Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@martina303 -Vraj každý piaty muž vychováva cudzie dieťa a ani o tom nievie. To že ste svetlé typy by su uhrala neverim ze ani na strane jedneho z Vas sa medzi príbuznými nenajde tmavši typ - však ved mohol tmavé vlásky zdediť aj po ňom. 😎
Ohľadne toho či sa vzdať dieťatka: V žiadnom pripade... nie nie som proti potratom , som zastanca že je to vec každej ženy, ale z toho čo pišeš citiť že tvoje babatko už teraz miluješ a keby si si ho dala vziať tak by ta to ničilo. Pokiaľ chceš ostať s manželom tak si myslim že bude najlepšie stare známe :zatlkať zatlkať zatlkať.
A k nazoru ze zničiš život deťom keď sa rozvediete je podla mňa uplna blbosť. Veď koľko deti ma rozvedených rodičou a su v pohode, skôr som sa viac krát stretla z nazorom že ked rodičia ostali spolu len kôli deťom, tak tie ešte viacej trpeli ako keby sa rozviedli....Pokial sa s priatelom ľubite určite by ste mali byť spolu....Nikto ti nenapiše že čo maš spraviť. Ty musiš citiť čo ti kaže srdiečko.
@irriss sen o ježišku a ako druhe píšeš nevera, pre nu bola nevera tiež krásny sen počas ktoreho nemyslela na starosti ktore prežívala, občas tuži každý vypadnuť z reality života a zastaviť sa na chvilu. nie vždy pravda za každu cenu je dobrá, nie keždý je pripravený vždy na pravdu a uniesť tu pravdu. pri pohovore o zamestnanie tiež"klameš" tiež sa nahodiš lepšie ako bežný deň tiež nepovieš že občas sa ti nič nechce robiť, tiež nepovieš že máš rezervu v cudzom jazyku že vieš iba veľmi málo, potom ked ťa prijmu tak riešiš nedostatky inými vecami čiže sa prihlásiš na jazykový kurz - zdokonališ sa a nikdo sa nedozvie že si pri pohovore klamala🙂
@aliza ja ti poviem pravdu, nie som o tom na 100%presvedčená, že bude musieť odísť. Môže nastúpiť manželkina taktika- neodídeš, nech sa trápi sama 😲 Predsa ostať s 3 deťmi....a to je najľahšie, pustiť manžela.
@martina303 a nebojis sa toho ze manzela napadne ti to tu vsetko citat ....prepac ako na verejnej stranke rozoberat sukromie ....keby to cital posle ta rovno kade lahsie ... neviem co si mam o celej tejto debate mysliet ci ti verit ze je to pravda alebo si vymyslas ...poradit sa s kamaratkou och dobre ale rozoberat to to s celym slovenskom no prepac vsetko je iba na tebe, nikto ti nepovie co mas urobit, akekolvek tvoje rozhodnutie ti urobi v zivote velku zmenu len ty sama vies co je spravne ....
ako sa hovori loz ma kratke nohy... na potrat zabudni... cely zivot si to budes vycitat.. ja radim sadnut si s manzelom a povedat pravdu... s najvacsou pravdepodobnostou sa s tym nevyrovna a ostanes sama s 2 detmi... prezijes, prezili ine.. vsetko sa da zvladnut... zaciatok sice bude tazky a bude ta stat vela sil a slz,ale zvladnes.
Preco pisem takyto nazor? Kedze si podviedla tvoje manzelstvo nebolo silne.. skor ci neskor by stroskotalo je to fakt. Manzelia sa rozchadzaju pre menej... Pises,ze si sa zalubila do milenca... Ak by si skutocne lubila manzela,tak sa to nestane. Aj tvoja dcera prezije, ziadne odsudenie sa nekona.. moja mama sa tiez rozviedla s otcom.. neprisli sme ani o jedneho z rodicov,.. len neboli spolu... Do buducna mas nadej najst partnera to je dalsi fakt.
alebo to moze dopadnut aj tak,ze to manzel rozdycha a je po probleme.... Len si dopredu vydiskutuj aj s milencom, nech sa do toho nepletie a riesi svoju rodinu...ten by mohol veci len poskodit...
Jeden podobny príbeh tu už bol. Pisateľka žije dnes s dvomi deťmi sama opustená. Ozvala sa po možno 2 rokoch ? a napísala skutočnosť. Bolo jej v manželstve dobre a išla sa na "ľad šmýkať". Ach jaj.
@martina303 padlo tu kopec roznych nazorov, rad, odsudeni..precitaj si ich, ale nenechaj sa nikym ovplyvnovat..je to LEN na Tebe..musis sa upokojit a TY sa v prvom rade skus rozhodnut spravne..Drzim Ti palce!
@martina303 Ahoj nečítala som všetky príspevky,len niektoré-takže sa budem možno opakovať.Toto bude môj názor,takže hádam nikoho nenaštvem.
Tvoj milenec nesúhlasí s potratom a čo vymyslel on?Ako to budete riešiť-nemôžeš byť na to sama.Musíš sa v prvom rada pozhováram s ním,že keby si necháš jeho dieťatko čo bude ďalej.Ale ja tebou asi by som pred manželom nehrala divadielko,že je to jeho bábo,to sa ti skôr či neskôr vypomstí.Budeš sa musieť rozhodnúť a mal by ti v tom pomôcť milenec-mal by niesť následky aj on,veď si tiež užil 😉 .Až ti nevie sľúbiť spoločnú budúcnosť a ty vieš ,že manžel nebude toto dieťatko rešpektovať a bude vám stále pripomínať pošmyknutie-asi by som to riešila potratom.Ono je to hrozný čin(tiež ma bolí srdiečko pri takomto pomyslení),ale bude to asi najvhodnejšie.Keď by si si nechala babo bez podpory manžela alebo milenca,čo ďalej?Bude sa na teba hnevať viac ľudí a ublížiš už aj dcérke.Ber to tak,že sa stávajú aj samovoľné potraty a to tiež nikto nechce.A ešte si nerob nič z ľudí čo ťa tu odpísali-chcela by som vidieť ich keby niečo také mali riešiť-o potrate sa niekedy rozmýšľa aj za iných okolností...... 😖 Držím ti palce
@bodka13 to nenarodene dieta bude trpiet,ak pojde na potrat.Ja som proti potratom-to dieta predsa zije.. ☹ Takto som to myslela...a ak ostane s manzelom...neviem,neviem-je tazke takto hovorit ako zareaguje jej manzel ak sa to prevalí a ci vobec bude chciet vychovavat to dieta...A co sa tyka bio-ocka-co jeho tri deti??
Ak sa to prevali-tak nikto nebude stastny ☹ Takto pre par hodin sexu dvaja ludia znicili dve rodiny...a to zvlast,ked sa navzajom aj poznaju-cize dokopy cele rodiny!Teraz tu hlada rady-mala mysliet na nasledky este skor,ako to urobili...a celkovo-aj keby nebola tehotna-tak ak by sa to vsetci dozvedeli o ich romaniku,tiez by neboli nadsení... 😠
@zajo79 no tiez som za tuto alternativu, ked uz teda je jasne, ze dieta si autorka ponecha. Priznanie je sice krasna a polahcujuca vec, ale je pekne sikovna v prehodeni zodpovednosti na partnera. Ja sa priznam, mne sa ulavi, ale topit sa zacne partner. Je to fer? Z tohto hladiska je teda ferovejsie, aby si vyzrala do dna vsetko dotycna. Ze ju bude tazit svedomie? No ano. Ale na to treba mysliet skor. Neda sa spravit kravinu a potom si vyliat svoj svetabol niekde, kde ta kravina ma riadny dopad a cakat, ze niekto iny nam pomoze tarchu svedomia niest. Eee, toto mi nepride korektne. To je take zlahcenie situacie ale len sebe.
@martina303 pripada mi z tychto 23-och stran, ze ci si dieta nechas, alebo nenechas, tak smerujes k tomu, ze sa s manzelom rozijdes.... ozaj iba usudzujem z prispevkov (vase spolocne nevery a problemy...)
S milencom nezostanes, lebo myslis na jeho rodinu a deti (to sa ceni)
Ale teraz sa pozri na svoj zivot.... rozvedena s dvomi detmi a kazde ma ineho otca... Toto je ale "strasna bilancia" do buducna pre zenu, ktora by si chcela este vybudovat vztah 😒 😒 ☹
Ja, keby som bola chlap...tak mna by taka zena prilis nepritahovala....A to iste plati aj pre muza- keby som zistila, ze je rozvedeny a ma 2 deti a kazde ma inu matku...tak by mi nad hlavou vybeho jeden VELKY CERVENY OTAZNIK A VYKRICNIK, ktory by mi povedal- RUKY PREC OD takeho KU*EVNIKA... 😔
Mas to tazke...
@irriss 😉
mozem este objasnit logiku toho nazoru - mne totiz pride, ze priznanim autorka ublizi muzovi hned dva krat. Prvy raz tym, ze vobec spachala neveru s nasledkom a druhy raz, ze sa prizna a bude ocakavat od neho riesenie situacie. Jej muz sa teda bude trapit dvojnasob. Preto mi to pripada ferovejsie.
(o tom, ze autorku podviedol muz pomlcme teraz)
@martina303 kazde "riesenie" ma svoje pre a proti, ktore a neodrazia v tvojom zivote len v bezprostrednej buducnosti ale aj v dalekej a teba samotnu budu prenasledovat az do konca zivota.
Uprimne, ja takto z nadhladu ako to vidim by som sla na potrat, je to sice nefer voci tvojmu muzovi (samozrejme aj voci nenarodenenmu dietatu) , ze nevie co sa deje co v tebe ne/ma......
ja sama som vzdy vravela, ze normalne by som na potrat nesla ale su okolnosti za ktorych by som sla..... myslim, ze toto je jedna z nich. Ale tiez si myslim, ze hoc aj pojdes na potrat a chvilu bude vyzerat vsetko tak ako ma byt, vam sa vztah s muzom skor ci neskor rozpadne. nezelam ti to samozrejme a drzim ti/vam palce ale bohuzial to asi tak skonci ☹
@winipega autorka je este aj v praci. Dakujem Vam za rady, uvazim co dalej ale uz sama, lebo pomoct si musim sama. Dakujem este raz.

@anjelicek26
podle meho nejde o zklamani ze lzi..je to vyvoj a vek...vytvari se nazor a s nim se vytvori i poznani... 😉 a pochopi se proc...
jde o "zpestreni" nejde o lez...
Dite objevuje Svet a tak jako poznava sve telo dospivanim, poznava a rozcarovava se do reality 😉
Nenasilne..bez lzi..vyvojem vekem a rustem..
😉