Tehotenstvo xxl
Ahojte..najdem tu nejaku snazilku alebo maminu ktora ma min. 100 kg? Potrebujem sa porozpravat.. ☹
@petuskaa12 aj mne mozes napisat 🙂
Mozš aj mne napísať ...ja neviem ja som nebola nikdy chudá ale zároven som sa ani neprejedala ani nemám žiadny zdr. problém a jar leto aktívne bicyklujem ...a váha mi ukazuje dosť kg ...ked som prišla k dr. hovorí ako si pochudla odvážila ma a na váhe + niekolko kg od minulého váženia ..mala som všetky možne vyšetrenia všetko bolo ok ...nakoniec povedala že to bude pravdepodobne v génoch po ocovi ..
@sirinka ???? ja nedebatím o tom, koho som kedy kde videla a kolko mal kíl a ako bol oblečený, lebo si to ani nepamätám a vôbec, je mi to protivné.
A zakladatelka tu neprišla debatovať o t:om, kto kedy aku tučnu videl v leginach, alebo komu kedy trčali bombardaky ked sa zohol. Topky su šuvix oproti tomuto, bože...
@vejula sa hned nepaprc, fakt je, ze debatis. Ja tiez nepisem co kto kde a dokonca som schopna obdivovatbaby, ktore nemaju "idealnu" konfekcnu velkost a su vyrovnane a sebavedome zeny, castokrat viac ako tie tensie, ktore maju komplex aj s miňi vrasky na cele... Ale na druhej strane vidim aj tu odvratenu stranu naozaj extremnej obezity, co uz pri vahach cez 100 urcite je a to je zdravicko....
@petuskaa12 ahoj ked som ostala tehtona mala som 94kg do 7mesiaca som nepribrala ani gram dokonca som 2kg schudla. Potom za posledne dva som pribrala az na 116. z porodnice som odchadzala ako 110kg pri 6nedeli som dala dole na 95kg. Poviem ti uprimne nikdy som nebola extra stihla ale ani takato tucna. Mala som vzdy okolo 60-65kg bolo to pre mna strasne, tych naplakanych noci atd. Ked mal maly 2roky rozhdola som sa nieco robit schudla som na 73. chcela by som este 7kg dat dole aj tak teraz som spokojna. Poviem ti je to narocne byt taka velka a tehotna. Na konci som nevedela dychat , spat, proste nieco strasne pre mna nechodila som ale kotulala som sa. Presla som 3schody a fucala ako parna lokomotiva.
@sirinka No ja som to už párkrát videla. No a naozaj je to zarážajúce - ako píšeš. Ale čo už ako tu už odznelo-každý sme zodpovedný za svoje zdravie sám. Ja netvrdím, že moje deti nepoznajú čokoládu, chipsy a tak ale ak by som napríklad videla u môjho dieťaťa, že má nábeh na obezitu tak určite sa na to len tak nedívam.....A po pár rokoch "plačem" aký je chudák a aké má problémy....
@mimka161 Si asi presne ten typ ako ja - tiež som nikdy nebola extrémne štíhla - normálna - na ZŠ sa mi dokonca smiali vždy pri vážení na telocviku, ktoré sme mávali každý rok. Potom mi ešte moja lekárka-pediatrička povedala, že mám ťažkú kostru a svalstvo po otcovi (2metrový chlap 😀 ). Pri druhom tehu som začínala na váhe 82kg - pribrala som 15kg......Napríklad najmenej v svojom živote som mala cca 62-64kg a to už mi všetci hovorili - preboha priber niečo vyzeráš strašne. 😀 Čiže naozaj kg sú len číslo.
LEbo ste vsetky dokonale. Hlavne,ze ani profilove foto nemate. Co mne udiera do oci, ked som na dovolenke na SVK- nervozne matky. Po svojich detoch hucia a jedna na kupalisku v Sturove, leto 2014 MLATILA cca 5r. syna hlava-nehlava. MM sa ma spytal, ci jej ma nieco kupit, aby sa nejedla a bola normalna. 🙄 KEby bola v cudzine, pride socialka a ma co vysvetlovat.
170cm -PRve tehu zac. vaha 72kg- porodna104kg. Druhe tehu 86kg-114kg. Pracovala som ako postarka, takze pohybu som mala dost. Priala by som vam, vy dokonale svorenia aby ste prezili jeden den v kozi endokrinolog. pacienta. A ze sa zeny obliekaju ako sa obliekaju? dokazete otocit hlavu z prava do lava a naspat? Ak ano, tak sa nabuduce divajte do inej strany. 😕
Ozaj, cele detstvo som pocuvala- vsetko treba zjest, pradny tanier, nehraj sa s tym.
@liz_lemon zavodnena tiez ale ja som po porode ochorela. Mesiac v horuckach, bez jedla co mi nic nechutilo a bolo. Ale ja som v tehotenstve zrala za styroch to bolo strasne. O tretej v noci som ranajkovavala 😀 k tomu problemy s chrbticou takze som sa nemohla hybat ledva som presla na wcko a razom bola stovecka 😀
Ale dnom porodu sa presli vsetky moje chute a do jedla sa odvtedy musim nutit , tak aspon nieco to som predtym nemala 😀
@ervenka všade su nervozne matky, ibaže na Slovensku si môžu dovoliť zakričať 😉 kdežto v zahraniči by im už brali deti. To bude asi tým a nie jedlom 😝
A ako tak čítam komenty vyššie, nikde nikto neosočuje pacientov ale iba "vypapkane" slečny, ktoré si myslia, že to je v poriadku.
Mne raz povedala podla mňa už dosť obezna, až morbidne obezna osoba, že ona sa už o seba starať nemusí, lebo veď už má deti a muža 😕 🙄 hmm, ale denne sa sťažovala ako jej manželstvo nefunguje...
@sashabb ...ani jedna z tych "vypapkanych" slecien nie je chora endo-krino. Isto iste. Vsetko sa to len preziera podla vas vsetkych. Obcas mi je luto, ze nedostavaju ludia na endo nalepky na celo. Potom by sa zvysok ludi cudoval kolko je ludi chorych.
@fidka79 nazor mozes mat aky len chces. Svoj nazor mam ja ja. Jedine, co mi vadi, je vysmievanie, posmievanie. Lebo vseeeetky musime mat telo ako za sablony (aj pocas tehu) a ked niekto nema, podme do neho... O takom spravani si myslim tiez svoje. O vychovu mojich deti sa bat nemusis- o.i. mame pravidlo, ze INYM SA NEVYSMIEVAM, LEBO NEVIEM CO JE ZA TYM A NIEKTORI SA TAK NARODILI!
Pekny vecer vsetkym.
@petuskaa12 ahoj ja som mala nad 100kg pri oboch a tehotenstvo bolo ok dokonca sa deťom nechcelo ísť ani von tak im tam bolo dobre.
@fidka79 .... zrejme ste nepochopili, ze zakladatelka temy hlada podporu a povzbudenie. Nie ste jej doktorka ani mama takze je irelevantne sa jej pytat na dovody, sudit ju..a rozvijat temu stupidnym ohovaranim. .zase, ako vzdy je MK plny dokonalych matiek..najnovsie aj s dokonalymi telami, ktore nechapu, ohovaraju, miesto povzbudenia sa vysmievaju a sudia. Gratulujem k levelu empatie. ..
@fidka79 vies co, teraz pisem o sebe- pri stitnej zlaze nestaci "aspon malinko nieco robit". Ja sa nevyhovaram. 🙄 Z porodnej vahy 114 po tyzdni 104 kg. Teraz ked ma krpcek 10mesiacov 92kg. A teraz co, mam sa utopit alebo co?? Cvicim, ale nikto ma nedonuti byt na vode. A mimochodom, stitna zlaza neznasa crash-diety. Fakt empatia 0bodov. Ze som sa narodila so seslestom na 2/3, ze som po 2. porode trpela iritenciou a bola som nutena kamaratka s kateterom, ze mi nasli v lavej ladvine kamienok minimalnych rozmerov, ak su to podla teba vyhovorky, tak skutocne nemam o com. A nabuduce sa skutocne pozri inde, ked prejde okolo teba zena (v lete mozno aj ja, aj ked ja mini nenosim, normalne nohavice, tuniky, capri a tak), ktora ti nebude po chuti. . 🙄
Nechapem,naco tu pisu zeny,ktore maju 50-60 kg...pani potrebuje skusenosti xxl zien a nie reci typu "ako moze mat niekto 100kg" alebo rozoberat ci maju nosit xxl zeny leginy
@petuskaa12 O com sa potrebujes porozpravat? Ak mas strach z toho, ze mas cez 100 kg a si tehotna, tak strach chapem, ja by som ho v tomto pripade mala tiez. Proste sa snaz neprejedat, jedz tak, ako doposial, alebo este lepsie - zdravsie. Potraviny, ktore su navyse sa snaz nahradzat ovocim a hlavne zeleninou, pi dostatok - nie prebytok vody a po porode je potrebne zacat vazne uvazovat nad zmenou stravovania a pohybu, aby si pri dalsom tehotenstve nemala rovnaky opravneny strach tak, ako je tomu teraz.
@petuskaa12 poznam zienku co ma 130kg, fyzicky narocnu pracu, 4 deti, stravuju sa zdravo a vsetci su doslova obrovski. Ziadna porucha,len blba genetika. Rodicov mala oboch "velkych". Muza tiez...cela rodina ako velryby. Ale tu slaninu ma poprerastanu svalmi, tym ze beha, cvici a doslova maka v zahrade. Je to rodina velmi pozitivnych a dobrych ludi. Takze ak ti tvoje kila nevadia pri beznom zivote, pohybe a neprezieras sa, mozes mat normalne tehotenstvo aj so 150kg.
Niekedy je ťažko schudnúť.ja som raz v živote schudla 30kg ale to som si pomáhala liekmi ktoré v eu sú zakázané teraz som znova na váhe 90kg a viac a pijem aj keď kadečo a nejde to.pohybu mam tiež dosť pri dvoch deťoch a jesť my moc nechuti ale proste tie kila nejdu dole.ano viem treba cvičiť lenže mne sa fakt nechce po tom všetkom čo cez deň robím no nechce sa mi poobede ešte ísť napr.behat či do fitka.
Ženy ja len nechápem čo vás 50-60 kilove vedie k tomu aby si otvorili tému tehotenstvo xxl a ešte aj tu komentovať otázka zrejme nebola na vás tak šup do skupiny #akosaprestatstaratdodruhych 😉

@qidko je iné všimnuť a iné hodnotiť.. Popravde je mi fuk či si da obezna žena leginy alebo minisuknu. Jej život, jej rohodnutie, jej vec, žiadnym spôsobom ma to neirituje. A v momente ako mi ten človek zmizne z dohladu, tak vyhadzujem z hlavy. Neviem si predstaviť, že by som také veci držala v hlave a nedajboh o tom ešte niekomu hovorila. Ako fakt zaoberam sa proste inými vecami ako tým, kolko kíl maju ludia, ktorých stretnem na ulici.