icon

Tabletka verzus miniinterupcia

smutnazienka
8. sep 2014

Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.

ena70
18. sep 2014

Necitala som uplne vsetky prispevky lebo je to zbytocne,asi ta vsetky prehovaraju aby si urobila opak, ale urob to, co ty citis za najvhodnejsie. ak sa necitis ze by si zvladla aj tretie dieta, radsej ho nemat. naco sa hrat na hrdinku ze vsetko utiahnes, vsetky deti vychovas a das im vsetko...tvoje dve deti nikdy riesit nebudu ci si im vzala surodenca alebo nie lebo toto je TVOJE rozhodnutie a ty im ho na nos vesat nebudes. su male, taketo veci neriesia. a ked sa tvoja rodina (muz,svokra) postavili k tomu tak ze ho nechcu, naci zit v stiesnenej atmoske no naco??? furt by ti to vycitali.... a tiez sa mi nepacia tie reci hrdiniek co tu pisu o zabijani a podobne dristy.... je lahke odsudzovat a hovorit ked to sami na vlastnej kozi nezazili, alebo mali ine podmienky. co s takého zivota ked by si musela sa odstahovat a miesit v nejakej kutici s malymi detmi bez podpory, penazi a tak ale bola by si za uuuuuzasnu hrdinku ze ty si to dieta vynosila! tieto baby tu, tie nebudu zit tvoje problemy...len ty sama. ja ta vôbec neodsudzujem, ja by som si asi v takej situacii to dieta nenechala a vôbec by som sa necitila ako zabijak. este to nie je dieta.... lenze my sme taky narod ze tu hrdlacime a hrame sa na akýchsi cudnych hrdinov.... koho tu bude zaujimat ako budes dalej zit??? nikoho...par spraviciek ti tu napisu, ale problemy budes musiet riesit sama.... toto je moj nazor, toto je slobodne forum, napisat tu mozem cokolvek a stojim si za tymto a vôbec nemam z toho zly pocit. ja kebyze ho nechcem alebo nemam na to podmienky, idem tam. vratis sa spat do prace, budes v dennodennom kolotoci, zabudnes. drz sa!!

roklin
18. sep 2014

držím Vám palce aby ste sa rozhodla správne, lebo nech sa rozhodnete akokoľvek, rozhodnutie je na celý život.
Držte sa.

smutnazienka
autor
18. sep 2014

@ena70 Dakujem ti ..Naozaj sa necitim na to...mala som dve po sebe rok po roku,nevyspala som sa 3 roky konecne som si po 4 rokoch na materskej a roku na urade prace nasla dobru roboru,sice len a minimalku,ale lepsie ako nic a nam 4rom to vystaci.
Viem,ze su tu vseliake superhrdinky,ale aj uprimne zeny,co to myslia dobre,ale rodit,chovat a strarat sa o to budem musiet ja.A nemam na to energiu,ani chut a ani manzel nechce,vlastne nikto z rodiny.Viem,ze by ho lubili..Ale neprislo vhod a vlasne uz ani dalsie nechceme,potom sa budeme chranit uz naozaj niecim 100percentnym.Lebo uz toto viac nechcem zazit.

ena70
18. sep 2014

Presne tak, na superhrdinky sa vykasli! Treba byt realista a nie tu mat len silne reci, hlavne radia niekomu cudziemu, nebudu zit jeho zivot a jeho starosti! A na podobne reci typu "ze ty si ho das vziat na ukor znackovych veci, mobilov apod"...to je sprostost. Aj obycajne veci su drahe, nie to este znackove!! Ved deti rastu, zoderu topánky, oblecenie, ja mam len jedno, a vôbec mu nekupujeme veci znackove, ma veci uplne normalne, jedine znackove co je,tak su tenisky. Ostatne oblecko kupujem nase slovenske, ziadna cina, ale aj tak su to riadne "pálky". A mobil ma dnes kazde dieta, to nie je prepych, to je bezna vec, a nemusi ho mat super luxusny. Ja mam napríklad uplne obycajny tlacitkovy,a zan sa vôbec nehanbim. A peniaze idu dole vodou stale...clovek musi byt realista...nie sa vznasat na nejakom duchovnom oblaciku... z toho sa clovek nenaje...

smutnazienka
autor
18. sep 2014

@ena70 No ved toto to je..ale nejde len o peniaze,ale aj tu starostlivost..Ved nestiham tie dve,ani niet na ne vobec casu a co potom ked pojdu do skoly a babatko k tomu..Naozaj si to neviem predstavit.Je to skoda,ze sa nam to stalo a nie nejakemu bezdetnemu paru alebo nejakej zufalej snazilke.No co uz,musime sa s tym popasovat.Idem uz..Dat detom jest a spat.pa

ena70
18. sep 2014

tak sa drz....a napis ako! neboj, zvladnes vsetko aj po "tom"...budes v stalom kolotoci....nebudes mat cas mysliet dumat....na to ma cas len taka, co vysedava doma..

evina57
18. sep 2014

@smutnazienka Urob ako chceš, určite to následky bude mať v tvojej rodine.
Ak by mi chlap a svokra (???) povedali to, čo tebe..fúúú proste u mňa by takýto charakter skončil.
Ale stalo sa, obaja nechcete deti, OBAJA sa dajte podviazať. Nie že len ty!
Drž sa, pretože potratom to nekončí a ešte zažiješ skutočnú bolesť.

simuska910
18. sep 2014

@smutnazienka Ja ťa v tomto úplne chápem. Každý rodič alebo teda väčšina rodičov je nastavená tak, že chce dať svojim deťom všetko čo je v ich silách a podľa mňa nie je nič horšie ako pozerať sa na to, že nemôžeš svojmu dieťaťu dopriať všetko čo by si chcela lebo na to proste nemáš prostriedky. Ja netvrdím, že materiálne zabezpečenie je dôležitejšie ako to duchovné to nie, ale je rovnako potrebné ako to duchovné. Určite je to pre teba teraz veľmi ťažké a trhá ti srdce už len to, že musíš nad takýmto niečim vôbec uvažovať. Osobne nerozumiem tým, ktoré ťa tu odcudzujú pretože netušia ako by sa zachovali keby boli v tvojej situácii ( nie že by som im to priala). Ja si len myslím, že teraz skôr potrebuješ podporu i keď od cudzích keďže ako sama píšeš doma jej moc nemáš. Držím Ti palce nech sa rozhodneš akokoľvek.

xevulax
18. sep 2014

Kazda zena chce dat svojim detom vsetko. My sme nikdy nemali znackove veci a nikdy na tom ani kojenomolie nestavalo moji rodicia tiez neboli ani nie su majetni a vzdy sme chapali ze na znackove jednoducho nie je a co? A mam sice babatka ale o to natocnejsie ze su po tomu a druhe su dvojicky, ktore ma mesacne stoja len s um a plienkami 300€ Ak nie viac. Tiez potrebuju oblecko papanie, gygienicke veci na kupanie a podobne starsia ma toe stale plienky takze dovolim si tvrdit ze financnu skusku mame uz teraz a horsie to hude iba v pripade ze nebudem mat pracu. Ale nie to som chcela len tolko, ze ked nechcem deti tak si ich nerobim. Ja len toto jedno nechapem. My stvrte nechceme a preto sme to zariadili tak ze nebude na 100%. Koli poteseniua v posteli musi nieko umriet. Mna stve len ta nezodpovednost . Tebe prajem, aby si mala to po com v zivote tuzis a aj tvoje deti.

ena70
18. sep 2014

@xevulax aj bez znackoveho oblecenia deti stoja vela, tak ju neodsudzuj tym ze "kvôli poteseniu musi niekto umriet"....proste sa im to prihodilo a uz sa neodstane. za toto je vzdy zodpovedny chlap. ked si nevie dat pozor... ja som nikdy neficala na tabletkach a nikdy sa mi toto nestalo, som zdrava, nemala som problemy otehotniet, proste zodpovednost je na chlapovi, zena to neovplyvni. to sa mu ma otocit chrbtom? preco by zena vzdy mala trpiet - brat antikoncepciu len kvôli tomu aby si muz ulavil bez starosti.... rozumny chlap vie co ma robit. ani tabletky ani nejake teliesko by som si kvôli chlapovi nedavala. on si bude uzivat a zena bude pchat do seba chemiu, ktora je taka skodliva.....

xevulax
18. sep 2014

Ja ju neodsudzujem, nevkladaj mi skova odsudenia do ust. Spovedat sa vude niekde inde (nie mne), ja nie som boh ani nikto kto moze sudit. Ja som skonstatovala tak ako to je. A vo som napisala za tym si stojim. Nesuhlasim ze zodpovednost je na chlapovi, ved ta zena s nim liha do postele sama. A co sa tyka ochrany, predstav si, ja som antiku toez nikdy nebrala, nemam ani teliesko ani nic, netrpim. Stacilo sanporozprabat s manzelom fohodnut sa ze viac deti nechceme siel na vazektomiu sam a dobrovolne. Presne pre tie dovody ktore si napisala, preco hy som mala brat chemou a mat nejake telieska....

daniela237
18. sep 2014

@smutnazienka máš pravdu,rob ako to sama citis

ena70
18. sep 2014

@xevulax ano ta zena s nim liha do postele, ved je to normalna vec, ale zena sa sama neoplodni, takze tak som to myslela. muz je ten na ktorom je zodpovednost ci si da pozor, alebo nie. my sme nikdy nerobili ziadne opatrenia, nikdy sme netrpli a ani sa nebali. vzdy sme boli zodpovedni. sme vzdelani, vieme co je bazalna teplota, plodne,neplodne dni, takze asi tak. netrebalo ani vakzektomiu ani nic podobne. cely zivot som to takto praktizovala, aj pred manzelstvom, a uz patrim do kategorie zrelých zien,ktore si co-to prezili a nikdy netrpli. chlap by mal mat rozum, ci zenu ohrozi, alebo nie. netreba mat rozum len v nohaviciach,ale aj inde...

asaela
18. sep 2014

@smutnazienka nerob to. skaredo sa ti to v zivote vrati, s tym pocitaj. nemysli si, ze po tomto rozhodnuti budes mat spokojny a pohodlny zivot.

ak neveris, ze by si starostlivost o dieta zvladla, daj ho na adopciu, daj mu sancu. ty si ju od zivota dostala tiez nemas pravo ju brat svojmu vlastnemu dietatu. pozri sa pravde do oci.

chances
18. sep 2014

@ena70 Nik sa nehra na superhrdinu, dokonca ani na hrdinu nie. Ide o princip, ide o zivot dietata. Nik tiez netvrdi, ze by to mala s tromi lahke. Aky mrazivo jednoduchy je tvoj navod: chod na potrat a potom hura do prace (za minimalnu mzdu!), aby si nemala cas o tom premyslat (!!?) a zabudla. Hlavne sa tvarit, ze sa nic nestalo. Ake smutne. Autorka nepise, ze planuje rozvod, s manzelom sa sexualne styka, nepise, ze nema na chlieb. Pise, ze chce ist do prace, ze sa nechce starat o dieta, ze je unavena, ze jej muz dieta nechce.... Ziadny extremne dramaticky dovod. Ena70, ty tiez nevies, cim sme si my ostatne prispievatelky museli prejst, ani pred akymi rozhodnutiami sme stali. Myslim, ze mamicky, ktore zakladatelke temy radia, aby si dieta nechala, jej tak radia s dobrym umyslom. Mali by sme si asi vsetci uvedomit, aky pravdivy je vyrok Reagana ked hovori: "Vsimol som si, ze kazdy, kto je za potrat, sa narodil." PS: Zakladatelka samozrejme nemusi dvom uz narodenym detom o potrate hovorit. Len mam pocit, ze je to zalezitost, ktora takmer vzdy tak nejak casom vyplava na povrch.

diocka
18. sep 2014

@smutnazienka skus este nad moznymi rieseniami porozmyslat. a nepisem to teraz kvoli tvojmu dietatu, ale kvol tebe. nie je tu ziadna zena ktora podstupila potrat a odporucila by ho aj niekomu inemu, ze je to super, a malo to taky efekt aky chcela. je to uviazanie si dozivotneho tmaveho a tazkeho balvana na krk, ktory ani cas nezahoji.
akoby si stala nad priepastou a myslela si ze vsak ta priepast ktoru vidis je iba klam a da sa ist dalej. urobis krok ktory ti poznaci zivot, padnes dole a uz sa nikdy nebude dat vratit spat.
aj ked si to teraz nepripustas, budes vediet kedy by malo tvoje male narodeniny, spomenies si na to kazdy rok. ked uvidis skolkarov napadne ta ze tvoje mohlo byt medzi nimi.
a milionkrat za rok v roznych situaciach

a toto s pocity zeny ktora pred potratom si bola taka ista ako ty, ze "TO" nechce lebo by to iba komplikovalo zivot.
nazoaj ta chcem iba uchranit od zraneni ktore si sposobis a ktore sa nikdy nezahoja a premietnu sa aj do tvojho vztahu s muzom.
su aj ine riesenia.

xevulax
18. sep 2014

@ena70 ano, zena neplodi, ale tiez neplodi chlap sam.... Vidis ty sa tiez nejako chranis, ale tale je to sposob, ktory moze zlyhat. Ako som pisala, nesudim. Poviem ti, po pribehu co som sa dnes dozvedela radsej nech ide a dieta netrpi s rodicmi ktori ho nechcu. Bohuzial stalo sa, mnostvo zien jej dodavali odvahu a silu aby si to rozmyslela. Sice to dieta chovat nebudu, ale..... Je zbytocne pisat nejake argumenty. Ja len drzim palce aby zakladatelke vyslo vsetko tak ako si praje.... Ja nemam silu ovplyvnot jej rozhodnutie, bohuzial voem ze nespasim svet, bohuzial.....

adelakk
18. sep 2014

Nebudem tu moralizovat ani nic podobne, ale faktom zostava to, ze sa rozhodujes o zivote nieoho ineho - svojho dietata. Ak ho zabijes uz z aychkolvek dovodov, dokazes s tym pocitom zit? Moja najlepsia kamaratka isla pred niekolkymi rokmi na potrat, tiez mala pocit ze nema na vyber.....odvtedy trpi psychickymi aj fyzickymi problemami. Niekedy je na tom celkom fajn a prejde dlhsie obdobie bez vacsich problemov. Potom to na nu zrazu dolahne, uz viackrat zvazovala sebevrazdu....Na svoje okolie posobi ako uspesna, spokojna zena. Malokto vie co v sebe ukryva. Na potrat ju zaviezol otec dietata, ktory ho za ziadnu cenu nechcel. Myslis, ze su este spolu? Nie su. Aj pohlad na neho jej pripominal co spravila.
Vzdy je aj ine riesenie nez potrat. Potrat ma iba tu vyhodu, ze je najrychlejsim riesenim, inak neprinasa nic pozitivne nikomu - ani zene a ani dietatu. Zisti si ake ine moznosti mas skor ako urobis nieco co by si mohla cely zivot lutovat.

linda81
19. sep 2014

@smutnazienka ty kokso no....."dalsie dieta s tym debilom uz nechcem !!!".....druhe neplanovane., teraz zasa....no ja to nechapem....potom sa uz budes 100% chranit.( nie trocha neskoro po 2 neplanovanych tehotenstvach????)..to chces este s tym debilom akoze spavat???? to uz ziadnu hrdost nemaju dnes zeny ci co.....
Ok ked sa raz stane...moze sa fakt kazdemu...ale 2 x ????to uz je naozaj lahostajnost ...

smutnazienka
autor
19. sep 2014

@linda81 Ty kokso no..predstav si to..No neviem teda,ale nepoznam nikoho,kto sa narodil,alebo kto si urobil dieta nejako presne naplanovane...Naozaj len umele oplodnenie moze mozno vyjst ,aj to nikdy nie je na 100 percent.Potom,ze tym znazilkam sibe a meraju si teploty kazdy den a hadzu tu grafy na MK,sexuju len v plodne dni a aj tak im to nevychadza...Chcem tym povedat,ze planovat deti je naozaj naozaj dost nemozne.
Vies co sa hovori,ked si nieco planujes,Boh hore sa len smeje...
A nezodpovednost to vobec nebola,nevies ako to bolo,nebodaj si bola pri tom,ked sa to stalo????Aj vsetky ostatne chytre zienky,su velmi mudre,ale neboli pri tom.

smutnazienka
autor
19. sep 2014

@diocka Praveze by si bola prekvapena,kolko sukromnych sprav mi prislo od zien,ktore potrat prezili a nie su na tom psychicky zle,ziju svoj zivot a nelutuju...Urcite neobhajujem potrat ako kazdodennu zalezitost,alebo vec,ktora sa robi bezne.Ale ked je vynimocna situacia a ani jeden z nas to dieta nechce,tak proste nebude.

smutnazienka
autor
19. sep 2014

@xevulax Ahoj,aj ja ti prajem vsetko dobre do zivota,pozerala som tvoj profil,mas krasnu rodinku a vsetko a obdivujem ta,ze to zvladas,ale ja si na taketo vobec netrufam..Mna by v tvojej sutacii (dvojicky + 2 rocne dieta) odviezli rovno na psychiatriu.

linda81
19. sep 2014

@smutnazienka to co je za blbost, ze sa neda planovat......( ja mam mimochodom 3 x embryotransfer za sebou.......)..kazdy normalny clovek planuje trocha....a ked vie, ze si to nemoze dovolit , tak sa podla toho sprava(je mnoho antikoncepcnych metod, ani jedna nie je 100% a preto sa casto kombinuju....vtedy je velmi nepravdepodobne tehotenstvo......)

ja som na nase dieta cakala dlho a s tym , ze mozno nikdy mat deti nebudem....moja Dg,. je obojstranna nepriechodnost vajcovodov......nakoniec som predsa otehotnela prirodzene.....
teraz druhe babo neplanujeme a NAPRIEK mojej diagnoze by som si nedovolila takto riskovat, ze bude alebo nebude a ak bude tak vsak UPT ...

ked tomu 2 x nehovoris nezodpovednost, kedze za to vlastne nemozes , islo asi o znasilnenie ci ako

sorciera24
19. sep 2014

@smutnazienka vyhovorky, vyhovorky, vyhovorky...ja mam obe deti normalne palnovane, bez merania teplot a grafov a bez toho, aby sa mi postastilo....pozname s muzom ochranu a vieme sa zariadit.....lutujem ta, elbo enchas so sebou amvat.....ostanes zit s chrapunom, kt. necche vase dieta a este o tom presvedcil aj teba.....hnus....esteze ja mam muza v poriadku a nikdy by ma na potrat neposlal, to dokaze len enschopak a nezodpovedny chlap...takeho by som ja do zivota nechcela...ty si ho kludne nechaj a presveidcaj seba, ze ako vlastne je dobry....kokoooos, ale asi nemozem pochopit vsetko...su aj zeny jednoduchsieho zymslania ako ja.......tak ich pochopit neviem.......ale ani to, ze za ich enzodpovednost plati lud. zivot..... 😖 a pamataj, akzdemu sa vsetko raz vrati....

ena70
19. sep 2014

@adelakk mozno ta tvoja kamaratka nema viac deti ked sa nad tym tak furt zamysla a mysli na samovrazdu, lenze tato zienka ma este 2 male deti, takze je v dennodennom kolotoci. kto nema deti, nevie co to je, krutit sa okolo nich od rana do vecera. navyse zit v oblasti s vysokou nezamestnanostou nie je lahke..... a taktiez je tazke vyzit s malymi detmi s jedneho biedneho prijmu a este niekde v podnajme, to si ta zena moze hodit rovno maslu! mne keby sa take pritrafilo, tiez tam idem a neriesim toto absolutne. a uz vôbec nie absolutne tu, lebo vsetky tu premudrele rady moralistiek a anjelickariek jej len pritazia. ziadny panbozko jej nebude davat mesacnu vyplatu a ani jej inak pomahat. nejake modlitby a podobne hluposti su jej akurát tak k nicomu.

ena70
19. sep 2014

@sorciera24 dievca sa ti nejak poprehadzovali pismenka ako pises....

janinah
19. sep 2014

@smutnazienka smutné ako vieš hľadať výhovorky,že vraj výnimočná situácia ? 😒 aká? spíte pod mostom a jete suché vyžobrané rožky? vieš čo,rob čo robíš,tvoj život,ale aspoň tu nevypisuj nejaké ospravedlnenia ,na toto totiž nijaké ospravedlnenia neexistujú

adelakk
19. sep 2014

@ena70 v reakcii na moj prispevok spominate pana boha a anjelickarky a neviem co este...ja som sa o nicom takom nezmienovala. Viera v boha nema nic spolocne s tym, ze pri potrate sa jedna o zabitie dietata. To je vedecky podlozeny fakt. Takze je smutne ak niekto o tom hovori ako o niecom uplne normalnom. Mam pocit, ze by ste viac uvazovali o odatraneni slepeho creva nez o zabiti vlastneho dietata. Su aj ine moznosti nez potrat a treba najskor zvazit tie. Necitala som vsetky prispevky, ale v tych, ktore som citala som nikde nevidela nieco konstruktivne a pragmaticke typu: zistovala som si na ake financne prispevky mam narok, zistovala som si ako funguje anonymna adopcia, atd. Je tu ako moznost zo strany autorky prispevku spomenuty potrat. A ja tvrdim, ze to je najrychlejsie, ale nespravne riesenie.

sorciera24
19. sep 2014

@ena70 hej, to ked pisem narychlo z mobilu....ospravedlnujem sa...su to len preklepy.....podstatu pochopi kazdy...

sjuzan77
19. sep 2014

Hmm, nie je trocha nemiestne, spominat tu snazilky a ako im sibe z merania teploty? Najma v takejto teme 🙄