icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

anka52
1. feb 2012

@anka52 je to tazke ale mam ich oboch rada tak taha za viac povrazou nie si sama nech si vravia co chcu

zexi
1. feb 2012

@sisaka bol by sklamaný z toho, že by si napísala, že nikdy nevieš čo môže v živote stretnúť teba? to by musel byť sklamaný stále, celý život, lebo sisaka - ty to naozaj nevieš 😉

kkristin
1. feb 2012

@sisaka nemyslim si ze to pre niekoho je riesenim a tiez nesuhlasim s rozvodom pri prvom probleme ale nebudem tu trepat naivne sluby o tom ako viem zarucit celozivotnu lasku a poslusnost, vernost a ine...pretoze slubit mozem ze urobim vsetko preto to tak bolo, mala v zivote urcite zasady, ale myslim ze napriek tomu v zivote nemozem s taky prehladom povedat: Mne by sa to nikdy nestalo.
A prave tie najvacsie moralistky vacsinou skoncia prave tak ako by to nikdy necakali...
Samozrejme ze sa to nepocuva dobre, a samozrejme ze to nieje prijemne, ale tahat medove motuz a zarucit veci ktore mozem zarucit len danom momente ked je situacii taka aka je a v skoro idealnych pripadoch.
Mam skveleho mm, a verim a dufam ze by som sa do takej situacie nikdy nedostala ale v zivote je zivot nesmierne nevyspitatelny a mozno by si bola velmi prekvapena ked raz pride o 20 rokov mladsou a povie ti uplne polahky zbohom...pretoze sa to stava prave tam kde to clovek najmenej caka a prave ludom co s tym nerataju...preto by prirodzene vadia bohorovne prejavy typu: ja nikdy, ja urcite nie, mne by sa to stat nemohlo a podobne...a to nema nic spolocne s tym aky mam postoj k martine...pretoze rovnako ako ty ju nelutujem ale ani nemoralizujem

cmeliatko
1. feb 2012

@sisaka moj mm to vie a vobec nam to vo vztahu neskodi. my sa hrozne lubime ale aj preto lebo sme manzelia tak neberieme to ako hotovu vec. moze sa stat ale samozrejme ze urobime vsetko pre to aby sa to nestalo..ale povedat ze nikdy..si netrufame ..🙂)) je to len zdravy pristup.

sisaka
1. feb 2012

@zexi neprekrucaj prosim ta, co pisem, ja tiez neprekrucam tvoje prispevky, uz som to tu parkrat napisala nevera nie je chorba, ci nehoda, ktora sa neda predvidat. Ako si dovolim tvrdit, ze nebudem nikdy kradnut, ci brat drogy, tak tvrdim, ze svojmu manzelovi neverna nebudem ak je to pre vas nieco nepochopitelne, ok, staci napisat, ze je to pre vas nepochopitelne. Pre mna je nepochopitelne, ze odsudzujete neveru, ale pripustate, ze by ste mohli byt neverne - no pre mna ciste pokrytectvo.
a z coho je alebo nie je sklamany moj manzel tiez nejdem rozoberat, ak taketo veci s vasimi manzelmi nehnu v poriadku, kazdy ma na partnera ine kriteria.

cmeliatko
1. feb 2012

@sisaka pokrytecke je ak niekto tvrdi ze nikdy to neurobi a aj tak sa stane!

sisaka
1. feb 2012

@kkristin prosim vas ludia, urbte si uz nejaky kurz citania s porozumenim, nikde nepisem, ze som manzelovi slubila nekonecnu lasku az po hrob a ja neviem ake zvasty, a ak raz pride s o 20 rokov madsou tiez to nema ziaden suvis s mojou neverou, ale jeho neverou, ja nedavam ruku do ohna ani za neho, ani za nas vztah, presli sme si za tych 20 rokov uz naozaj vela, ale pripustam, ze sa moze nas vztah pokazit natolko,ze sa rozideme. Vobec tu predsa nepisem, ze som si ista, ze budem s mojim manzelom este dalsich 50 rokov, pripustam, ze stat sa moze kadeco, ale kym je on mojim partnerom, tak mu budem verna, ak sa rozvedieme a budem mat noveho partnera, tak si dovolim tvrdit, ze budem verna novemu partnerovi, skratka nemam v povahe podvadzat svojich partnerov, spat s 2 naraz a pod. Nemam sa vam tu este za to ospravedlnit?

slivka3
1. feb 2012

@laguardia Pekne si to napísala.......... Ale osobný názor môjho manžela na takúto situáciu do akej sa dostala zakladateľka je povedať pravdu.Ale zas každý chlap je iný môj viem ,že by mi to dokázal odpustiť a dieťa prijať za svoje,čo sa o zakladateľkynom nedá povedať.Takže fakt neviem ako by som to riešila,ale dieťa pokiaľ by som si chcela nechať určite by som nešla na potrat a skôr to zatĺkala. Čas všetko vyrieši.

puhinka
1. feb 2012

ja som bola neverná v puberte svojmu priateľovi,s ktorým som bola 4 roky a nie raz a nie s jedným...najhorší pocit bol večer si k nemu ľahať s tým,že pred hodinkou ma bozkával niekto iný... a až keď som pocítila trpkosť nevery,ako ma bolelo,že som mu ublížila,tak som si uvedomila ,čo som zač...dva roky som sa potom z toho dostávala,nočné mory,výčitky svedomia,prebdené noci,litre alkoholu...ešte som potom mala jeden kratší vzťah a potom som stretla svojho manžela,ktorý si akoby náhodou prešiel tým istým a obaja sme sa rozhodli nerobiť tie isté chyby ako pri tých predchádzajúcich vzťahoch...
bojím sa nevery ako čert kríža,pretože žijeme vo svete,kde každý trtká s každým a nevera sa odpúšťa,no ja viem,že verná ostanem
čo sa týka reakcie na prvotný príspevok,ktorý rozbehol diskusiu...neviem,čo na to povedať.Je to tak diskrétna téma...nemôžem ťa súdiť,pretože nemám obuté tvoje topánky a neprešla som si tvojou cestou,no nechcela by som byť v tvojej koži...toto je dosť varovný príbeh pre všetky neverníčky a neverníkov,Boh to tak chcel,preto si otehotnela aj cez branie antikoncepcie,chcel vám oboch potrestať a znášať následky či už v spoločnosti,ale aj na duši.

totty
Odpoveď bola odstránená
sisaka
1. feb 2012

@kkristin joj a zabudla som na jeden detail, pises, ze rovnako ako ja martinu nelutujes. Tak prrr, nic take som nikde nepisala, mne je jej napriklad luto, i ked si za to moze sama je to nezavideniahodna situacia a je mi jej luto.
Ak napisem, ze mne sa nemoze "nevera stat" nie je to ziadne moralizovanie, bola to len moja reakcia na zeny, ktore ju tu utesovali a podporovali tym, ze sa to moze stat hocikomu a podobnymi recami, co ja povazujem fakt len za prazdne keci. MOja reakcia je, nie, nemoze sa to stat hocikomu, ale stava sa to a ked sa jej to uz stalo treba to riesit tak, aby bolo ublizene co najmnesiemu poctu ludi a brat si z tejto zivotnej skusenosti ponaucenie, niekomu nestaci ucit sa z chyb druhych, musi si to prezit na vlasntej kozi a to je v poriadku, ake je v tomto moralizovanie naozaj nechapem, ale tak to je uz naozaj moj problem - tot vsjo.

kkristin
1. feb 2012

@sisaka to som ale ani ja nepovedala, ale slubujes tu ako by si ty NIKDY neurobila nieco, a ja tvrdim ze je pokrytecke tvrdit nieco take! co v zivote clovek prinesie neovplyvnis, a tvoj manzel s o 20 rokov mladsou milenkou bol priklad...takze by si mala preciznejsie citat ty...
nemusis sa nikomu ospravedlnovat niko to od nikoho nechce, toto je diskusia a my tu len reagujeme na tvoje bohorovne vyjadrenia o tom ako by si ty NIKDY v zivote nieco take nemoralne neurobila a tebe by sa nikdy take nieco nestalo...a my sme len nazoru, ze aj ked neveru neschvalujeme, nemozeme s nou suhlasit ani ju podporovat a uz vobec nie za situacie ktora sa stala /a teda zastavame moralne hodnoty ako to hovoris/ tvrdime ze urobime vsetko preto aby sme sa do takej situacie nedostali a budeme sa jej snazit vyvarovat a urobime vsetko atd....NIkdy nehovor nikdy, prave tieto typy ludi zivot rad prekvapuje 😉

sisaka
1. feb 2012

@puhinka huraaaa, konecne normalny prispevok

sisaka
1. feb 2012

@kkristin zivot ma prekvapuje kazdy den a som vdacna za vsetko dobre i zle, co mi prinesie 😔

kkristin
1. feb 2012

@sisaka tak ja zase lutost necitim, lebo ta jej nepomoze....ani radu by som jej nedavala, lebo si myslim ze na radu vieme kazdy z nas prilis malo informacii / o to viac by som nikdy neporadila potrat nejakej zene/...a podporovanie zien ze je to ok, aj mne by sa to stalo s tym suhlasim s tebou mi pride odveci, preto nekritizujem, nemoralizujem a neradim...ale mi neriesime preco sa to stalo a preco tak urobila, ale skor sa pytala na dosledky co s tym ma robit....a to sa tu vo velkej miere zabudlo...
ja som reagovala len na jedno tvoje vyjadrenie ak si si vsimla a to je ze si povedala ze tebe by sa take nieco nikdy nemohlo stat... a ja si myslim a len reagujem, ze by som take bohorovne vyjadrenie nikdy nepovedala, ale formulovala by som ho inak...a to tak ako som vyssie spomenula. prave preto, ze si myslim ze zivot nam prinasa zvlastne zivotne situacie...

sisaka
1. feb 2012

@kkristin ale ak vy nedokazete take vyhlasenie dat, to este neznamena, ze druhy clovek, ktory si to dovoli povedat, sa hra na svaticu (od tej mam teda poriadne daleko), ci chce sa povysovat alebo neviem co, ja predsa tiez ked mi niekto povie, ze nikdy nebude kradnut nezacnem jeho vyhlasenia spochybnovat, vsak hadam vie, preco to hovori a pozna svoje postoje a moralne hodnoty natolko, ze si dovoli neico take vyhlasit. Nezacnem mu hned davat priklady, kedy ini ludia zlyhali a ake zivotne situacie ho mozu postretnut.
No vidim, ze som na inej vlnovej dlzke, tak uz fakt koncim, lebo sa to tu bude okolo "NEVER SAY NEVER" tocit dokola este 20 stran

kkristin
1. feb 2012

@sisaka tiez mam pocit, ze je uz zbytocne o tom lamentovat..... 😉
ale nejde o to aby sa tu ludia hadali...kazdy si povie svoj nazor..o nic nejde 😉

sisaka
1. feb 2012

@kkristin ja som to nebrala ako hadku, ale normal vymena nazorov, tym, ze je to pisane, tak su nase postoje tazsie pochopitelne, ale ja tieto diskusie beriem ako velmi plodne, casto sa clovek zamysli nad vecami, nad ktorymi dovtedy nikdy nerozmyslal, dolezite je nezacat toho druheho urazat a nadavat 😉 . Pekny den prajem, ci u vas vlastne uz dobru noc 🙂

luciferkax
1. feb 2012

UF, nesúdim, každý z nás urobil niekedy chybu.... skúsim však poradiť, čo by som zrejme urobila ja... Na potrat by ma nedostal zrejme nikto. Predsalen, ak už si mama, tak hádam máš ten pocit, že "to", čomu bije srdiečko , je dieťa, a nielen zhluk buniek..... Ale zas, ani milencovi rozbíjať rodinu nie je dobrý nápad. Skúsila by som si to vydiskutovať s manželom, áno, bude to strašné a bez hádky sa to nezaobíde.. ale .. zas ked on bol neverný, vyriešili ste to.... skúste to vyriešiť aj teraz, s pravdou von, nemusí vedieť gvšetko, že to celé trvalo rok... hádam pochopí a ostane pri vás... držím palce, ench sa to vyrieši, daj vedieť, ako si sa rozhodla.. želám len správne rozdhodnutia 🙂 🙂 a veľa šťastia 🙂

martina303
autor
1. feb 2012

Dnes som absolvovala rozhovor s mojou mamou, ktorá bohužial mysli na to co povedia iní, tá hanba.. no ale budis, chapem ju. Rozhovor s tym druhym. Uz aj ten zneistieva vo svojom presvedceni nechcat si dieta s postupujucimi dnami. No nevadi. Zivot nam dava, berie. A mne dal. Keby som isla na interupciu mozno uz nebudem mat deti, ani druhe dieta mi nevynahradi toto dieta. Ja to dieta potrebujem.Ono potrebuje mna. najhorsie, ze sa citim taka slaba ako caj. Vsetky tie slova od ludi, ktorí som si myslela, ze ma maju radi ma totalne oslabuju. Nedokazem sa od toho odputat. Ale tak mozem si za to sama.

berenika39
1. feb 2012

@martina303 tohle je problém, ketrý nemusí souviset přímo s tím, co jsi vyvedla. všichni dají ruce pryč, obyčejný alibismus, aby potom náhodou nebylo: já ti to říkala....říkal... S tím si starost nepřidělávej, protože tíha toho průseru je na tobě, a zůstane to tak. jediné, co můžeš změnit, je budoucnost - neohlížet se, svůj podíl viny znáš, na co se v tom vrtat. Lepší je blbý rozhodnutí než žádný. Nadechni se, zorganizuj všechno potřebné, aby jsi přivedla druhé dítě někam do jistoty, a at už sama, nebo s manželem - to zvládneš. Nakonec - v kritických situacích se pozná, kdo za co stojí...

p.j.jacky
1. feb 2012

@martina303 neboj sa mami,ona ti odpusti...mala by, si jej dcera,tak ako ty mas mozno v brusku druhu dcerku...predsa sa hovori materska laska je vecna...tak tomu ver aj v ohlade svojej mami...neopusti ta...neverim tomu...hanba?prejde aj ta.Budu drby po celom meste,ci dedine,ale vsetko prejde,najdu si casom inu obet!
@puhinka celkom fajn si to napisala,ale ten zaver ma troska poburil..."Boh to tak chcel,preto si otehotnela aj cez branie antikoncepcie,chcel vám oboch potrestať a znášať následky či už v spoločnosti,ale aj na duši".?Dieta je trest?ci ako to mam chapat? 😨

lodgermaniacka
1. feb 2012

@martina303 ja ťa obdivujem za tvoje rozhodnutie-nechať si dieťa, v tvojej situacii by som to nedokazala, prajem ti, aby sa ti veci vyriešili čo najlepšie, ako to len vôbec pôjde..

sue
1. feb 2012

Hmm, a o akých drboch sa tu bavíme? Však martina nemala verejne milenca - nik nevie, že by otcom dieťaťa nemal byť jej manžel (okrem jej mamy,milenca a kamarátky)...tak ktoa prečo by to mal šíriť?

martina303
autor
1. feb 2012

@berenika39 máš pravdu. Sama by som sa kopla najradsej do zadku aby som sa prebrala, a neriesila to co uz je zrejme doriesene. Som v 8 tyzdni a som ako slonik 🙂 Nato, že mi ani nechuti extra jest je vidno brusko, zmena postavy, to som pri malej vobec nemala.

puhinka
1. feb 2012

@p.j.jacky ,nie,dieťa je dar,tá situácia je trest,pretože dieťa prichádza v nesprávnu dobu v ich prípade

berenika39
1. feb 2012

@martina303 držím palce.

davidka27
1. feb 2012

@martina303 škoda že si to povedala mame nemusela si....to dieťa by prijala ako to prvé...ušetrila by si sa jedného problému,ked to tu čítam čo prežívaš - musíš si zvážiť, že keĎ to mužovi povieš určite to nebude akceprtovať a rozvedie sa- takého "blbečka" ani nepoznám , ktorý by vychovával vedome cudzie dieťa ak o tom vie....je to silné kafe pre chlapa, ty budeš tehotná riešiť rozvod, zverenie, BsM- ko....na tvojom mieste by som sa teraz sústredila na seba a na to malé kašlala na výčitky a po porode by som mu to povedala, keď už tak... bude to omnoho jednoduhšie aspon podla mňa....ono sa to časom nejako vyvrbí, ale nečakaj že muž s tebou ostane ked mu to povieš...

luciferkax
1. feb 2012

@davidka27 podla mna sú tvoje vyjadrenia priveľmi zovšeobecnujúce, priame a dosť nepravdivé. Prečo by nemala rátať s tým,ž e ostane manžel pri nej? v mojom okolí dvaja chlapi vychovávajú "cudzie" dieťa, stáva sa.. ak milujú ženu....

luciferkax
1. feb 2012

@martina303 žiadna kaša nie je taká horúca, ako sa navarí.... nerieš všetko naraz.. sama si povedala, že tooto dieťatko potrebuje teba.. potrebuje mamu... silnú mamu.... a zdravú mamu.... hlavu hore, stávajú sa aj horšie veci, čas vyrieši 🙂