Štvrté tehotenstvo
Babulky mám veľkú dilemu...mám 39 rokov a zatial 3 deti , 11 ročnú dcéru cisárskym rezom, syna 8 ročného normálny pôrod, a najmladšia dcérka má 10 mesiacov a tiež som rodila cisárskym rezom . Všetky tehotenstvá som mala rizikové a pri poslednej dcérke som mala cukrovku pichala som si inzulín, vysoký tlak a preto som rodila aj cisarákom..a po pôrode som mala strašné komplikácie....ešte teraz mám ztoho hrôzu.... včera som zistila, že som znovu tehotná.a som ztoho na prášky... vôbec sme daľsie dieťatko neplánovali.. neviem čo mám spraviť .. nie je to príliš skoro po cisárskom reze? Mám strach nielen z tehotenstva ale aj ztoho ako to zvládnem ved malá bude mať 19 mesiacov ked sa malinké narodí..ako ste to zvládli vy? V hlave mi stále behá veľa otázok čo spraviť.... no a ked to povieme moje mame a svokre tak to bude ešte iné halo... :(
blahozelam k babatku!
takyto vekovy rozdiel mozem len odporucit a cisarske mozu byt aj 4, aj 5, a aj s mensim rozdielom. Ked vam Boh dal toto dietatko, tak nie preto, aby vas znicil, ale pozehnal.
chapem, ze clovek uz vo vyssom veku sa mozno na to neciti, aj po predoslych zlych skusenostiach v tehotenstve a po nom, ale Bozie plany su len dobre, pre nas aj pre ludi okolo nas.
prajem Vam, aby ste sa z dietatka zacali cim skor tesit a prijali ho ako Bozi dar, aby ho s laskou prijalo aj okolie, a aby Vase tehotenstvo aj porod boli pozehnane, pokojne a radostne!
@olgajun ja len ti chcem napísať, držím palce a určite to nebude zo začiatku ľahké, ale nájdeš systém. A najstaršia už má dosť rokov, môže ti pomáhať, ja som tiež mame pomáhala a to som mala 9 keď sa narodila sestra, brat 6. 🙂 a si predstav, keď budú dospelé, mať svoje vnúčatá a budete sa stretávať spolu, to bude radosti
@aliza ja som nenapisala že som ztoho happy ani to že sa mi nič krajšie nemohlo stat... 😢 ...toto tehostenstvo je neplanovane nakolko som tam skoro dalsie dietatko nehcela....vsetkým sa ospravedlnujem za ten uvodný príspevok nakolko to vyznelo trocha inak som to myslela...my sme dieťa neplanovali tak skoro..my sme chceli 4 ale až ked bude mat mala aspon 2 až 3 roky...takže sa ospravedlnujem..zle som sa vyjadila... 😢 a strach a obavy mam nielen z tehotensvta ale hlavne ztoho ako zvaldnem malu a este aj babatko... a hlavne som sem nedala príspevok kvoli tomu aby som sa tu s niekým dohadovala...keby som vedela že to spôsobí takýto problém tak by som tu radšej nič nedávala.... PREPACTE..už tu žiadne forum nezaložím.... 🤐
@olgajun určite zvládneš aj tehotenstvo aj starostlivosť, moja svokra mala 22 keď mala prvé dieťa, druhé prišlo po roku, tretie po ďalšom roku a štvrté po ďalších 2 rokoch, na dedine, viac menej samota, mali aj zvieratá, kravy, zajace, sliepky, chlap pracoval mimo domu a zvládla 🙂
@olgajun neries tu hlupe pripomienky niektorych zien lebo to nema vyznam! Tes sa z babatka ktore nosis pod srdieckom. Tak ako uz niekto pisal je to dar aj ked neplanovany. Verim ze sa bojis komplikacii ktore mozu prist ale ako prislo babatko tak aj komplikacie mozno pridu a mozno nie. Nechaj tomu volny priebeh a sama uvidis ako sa to cele vyvinie. Urcite nerozmyslaj negativne .. Moj maly ma teraz 18 mesiacov a si myslim ze keby tu mam pri nom este dalsiejo prcka tak by som to zvladla aj ked su dni kedy ani pri nom samotnom nic nestiham a vyzaduje celodennu pozornost. Ale ako budu deti rast tak uz bude len lepsie a lepsie neboj sa toho! Hlavne aby bolo zdrave! Drzim palce!
z uvodu bolo jasne ze mamina potrebuje povzbudit a prečitať si ze 2 deti po sebe sa daju určite zvladnut a všetkým kritickým zienkam sa čudujem ako tak mozu reagovat......
kedze ma do 3 deti tak sa doma nemoze zosypat ze čo teraz tak si myslím ze sa potrebovala vyzalovat zo strachu tu na konikovi aby mohla jej rodina (deti) fungovat so spokojnou maminou
z osobnej skusenosti viem ze neplanovane tehotenstvo dost zaskočí, a ked ma niečo trapi nechcem to prenasat na deti takze radšej sa vyplačem mimo rodiny :D a zistim ze to nie je az takeho rozne ako sa na prvý pohlad zdalo
Gratulujem kazde ejdno dietatko je Bozim pozehnanim neboj zvladnes to nikde nie je napisane ze musis mat komplikacie aj teraz🙂 ja cakam 4 te tiez ale velmi sa tesim aj ked hormony narobili so mnou svoje🙂 drzim palceky 😉
a starsi pomozu neboj🙂🙂
@olgajun určite si nikoho nezavádzala, pretože ja som to pochopila, hneď s prvého príspevku...A pani alebo slečna @aliza je buď veľmi neprajný človek, alebo sa s ňou osud nepekne zahral a preto nedopraje nikomu a radšej si bude tvrdiť svoje...ale ľudia sú rôzny, a tiež je pravda, že každý má svoj názor, len občas by ten svoj názor mali prezentovať citlivejšie
@olgajun ten problem vznikol prave kvoli nestastne napisanemu prispevku, naozaj to vyznelo uplne inak....ale tak nic sa nestalo, pohoda, neber si to tak osobne, nedorozumenia sa stavaju 😉. Ja som len myslela na tvoje zdravie, kedze si to dost dramaticky opisala, ale osobne nemam nic proti 4 detickam, ani som to nikde nepisala. Takze ja ti prajem vela zdravicka, aby vsetko prebehlo bez najmensich komplikacii a neboj, pri 3 detoch 4-te urcite zvladnes 😉.
@lulu369 prosim ta, nebud trapna a nefabuluj.... absolutne nerozumiem, ze o co ti vlastne ide. Ak mas problem, tak si ho ries, ale mimo mna. Ja teba ako cloveka nerozoberam, ani tvoj osud, tak si laskavo odpusti sudy na moju adresu a hlavne do nicoho nepichaj, aby nakoniec tie vcely nedopichali teba 😎.
@olgajun ja ti blahozelam a fandim 🙂 Ja som vzdy snivala o velkej rodine,3-4 deticky, bohuzial,uz sa mi to nesplni,budem mat 31 a nemam ani jedno ☹ Rozhodla si sa spravne a neboj,vsetko zvladnes,mozno to bude zo zaciatku trosku tazsie,ale bude to stat za to..takze drzim prsty a ostatnych si nevsimaj 🙂
Klobuk dole pred zenami,co vynosili,porodili a vychovali 3 a viac deti!Obdivujem ich!Zasluzili by si viac uznania od svojho okolia a aj Nobelovu cenu za rodicovstvo!Je to poslanie na cely zivot.Ja mam zatial len jedno dieta a aj to mi da poriadne zabrat.
POch, nasla som tuto temu, ze ma jej citanie snad trosku ovzbudi a nasla som toto. Aj j asom sa vcera dozvedela, ze cakame 4 te babo- otehotnela som v 33DC, ovulaciu som myslela, ze nemam a hops pekne posunuta bola. Uz s tym nic nenarobim.
Ak prezijem nevolnosti, oznamenie rodine( toto urcite neprezijem,je to moj najvacsi bubak a stres), odpadavacie stavy od 3-4mesiaca, a vsetko zle ,co mi tehotenstvo vzdy prinasa.. bude to zazrak. Premna radsej 4xrodit ako byt tehotna. Totomje moj prvotny strach a to ,co bude potom... ako zvladnem vychovu, uz terazsom niekedy na nervy pri troch- hlavne posledna namneskutocne dava zabrat.. a kam-ich ulozim-spat a uzivim. Och len som sa chcela vyrozpravat- nasledky si ponesiem-uz len ja a manzel 😢
to chce nohy v teple 🙂 vsetky tie prvotne prelaknutia sa postupne vstrebu a bude to predstavitelne a postupne aj realne a vsetko zvladnete baby, ved styri deti, to nie je tak vela, volakedy mali rodiny sest a viac deti...klid, to sa da ....a prajem vam krasne zdrave vyrehotane deticky 🙂
nechcem byt protivna takto z rana, ale nechapem dievcata, ktore tu vyryvaju, kvoli slovu neplanovane...co mala napisat? nechcene?...neplanovali, ale prislo to...nebolo to šokujuce a neuveritelne...lebo mali sex bez ochrany..ale neplanovane to kludne mohlo byt... 😉
ja by som hned brala styri deti, aj 5, aj 6...lebo teraz nemame ani jedno, aj ked ho uz dlho planujeme a pokusame sa on a je to velmi smutne ☹ želam autorke, nech sa jej dari a nech je toto tehu podstatne lepsie ako to predtym 🙂
@olgajun Ahoj, ja by som ťa rada povzbudila, čo sa týka malého vekového rozdielu medzi deťmi. Medzi našimi mladšími je necelých 13 mesiacov (plánovane), a neviem si to vynachváliť 😵. Nenašla som na tom ani jedno negatívum, len samé pozitíva. No dobre, možno jedno zanedbateľné negatívum je, že prvý rok je to celkom záhul, ale pravdu povediac si dnes už ani nespomínam, ako som to zvládla, ono to proste išlo tak nejak samo..človek keď si nájde svoj systém a pre decká režim, tak je vysmiaty 😵 Hlavu hore, všetko bude dobré! 😎
Neboj sa, ja som sa tiež bála štvrtého a už mám 6! A čím ďalej, tým mám lepšie bábätka. A ja som šťastnejšia, spokojnejšia! Všetky deti sú plánované! Niektoré aj rodičmi!

@aliza ahoj...toto tehotenstvo je naozaj neplánované...ja som napísala že sme chceli 4 dieťatko ale určite nie takto skoro....planovali sme až ked bude mat mala aspon 2 až 3 roky... preto som ostala uplne v šoku ked som zistila že som tehotná...a určite som sa tu nemienila s nikým dohadovat...ja som nenapísala že sa nič nedeje...deje sa lebo mam strach ako to zvládnem nielen tehotenstvo ale hlavne ako to zvladnem ked malá má teraz 10 mesiacov a ked sa narodí malé bude mat 19 mesiacov.