icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

irriss
30. jan 2012

Kdyz je nekdo propusten "VCERA" pro "prebytek" neni mozne ho "DNES" opet zamestnat...

plus prodlouzena materska..neni to tak jednoduche a nejde to ze dne na den.. 😉

aliza
30. jan 2012

@martina303 martinka, prepac, ze to tu tak podrobne rozoberame, ale takato analyza moze velmi pomoct, ver mi. Vies, pravdu unesie len vztah zalozeny na laske, cize ak by ste sa s manzelom lubili, zvladli by ste aj tuto situaciu, myslim, keby si mu povedala pravdu. ale ja u vas nemam pocit, ze tam nejaka laska je...ty si sama pisala, ze toho druheho lubis. Takze si treba polozit otazku, ci zachranujes manzelstvo kvoli laske alebo len kvoli dcerke. Ak je to len kvoli dcerke, tak to nebude mat dlhe trvanie. Bud ta opusti teraz, ked mu povies pravdu alebo ta opusti neskor, aj ked si toto 'tajomstvo' nechas pre seba. Vies, velkou chybou bolo povedat to milencovi. nebola si este rozhodnuta, co urobis, ako sa rozhodnes, takze zatahovat jeho do toho bola podla mna chyba. Lebo ak sa rozhodnes mlcat, ver mi, ze on to nevydrzi. Staci, ze si po tebe najde dalsiu a to si najde, na to dam krk, ta nebude taka ohladuplna k jeho detom, on sa rozvedie, ale s novou mu to napriklad nevyjde a co bude robit? opusteny, sam? uplne kludne ti moze zacat robit problemy, ved budes mat jeho dieta. Ja viem, ze len konstruujem, ale taky je zivot, zial a takyto scenar je uplne realny.

martina303
autor
30. jan 2012

Irriss co to ma znamenat? Ved ma nemozes chytat za slovicka. Este raz. Pri mojej malej mam predlzenu matersku. V praci som vykonavala prax, ktora mi pred par danmi skoncila. Na vykon povolania potrebujem absolvovat skusky. Na tie vsak pojdem az na jesen, teraz sa na to necitim. V praci pre nadbytok som mala skoncit a aj preto ze su tu dalsi ktorí si vykonavaju prax. Dnes sme sa dohodli, ze ostanem. ani som to necakala, ale tak sme sa dohodli, nakopilo sa prace, tak som rada. Popri teda tej materskej si zarobim tak do 300 eur.

elise
30. jan 2012

@irriss u nás v práci sa pri organizačných zmenách niektorí ľudia vymenili ked odchádzali za ľudí na zozname tým pádom sa niektorí zachránili čiže ak by si bola v zozname že ťa vyhodia a bude odchádzať nejaká kolegyna ktorá má lepšieho fleka tak sa po dohode môže s tebou so suhlasom nadriadeneho vymeniť čiže odýde tak či tak jeden človek kolegyna dostane odstupne a ty máš zachránené miesto🙂

jabadaba
30. jan 2012

@bodka13 ale ano, verim. Tak ako on veri mne. Kludne sa smej. Kym je na com je este dobre, nie? Mne je zas smiesne ako niekto podla seba sudi inych, sak ked ja mam tendencie chrapat s inymi, tak isto tak maju potrebu aj ti dalsi...mne je rehotna zasa tato logika. Stat sa moze vselico, to je pravda, ale iste zasady a naznaky spravania co to napovedia o moznom vyvine krizovej situacie. Ci Ti to je smiesne alebo nie. 😉

martina303
autor
30. jan 2012

@aliza ja neviem, viem, ze by so to mala povedat manzelovi a ak sa premozem spravim to, chcem sa rozhodnut do zajtra.

irriss
30. jan 2012

@martina303
napsala jsi SKONCILA SOM
"Ja som teraz skoncila so zamestnanim, pre prebytok...."

a teraz pises:
"MALA SOM SKONCIT...."

Martinka, to je rozdiel..
rozdiel a vel'mi podstatny..
ale je to jedno..neni to dulezite k podstate veci 😉

aliza
30. jan 2012

@jabadaba fakt odvazne, ze vies rucit za druheho 😕

rosinka
30. jan 2012

@martina303 a už si ten problém vyriešila?

bodka13
30. jan 2012

@jabadaba aj ja verím manželovi a dúfam,že on verí mne...ala neverím tomu,že by on/ja do cudzej postele išiel až po úplnom ukončení a vyriešení nášho spoločného vzťahu-to mi príde absurdné 😉 ...a Martinu tu nikto podľa toho nesúdil,teda aspoň som tu nenašla o tom zmienku ...iba som ti napísala,že takto žije xy párov a deti tým nijako netrpia,mnohé to do svojich 15-18 ani len netušili 😉

mirkita
30. jan 2012

@martina303 ahoj...ja by som sa ti aj cudovala keby si teraz isla na tie skusky...vsak to nie je len tak...ja ich odkladam kolko sa da a to nemam take problemy...a na jesen s malickym babom to asi tiez nepojde...

teada
30. jan 2012

@martina303 necitala som vsetky prispevky, tak mozno odbocim, co tu riesite teraz, ale chcem sa dostat k povodnej teme..potratom to urcite nevyriesis, to co ste mali s milencom spolu sa tym nevymaze a na srdci ostane len "jazva"po babatku, ktoremu tam tlcie male srdiecko a tesi sa na lasku...no asi by som to v prvom rade poriesila s manzelom, porozpravat, uznat si velku chybu co si mala s milencom, ospravedlnit, hoci sa to tazko prijima a posluchat 😉 ....no ale urcite by som to riesila s manzelom

rosinka
30. jan 2012

@martina303 ja si myslím, že keby ti nezáležalo na tom druhom, tak sa to všetko nestane, tak prečo to neskúsiť spolu keď si už s manželom nerozumieš? veď on to predsa chce, a či už manželku opustí pre teba alebo potom pre niečo iné je jedno, ako som pochopila on už tiež nie je šťastný v manželstve, a deti neviem prečo by opustil, veď sa môže s nimi stretávať, keď bude mať záujem.

zexi
30. jan 2012

@irriss viem, prečo podozrievaš, ale mám pocit, že tu je to ok.. to čo píšeš, sú len slovíčka, raz napísané tak, raz inak - v tomto položení úplne pochopiteľné..

zexi
30. jan 2012

@rosinka len ten druhý znie ako taký prelietavý vtáčik.. neviem, aká perspektíva by martinu s ním čakala.. navyše, už tu viackrát napísala, že chce ostať s manželom 😉

jabadaba
30. jan 2012

@aliza mozem len vychadzat z nasich vzajomnych postojov. Tie su take, ze vieme o sebe ako by sme iste veci riesili, respektive radsej riesli. Vies co, mna nejak vlastny rozkrok neovlada, ovlada ma viac rozum. Rovnako je na tom moj muz. Divne? Pre niekoho inak zalozeneho urcite. 😉

rosinka
30. jan 2012

@zexi nečitala som všetko, tak sa ospravedlňujem

jabadaba
30. jan 2012

@bodka13 na zodpovednosti je nieco absurdne? No to je absurdny postoj. To je fakt. Zodpovednost je absurdna, neskakanie do postele je tiez absurdne, fiiiiha....tusim sa uz slusnost a korekntost prestala nosit a zrejme som ako z doby predpotopnej. No tu su mi veci. 😀

rosinka
30. jan 2012

@zexi jej muž bude potom svätec keď ostane s ňou, ja by som to asi nedokázala vychovávať cudzie dieťa

monika16021
30. jan 2012

@martina303 ahoj Martina, v podobnej sitácii som bola pred 15timi rokmi, rozhodla som sa pre potrat... A doteraz neprejde deň aby som si to nevyčítala! teraz mám 37 a zatiaľ žiadne bábo, aj ked sa snažím. A stále si musím hovoriť, že je to trest za to, že som svoje prvé bábo zabila a že som svoju šancu byť šťastná premrhala. Takže ak ti môžem poradiť, nechaj si to dieťatko a bud vdačná za to, že máš to šťastie byť tehotná... Môže to byť tvoja posledná šanca... A všetko ostatné sa nejako vyrieši, aj ked to bude trvať pár mesiacov, alebo rokov... Ale nebudeš sa musieť trápiť tým, že si zabila svoje dieťatko. Lebo tieto výčitky zostanú do konca života.

pingu1
30. jan 2012

@martina303 ono sa hovori, teda dokonca odbornik hovori "zatlkat zatlkat zatlkat". preco ked si ublizila sama sebe chces ublizit aj manzelovi? to su slova odbornika. ja sama neviem, co by som spravila. ale potrat by to nebol. zalezi od toho, aky mate zivot teraz s manzelom...ak dobry, tak by som s tym von asi neisla. v kazdom pripade ti tu situaciu nezavidim

katey
30. jan 2012

k teme len tolko. zazila som podobnu situaciu, ale len z role pozorovatela. moja rozvedena mama mala zenateho milenca, rozdiel bol len v tom, ze jeho deti mali asi 16-17, ja 15. ostala tehotna. Od jeho deti si vypocula peknu sprsku nadavok, od byvalej zeny ani nehovorim, toto trvalo aj vyse roka. Ale ak by myslela len na seba a dala by si babo zobrat, dnes by som nemala takeho skveleho brata akeho mam. Kto potrebuje dokaz, mam ho v albume. dnes vychadzaju v pohode, vsetci sa to naucili akceptovat.
NIC NIE JE TAKE HORUCE AKO SA NAVARI!

aliza
30. jan 2012

@jabadaba keby to bolo tak, ako pises, tak by ziadna nevera neexistovala lebo kazda zena si presne toto iste mysli o svojom muzovi 😒

rosinka
30. jan 2012

@pingu1 nechcela som tomu veriť, ale naozaj existujú ľudia čo nemajú chrbtovú kosť ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

ellit
30. jan 2012

Babo by som si urcite nechala....ist na potrat koli zivotnej chybe je hlupost. Ak ta manzel miluje, ostane s tebou.....a ak nie....no kolke matky vychovavaju dve deti same a ziju. Je to velmi tazka situacia, ale nemoze na to doplatit zivot. A vies, ono pravdu sa raz tvoj manzel aj tak dozvie. A mozes ostat sama a bez miminka. Takto sa to dozvie skor, od teba a bud budes mat aj babatko a manzela, alebo aspon babatko, ktore si zasluzi sancu na zivot.

jabadaba
30. jan 2012

@monika16021 no nie som si ista ci si bola v podobnej situacii. Ty si ako 22 rocna mala uz manzelstvo zabehnute, s dietatom? Lebo ak si len bola na potrate kedysi davno, tak to nie je ale porovnatelne so situaciou Martiny. Tu je v hre nie len ona. Ale aj jej dieta, jej manzel, manzelka jej milenca a ich tri deti. Hm?

teada
30. jan 2012

@rosinka uha, no ja simyslim ze vztahy a rodiny nie su na skusanie ako ponozky a potom na reklamacie..ked sa mi nepodari jedno, zajdem k druhemu, potom k tretiemu a budem sa len parit ako zvierata, ktore neuzivaju rozum a nesmrtelnost a zodpovednost atd atd?na zene vela zalezi a skoro som neverila chlapom, ktori rozpravali, ze zena je branou do pekla🙂...no ale vazne, na rozbijacky rodin su hadam zeny nie stavane, ci?

bodka13
30. jan 2012

@jabadaba sme mimo tému 😉 ...nerieš morálku a čo by si robila keby ...aj ja som za úprimný vzťah bez nevery 😉 ,ale viem že neveru prináša život a pochybenie človeka ,ktorý je v tej chvíli neschopný myslieť "normálne" ...ak by k tej údajnej nevere (k skoku do cudzej postele) neprišlo počas vzťahu/manželstva vzťah by sa nerozpadol...alebo potom klobúk dolu pred takým partnerom,ktorý by sa priznal tomu druhému,že sa mu páči niekto iný a tak chce tento súčasný vzťah ukončiť....narážala som na toto,keď si napísala ten svoj prvý príspevok

rosinka
30. jan 2012

@teada nie vždy sa podarí že budeš vo vzťahu celý život, keď su neni šťastný majú byť spolu?

jabadaba
30. jan 2012

@aliza ale existovala by. Nie sme cez kopirak, nie sme rovnako zodpovedni tak voci sebe ako aj inym. A prave miera tejto zodpodevnosti niekomu dovoli sliapnut vedla a niekomu nie. Niekto je od povahy lahtikar a viac riesi svoje chvilkove volanie pudov a niekto viac veci riesi hlavou. A mas vymalovane. Preto to tu mame na svete take pestre, ze sme vsetci velmi rozdielni. To nevylucuje, ze tomu druhemu chceme verit ci dokonca verime. Ale....je to tu ale.