icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

kamilka22
30. jan 2012

necitala som vsetky prispevky, ale evidentne je, ze tvoj manzel a ty ste mali problemy, neviem, ci o tvojom pomere vedel. Ak nie, tak mu to povedz. A vyklop mu rovno vsetko. Je aj na nom ako sa rozhodne. Vzdy je tu moznost adopcie. Dala by si tak dietatku pravo na zivot v milujucej rodine a ani ta tvoja, ktoru mas by sa snad nerozpadla. Osobne, by som nedokazala ist na potrat a tak chapem, ze to tazko prezivas.

aliza
30. jan 2012

@martina303 ved to, ze teraz bude urcite rad, ze nemusi vlastne nic riesit, moze strcit hlavu do piesku a nadalej sa hrat na stastnu rodinu...nenesie ziadnu zodpovednost za to, co sa stalo, vsetko si to vypijes ty sama 😒. Ale problem moze nastat, ked sa to u nich doma pokasle, co sa podla mna, skor ci neskor, stane a ak nepochodi doma, bude hladat cestu k tebe, ved si vlastne jeho rodina, vdaka dietatku, co porodis. Muzi takto rozmyslaju, zial, skusaju, kde pochodia, ratuju si vlastnu kozu a pohodlie 😖.

macamac
30. jan 2012

@evka4 dnes 15.46
😀 😀 😀 😀
prepáčte,ale neverila by som,že sa tak dobre zasmejem v takejto téme
si to zaklincovala super 😀 😉 v dobrom myslím-ako reakcia na utópiu 😉

macamac
30. jan 2012

@irriss ja o tebe viem 😔
ale to je extrémny prípad. áno, sú také, ale našťastie v menšine. a vypovedajú len o veľkej nezrelosti a psychickej labilite takej "matky" 😔

irriss
30. jan 2012

@macamac

ano, ale take je nutne dodat, ze labilni nebyla..stala se ji.. 😉
situace, zivot, vyvoj, vek... 😒

A take to zaclo podobne jako u @martina303
Vsak vis 😉
Kdyz to shrnu v bodech..

1. moje mama tehotna se svou davnou a stalou laskou
2. nahodne potkala krasneho vojaka ze Slovenska, slouziciho na Hrade
3. Laska jako tram
4. Sla na potrat
5. Z Lasky s vojakem jsem prisla na Svet ja
6. Laska dlouho nevydrzela
7. Vycitky, ze z postylky (z briska) odesel nekdo, kdo tam mel zustat a vymenila jsem ho ja..ja, kdo jsem byla zplozena jen z pomameni a velkeho zaslepeni z "nahodne ale silne"Lasky ☹
8. Krasny vojak "kvuli mne" opustil svou celozivotni Lasku na Slovensku
9. Mama se snazila udrzet manzelstvi - zatajila 2.tehotenstvi - narodil se muj bratr
10. Cela rodina vi, ze jsem se nemela narodit, ze jsem vystridala v brisku nekoho, kdo prijit mel ale (kvuli mne) neprisel.....prakticky cely zivot mi byla ukazovana fotka slecny, kterou si mel otec vzit a s kym zit
KDYBYCH SE NENARODILA JA.. 😎

martina303
autor
30. jan 2012

@aliza ja si myslím, že nebude hladat cestu ku mne. Tam uz na "mojom mieste" bude zas iná slečna alebo pani 😉 Ja uz budem dávno zabudnutá. a ak nie, ja ho urcite neprijmem aj keby som po jeho vycinani mala ostat s detmi sama. A stale si aj tak myslim, ze on so svojou manzelkou zostarne...

lienka.7
30. jan 2012

@martina303
nemam vlastne deti, ani som nikdy nebola v tvojej situacii..... jedine, co ma v tvojom prispevku zarazilo, bol postoj tvojej matky. ja som akurat mala s mojou vcera jeden rozhovor (tykal sa nutenia do svadby kvoi tehotnosti) a povedala som jej, ze NIKTO nema pravo rozhodovat o zivote toho druheho.
co sa stalo, stalo sa.....
Viem, ze si vo velmi tazkej situacii - ale vezmi si to z tejto strany - pojdes na potrat, vzdas sa babatka a s manzelom ti to nevyjde a nebudes mat ani jedno ani druhe..... pokial to babo chces, tak si ho nechaj. je to len a len na TEBE - ci si silna a dokazes bojovat proti celemu svetu alebo vzdy sa budes prisposobovat a hovorit si toto smiem a toto nie, lebo co na to povedia iny????? a co je inych do toho????
neviem, aky mas vztah s manzelom a ci by to ustal.....
teraz to vezmem z inej strany - zena ma manzelovu neveru ustat (aj pripadne dieta) ale muz nie??????
a na neveru treba VZDY dvoch.... a mimochodom, nemusis ani milencovi povedat ze dieta je jeho. bude to proste tvoje babo....

marry26
30. jan 2012

ja by som na potrat nesla. Narovinu by som to povedala manzelovi, ze teda toto sa stalo, lutujes to a ak bude schopny o tom hovorit, tak to prebrat s nim. Mozes lutovat obe rozhodnutia, ja osobne by som kvoli chlapovi na potrat nesla, i ked toto je trochu ina situacia. Chlap moze kedykolvek odist, dieta je tvoja krv, surodenec tvojej dcery, tvoja buduca rodina...

stardust
30. jan 2012

@evka4 evka4 @digysa dobreeeeee emoticon ja by som este dodala, ze v ramci zachovania akej takej spravodlivosti by mal podvedeny manzel oplodnit milencovu manzelku, aby si nebol nikto nic dlzny...

Keby toto zacalo praktizovat zaraz cele Slovensko, predrala by sa slovencina do kategorie svetovych jazykov a my by sme sa konecne nemuseli pracne ucit anglictinu, nemcinu a pod.

barbarka
30. jan 2012

@martina303 myslim, ze by si to mala povedat manzelovi a rozhodnut sa spolu s nim. Ak to s nim myslis vazne a chces aby vas vztah fungoval lepsie je potrebna uprimnost. No a potrat? fuu myslim ze dietatko by za tvoju chybu urcite nemalo zaplatit zivotom 😒 aj ked to mozno bude znamenat ze zostanes sama s dvomi detmi, ale myslim ze ak sa narodi, nikdy neolutujes ze si ho nezabila

winipega
30. jan 2012

Halooo ona sa uz rozhodla 😉 Naco dalej riesit??? Je to jej rozhodnutie tak je to asi to najlepsie ako to v danej chvili citila...Jedine ona vie aka je situacia u nich doma,u nej v okoli tak sa rozhodla tak ako sa rozhodla.

aliza
30. jan 2012

@martina303 no, k tebe mozno ani nie, ale k dietatu mozno ano, ako som pisala, muzska jesitnost je nevyspytatelna 😒 . Ohrdnuty muz je hotova pohroma, nikde nie je napisane, ze sa mu bude v manzelstve, aj v zaletoch darit aj nadalej a potom moze hladat riesenie pre seba, vypocitavo, pre vlastne pohodlie,nie z lasky. JA viem, nemusi sa nic z tohto stat, ale ratat by si s tym mala, kedze si sa momentalne rozhodla, ze to manzelovi nepovies. Ono sa kludne moze stat, ze uz to manzelovi nepovies vobec, ako bude tehu pokracovat, tvoj muz sa zacne citovo na dieta namotavat a potom pride porod, kde ho uvidis stastneho a ver mi, odvahu uz urcite nenaberies. A prave preto treba brat do uvahy aj milenca, neviem preco, ale ja z jeho strany citim realne ohrozenie tvojho planu, vobec by som ho nepodcenovala.

winipega
30. jan 2012

@aliza a naco ju teraz strasis?? Ona sa rozhodla ostat s manzelom...Napisala ze na milenca vie niektore veci ktorymi by ho vedela "postrasit" a nemyslim si ze zrovna on by sa trhal...Jasne jej povedal ze ak jej manzel odide alebo teda ze ked to praskne vtedy bude s nou,nie ze s nou chce byt skôr.Ja uz hovorim kaslite na to,ona je ROZHODNUTA!

aliza
30. jan 2012

@winipega ale ved ja ju o nicom nepresviedcam, ani nestrasim, len pisem, aby si milencom nebola az taka ista, nic viac, podla toho, co tu o nom pisala, nie je to 'muz slova'. A je to dost velka vec, klamat manzela v takejto veci, tak ked uz, tak musim mat vsetko a vsetkych poistenych, nie? inak to nema vyznam a vypomsti sa to zase len jej, ved preto klame, aby nikomu neublizila, ale ked sa to prevali, ublizi uplne vsetkym, este aj tomu nenarodenemu, kedze ho bude vychovavat v omyle nevlastny otec. Takze ja len radim opatrnost, nic viac.

aliza
30. jan 2012

@winipega ano, rozhodla sa zostat s manzelom s tym, ze mu to TERAZ nepovie, nie, ze mu to nikdy nepovie, takze este stale nie je definitivne rozhodnuta, preto poukazujem na urcite rizika, keby sa rozhodla mlcat naveky.

martinkatinka
30. jan 2012

Nečítala som celú diskusiu, ale napadla ma otázka..ona si je istá, že nie je manželovo... tak potom jemu bude asi dosť divné, že čakajú dieťa? Toto nechápem...

nela82
30. jan 2012

@martinkatinka presne to iste si myslim aj ja-pokial si je ista-tak uz zrejme spolu nespali...cize ten jej manzel si zrejme spocita kolko je 1+1....ci? 😖

miruska320
30. jan 2012

@martina303 máš môj obdiv,držím Ti palce ,aby ti to vyšlo-tak ako si si to naplánovala.Vôbec ťa neodsudzujem-stáva sa to medzi dospelými ľuďmi a fakt žiadny človek nevie,či aj v jeho susedstve nežije takéto manželsko-milenecke dieťa.Ty najlepšie poznáš svojho muža-takže asi vieš odhadnúť,že až sa v neskoršej budúcnosti dozvie,že dieťatko nie je jeho,čo to s ním a vami urobí.Snaď to bude mať čo najmenšie dôsledky pre zúčastnených-hlavne detičiek aby sa to dotklo čo najmenej 🙂

martinkatinka
30. jan 2012

@nela82 tak to dopáli aj jej manželovi... ak si nie je istá, je ešte možnosť, že je jeho a potom by sa všetko dieálne vyriešilo..

p.j.jacky
30. jan 2012

No zamknuta tema nieje tak prispejem....
@martina303 drz sa,nebudes to mat lahke...i ked si sa rozhodla zatlkat,myslim si ze si urbila chybu vtom,ze o tom vie uz dost ludi..kamoska ,mama,milenec..nikdy nevies ako sa to skonci...dufam ze pre tvoju rodinu dobre...prajem ti vela sil a dufam ze ten maly cloviecik v tvojom brusku,ti nahradi vsetko trapenie a da ti len radost....

tigarah
30. jan 2012

@martina303
@eaka usetri tym, jeho tri deti, svoje jedno. jeho rodinu a hlavne tu svoju. a dietatko ktore cakas, ma pravo na zivot, ale aky ho len bude potom mat... uplne si tym zbabres zivot svoj a jeho, tak ako ja. som v podobnej situacii, aj ked nie az v takej komplikovanej. ale urcite sa to raz prevali, na to musis mysliet. a poriadne si zvazit ci chces byt s manzelom alebo sama... nikdy si neodpustim, ako som mojmu malemu znicila zivot. teraz sa budem ruhat, som sice zasadne proti potratom ale keby som mohla vratit cas, nedovolim aby sa narodil do takej situacie. aj ked si to teraz neviem bez neho predstavit, lebo je to moj poklad a mam len jeho. poriadne si to zvaz a tak sa rozhodni. pretoze v hre je vela osudov

winipega
30. jan 2012

@martinkatinka pisala ze z muzom spala 2x behom mesiaca ak sa dobre pametam...tak mu to asi nedocvakne...teda ak nie je fanatik do pocitania cyklu svojej manzelky.skus citat celu diskusiu ok?

winipega
30. jan 2012

@tigarah "uplne si tym zbabres zivot svoj a jeho" to naco taketo "povzbudenie"? 🤐

kubuliatko
30. jan 2012

si v dost mizernej situacii. ja si neviem predstavit ze by si sa priznala manzelovi a on by to nejako prezul a vychovaval dieta ktore nie je jeho. sice tvojho muza nepoznam ale chlapi nieco take neodpustaju

tigarah
30. jan 2012

@winipega nebolo to povzbudenie, ale rada ako sa vyvarovat zivotnej chyby. viem ake je to tazke... ale je to iba na nej ako sa rozhodne. ja jej fandim a verim, ze sa rozhodne len tak ako jej to rozkaze srdce. aj ked je lepsie obcas nechat priestor aj rozumu 😝

winipega
30. jan 2012

@tigarah no ona sa rozhodla...nepovie manzelovi nic,dieta si necha,bodka... koniec diskusie podla mna 😕

tigarah
30. jan 2012

@kubuliatko o svojom som si tiez myslela, ze sa cez to nedokaze preniest, preniesol sa po velmi kratkej dobe.... ale aj tak sme sa po case rozisli... 🙄

kubuliatko
30. jan 2012

zatlkat, zatlkat, zatlkat. je tvojho muza a hotovo. nebudte naivne. muzi zensku neveru neodpustaju. zeny muzsku ano

vvia
30. jan 2012

je vela zien ktore ani nemozu mat dieta a ty rozmyslas ze si ho vezmes. neviem co by som robila na tvojom mieste, ale si dospela. musis znasat nasledky. ak si nechas vziat si si ista ze sa vase manzelstvo udrzi? ak sa bojis ze ublizis jeho detom, si si ista ze im neublizi neskor s inou? musis len ratat s tym ze ak sa priznas anedopadne to dobre ostanes na 2 deti sama, ale ak sa mas moznost o ne postarat tak by som sla touto cestou. ak sa nevies o ne postarat tak... za normalnych okolnosti by som povedala adopcia, ale nie vzdy je vsetko take jednoduche. rozhodnutie je na tebe a snad bude spravne

petraw
30. jan 2012

@martina303 rozhodla si sa správne 😉