icon

Tabletka verzus miniinterupcia

smutnazienka
8. sep 2014

Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.

katarinka289
9. sep 2014

@ivuska6 v tvojom pripade by som zdr.problemy brala ako trest.Myslela si si,ze bude postihnute,tak si ho zabila.Mozno malo byt zdrave...teraz mas chore

zibi
9. sep 2014

@majkabr presne tak aj ja ho berem 😀 😀 😀 a tema adopcie baby by jasali 🙂

zibi
9. sep 2014

@smutnazienka skoro kazdy den sa modlim tuto modlitbu a ty chces to po com ine tuzia takto zahodit... ja to fakt nepochopim a nemozem to tu uz citat mi je do placu fakt ☹
"Drahy Boze plny dobroty a milosrdenstva. Drz nas silno. Sme smutni, plni nadeje, strachu a vzrusenia, a tuzobne ocakavame moment pocatia. Nech je to tvoja vola a coskoro zacne zivot nasho dietata. Zvol to najlepsie z nas a stvor novu dusu. Jemne ju vloz do mojho vnutra, kde budem pestovat a ochranovat ten vzacny dar zivota. Amen."

majkabr
9. sep 2014

@smutnazienka
A čo s toho že máš dobrú prácu, myslíš že budeš šťastná v tej novej práci??? Budeš mať výčitky a Tvoje dieťa ťa bude prenasledovať vo svedomí . A potom psychiatria a prídeš aj o dobrú prácu.
http://www.alexisporadna.sk/ určite Ti pomôžu . Ale naozaj , kľudne mi ho môžeš doniesť ja mám malé dieťa a bude mať súrodenca. Ja mám totižto problém donosiť dieťatko takže sa potešíme s manželom . môžeš mi napísať do IP

junova
9. sep 2014

@ivuska6 To si ani nebola na nejakých testoch, či je dieťa zdravé a preventívne si ho dala preč? Vieš koľko báb.otehotnelo aj keď.brali antiku a narodili sa im zdravé deti? Ja keď.som ešte nevedela, že som.tehotná som pracovala v infekcnom prostredí a narodil.sa mi krásny zdravý syn.

zuzka_puska
9. sep 2014

@smutnazienka na stranku kde je kopec zien co sa o dietatko marne snazia ty napises takyto prispevok?? 🙂 nemozes sa teda cudovat, ze ta tu zeny odsudzuju a pisu ti aby si dieta nezabijala. kazda co ide na potrat len tak, lebo uz deti nechce, je pre mna len vrahyna. toto sucitna zena a matka nedokaze. ina moznost je vzdy. tvoj muz a ty by ste mali niest nasledky, ak sa uz stalo ze si otehotnela . a nie utekat hned na vyskrab ako taka pubertiacka. no, tot moj nazor k tebe. bezcitne zeny si nezasluzia mile slovo, najmä nie tie ktore kvoli praci ci svokre ci neviem akym hlupym dovodom bez mihnutia oka zabiju uplne bezbranne stvoreniatko!!!! ktore by zilo a milovalo zivot aj vas dvoch, keby ste mu dali sancu. vrat sa o niekolko rokov spät a predstav si zeby take rozhodnutie urobili tvoji rodicia... dobre???? ked chces ist na potrat, nech sa ti paci utekaj.... ale aspon sa s tym pre boha takto verejne nechval!! a este na stranke pre zeny co deti miluju!!! chod aj na 10 potratov a sklop usi a nechaj si to nabuduce radsej pre seba..... vrrrrrr toto mi teda nedalo nenapisat!!!!!!

ivuska6
10. sep 2014

@junova moja a cim rozmyslas patami alebo zase len bludy vam idu z ust , ja som si ho doma sama nevybrala riesila som to s lekarom ja som nebrala atiko ale mala som danu ak nevies citat to aky tvar dany som mala vsebe nevie nik ale odsudit ze som zabila to viete hned aj s
@katarinka289 hned lekar mi povedal ze tvar dany moze poskodit plod bolo namne ako sa rozhodnem a aka bola dana dvom trapkam nebudem opisovat bolo to moje rozhodnutie a moja vec ci som si to dala prec vas to nemusi vobec trapit a riesit ma ked chcete mat 10 deti majte 10 je to kazdeho osobna vec ako sa rozhodne

katarinka289
10. sep 2014

@ivuska6 kamoske tiez Dr.cele tehu tvrdil,ze bude mat jej diete Downa.Na kazdej poradni ju tlacil do potratu,no nesla...a ma zdraveho syna.No super inak.Kam sme sa to dopracovali.Niekto zabije svoje dieta,len kvoli domnoenke,ze bude chore a my sme chore
@junova

katarinka289
10. sep 2014

@ivuska6 inak precitaj si ostatne komentare.Drviva vacsina to tu odsudzuje.Nie len ja a @junova

katfan
10. sep 2014

@smutnazienka uffff,kolko negatívnych žien je tu....každopádne je to tvoj život a ja ťa chápem.ja by som tiež nepriviedla na svet dieťa do neutešenej rodinnej situacie.alebo už je to vyriešené?ako si sa vlastne rozhodla?inak rozhodne neponikaj nič sama a radšej navštív doktora,v záujme tvojho zdravia.

ukulela
10. sep 2014

@ivuska6 nehadaj sa s nimi, presvedceneho nepresvedcis :( su zeny, ktore donosia aj smrtelne chore dieta s vedomim, ze po porode hned umrie - a sme potom my, co by sme ho podla inych "zabili". stale dokola tu pisem - potrat je legalne riesenie v tejto krajine.ked sa niekomu nepaci, nemusi nan ist. tak ako si nemusi urobit vodicat, ci vysoku skolu. akurat ma rozculuje, ako sa svatice miesaju do inych zivotov, nevediac o pozadi tazkych rozhodnuti, ktore drvivej vacsine potratov predchadzaju.

xevulax
10. sep 2014

@smutnazienka vyhodilo mi baterku mala som tozpisany prispevok. Pri inej teme by som na to kaslala, ale toto ma dviha zo stolicky.!
1. Nie je ti luto kolko mamiciek tu bojuje za zivot tvojho dietata?
2. Dieta nebude nechcene, lebo viditelne ty ho chces
3. Svokra nevh zatvori hubu a dtara sa o seba. To, ze u nej byatr jej nedava pravo rozhodovat o pocte deti, kyore mat budete
4. Manzel nech sa spamata, mate dve nadherne deti ale tretie uz na ceste. Ko mu dal pravo rozhodovat, ze sa nema narodit? Tak sa zbavte jedneho co uz je na svete, zr by to bola vrazda? Presne to iste ako potrat s tym rozdielom, ze narodene dieta rastie vonku a nenarodene musi narast v mame (nie som fanaticka, kazdy nech si robi co chce jeho vec, posem moj pohlad na vec)
5. Ak nechcete mat viac deti tak vazektomia je 100%, nech mus ide, pri podviazani u zeny je vzdy riziko mimomaternicoveho tehu, plus je to normal operacia a mozes mat po tom problemy (mam dva priklady v rodine), vazrktomiu urobia za hodku ani nie ambulantne
6. Ano ochaana moze zlyhat ale s tym sa treba vyspotiadat uz pred sexom, ze co ak? Tak isto ako clovek rozmysla napriklad- skocim pafakom, mozem sa pri tom zabit, ale je si vedomy toho co robi.
7. nikto ale skutocne NIKTO nebude niest nasledky po potrate iba TY! Ci u fuzicke alebo psychicke.
8. Vzdy to bude iba tvoje rozhodnutie, ak nechces a das sa do toho dotlacit akymkolvek vydieranim, vzdy si to tu, kto ma posledne slovo. Takze koniec koncov to mozes potom vycitat iba sebe.
9. Si dospela zena tak sa posaav na voje nohy a nedaj da ovladat manzelom alebo svokrou a nes zodpovednost za svoje ciny
10. Stavim sa ze ked sa drobec o 9 mesiacov narodi, budes si vycitat tu myslienku co si mala v hlave
Dufam, ze na poradni budes vidiet krasne bijuce srdiecko a tvoj materinsky cit ti nedovoli to bezbranne dieta zabit
Tretie dieta nie je katastrofa, dama mam tri, ani ke to financne natocne u nas o to viac ze starsia ma iba 2 rocky a sestricky dvojicky su od nej o 15 mesiacov mladsie takze mam tri male deticky. Z toho dvom musim kupovt vsetko naraz. Pokial manzel zaraba, tydostanrs matersku, rok prezijete, potom moze ist dtobec do jasirl (viem posala di ze u vas nie su - to mi chces povedat zr nikde vo vasom okoli nemate jasle? Tak zaviezt dieta rano do kasirl aj 10km poviemnpriklad by nemusel byt problem, ale kto chce najde riesenie.

Pardon za preklepy ale pisem cez telefon rychlo, musim k detom. Ja ta lennprosim, nerob unahlene zvery, kazdy jeden komentar ktory tu je stoji za zvazrnie a ak pomoze tvojmudietatu zachranitzivot noe je zvytocny. Velmi ti drzim palce, aby si sa spravne rozhodla. Nikoho neodsudzujem, ale vdnesnǒ svete je normalne, ze ked sa mi nieco nehodi, tak sa toho jednoducho zbavim a fakt je to smutne. Tu nejde o fazulky, ale o zivot. Uprimne keby mne niekedy moja mama povedala ze boal na potrate ask tazko by som sa s tym zmierila a asi by som z nej bola sklamana. Ja som mala mat este dvoch surodencov, bohuzial sa nenarodili mamka potratila, je mi luto, ze ich nemam, ale co uz. Pritrafilo sa vam z nejakeho dovodu. Drzim palce a faj vediet ako si sa rohodla, sama som zvedava. Nezabudaj ze ziadna polievka sa neje tak horuca ako da navari. V kazdom propadr v istom smere obdivujem zeny co toto podstupia (abo su ajnokónosti, kedy sa musi), ale myslim tym z vlastnej vole, ze maju saku silu nieco take urobit. Ja by dom nieco take nedokazala

smutnazienka
autor
10. sep 2014

@zuzka_puska Ahoj,tato stranka sa mi ani tak nezda len o mamickovskych veciach,je tu plno chlapov..ano su tu fotky deti ale napr.aj fotky z dovoleniek,kde sa vychvaluju,kde po svete boli...aby ste mi zavideli...fotky chudnutia...rozne skupinky o nakupovani,obleceni,malovani...atd..A nezda sa mi,ze by tu boli len mamicky,je tu kopec slobodnych zien...Ja som tu uz dost dlho (pod inym nickom) a o MK viem svoje.Chcela som jednoznacnu informaciu,ci o tej tabletke niekto pocul,alebo niekto znamy...
Nie som bezcitna bytost,mam svoje city,svoje deti milujem a vzdy budem,staram sa ako viem a dokazem,ale clovek robi chyby,niekedy male a niekedy velke a musi sa s nimi vysporiadat..Ty si asi bezchybna...kto si bez viny,hod prvy kamenom...asi tak.

smutnazienka
autor
10. sep 2014

@dominika1988 Pani dokonala,ja som bola taka ista ako ty...Ake su tie zeny hlupe,ze sa nechrania a potom vyplakavaju,ze su tehotne...Prve babatko sme chceli,druhe prislo necakane,tak som potomo hned po 6nedeli presla na HAK,po 3 rokoch som mnusela ist na 3 operacie po sebe,zlcnik,pecenove testy atd..takze tabletky neprichadzli do uvahy,pri kondome ma vsetko stipalo,to sme nechali tiez tak.Napokon som sa poliehala na plodne a neplodne dni,daval si pozor a cez plodne dni sa ma nesmel dotknut.Uplne to vychadzalo,pretoze mam pravidelny cyklus a vedela som si to vyratat...
Ale proste ja neviem,co sa stalo..Nikdy si nezazila chvilku vasne a pri sexe ti funguje len mozog ?Tak to ti nezavidim...Stala sa chyba,ani nevieme kedy sa to stalo a preco..ale naozaj neodcuzuj druhych,ked neviesmco za tym je,aky je ich ich zivot atd.

radanna11
10. sep 2014

Ste uplne strasne a neda sa to tu citat....naco sa do nej pustate? na co jej nadavte do vrahyn??? preboha ??? nechajte si svoj nazor pre seba a nech jej sem pisu len empatickejsi ludia ktori sa na vec dokazu pozret trosku aj jej ocami....ano je to strasne vsetku tie veci co pisete su pravdive ale nadavat jej do vrahyn a bezcitnych zien??? ja mam 20 rokov a prve dieta prihlasila som sa na MK lebo som si.myslela ze mi to budu vediet starsie a skusenejsie zeny radit ale ked si citam akekolvel ine diskusie na ktorekolvek temy zdrvujuca polovica z vas len kritizujete,ponizujete mudrujete moralizujete .....je to strasne uz sem ani nemam chut chodit

smutnazienka
autor
10. sep 2014

@xevulax Dam vediet,zajtra idem ku doktorke.Aj vo mne sa buria vseliake pocity,aj ano,aj nie...Neviem uz .

smutnazienka
autor
10. sep 2014

@radanna11 Ahoj,ja to tak vobec neberiem,ze som vrahyna...Beriem to ako fakt,ze su vo mne nejaky ten maliky zarodok,z ktoreho moze (nemusi) byt dietatko.Treba na to este 9 mesiacov,aby narastlo a vyvinulo sa a potom minimalne pol roka mlieko a potom ostatne...Vo mne este nie je dieta.

radanna11
10. sep 2014

@smutnazienka tie zeny tu si vobec netreba vsimat....chcela si poradit nie pocuvat kopu ponizovania a vnucovania nazoru ako sa mas rozhodnut....sprav tak ako to ty citis a nikoho naokolo nepocuvaj ani tu kopu mudrych reci tu na MK ani svokru ani manzela urob co chces ty a nie oni.

jalucija
10. sep 2014

@smutnazienka neskusala si test?

chances
10. sep 2014

@smutnazienka Mylis sa, ked hovoris, ze ina moznost nie je. Parafrazujem pre priklad jednu pasaz z Coelhovej knihy o tom, ako sa domnievame, ze v biblickom pribehu Mojzis zdvihne palicu, more sa rozostupi a izraelsky lud prejde po susi. Coelho upozornuje, ze pribeh sa odohral trochu inak: Boh povie Mojzisovi: povedz synom izraelskym, nech idu. Az ked sa daju na pochod, Mojzis zdvihne palicu a more sa rozdeli. Az ked sa odvazime vydat na nejaku cestu, cesta sa objavi. A navyse, to, ze dnes su potraty prezentovane ako bezne riesenie "problemu" neznamena, ze je to spravne riesenie. Prajem ti, aby si sa rozhodla podla svojho svedomia, ako citliva matka neotupena nizkym standardom dnesnej doby.

xevulax
10. sep 2014

@smutnazienka prepac, ze budem hnusna, ale co je v tebe? Dinosaurus? Nazvote sito zarodok alebo ako chcete ale je to dieta, nie v takej podobe ako sa narodi, ale je. Sama to hoes, mas dve deti. Ja tiza seba napisem len tolko ak si este neni rozhodnuta co stale nie si, tak do toho nechod. Musis byt rozhodnuta sama vsebe, nie pred okolitym svetom, nie pred nami. Nam to moze byt jedno, ale myslim, ze ani jedna z nas ti nechce zle. Pokial su moznosti ako male zachranit treba do toho ist. (Nevravim, ked niektora ide na zakrok, lebo dieta je postihnute, boal znasilnena a podobne...) tiez opakujem ziadnu neodsudzujem, vsetko pisem z mojho pohladu na vec. Mozno tu raz niekorej mamicke este podakujes. Sama som videla co dokaze jeden taky akoze nevinny zakrok urobit s clovekom. Treba to brat vazne azodpovedne. Drzim zajtra palce.

smutnazienka
autor
10. sep 2014

@jalucija Uz som to tu pisala vcera,robila som si test,dve ciarky.Ale vobec nie som stastna teda.

smutnazienka
autor
10. sep 2014

@xevulax Presne si pisala,je to dieta..nie vtakej podobe,ale az ked sa narodi...To je presne to,co myslim.Ked je to dieta,tak keby som ho dnes porodila,co by to bolo????Krasne babatko alebo co???
Ani ja nie som zastanca potratov,hlavne z dovodov roznych kuriev,co pichaju kde skym a potom si to vezmu.Ale mam vazny dovod..Najvacsi pre mna je,ze manzel ho nechce.Svokru mam na haku.Ale ked on nechce a nemam a nebudem mat v nom podporu,sama s 3 detmi nemam sancu.

awamys
10. sep 2014

Ak nie si sama vnutorne presvedcena, ze to dieta nechces a das so to zobrat len z donutenia okolia, tak si to naozaj budes cely zivot vycitat a trapit sa. Ja som bola opacny pripad ako ty - ja som dieta v ziadnom pripade vtedy nechcela a priatel ma presviedcal, aby sme si ho nechali a zobrali sa. Ale ja som bola presvedcena na 100%, ze nechcem dieta v tom case dieta a nie s tym chlapom, nebolo ziadne vahanie, necitila som potrebu sa s niekym radit, ani vycitky neboli predtym ani potom. Po 10 rokoch, ked som citila, ze je uz vhodny cas a vhodny muz, tak prislo chcene dieta. Ale z tvojho pripsevku citim, ze s tym nie si stotozena. Takze najskor si to vyries vnutorne a potom ries, akym sposobom, ak vobec. Neviem naisto, ale potratove tabletky nie su este na SK legalne.

junova
10. sep 2014

@ivuska6 Ja som ta neodsudzovala, len som sa slušne opýtala, či si bola aj na nejakých testoch. Tak čo nás, ktoré sme sa ozvali hneď urážas. Chod si aj na 20 potratov, mne je to jedno. Je to tvoj život.

junova
10. sep 2014

@katarinka289 No vidíš aký titul nám pani dala? Trapky, radcej budeme trapky ako... Nech si každý doplní podľa svojej fantázie.

xevulax
10. sep 2014

@smutnazienka ale kedy sa potom dieta stava dietatom? Az sekundou narodenia? Pred tym nez sa natodi 5 minut, nie je dieta? To, ze co by bolo, keby ho teraz porodis je trochu scestne, pretoze kazde stadium vyvoja ma nieco, to plati aj u narodenych jedincov, tiez rocne dieta si nevie zavoazat snurku napriklad, dbpjrocne uaeot obed a toto by nevedelo prezit (tak ito ako to rocne, dvojrocne...) ja ta chapem, ale nechapem to, zr muz najskor v pojo a ako povedal svokre tak sa otocil. V prvom radse sa treba s nim rozpravat a rozpravat. Skus mu dat trochu casu ale komunikujte! Otvorene aj led si neni rozhodnuta este vyskusaj mu otvorene povedat ze na potrat nejdes a uvidis ako zareaguje. Mozno budes prekvapena. Mozno to bude chciet tyzden a vsetko sa da do poriafku a on sa s tym tretim zmiei. ( chapem ta lebo sama mam tri deti a neviem co by som bez muza robila ale poviem ti aj to, keby sa toto me stalo tak v tom momente by som zacala pracovat na tom ako cim skor sama seba zabezpecit s detmi a palila od neho). No vyskusaj to urobit takyo, za to nic nedas, lebo potom to uz dpat nevratis. Z tvojich slov vidiet ze babo chces problem je len miz takze uz len jeho dotlacit kam chces

melisssaa
10. sep 2014

@smutnazienka Ak si povies "nemam sancu", nebudes mat sancu. Ak si povies "dokazem to", dokazes to.

xevulax
10. sep 2014

@smutnazienka este by som dodala ak nepomoze chod za svokrou a oznam jej novini, ak je normalna dpamata sa a vysvetli to synacikovi ze to tak nemyslela. Za svoje dieta by som sa bila ako blazon hlava. nehlava.

sorciera24
10. sep 2014

@smutnazienka napisem za seba....keby som ja mala muza, kt. nerata s tym, ze mozeme pri sexe hockedy otehotniet.....nelahla by som s nim nikdy do postele! nieto s nim mala sex!.....kazdy, kto mal na skole biologiu vie, ze ked mas sex, mozes otehotniet.....s tym proste kazdy musi ratat, nei sa vyhovarat!...prepac, ale aj v tvojich slovach vidim len vyhovorky 😖 ze zlyhala ochrana?...ved si ziadnu nemala...sorry, ale plodne dni, prerusenie nie su antikoncepcna metoda!.. (urcite nie dostatocna)...kebyze nechcem otehotniet....tak isto nepouzijem toto, co ty......nemusis to, co robi zle...HAK a pod. ...ale neverim, ze aj z tych menej spolahlivych nenajdes aspon 2-3, kt. sa daju skombinovat....ale tu vola nebola.....
moj muz rata s tym, ze ked ma rodinu a milujeme sa spolu, ze aj keby sa neviem aka nahoda stala....nikdy sa nevzda svojho dietata.....ja by som nemohla zit s muzom, kt. ma taketo nazory a je taky sebec...... (hlavne, ze si zasexuje....ale sex je aj o zodpovednsoti....a to vyzreti ludia vedia)....
je mi jeno, co si kto povie, ale toto je moj nazor a poviem to naplno, neznasam potraty zo sebeckosti.....
uz teraz je vas vztah s prepacenim v ri.i ...nech sa akokolvek rozhodnes....bude to nanic....to uz teraz vidim.....
a si matka 2 deti, tak nechapem, ako mozes uvazovat, ze v tebe nic nie je? 😕 sorry, ale nechapem, nechapem, nechapem a nikdy nepochopim taketo zmyslanie....
v podstate ta lutujem, lebo mas viac problemov ako si myslis, ale miesto ich riesenia, hladas uniky a zbavovanie sa zodpovednosti (tvoj muz detto)....tak to vam v zivote prajem vela vela stastia!budete ho potrebovat!