Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
krvne skupiny sa dedia po rodicoch, nedaju sa dedit obgeneraciu, teda opravte ma ak sa mylim
ak aj dieta ma krv. skup 0, tak rodicia mozu mat A0 a B0 a vtedy sa spoja tie 2 nulky a dieta ma krv. skupinu 0, ak ma jeden z rodicov krv skupinu AA, alebo BB a druhy A0 alebo B0, tak uz vtedy by 0 vzniknut nemohla.
@elise asi myslis toto
Zaujímavosť:
Aj základný oligosacharidový prekurzor krvnej skupiny 0 nevzniká "z ničoho", ale je k tomu potrebný enzým, ktorý je odlišný od lokusu AB0 systému. Jeho alela H zabezpečuje syntézu kompletného prekurzoru. Recesívna alela h vo veľmi vzácnom homozygotnom stave zapríčiňuje tzv. Bombay fenomén, ktorý sa prejavuje neočakávaným výskytom fenotypu krvnej skupiny 0 u detí rodičov, z ktorých aspoň jeden má genotyp AA, BB alebo AB. Nekompletný prekurzor nie je rozoznávaný glykozyltransferázami, takže krvná skupina sa nemôže prejaviť, pričom sa javí ako 0. "Pravú nulku" od Bombay fenoménu vieme rozlíšiť pomocou produkcie protilátok voči antigénu H (jedinci iiH- protilátky neprodukujú, hh produkujú) (imunitná reakcia).
teda antigenovu mutaciu krv. skupin, inak som sa s mutaciou krv. skupin nestretla, je to velmi velmi nizka pravdepodobnost.
nevravela martina, ze dala zamknut temu??? tak pred dvoma dnami...?
podla mna ak by si to povedala muzovi-nepochopi to, chlapi su jesitni a taketo veci nedokazu odpustot, tym padom sa ti natotalku rozpadne vztah, budete sa hadat-bude ti na oci vyhadzovat nechutne veci(od parchanta az po.....), dcera bude trpiet a moze mat aj nasledky z rozvodu, ostanes sama, a tvoj milenec, predpokladam, ostane pri svojej rodine a 3 detickach...a rodina na teba zanevrie... = psychicke zrutenie
ak si nechas babatko vziat, budes trpiet iba ty... nakolko ty to budes psychicky prezivat, rodina ta podpori, muz sa to nedozvie ... pokracujes v dalsom zivote a casom sa mozno vztah upravia mozno nie, ale nevyhroti sa to do takeheto stadia....viem, ze je to tazke rozhodnutie, len ty sama vies nakolko si silna a toto unesies.... Neuznavam potraty, ale viem ich akceptovat ak si to situacia vyzaduje... myslim si, ze toto ta situacia je.... a nasledky z potratu, budes znasat sama, nakolko si sa aj sama do tejto kase dostala - to ti bude trestom... preco by mali trpiet vsetci naokolo???
@elise http://www.thetech.org/genetics/ask.php?id=181
aj tu o tom pisu, ale je to velmi zriedkave
@perla200 tak ja už v poslednej dobe poriadne príspevky ani nečítam 🙂 len ty si bola hneď po mne 🙂 ja by som sa bála, že to aj tak skôr či neskôr vypláva na povrch , ako zdochnutá ryba 🙂 a bolo by to pre všetkých oveľa bolestivejšie, nehovoriac o možnom zrazu ľahostajnom prístupe tzv otca k dieťatu, to sa deťom ťažko vysvetľuje
nemusi sa hned táto téma zamykať, môže diskusia pomôcť inej ktorá sa ocitne v podobnej situácii ako martinka.
@slniecko2 vidis,a pre toto sa neoplati riesit veci cez diskusie,lebo kazdi pochopi prispevok po svojom a su z toho len nekontrolovane zvady...takze moja reakcia nebola na teba,ale vyjadrenie sa k teme a subezne navazoval na tvoj prispevok o mazani a nemazani...takze nechapem preco to beries osobne,ked tam ani nenaznacujem,ze ty ju hanis...a z takychto domienok vznikaju tieto urazajuce prispevky,lebo jedna napise,druha zle pochopi a uz su v sebe
takze moja reakcia nieje na teba osobne ale vyjadrenie k teme,jovan?
Viem, že som čudná, ale s riešením @martina303 absolutne súhlasím... počkala by som s pripadnym priznanim až po testoch... ved ak muž vie, že je tehotná a nie je mu to čudné, tak asi predsalen spolu niečo mali a možno - hoci aj s malou pravdepodobnosťou - je dieťa fakt jeho ... a potom by bol cely cirkus pomerne zbytočný a dieťa by možno prišlo o vlastného otca ... považujem sa za čestneho človeka, v obchode preplatok alebo nájdenú vec vždy vrátim, uplatky nedávam ale v takomto prípade suhlasím s dr Plzákom - zatloukat, zatloukat, zatloukat... už skončená nevera o ktorej partner nevie, ho nebolí...
@fra asi tak nejako. ja nie som tiez zena typu ktora musi vsetko vediet. ak by moj chlap nieco spravil a je to pase...nemusim to vediet, pokial sa nic medzi nami nezmenilo resp to nema nejaky dlhodoby vplyv na nas.
ale jasne ze tym nechcem povedat, at si robi co chce len nech to neviem. len obcas sa mozu take veci stat a nie je podla mna vzdy nutne kazdu vec dat na stol. neverim ze kazdy je tak maximalne uprimny a povie niekomu vsetko, uplne uplne vsetko 🙂 z moralneho hladiska je to priam nemozne a bolo by to aj celkom si myslim ze unavne
@lentilkowa pozri-ked chces aby som to nebrala osobne tak musis najskor napisat vseobecne bez mojho zavinaca a prezyvky a potom napis moj zavynac a prezyvku a co chces adresovat mne (technicka rada nie buzeracia) a potom sa budeme chapat jedna basen 😉 Myslela som si totiz ze si o mne myslis ci som nahodou neni ja admin (alebo sa ich zastavam) a myslis ze ju buzerujem za to ze chce zavriet temu...tot vsio. pekny den prajem
gaha,tak to dakujem za upozornenie,uz budem vediet,dakujem,pekny den
@martina303 Neviem, či máš ešte záujem o nejaký názor, lebo tu odznelo dosť výčitiek, odsúdenia, nepodstatných podozrievaní, možno ťa to znechutilo, nečudujem sa. Za tento názor ma možno tiež viaceré nepochvália, ale vyvinul sa po dlhšom uvažovaní a čítaní názorov všetkých ostatných, keďže Tvoj príbeh sledujem od začiatku, tak sa k nemu teraz prikláňam asi najviac. Teda ak to chápem správne (posledné príspevky som nestihla prečítať), rozhodla si sa dieťa si nechať a manželovi o tom (zatiaľ) nepovedať, ako som tušila už keď som písala ešte na str. 37. Myslím si, že je to najlepšie, čo si v tejto chvíli mohla urobiť, ak sa snažím vžiť do Tvojej situácie. Morálka a pravda je jedna vec, je to samozrejme nečestné, ale treba na to hľadieť asi aj tak, či by priznanie nenarobilo viac škody ako osohu, a nemyslím to teraz z vypočítavosti. Keď si to zoberiem s ohľadom na riešenie, ktoré je najlepšie pre Teba a ktoré narobí najmenšie zlo, ako aj s ohľadom na to, že si matka a v prvom rade by si teda mala myslieť na seba a deti, ktoré Ťa potrebujú a až na druhom mieste na manžela. Myslím, že si svojej chyby vedomá a dostatočne si na hlavu popol nasypala, neznamená to, že to teraz pre česť a pravdu musíš doviesť do takých dôsledkov, aby si si to dobre vyžrala a prišla o rozum. Ak sa na to teraz necítiš, nerob to. Podľa mňa, ak sa mu to ešte rozhodneš neskôr povedať, tým že to neurobíš hneď teraz, nič nepokazíš. Najprv si to ty utrieď vo vlastnej hlave, až potom s tým vyrukuj na manžela. Myslím si, že názory, že ak je Váš vzťah pevný, odpustí Ti a bude vychovávať cudzie dieťa s Tebou a rád, sú príliš idealistické a z toho čo tu zaznelo od Teba si skôr myslím, že by sa zbalil a odišiel, poprípade robil ešte aj problémy s malou. Žiadny muž to tak ľahko neprekusne, ibaže by bol naozaj veľmi mierny a tolerantný a ľúbil Ťa bezvýhradne, ale aj tak by Ti to podľa mňa pri každej príležitosti vytkol, vznikali by z toho hádky a tie nepotrebuješ, najmä nie počas tehotenstva. Na kríze Vášho vzťahu ste asi mali podiel obaja a niečo Ti asi v ňom chýbalo, keď si to riešila vzťahom s niekým iným. Tiež si myslím, že by sa nedalo nepovedať mu, kto je otcom, ako tu mnohé radili, lebo by Ťa k tomu v tej situácii už nejako donútil a trval by na tom. Taktiež si myslím, že pokiaľ o tom nevie, zatiaľ mu nič neubližuje a je spokojnejší, akoby o tom vedel. Ak je Váš vzťah v kríze, nie je vylúčené, že nevydrží aj tak. Čo sa týka toho, že bude oveľa horšie ak sa to dozvie neskôr, lebo to praskne, myslím si, že to nebude až o toľko horšie. Stále môžeš povedať, že si to nechcela medzi Vami pokaziť, keď ste sa rozhodli to skúsiť, o tehotenstve si sa dozvedela až potom a verila si, že dieťa je jeho. S milencom to bol úlet v čase Vašej krízy, čo si oľutovala a nechcela si ublížiť jemu aj malej pre tieň pochybnosti. Nebudeš klamať, lebo tak to myslím aj je, aj keď Ty tvrdíš, že približne asi vieš určiť, kedy k tomu došlo, ale to nie je isté na 100%, keď zlyhala HAK a ani on Ti nedokáže, že si o tom vedela. Ak by sa pri náhodnom prasknutí aj dozvedel, že dieťa nie je jeho a dal by si spraviť test otcovstva, nemusí to byť potom ani zďaleka taká katastrofa, ako niektoré baby predpovedajú. Môže to mať naopak viac výhod: 1. Ak na to príde a dieťa už bude na svete, je pravdepodobnejšie, že k nemu nejaký vzťah bude už mať a nebude vedieť obrátiť svoju zlosť v otvorenú nenávisť voči Tebe a dieťaťu (naopak, ťažko si viem predstaviť, že by teraz dieťa prijal, keď to pre neho ešte ani je dieťa a nemal by k nemu naozaj žiadne puto od začiatku, keby vedel, že nie je jeho), 2. aspoň v akom takom pokoji prežiješ tehotenstvo, čím sa zvyšuje šanca, že nenastanú komplikácie, ako keby ste sa teraz rozhádali, odsťahovali alebo rozvádzali v tehotenstve plus tlak okolia, 3. do pôrodu si premyslíš plán, ako finančne zabezpečíš deti v prípade rozvodu, aj si dovtedy niečo navyše zarobíš a ušetríš, 4. rodičia podľa mňa po narodení vnúčaťa zmenia názor a keby prišlo k najhoršiemu, že sa napokon rozvediete, pomôžu Ti a nebudeš musieť sa po celý čas stresovať, ako sama s ďeťmi ostaneš o hlade, smäde a na ulici, 5. aj keby to manžel zistil v neskoršom veku dieťaťa, nemusí hneď byť taký sebec a vykričať mu to, ani krvné skupiny myslím nebude dieťa riešiť pokiaľ nebude dostatočne staré, 6. nepochováš vzťah hneď ak ešte nevieš, či by nemal šancu sa obnoviť a zlepšiť po čase a nebude to len kvôli tomu faktu, že si mu to oznámila, ak to náhodou nevydrží z iného dôvodu... Len ak sa takto už rozhodneš, nezožieraj sa neustále výčitkami, buď pripravená, že ak sa to má dozvedieť, stane sa to, alebo dozrie čas a povieš mu to sama a predstav si tú najhoršiu alternatívu a potom sa jej nebudeš tak báť. Skús sa sústrediť na bábo, na malú a odčiniť trochu to, čo sa stalo a pokúsiť sa budovať vzťah odznova, a uvidíš čo bude. medzi tým sa okolnosti zmenia a mnoho vecí sa vyrieši. Držím Ti palce, zvládneš to.
po precitani mnohych prispevkov v tejto teme mozem jednoznacne povedat ze som velmi stastna ze nie som muz...
@sisaka prepac ale aj ked NEsuhlasim s neverou a uz vobec nie so zenatym s detmi myslim ze to tvoje nikdy je len znamenim, ze netusis co vsetko nam v zivote prinesie zivot. Ako by si moralne reagovala ked by si mala choreho muza, alebo pre iny dovod by nemohol s tebou pohlavne zit po dost dlhsiu dobu napriklad?
som zastanca nejakych moralnych pravidiel, ale myslim ze zivot autorku temy vytresta sam, my to naozaj robit nemusime...
a by si nebola prekvapena co ti zivot prinesie, lebo ani ja by som si nikdy nedovolila tvrdit, ze NIKDY by sa mi to nemohlo stat...
bože dajte jej už pokoj ved sa už rozhodla teraz si už možete riešit stále do kolečka len to že nesúhlasíte s neverou 🙄 ženy sú občas naozaj ako slepice ☹ a to vyjadrujem len svoj názor
@zexi nie nezabil, moj manzel nema problem s ovladanim sa, ale myslim si, ze by ho to prinajmensom nepotesilo a bol by sklamany, keby som pisala, ze taku moznost pripustam napriklad ako sa tu pisalo - dlhodoba PN, bezvladnost, nevsimavost partnera, mily kolega, flasa alkoholu ... mna by tiez ranilo, keby pisal na fore, ze pripusta neveru, ak by som mu nedala 3x do tyzdna, netocila sa neustale okolo neho, ci stretol o 20 rokov mladsiu slecnu v praci a pod., , ani sa necudujem,ze sa dnes tolko ludi rozvadza, ked riesia problemy takymto sposobom.

@lentilkowa len som jej vysvetlovala preco jej asi admin nezrusil tuto diskusiu a dala som jej typ ako by to islo- ja zrovna nepatrim k tym ktore ju tu lyncuju.... takze nerozumiem tvojej reakcii na mna. Z vlastnej skusenosti viem ze jednoducho nove temy neotvaraju lebo radsej nechaju nejaku uz neaktualnu (zakladatelka uz davno o svojom probleme nepise) a tam chcu aby ostatne s podobnym problemom pisali. uz je to hadam dost zrozumitelne co som tym myslela?