icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

hajanka
30. jan 2012

@adkoalauri a takto to dopadne, ked niekto necita, len pride a pise a radi...

irriss
30. jan 2012

@totty
no ty jsi nasel system hledani 😉
sednes si v IP a "cekas" 😀 😀 😀

jabadaba
30. jan 2012

@aliza ano, mas pravdu v mnohom. Ale niekto, aj ked strada a povedzme kdesi v myslienkach si predstavi niekoho ineho co mu tie nenaplnene potreby uspokoji, alebo si to len naivne povacsine mysli, je schopny spatneho chodu a nespravi volovinu, ktorej by nasledne mohol lutovat nielen on. Treba vediet predvidat a radsej si predstavit katastroficke scenare vopred ako riesit potom nieco po funuse. Ja radsej predvidam. Ci mi to vydrzi, no snad ano. A takto zmysla aj muz. Ci jemu to tak vydrzi, no verim, ze ano. Ak by som prestala verit mozme nas vztah rovno zabalit. Lebo ak mam spochybnovat partnera a neverit mu, tak asi to nie je zrovna dobry zaklad pre vztah. A jasne, ze nikto s tym nechce pocitat, zeny su predsa len usposobene inak, nesu to bremeno neporovnatelne tazsie, vid pani autorka. Takze aj tu je na mieste radsej vopred premysliet mozne nasledky. Co, chlap sa otrasie, a nemusi riesit v podstate nic. A zena? Ved to tu vidime, ze?

cukor
30. jan 2012

@martina303 ...ak sa rozhodneš,že si to dieta necháš chod s pravdou von.nič iné ti neostáva.treba sa pozrieť pravde do očí,nechceš byť predsa celý život v strese.

kika1111
30. jan 2012

@martina303 ja ti neviem, písala si, že tvoj manžel je dobrý človek... keby si nechcela, tak by si s milencom pomer nemala... ale určite sa to nesnaž vyriešiť tým, že zostaneš s manželom akoby nič a dieťa si necháš - pravda časom vyjde najavo a potom budeš ešte horšia. Povedz mu to - ak mu záleží na rodine, zostanete spolu aj s malým, ale zas by ma ani neprekvapilo, keby to chcel ukončiť..

totty
Odpoveď bola odstránená
irriss
30. jan 2012

@totty
proc nejhorsi?
Podle meho nejlepsi.. 😉

nelinka777
30. jan 2012

@martina303 myslim si martinka ze by si sa mala priznat mužovi a milenca ak nechces priznavat nemusis a uvidis či mu za to stojíš či ti pomoze alebo nie či sa prizna sam alebo nie... a aj slobodne mamičky existuju a zvladaju to ...hlavne si dietatko nedaj vziat može sa ti to vrátit v živote stonasobne....

bodka13
30. jan 2012

@nela82 ako bude to nenarodené dieťa trpieť? ..ak si ho nechá bude ho vychovávať s láskou, a biotatko za ním chodiť môže,ak by predsa len ostala s manželom tak ocina bude mať hneď 😉

zexi
30. jan 2012

@totty súhlas!!!

zexi
30. jan 2012

@irriss lebo teraz to muž možno nepredýcha..

hajanka
30. jan 2012

@totty to moj manzel radi v opacnom slede 1. priznat sa radsej teraz, nez by to zistil neskor 😀

veron_dorusincova
30. jan 2012

@martina303 ahoj, napisem aj ja svoj nazor, ktory je-dieta by som si urcite nechala..da ti vela sil, ked sa narodi ale aj predtym tych devat mesiacov budes mysliet na maleho cloveka, ktory je v tebe a pomoze ti to nemysliet na veci okolo teba..teraz nechcem aby to vyznelo, ze sa tym zbavis zodpovednosti, ale asi vies ake to je cakat babatko a to "vzrusenie" okolo kazdeho pohybu v brusku a tak..je jedno za akych okolnosti, narodi sa ti dieta a myslim ze to stoji za maminu nevrazivost, ohovaranie od susedov, v meste ci na dedine..nemyslim ze je dobre na ukor manzela, milenca, milencovych deti ci tvojej dcery ist na potrat..ja radim, hlavne sa daj do poriadku, hlavu hore, co sa stalo sa uz neodstane, zacni mysliet na male a tes sa ze si zdrava a ze privedies dalsieho maleho cloveka na svet..cas vsetko vyriesi (je to klise, ale je to tak)..chvilu budu vsetci zhrozeni, ale preboli to..-to len k tomu potratu
a co sa tyka manzela a milenca, tak sa rozhodni pre toho, koho lubis..ak budes s niekym nasilu, tak budes trpiet len ty sama, a neviem ci je to to najspravnejsie, pretoze ty tiez zijes len jeden zivot..ako aj tvoj manzel a tvoj milenec..hlavne ries vsetko s pravdou..cim skor to priznas (priznate) tak tym skor to kazdeho clena ci uz tvojej alebo milencovej rodiny preboli..
(necitala som tu vsetky komentare, tak dufam, ze som poradila este k teme, kazdopadne zelam vela zdravia hlavne ak sa rozhodnes dieta si nechat a vela sil)

emkab
30. jan 2012

@totty ak by @martina303 bola ten typ, kt. v pohode porodi dieta ineho muza a bude sa pred manzelom tvarit, ze je jeho, tak sem asi nepise a nestresuje sa z celej situacie....teda ja si to neviem predstavit, jednak mi to pripada ako obrovske svinstvo a takisto zit cely zivot v dalsom strese, kedy to praskne..lebo raz by to prasklo...a vedomie, ze mi bol partner neverny, asi dost boli, ale stat sa moze, kazdemu sa moze stat, ze zlyha...ale toto je vedome a cielene a to uz je svinstvo...sorry za take vyrazy, ale to je uz silna kava 😒

hajanka
30. jan 2012

@matina303
mozno by bolo napomocne trosku rozobrat aj aj otazku, ked uz ma ist o priznanie

"Ako sa priznat?" alebo "Ako zacat?"

Mne sa pacilo ako jedna uzivatelka poradila, ak mas neprekonatelny strach, tak napisat list a odist na par dni mimo domu, nechat mu ho precitat, napisat mu vsetko co a ako citis, ako to lutujes, ako si to mozno predstavujes do buducnosti...

aliza
30. jan 2012

@totty nepriznat sa nie je vobec dobry krok,nezabudaj, ze milenec o tom vie a teda, ja mu neverim, ze udrzi toto tajomstvo cely zivot. Podla vsetkeho je to nestabilny, nezodpovedny typ, svoju zenu uz niekolkokrat podviedol...raz jej trpezlivost dojde, vykopne ho a potom co? jesitny, ohrdnuty chlap pojde robit problemy inde, to mi ver.

tinika
30. jan 2012

@martina303 chyby robia vsetci, nebudem riesit ale ma zaraza ze tvoja mama len kvoli hambe ti kaze ist na potrat, vobec ju nezaujma tvoj nazor? len aby ona nemala hambu? tak od nej asi pomoc čakat nemozes a budes na to vsetko sama :( nejako bude, ale na potrat by som nesla drzim prsty

irriss
30. jan 2012

@hajanka
Podle meho zalezi na prioritach a na stavbe manzelstvi..aby se stavba (manzelstvi) nezborila, a ma pevne zaklady, ...pomohlo by ji tento otres udrzet jen rychly zasah..a to pomoci RYCHLE a VCASNE PRAVDY...

cekani ??
pak uz se riskuje, ze budou brany na pochybnost i zaklady, i kdyz pevne - kdysi pevne...vsechno odnese a znici pravda recena pozdeji..

zajo79
30. jan 2012

@martina303 nieco Ti vycitat nema zmysel...

ked mal manzel raz pomer, ak by z toho vzniklo dieta... ako by ste to riesili?

interupcia... no to musis ty vediet, ci ti to stoji zato... ci to vydrzis sama zo sebou potom,ci si to upraces sama v sebe, ci to muzovi nepovies aj tak casom, ci Vas vztah vydrzi napriek jeho aj tvojej nevere..zjavne v nom asi nieco nefunguje, cize by mozno skor ci neskor skoncil...nezelam vam to, ale zjavne nezvladate krizu, akou kazde manzelstvo neraz prechadza.

nechat si dieta.. a uz je na manzelovi ako sa k tomu postavi. rodicia by boli ti posledny, ktorych by som do toho tahala...

nas syn sa na tatinka vobec nepodoba, a pritom je to zarucene jeho otec... robia si vsetci srandu, ze vyzera ako moj svagor, ale chvalabohu je to len v ramci srandy- ako sa genetika pohrala.

nedam Ti radu co mas robit, to musis sama si odpovedat.. ale chapem, ze si to potrebovala zo seba dostat...a ani nesudim... drzim palce a vela sil zelam

totty
Odpoveď bola odstránená
bodka13
30. jan 2012

@totty hmmm...dobrá možno je a nejako ho "obalamuti"že je jeho ...ale vieš náhoda je blbec,príde niečo nečakané, napr. úraz a pri určovaní DNa sa príde na to že "otecko" nemôže zachrániť život svojmu dieťaťu...potom čo? povie,že ho vymenili v pôrodnici 😕 😅

totty
Odpoveď bola odstránená
elise
30. jan 2012

@totty 4 možnosť🙂

emkab
30. jan 2012

@totty "potom to bude stale lepsie ako ked to bude vediet pred porodom, bude mat uz k dietatu vztah ako k svojmu"- fuuuh, ty by si vedel nieco taketo spravit cloveku, kt. milujes?

totty
Odpoveď bola odstránená
irriss
30. jan 2012

no ja jsem PRO rict to manzelovi a VCAS prave pro udrzeni manzelstvi a smyslu budoucnosti...

Neumela bych zit s necim tak velkym... ☹

kralicica
30. jan 2012

bez akehokolvek moralizovania, chapem, ze sa nieco take stane... co uz, nie je sa cim chvalit, ale stalo sa a treba riesit. moj osobny nazor je, ze povedat pravdu je najlepsie riesenie. ak nepovies pravdu, bude ta do konca zivota hryzt svedomie, budes na to mysliet, budes ma zle sny, bude ti to vsetkoi pripominat... ano, mozno neskor to bude lepsie, ale vzdy budes vediet, ze si zradila a este aj zijes v klamstve a tiez tvoj muz a rodina. urobila si chybu, musis niest dosledky. mozno som tvrda, ale hoci ti radim tazky zaciatok a priznanie, koniec bude predsa lepsi, lebo o tom je integrita cloveka. nikdy by som ti neradila klamat. to si nezasluzi nikto, ani tvoj muz, len by si ho tym ponizila. pozvi ho na veceru, povedz mu narovinu tieto veci, aj ze si premyslala, ze budes klamat, ale ze ho milujes a nechces mu to robit a daj mu cas, nech sa sam rozhodne. ale hlavne ty musis byt rozhodnuta s kym chces zit. dieta by som si urcite nechala. ono za to nemoze.

anjelicek26
30. jan 2012

@totty - tak mozno mas v tomto pravdu, laska k dietatu sa buduje rokmi a nejake dna potom mozno uz nic nezmeni... ak sa prizna dnes, jeho rozhodnutie moze byt okamzite - neda tomu "zoznameniu" sa s tymto dietatom ani sancu a okamzite vztah ukonci. Ale aj tak je to voci manzelovi mega nefer mu to nepovedat. Tazko radit, ja mam pocit, ze nech to vezmem z akejkolvek strany, je to pruser jak mraky. Hlavne, ze to povedala milencovi, kym sa rozhodla, aj mame, velka chyba...

elise
30. jan 2012

@irriss nie každý chlap je pripravený niesť pravdu že ahoj chcem ti povedať že som spala s našim susedom a čakám jeho diedeťa a el chcem zostať s tebou.... 😀 tak byť chlap tak otvorim devere a vykopnem ju. niekedy je lepšie nerýpať do osieho hniezda treba sa k tomu postaviť napríklad tak že je to darcovská spermia a tešíť sa dieťatko.

totty
Odpoveď bola odstránená