Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@katy31 prefektná žena a matka? Sorry ale to ťažko, ak by tak bola neriešila by to čo rieši teraz. Ja uprimne ľutujem jej manžela a dcerku. Lebo ak sa rozvedu budu trpieť ty dvaja + rodina milenca a nie ona.
Sama písala že sa jej manžel snaží, a ona sa mu oplatí neverou a následným tehotenstvom?
Kamarátka sa rozvádza presne kvoli tomu čo riešiš ty, a kto tým najviac trpí,?manžel a dcéra, pretože nemožu byť spolu. Na začiatku to mal byť fajn rozvod, ale čo mu robí teraz, je hrozne, strašne trpia obaja,( otec a dcéra) a o zverenie do jeho výchovy može taktiež iba snívať.
Mala si premýšlať skor ako si s prepáčením r........ a nohy 🙄 🙄 🙄 teaz je neskoro stískať si dcéru a bať sa aby si onu neprišla!!!! Tak ako sa teraz bojíš ty, sa može bať aj tvoj muž ..........Cítiš tu bolesť??????
@elise,nevera je vedome rozhodnutie muza ci zeny.....a o to tu ide.ospravedlnovat neveru alebo dokonca podvod s otcovstvom tym,ze sa ´´prihodilo´´ ,je alibizmus......t vlasne rozhodovanie je dolezite......nic ine..
a na okraj toho tvojho prikladu s tou 17 rocnou dievcinou-ona bola mladistva.......jej zivotne rozhodovanie je este nezrele v takom veku.na rozdiel od dospelej zeny,co sa rozhodla sulozit mimo manzelstva.....to svedci o lahkovaznom pristupe k zivotu.a to sa odraza potom aj vo vychove deti......
ale aj zenaty chlap sulozil mimo manzelstva...svoju vinu na tom nesie aj jeho manzelka, ze si nevie doma v posteli udrzat chlapa.
@womenne bohuzial tieto slova nikomu teraz nepomozu...treba hladat konstruktivne riesenie...a nie plakat nad rozliatym mliekom...
@stardust podla reci bude aj ten milenec poriadny vtacik...ale myslim si, ze on to ma na rozdiel od martiny lahsie...on neriesi ziadnu dilemu...
@katy31 ,vies ,tieto tvoje argumenty su alibisticke...mozes by t pokojna,mne sa nemoze stat,aby som mala milenecky pomer a nebodaj vykonala podvod na manzelovi...v comkolvek .a vies cim to je?som dospela a vyspela...viem, co je spravne v zivote a co nie........takze sa nemusim modlit.ja pouzivam rozum a moralne zasady....
avsak tvoj pohlad na vec ti samozrejme nevyvraciam..zi si podla neho.....
@alice107 - suhlasim s tebou
To vam tu uz zeny fakt preskakuje, co su to za reci, zda sa,ze ste sa mnohe vyhli povolaniu, treba ist na kazatelnicu do kostola kazat. Co su to za reci,z e sa to moze stat hocikomu, to teda nemoze - vsak nehovorime o chorobe, ci dopravnej nehode preboha sa zobudte, ak mam urcite "moralne zasady" tak toto sa mi nemoze stat, snad som svojpravna a zodpovedam za svoje ciny, ci? Samozrejme, ze moralizovanie Martine nepomoze, ale ako tu mozete pisat vid
@katy31 ze je perfektnou zenou a matkou - perfektna zena podvaza svojho manzela, spi naraz s dvomi partnermi, nechrani seba ani partnerov pred pohlavnymi chorobami, perfekna matka, ktora pred tym nez kona nemysli na buducnost svojho dietata/deti, ci inych deti, ktorym moze svojim spravanim ublizit? Jaaaj zabudla som, vsetko olutovala - to staci, to je ta krestanska moralka, staci olutovat svoje ciny a je nam odpustene, parada, naco sa vopred zamyslat nad svojimi cinmi, vsak vsetci robime chyby, tak mozem aj ja, vsak ked olutujem, hadam mi bude odpustene .....
@grace90701 nie nepomožu, ale tak isto nepomožu všetke ostaté komentáre ktoré tu su 😉
Skôr,ako moje žitie odsúdiš, obuj si moje topánky a prejdi moju cestu,
prejdi moju minulosť, pocíť moje slzy, zaži moju bolesť, moju radosť,
prejdi roky,ktoré som prešla ja, potkni sa na každom kameni, na ktorom
som sa potkla ja, zakaždým vstaň a choď ďalej, tak ako som to urobila ja.
Až potom môžeš moje správanie súdiť .
Kto má z nás právo martinu súdiť? Môžeme jej len poradiť a popriať veľa trpezlivosti, odvahy a správneho rozhodnutia
@elise neviem,ako ti to mam uz napisat..som vydata niekolko rokov...a urcitte viem,ze neverna nebudem a nikdy som nebola.....vies preco?taketo konanie nepatri do rebricka mojich hodnot.a nie som lahkomyselny typ ani nezrela osobnost.....a z praxe viem,ze tie zeny,co mali pomer,vzdy boli pricetne.. 😉 aby som to napisala po lopate..vedeli,co robia..vedome spachali neveru......aby som sa uz zasmiala,neplanovali ju ako 5-rocnicu......ale vedome konali a väcsinou sa bali nasledkov .tak ako v pripade tejto temy u zakladatelky......
@alice107 ja som vydatá 12 rokov a mám 37 rokov viem čo je to život postupne človek vekom aj zreje a samozrejme ziskava aj skusenosti. prajem ti aby sa ti nevera nikdy v tvojom vzťahu nestala ale za nikoho nedáš ruku do ohna.aby sa niekedy nestalo že budeš zakladať podobnu tému pod nejakým iným nikom. nestretla som v mojom živote dokonaleho človeka ale podla toho čo píšeš si jediný dokonalý človek na svete maximálne morály a jedinečný. ja som nedokonalá pretože som len mama, manželka a som len človek☹
nechce sa mi to zase cele citat.. aky je postup? priznala sa ci ako sa rozhodla?
@alice107 nie, my necitime ziadnu frustraciu, len je zabavne citat, ako si je niekto isty svojou neomylnostou. Poviem ti tajomstvo, najviac podvedenych zien je prave s takymto pristupom, ze im by sa to nikdy nestalo. Ano, mozno by ony nikdy nepodviedli, ale to neznamena, ze nemozu byt podvedene.
@elise fakt baby nechapem, o com tu tocite, to si fakt natolko neverite a nepoznate same seba, ze neviete posudit, ci by sa vam nieco taketo mohlo ci nemohlo stat, ja fakt nevidim nic divne na tom, ze
@alice107 sa natolko pozna, ze moze s cistym svedomim povedat, ze pre nu je nevera nieco nepripustne a nemohla by sa jej dopustit. To este neznamena, ze je bez chyb a dokonala, ale v tomto ma jasno. Fakt neuveritelne, ako dokazete prekrucat
@sisaka áno.. podľa mňa je perfektná, lebo myslí aj na tých ostatných... a tiež sa nebi do pŕs, že mne sa to nestane.. môže sa to stať raz tvojej dcére alebo synovi alebo si jedna z tých naiviek, čo si myslí, že jej manžel je svätý? Aj on sa môže zamilovať a potom budeš riešiť takú istú situáciu.. naozaj si myslím, že tvrdiť niečo, že mne sa to nestane nie je na mieste.. V živote sa Ti môže stať čokolvek... 😔

@alice107 s tou osobnosťou človeka a vyspelosťou sa pekelne mýliš.. môžeš sa biť do pŕs, že mne sa to nikdy nestane, ale bohužiaľ, okolnosti, život a ľudia Ťa môžu donútiť konať tak, ako by si nikdy nechcela a ani by si si to nepripustila. Zopni teraz ruky a popros hore do neba, aby sa to Tebe nikdy nestalo a aby si bola silná v takýchto prípadoch. Možno to raz vykoná tvoj manžel, alebo ty sama.. Nikdy nehovor nikdy.. Ja Ti teda želám, aby si bola tá, ktorú takéto veci a rozhodnutia obídu.. ☹