktorka povedala ze môžem. Myslím ze je logické že mám obavu lebo stres horúčavy a tehotenstvo dokopy robia svoje tak som chcela počuť dáke názory no zjavne je ich tu neurekom všelijakých a dosť zábavných 😀
@lenkakravcova to máš na mysli Zákoník mezinárodního obchodu, ktorý bol v podmienkach Českej republiky zrušený v roku 1992? 🙈😂😂😂

@lenkakravcova Skutočne by ma zaujímal názov tej vzdelávacej inštitúcie, kde skúšajú "zákon o medzinárodnom obchode", lebo taký teda v SR nemáme