Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
A zajtra nam maminka napise,ze dostala menstruaciu🙂 pretoze mi to prijde s prepacenim az smiesne ,ze nemam nic potvrdene a riesim to takto haloooo,este by som pockala pokial to budem mat na teste alebo potvrdene od lekara
@smutnazienka vynos ho a daj ho niekomu,,,vies kolké na to cakaju??? a po dalsie,,,,,to ze ma svokra vyhodí z bytu by bol slaby odvar voci tomu co by som urobila ja keby ma manzel poslal na interupciu, si predsa matka,nie vrahyna,,,,,,
@zibi Kiezby.
@smutnazienka ak si už zisťuješ informácie o interupcii, tak si zisti naozaj všetko, čo sa interupcie týka. Netreba si zakrývať oči pred než. dôsledkami interupcie, zisti si napr. niečo o "postabortívnom syndróme".
http://www.rodinka.sk/zdravie/zdravie/postabort...
@smutnazienka ahoj prepac..ale uplne suhlasim s
@babajaga ako vsak naozaj aj tvoj muz bol pri tom..a su centra,kde su slobodne mamicky s detmi..urcite by som sa informovala..a ako prepac..ale ty sa ides stazovat nato,ako by si nemala sex s tvojim mm..ze si najde inu???nehnevaj sa..ale ked toto dokazes napisat,aky charakter je tvoj muz potom??o zodpovednosti sa asi ani neda hovorit..si tu na nete..mozes si najst hned pomoc pre mamicky v nudzi..neverim,ze sa to neda..a len koli sebeckemu mm si dat zabit dieta..to nie..ked rozmyslas nad interupciou..rozmyslaj teda nad tym,ze dieta vynosis a daj ho na adpociu..ty nemas ani tusenia co by ine zeny dali zato mat svoje vlastne dieta..preboha.. 😔 😔 😔
Ta tabletka este na SK nie je legalna pokial viem. Najblizsie v CZ (pise sa o nej v septembrovej Emme ak chces vediet viac). Je to tvoje rozhodnutie a manzelove. Vy ked to tak citite vasa vec. Ale neda mi nereagovat na tvoju svokru ze vas vyhodi? Pardon za vyraz ale p*ca stara keby mne toto povedala tak ci byvam u nej ci nie tak jej vytmavim ze nema pravo taku hrubost vypustit z papule. Je to predsa aj jej krv.
@smutnazienka tvoj manžel sa za Teba nepostavil? Je jeho psia povinnosť brániť Ťa pred svokrou, pretože to dieťa nečakáš s cudzím, ale s ním, a on za to môže, on si nedal pozor. Prečo nepodstúpil vazektómiu?? Alebo nepoužíval kondóm? Ja si myslím, že žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí. Aj moja babka vraj mojej mame najskôr povedala že nech si ma dá zobrať. A nakoniec bola na mňa, svoju vnučku najviac pyšná a milovala ma. Skús sa ešte porozprávať s manželom. Veď uvažuj logicky, ak by Ťa svokra vyhodila, tak aká obrovská hanba by to pre ňu bola, pred jej okolím... Nevyhodí Ťa. A mužovi povedz nech sa správa ako chlap.
Skutočne, do konca života Ťa možno bude mrzieť, keď to nevinné dieťa nenecháš prísť na svet. Tvoja svokra, ani Tvoj muž, si to bremeno viny tak neodtrpia ako Ty. A keď je svokra taká bezcharakterná, tak ešte aby si sa od nich v budúcnosti nedočkala rečí a výčitiek že si išla na potrat a zabila si jej vnúča. Lebo takúto podpásovku môžeš podľa mňa čakať od nej. A možno aj od muža. Postav si hlavu, že na potrat nepôjdeš, uvidíš, že sa to do pár týždňov utrasie. Nemôžeš minimálne na čas odísť k svojím rodičom? Čo na túto situáciu vravia oni?
A veru, čo by mnohé dali za to, mať v brušku dieťatko... Ja tiež...
Nemám slov... neviem, či je to tým, že sama mám problém vôbec mať nejaké dieťatko, alebo je to mojimi morálnymi zábranami, ale príde mi to od teba a tvojho muža maximálne sebecké!!! Je mi z toho zle..Keby to napísalo 15 ročné dievča, pre ktorú je svet gombička a neuvedomuje si následky svojho konania, tak možno pochopím..alebo sa o to aspoň pokúsim..ale toto napíše žena, čo má po 30, má deti a rodinu... Nedokážem pochopiť len jednu vec, keď si vysadila HAK prečo ste nepoužili inú ochranu???? Čo tak teliesko? Kondómy? Pesar? Stále ti to nič nehovorí???? A netvrď, že na to nemáš peniaze, keď si mala na HAK!!! Keď si sa nechovala doteraz zodpovedne , začni aspoň teraz! Výhovorky typu, že svokra vás vyhodí tiež neberiem...pretože keď je tvoj muž taký hrdina mal sa pokúsiť sa o vás postarať sám a nie byt zavislý na svojej matke.. Smutné je len to, že Boh dopustí, aby sa takéto ženy stávali matkami.... ☹ ☹ ☹
Asi si sedim na vedeni, ale o com vlastne tato debata je? Ved @smutnazienka pisala, ze o tom este svokra NEVIE a vlastne ani zakladatelka temy (a teda ani jej manzel) nevie, ci je ozaj tehotna…test je asi prilis drahy?! ale ked na internet maju…To je taka tema: co by bolo keby bolo? Podme sa bavit o tom, co robit, ked na nas Rusi zautocia…
@werka_t Zly priklad. Zrovna ta ruska invazia v nasich koncinach nie je uplne nerealna... 😕 😉
@smutnazienka ...esteze si napisala, ze "nepiste mi, nechaj si to, nezabijaj to"....presne taketo "nechcene" odpovede si aj dostala. No, zas urcite si necakala, ze ta tu na MK zeny podporia, ze?
Ale k veci, potratova tabletka v SR schvalena nie je /u nas je zakaz ukoncit tehotenstvo chemickou cestou/, oficialne ti ju preto lekar nepredpise /a zhanat ju po nete...no, snad nie si taka hlupa.../, miniinterupcia je casovo ohranicena /do 45 dni od poslednej menstruacie/ , je to sice len v lokalke, ale je to bolestivejsie a mozu sa vyskytnut komplikacie a nakoniec to budu tak ci tak robit v celkovej anestezii ako normalnu interupciu. Ktosi ti uz napisal, ze porad sa s gynekologom....tak to bude urcite rozumnejsie ako sa tu nechat zozrat stadom nasr....ych "mamiciek"... 😠
@smutnazienka ak je u vás veľká nezamestnanosť neverím, že ak sa popýtaš známych, kamošiek a pod., že nenájdeš babu čo sa Ti postará a ešte bude celá šťastná, že si privyrobí a je to stokrát lepšie ako jasle kde by bolo možno každú chvíľku doma pre chorobu. A anonymný pôrod rozhodne existuje poznám babu čo si bábätko z takéhoto pôrodu adoptovali a aj to bábätko - je prenádherné 😉 Čo sa týka ochrany tak okrem chirurgického zákroku nič nie je 100% však si stačí prečítať aj tu na MK nie je ani málo tých čo používali či kondóm, či HAK, či vnútromat. tel. a stalo sa. Teraz ste s mužom vyplašení a nekonáte racionálne. Ale rozhodnutia urobené pod tlakom v stresovej situácii bývajú tie najhoršie ☹
@smutnazienka no takto...chod sa pozriet niekde na odd.patologickych nedonosencov,ako potrebuje dieta 9 mesiacov na to aby bolo clovekom a neurazaj svojimi absolutne primitivnymi nazormi vsetky matky a lekarov,ktori bojuju o zivoty deticiek narodenych predcasne...ty mas dve dcery,je mi.ich luto,neviem ako ich ty budes sexualne vychovavat,zrejme nijak!!!ja nie som veriaca,ale uz taka sprostost ma vie brutalne rozculit!!!!
@cenculinka to co je za debilizmus toto. Akoze ked zena nehcce mat tretie dieta tak je automaticky zla matka a nevie spravne vychovat svoje deti? Kto si ty ze sudis niekoho? Ulavilo sa ti teraz alebo mas pocit ze si prave zmenila svet? Nejako som nepostrehla zeby autorka mala tendenciu niekoho urazat, skor vy vsetky ostatne ju tu odcudzujete a urazate a co ja viem co este...
@demeterka demeterka prosim ta najskir si precitaj co som napisala,a potom takto reaguj...napisala som sexualne vychovavat,nue ze je zla matka...a co je pravda na tom,ze dieta potrebuje 9 mesiacov na to,aby bolo clovekom?myslim,ze nic. Ja nereagujem na to,ci ma jest tabletky,ktore u nas nie su legakne dostupne-zas skvely priklad vychovy do buducna,ked bude sama konat nelegalne,alebo.pijde na zakrok...ale ked niekto pise rake absurdity tak prepac,nebudem ticho,hoci tym niekoho aj urazim. Pisala,ze dobrala HAK kvoli zdravitnym.problemom a teraz nema problem.podstupit nievo,co v buducnosti moze mat daleko horsie zdravotne nasledky?(nemyslim tym pocit viny). Sama si pisala o zivotnej urovni,ja tiez nemam 8 deti,no zivotna uroven nie je len o peniazoch,ale aj o spravani sa!ako nauci spravat sa zodpovedne svoje dcery,ked sa sama s manzelom tak nespravaju?naozaj nebidim nic zle na mojom.prispevku. ovela horsie veci sa tu popisali,tebe sa reakciou zrovna na moj nazor ulavilo?
uz teraz vies, ze si to budes cely zivot vycitat, tak nerozumiem, ako zaroven tvrdis, ze ine riesenie nie je. rozhodujes sa sama, ty. nie tvoja svokra, manzel, ani sef. rozhodni sa spravne! rozhodni sa tak, ako citis, ze je to spravne, o com si presvedcena. ostatne ries az potom.
verim, ze je to tazke a musim uznat, ze neviem, v akej situacii sa nachadzas, lebo som taku nezazila. ale nemozem sa neozvat, aj ked prosis, aby sme ti take odpovede nepisali. ale hlas svojho svedomia neumlcis, sama si to napisala. takze neskryjes sa predtym. naozaj ta to bude cely zivot prenasledovat, ak sa rozhodnes proti svojmu svedomiu.
takze ja ti odporucam dobre si rozmysliet, co urobis. rozobrat si to na drobne. najskor ries, co je dobre, spravne, co chces ty. potom ries ostatnych.
mozes sa obratit sem, aspon skus, nic za to nedas: http://www.alexisporadna.sk/
myslim v modlitbach na teba, tvoje babatko a celu tvoju rodinu!
Ku koncu som už nevládala čítať... Ale len tri rady (aj keď ja ešte dieťa nemám a možno nemám právo sa k tomu vyjadriť, ako mi na MK v minulosti bolo povedané):
1. najskôr si over, či si naozaj tehotná. Denne tu čítam príspevky, že ženy majú menzes ako hodinky a predsa sa stane, že im mešká a tehotné nie sú.
2. ak sa tehotenstvo potvrdí, porozprávaj sa s manželom - či naozaj nechcete to dieťa, alebo chcete. Podľa tvojich príspevkov ste ho najskôr chceli, takže ste si vedeli predstaviť aj to, že by ste ho mali a zvládli by ste to. Potom ste sa toho zľakli a začali ste váhať. Svokre povedzte, že ak to dieťa bude, tak sa s tým musí zmieriť a ak vám túto situáciu nezjednoduší, na rovinu jej povedz, že pôjdeš na potrat. A kašli na to, čo vám v konečnom dôsledku povie svokra (to len, aby aj ona mala výčitky svedomia), rozhodnúť sa musíš hlavne ty s podporou manžela. Upozorni ho však aj na fakt, že potratom sa určite zmení vzťah medzi vami, ak sa tým dokonca neskončí.
Aj keď ja som toho názoru, že nikdy nie je tak zle, aby dieťa nemohlo prísť na svet, pokiaľ ste zdravá fungujúca rodina.
3. ak sa rozhodneš pre potrat, určite to konzultuj s lekármi. Ak nenájdeš pochopenie u svojej lekárky, lebo je matka, nájdi si iného lekára. Ale len lekár ti odpovie na tvoje otázky. Určite nič nerieš objednávaním na dobierku, predsa je to len zásah do tvojho tela a nie sú to nové ponožky.
Držím palce, aby sa to čoskoro vyriešilo a urobili ste správne rozhodnutie (čo je správne je už len na vás). 😉
@smutnazienka už od polovice príspevku mi je z teba zje. Nechápem, čo sa tu chceš radiť. Ako...niektoré veci sidokážeš vybaviť sama nie, keď máš dve deti. Ja fakt nechápem niektoré príspevky. Niektoré ženy mi prídu ako nesvojprávne!
neviem si predstaviť ako budete v tej vašej rodine ďalej žiť PO interupcii...tváriť sa,že super,problému sme sa zbavili a život ide ďalej? nikdy to už nebude ono,nikdy už nebudete naozaj šťastní,lebo minimálne ty budeš žiť s pocitom viny....ja v takejto situácii by som sa teda zbalila a šla /do domova pre ženy,ku kamarátke,ku rodine..... a na otázku prečo by som povedala pravdu...ale hlavne nerob hlúposti typu potratova tabletka a už vôbec nie ktovie skade pozháňaná,všetko riešiť oficialne cez gynekologa
ziadna nie ste v jej kozi. zijeme v krajine, kde je ukoncenie tehotenstva legalne, takze smola. ak sa vam to nepaci, nech sa paci, bude referendum. zakladatelka sa chranila - ale HAK musela prestat brat. a (nie len) jej velka chyba, ze potom manzel nepouzival zrejme kondom. ale zjavne je na to milostpan prilis hrdy ... takze z nej nerobte kopulujucu zajacicu s vasimi vyjadreniami "nechceli ste dieta, nemali ste mat sex"
@cenculinka napisala si, ze lutujes jej deti a ako ich chce sexualne vychovavat ... silne odsudzujuce slova. co sa tyka tabletky - pytala sa na nazor, zrejme nema vsetky informacie, ak je to nelegalne, nikto jej to tu nepredpise ani nepreda, takze asi sotva bude nieco hltat.lekar/ka jej to zrejme uz tento tyzden ozrejmi ...
@smutnazienka pocuj zienka, migaj kupit testy a ak sa ukaze ze nie si tehotna ocakavame pozvanie na drink!
Milé dámy, prosím vás. Žiť s tromi deťmi v krízovom centre? Bez práce, bez podpory partnera. A tie dve deti, ktoré už má, nemajú nárok na normálny zivot? A čo sa týka návratu do práce... Kto dnes dáva zmluvy na dobu neurcitu? Už to vidím, ako na ňu zamestnávateľ, u ktorého otehotnela hneď po nástupe, bude s radosťou čakať, aby jej predĺžil zmluvu...
@klya presne, to su take rady ... ale chcela by som vidiet, ako by tieto zeny reagovali v situacii, keby ich partner poslal na potrat, svokra vysackovala z domu a ony ostali s detmi bez roboty a strechy nad hlavou. jasne, v Cadci ci Turzovke pichne polrocne dieta do jasli za smiesnu sumu a najde perfektnu robotu, kde zarobi dost na seba aj podnajom aj pre svoje tri deti. a aj manzel jej bude este na kazde platit minimalne 100 €, lebo vsakt tiez zarobi 4cifernu sumu ... za klavesnicou je kazda generalka a moralizuje tu a zatracuje zenu, ktora sa rozhodla ist na potrat (teda legalne vyuzila svoje legalne pravo)
ja by som si netrufla jednu jedinu zenu na potrat posielat, ale ani jednu jedinu od neho odhovarat. mozem poradit, mozem vyslovit svoj nazor, ale nemozem sudit!
@ukulela Presne to s vyzivnym ma tiež napadlo. Na každé dieťa 30 eur, k tomu socialka. A na Kysuciach sa zamestnávatelia budú biť o rozvedenu maminu s tromi deťmi... A tlačiť chlapa k ďalšiemu dieťaťu... No ja neviem. Keby sme žili v krajine, kde chlap zvládne uživiť rodinu aj sám, v pohode. No tu musíme prevziať zodpovednosť aj my, ženy a priniesť nejaké to euro do domáceho rozpočtu. Aj to je forma zodpovednosti 😉
@klya a ako si myslis, ze bude fungovat, ked pride domov zo zakroku,kde ju dohnal muz a svokra (absolutna nepodpora)? Pokial dieta nie je nasledkom znasilnenia, ci neohrozuje zdravie zeny... ten materinsky pud sa ozve... a ani dom, ani praca, ani peniaze človeka z toho "nevykupia"...

Poznám pár, ktorý mal uz dve deti a pri treťom tehotenstve manžel v podstate donútil ist ženu na potrat. Taká laska to bola, ukážkový párik a toto ich vzťah úplne položilo.....skončilo to rozvodom a jednoducho to všetkých neskutočne negatívne poznačilo, hlavne tie 2 deti, ktoré uz boli v puberte..... Rozmysli si, či to stojí za to.....