Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@martina303 things happen. držím palce
@martina303 ahoj,nečítala som úplne všetko,ale ja by som túto temu dala zatvoriť,ak si ty zakladateľka,musia ju zatvoriť,skús ešte raz napísať.lebo niektoré kočky sú moc múdre 😉
a držím palce nech sa správne rozhodneš 🙂
inak ja nechapem,kto vam dava pravo posudzovat a odstdzova! Martina ziadala o nazor ako by ste sa v podobnej situacii zachovali a nie aby ste ju este hlbsie zakopali do problemov v akych sa ocitla...sucit je vam uplne cudzi,ale hlavne ze opovrhovanie nie...Mata,a tebe sa len divim,ze este reagujes a obhajujes to co nikdy nepochopia podaktore "svetice"!
Ja s tebou uprimne sucitim a prajem nech sa nezozieras vycitkami donekonecna,akokolvek sa to vyvinie......
odbočím od týchto tvrdých názorov niektorých diskutujúcich ma napadla jedna myslienka , podla vás aj muži sú schopní takéto niečo napísať niekde vo fóre keď sa im stane niečo podobné podvedú manželku, splodia die´ta mimo manželstva?......pochybujem ......
@martina303, aj ja by som sa rozhodla tak ako ty. Rozhodla si sa ísť ťažšou cestou, nesieš si zodpovednosť za svoje konanie a to sa dnes "nenosí". Tvoje bábo ťa bude v každom prípade milovať. Prajem ti veľa sily a pohodové tehulkovanie. Držím ti palce 😉
@slniecko2 inak ak nahodis inzerat nezhodujuci sa s podmienkami(myslim nazov velkym pismon,nie malym)tak bleskurychle reaguju...ale ziadost jednej utrapenej zeny,co hladala podporu a dostalo sa jej viac hanenia(aj by ju podaktore zlyncovali),to uz ma cas...hlavne ze navstevnost rastie,ze?
A pre tvoje neprajníčky, nevera tu bola a stále bude. Samozrejme ja ju neschvalujem. Ale problémy by sa mali riešiť a nie pred nimi utekať. Nezdalo by sa mi fér, ísť pekne potichučky na potrat a tváriť sa, že je všetko v absolutnom poriadku a veselo sa usmievať na manžela. Nikto nám nedáva právo rozhodovať o živote, zabiť, alebo nechať žiť zdravé bábo. Toť môj názor.
Najlepsie sa radi takym co sa im nikdy podobna situacia nestala a MYSLIA si ze sa ani nestane !
Ale to si kazda mysli ze sa to nikdy nemoze stat,hovorim podla dobrej kamaratky skusenosti.
A clovek ani nevie ako sa do toho dostane ,takze mudrlantky co odcudzujete budte radsej ticho aby ste sa za par rokov neocitli v rovnakej situacii !
@martina303 prajem ti vela sily
..a vsetkym neprajnickam..Kto je bez viny nech hodi kamenom..sme ludia a mylit sa je ludske, vsetci mame slabosti..najjednoduchsie je odsudit
@mirka007 ja mam kamku,co to iste zazila a isla na potrat,s tym rozdielom,ze ten milenec bol rozvedeny a jedine ona celu tu zalezitost koli muzovi a synovi,ktory je na muza velmi fixovany,inak nezvladla ustat...nikdy by som si nedovolila jej radit,len tisko sucitila a ocitnut sa v takej situacii,nedovolim si ani len predstavit,lebo nedokazem pomyslie ako by som to riesila...to sa neda,kym to clovek nezazije,nepochopi!
@martina303 Takto si zacala svoju diskusiu...
"chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. "
Mas 61 uzivatelov, ktori dali tuto temu do "Paci sa mi"
Mas 42 stran, ktore sa tykaju tvojeho problemu
Mas tu "uzivatelov", ktori ta podporuju
Mas tu "uzivatelov" ktori ta zavrhuju
Uz dopredu si vedela,ze negativnym nazorom sa nevyhnes.
Vpodstate si tu ale jedna velka CELEBRITA....s pribehom, ktory dokaze napisat len zivot...
NEDAVAJ ZATVORIT TUTO TEMU... Naco? Podla mna uz vsetko zle bolo napisane.... Uz sa tu v podstate diskutuje iba vseobecne na tento problem....
Myslim, ze tato tema rozburila velku debatu, z ktorej sa mnohe mlade aj starsie matky poucia....
UZ LEN Z PRINCIPU by si mala zotrvat a temu nedat zamknut. 😉
@alice107 preco sa navazas do ostatnych pisateliek, ktore maju iny nazor ako ty? Prezentuj svoj ale nechaj nech aj ine ho mozu prezentovat po svojom, nereaguj len prezentuj, sice pises ze to robis, ale je to pravy opak,potom co tu citam, cakam kedy nas tu nazves zakomplexovanymi, nevyzretymi,nemoralnymi slaboskami, ktore sa skryvaju za reci a podobne, ved zbrzdi, je to stale len diskusia, tej panej ziadna z nas nepomoze, musi si pomoct sama. Kazda z nas ma iny osud, iny zivot, postaveny na inych principoch a kazdy ten princip je spravny, neexistuje len tvoja moralna struktura, kazda z nas ju ma inu, postavenu na vlastnych hodnotach
@martina303 no tak tomu sa hovorí smola 😒 cez antikoncepciu otehotnieť...tomu ja poviem asi to, tak to muselo byť..spomínaš, že na potrat nechceš ísť a prečo aj, to malé za to nemôže...musíš s pravdou von, ak je tvoj manžel dobrý ako spomínaš a tiež sa už raz pošmykol, mohol by to pochopiť..nevravím ,že hneď možno to bude chvíľu trvať, možno príde aj odlúčenie, predsa len čakáš dieťa s iným, ale dá sa to prekonať, hlavne mu musíš vysvetliť, čo tomu predchádzalo..kríza a ja neviem čo ešte ťa k tomu viedlo, ale že ľúbiš stále toho druhého to radšej nie..nechaj voľbu na neho, pretože žiť v klamstve zbytok života si ja neviem predstaviť..a pravda skôr či neskôr vyjde na povrch, tak nech to vie radšej od teba..veľa šťastia
ja by som klamala muža - kludne ma odsúdte, ale radsej budem ja trpieť ako 10 ludí okolo mna....a na potrat bys om určite neisla....a vy mudrlantky - moralistky, len zakrývate svoje chyby, ktoré ste urobili ale nikdy neuzrú svetlo sveta
@perla200 ono sa to dá aj tak, len nie každý má na to povahu a čo keď sa nedajbože tomu malému niečo stane a bude potrebovať krv? alebo si myslíš , že jej muž je sprostý a pri narodení bude mať krvnú skupinu po skutočnom otcovi, tak mu to nedôjde?a v súhlasím s tebou, že najviac by mal trpieť ten, čo vedomky , či nevedomky chybu spôsobil a možno aj trpí a bude trpieť..ale prečo hneď prispievateľky hádžeš do vreca "mudrlantiek-moralistiek" nechápem..
@daniela02 Nemyslim.
Mimochodom k mojmu dojmu z pribehu... Martina nezaprisahavala svojho milenca, aby aspon kvoli tym detom mlcal pred manzelkou... nepovedala svojmu milencovi, aby manzelke miminko zatajil... Naopak... Cakala, kedy jej to povie a po par tyzdnoch bola neprijemne prekvapena, ze nepovedal a ze sa za nu a jej dieta nepostavil a nechal ju v tom samu... Preto sa zranena rozhodla sa s nim uz nestykat, nevidiet ho... Uz nemalo zmysel sa s nim v utorok vidiet, kedze uz jej bolo jasne, ze sa pre nu nerozhodol... Toto len prerozpravavam co tu na zaciatku napisala... Asi nieco pravdy na mojej verzii pribehu bude...
@kveta doplnujes mi tu tvoj pribeh, no na ten som ja vobec nenarazala, ani sa na neho nepytala, ale to co si napisala by spravil kazdy chlap, priklad mame v panelaku ak ho pozerate, p. MIchal Bajza , ak nie pozrite si, je to presne o tom co si napisala, ja si stale stojim za svojim, ze ste to mozno s tym tlacenim na pilu trochu prehnali
dievcata.
myslim si ze je tu velmi malo nazorov ktore autorku odsudzuju. preto nie je dobre hadzat do jedneho vreca aj nazory, ktore radia autorke ako sa spravat, ved tie rady si autorka sama pyta... kazda z nas da radu o ktorej si mysli ze je najspravnejsia. aj poradenie typu priznat sa manzelovi ze dieta v brusku nie je jeho cim skor. hovorite ze nikdy nevieme kedy sa v podobnej situacii v kozi autorky ocitneme. v poriadku. ale ak by to bolo mozne zobrat z opacneho konca, kedy sa ocitneme v kozi jej manzela. neda sa to uplne, nastastie. ale ako by sme sa citili, keby manzel cakal dieta s inou zenou, my by sme nepriamo cez manzela tuto zenu zivili, platili vysetrenia, porod. po porode vyzivu, osatenie. v noci by babatko byvalo s nami, takze by sme niektore noci museli prebdiet. obcas by sme dietatko prebalili, boli s nim v chorobach, davali zabaly. ale meno zeny, skutocnej matky by sme sa nikdy nedozvedeli, lebo manzel by si to neprial. neda sa to prirovnat, pretoze tu sa nenesie ta zasadna vec. klamstvo ze sme rodickou toho babatka.
autorke samozrejme zelam vsetko dobre a najlepsie rozhodnutie. ak by nahodou cakala s priznanim sa o otcovstve po porode, moze tym svojmu dietatku velmi ublizit. cim neskor sa to dozvie, tym horsie. predstavte si ako by ste sa citili keby ste sa vy v kozi dietata takuto informaciu dozvedeli napr. v teenage veku. co by ste spravili?
@kveta z teba tak velmi srsi ta bolest z nevery exmanzela 😒 asi mi budes oponovat, ale citit to v kazdom jednom prispevku... (a k tym tvojim silnym reciiam - pred skoro piatimi rokmi som riesila ci otehotniet bez partnera a ty si bola ta, ktora ma odsudila a povedala, ze NIKDY by to nespravila, ze by som tym obrala svoje dieta o otca a podobne a hopla - dnes ma tvoje dieta vzniknute z podobneho ne/vztahu 1rok a styri mesiace a ty si najstastnejsia matka... - nenavazam sa do teba, len si prosim spomen, ako ti osud (alebo hocijako to nazves) vratil to o com si tak hlboko bola presvedcena...)
...a k tomu dietatku - ja osobne vobec neviem ako by som sa zachovala, ale dufam, ze sa to utrasie k co mozno najmensiemu zlu... (uplne idealne to uz nebude nikdy...) ...ale tiez sa moze stat, ze ked ostanes sama s dvomi detmi,tak o par mesiacov, rokov pride ten pravy muz pre teba - kedze asi ani milenec ani manzel ti pravi nie su...
@sue presne... z tvojich príspevkov @kveta strašne cítiť zaujatosť voči martine už len preto, že ty si tá, ktorá bola na druhej strane brehu.. a mala som ten pocit aj z príspevkov @alice107. Tak si ženy uvedomte, že to nie martina je tá, ktorá od vás odlákala vašich mužov 😒 a že chyba je vždy na oboch stranách, vždy..
@kveta Prosim ta, už nespekulujem co som urobila, su to Tvoje dohady, ktoré sa neuakladajú na pravde. Nerozhodla som sa s nim skoncit kontakt kvoli tomu ze ma nechal v stichu. Uz tu nechcem rozpisovat co urobil, ako sa zachoval. V podstate ta do toho nic. On ma nestastnou neurobil, sama som si vedoma co sa stalo, deje.
martina založila túto tému preto, lebo chcela predovšetkým poradiť... je vo veľmi ťažkej životnej situácii - takej, ktorú si nikto, kto s tým osobnú skúsenosť nemá nedokáže predstaviť... preto potrebuje hlavne podporu a nie odcudzovanie.... ona už dosť trpí tým do akej situácie sa dostala, preto jej to prosím ešte viac nesťažujte.... síce jej môže každý radiť ako chce, v konečnom dôsledku sa bude musieť rozhodnúť len ona sama a bude si musieť znášať všetky nepríjemnosti s tým spojené...
asi každá z nás, ktoré prispievame do tejto diskusie sme hlavne matky - ale predovšetkým sme len a len ľudia, ktorí majú svoje chyby a slabosti.... preto majme pre ňu pochopenie, nie je prvá ani posledná, ktorej sa stala takáto vec...

@martina303 admin asi tuto temu nezavrie, lebo robia to tak ze ked je tema aj 5-rocna nechaju ju otvorenu a inym zenam rusia ich podobne temy a odkazu ich napr. na tvoju. Tzn. ze ak ja za rok dva podvediem svojho muza (teoreticky) tak nemam sancu si zalozit vlastnu temu lebo ju zrusia a napisu mi aby som isla do tvojej sa pozalovat. Uz tolko krat mi takto rusili temy ze uz ani neskusam zakladat. Ak uz nechces rady, odhlas si nick a nebudes mat kazdy den neprijemne komentare, ale zase mozno casom sa budes chciet zase poradit... uvidis a ak predsa len chces rusit- klikni : tema nie je ok a popros aj ine mamicky a mozno ju zatvoria.