icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

davidka27
1. feb 2012

@luciferkax teba muž podvedie spraví decko a ty ho budeš milovať a ešte sa mu aj starať o to decko, t.j. choré

katelyn
1. feb 2012

@martina33 neries ostatnych a nech ta ani nik nesudi..stalo sa co sa stalo nieco tomu predchadzalo a ty sama dobre a najlepsie vies co ta k tomu viedlo... a co sa tyka babatka... nechaj si ho je to mozno sice rada za 5eur ale sama si napisala ze mozno by si uz druhe nemala dovodov by mohlo byt vela a co sa tyka tvojej maminy neboj ona bude ta ktora ta este najviac podrzi kazda matka podrzi svoje dieta mozno to nie je vhodny priklad ale poznam jednu zenu ktora od 13rokov tahala svojho syna z drog bol niekolko krat na liecenia bohuzial v 18tich zomrel ale je to uz 15rokov a povedala ze by to urobila znova lebo to bol jej syn takze mamina ti bude este raz oporou...a co sa tyka otca dietata naozaj nik nemusi vediet kto je jeho otcom mozno bude po otcovi a ludia budu sepkat kadeco ja by som sa mozno ani nevzdala kontaktom s jeho biologickym otcom pokial to sam nebude chciet aby mal moznost ho vidiet vyrastat a ako dobry ujo ho moze lubit...lebo mozno ked raz zacnu reci a ty uz sa uz nebudes s nim stretavat to bude o dovod viac na potvrdenie toho ze je jeho ale zas na druhej strane ti to moze byt naozaj jedno nech ta nik nesudi dostala si dar dietata a je jedno ci je od tvojho muza alebo ineho mozno dokonca tvoj manzel ho bude raz vychovavat ako vlastneho a bude tomu velmi rad len asi by som mu nikdy nepovedala kto je skutocny otec skus si vymysliet niekoho podobneho ako je typ tvojho milenca a mas a su veci ktore si ludia odnasaju do hrobu tak toto meno bude jedno z nich a myslim ze aj tvoja mama bude radsej ak skutocne meno nikdy nebude odhalene a nemusi sa bat potom ziadnej hanby a reci...a financie si myslim ze zabezpecis si VS vzdelane a myslim ze zivot ti da moznost sa postarat o svoje deti na dostojnej urovni 🙂
vela stastia ti prajem nech sa rozhodnes akokolvek ale ja by som volila si dieta nechat a celila by som nasledkom len by som ich mozno malym klamstvom zmiernila 🙂

aliza
1. feb 2012

@puhinka Boh netresta, Boj je laska, cista, dokonala, bezpodmienecna a taka laska nevie trestat. Trestaju sa ludia sami, dosledkami svojich cinov. Preco sa to dieta pyta na svet, nevie momentalne nikto z nas, az cas mozno ukaze, ale dieta urcite nie je trest, ani v takejto situacii.

aliza
1. feb 2012

@puhinka ty naozaj veris tomu, ze Boh rozhoduje o nasom osude? ze si len tak rano hodi kocky a rozhodne sa, ze najaka martina-nevernicka otehotnie? to snad nie. Osud si z velkej casti vytvarame sami.

martina303
autor
1. feb 2012

Boha tu radšej nepletme, ten nech pomáha ak existuje tam kde treba!!!!!!! Martina - neverníčka si to zariadila sama bez akýchkoľvek neexistujúcich nadzemských bytostí 😉

ingrid25
1. feb 2012

Ahoj.Naozaj dobra tema, z realneho zivota s realnymi myslienkami a uvahami. Samozrejme nezavidim ti situaciu, ale si silna, uz teraz milujes tvoje druhe babo a bojujes zanho, co by vela ludi nedokazalo. Vid kolke ti tu radia interupciu. Ale ty si odhodlana bojovat a dokazat to. klobuk dole. Stat sa to moze kazdemu, aj tej co to teraz odsudila. Ved kto si niekedy nehovori ze by chcel este raz zazit tu krasu zalubenia.... Mas teraz velku nevyhodu ze uz s tebou mavaju hormony a vnimas veci intezivnejsie a viac citovo. Ale neboj, ked sa male narodi, budes stastna ze ho mas. A budes mat podstatne viac sily ako mas teraz. A dovtedy sa vsetko utrasie, odozneje. Hlavne si to doma co najskor vyries, nech do porodu maju cas emocie opadnut. A hlavne aby si sa nemusela zozierat stale otazkami co bude ako bude ked to povies doma... Drzim palce nech sa vsetko skonci tak ako ma.

aliza
1. feb 2012

@martina303 to bola len reakcia na prispevok od puhinky, to s tou nevernickou spominala ona

anibas
1. feb 2012

@martina303 Martinka - je to ťažké, veľmi ťažké - ale z vlastnej skúsenosti viem, že ak sa rozhodneš správne a dieťatko si necháš, tak sa ti to 100- násobne vráti v dobrom 😉 😉

daniela02
2. feb 2012

@martina303 mna napadla jedna vec, teraz vsetci sa ti postupne obracaju chrbtom, ci uz rodicia, ci uz milenec, otazka znie, ak si sa uz rohodla pre druhe dieta, dokazes ho uzivit ked budes sama s dvoma ? Vyzivne mat zjavne nebudes, kedze otcostvo bude zamlcane, a pri decerke chce mmanzel striedavu starostlivost ako si pisala. Prpac, ze to tak napisem, ale podla mna ak sa ma dieta narodit, tak do rodiny, kde bude mat nielen lasku, ale aj z coho zit a neskoncit na ulici, pisem to preto lebo viem aka jje dnes doba tazka, ja cakam druhe babo obaja s manzelom mame velmi dobru pracu, ale aj vieme co ten zivot stoji a vieme ze pri druhom sa budeme musiet trosku obmedzit a ja sa po materskej budem musiet vratit do prace. Cize nna tvojom mieste sa zamyslim aj nnad tym, je pekne nieco chciet, ale dieta bude pri tebe este dost peknych rokov a to nie len jedno, ale hned dve.

daniela02
2. feb 2012

@davidka27 vies si predstavit, ze sa na tie veci bude musiet sustredit po porode s dvoma detmi na krku? Vy mate pocit, ze zvladnut rozvod, vysporiadanie a bit sa o spravodlivost a otcostvo je nejak lahke a psychicky zvladnutelne ? Nehovorte tak, ak ste to nezazili, hovorim za seba

martina303
autor
2. feb 2012

@daniela02 Zamyslam sa aj nad tym, urcite. A aj sa toho bojim, to je pravda. Ako som spominala mame dom, ten by sme predala a rozdelili by sme sa narovnako. Z toho, plus materska, plus jeden pausal co mam, plus mozno vyzivne. A ja sa po roku vratim do prace ak to financne nezvladnem. Tam slubila pomoc mamina aj napriek tomu, co mi stale hovori. Ak nie rodicovsky mi ostane a najmem si opatrovatelku. Do porodu si chcem nasetrit co najviac sa bude dat. Po malej mam vsetko, okrem oblecenia. A preahu veci si pokupim teraz, aj pre malu aj preto male, minimalne na polroka dopredu. Este kym pracujem sa to da.

mawiya
2. feb 2012

@martina303 zlatinko všetko sa vyrieši časom. Teraz budeš zbytočne premýšlať a riešiť. Keď príde situácia, že budete predávať dom, nájdeš kupca až potom kalkuluj. Ja som sa týmto istým zaoberala dlho. Zbytočne som mala migrény a bola v depresii. Potom som si povedala dosť a ono to naozaj funguje. Neriešim. Momentálne aj ja predávam spoločný byt, ktorý ešte vlastníme s ex. A neriešim. Bol záujemca, dnes sa má ozvať či ho naozaj chce, potom budem riešiť zvyšok 🙂. Týmto ti chcem len povedať, nepozeraj ďaleko do budúcnosti, nerieš. Venuj sa detičkám 🙂. A deň pôjde za dňom a keď príde nejaký problém budeš ho riešiť od tej chvíle ako ten problém naozaj príde. Nerozmýšlaj teraz čo bude keď.... Pretože si zbytočne zaťažuješ hlavu. Teraz mnohé povedia, že som nezodpovedná, že budúcnosť treba riešiť dopredu. Ibaže ja z vlastnej skúsenosti viem, že všetko čo som si naplánovala dopredu, nevyšlo, alebo vyšlo úplne inak. Potom som si nadávala, načo som mala hlavybôľ pol roka, keď to život aj tak zmenil. Držím ti palčeky.

renca3
2. feb 2012

@martina303 - mamina je jedna vec, tu babo obmakci. ale co tvoj otec? asi to tak skoro neprekusne, ako si ho spominala. myslim, ze pocitas tiez aj s ich financnou pomocou.

ninimini
2. feb 2012

@martina303
to je normálne čakáš druhé bábo bude to skor vidiet ako pri prvom 😀

martina303
autor
2. feb 2012

@renca3 zatial neratam, mozno by som to zvladla aj tak, keby sa ten dom preda. je to novy dom.

kaskya
2. feb 2012

Musíš sama vedieť čo za peklo ťa čaká, ak si to dieťa necháš. Ja osobne by som išla na potrat. Prepáč, nezvládla by som ten tlak. Určite. 😔

daniela02
2. feb 2012

@martina303 dufam, ze ak dojde k rozvodu, vyjde ti to tak ako si predstaujes, lebo to nie je velmi ruzove. No a materska a rodicovsky, vies stale su to len prispevky do casu, ale podstat je to co si napisala, ze aj ked mamina ma iny nazor, pomozu ti

daniela02
2. feb 2012

@kaskya nechcem byt zla , ale mozno s tebou tak trosku suhlasim, mali sme krizu s manzelom pred rokom,tiez podobneho rangu, aj ed to nezaslo tak daleko, a zial zratala som si dva a dva, co robi pre mna, pre malu, ako sa nam zije, co vsetko by trebalo riesit pri rozvode, a co na to rodicia a rodina, a rozhodla som sa zabojovat za manzelstvo a teraz je to super, uplne ine ako bolo, a stale myslim ze pri krize musi bojovat najma zena

laguardia
2. feb 2012

@anka52 nuž tak z tohto príbehu sa snáď poučíš..

martina303
autor
2. feb 2012

@laguardia Clovek sa moze ponaucit len na vlastných chybách. Ja som vždy bola tá, ktorá sa bila do hrude ako nikdy nikomu neublíži. A vidíš vybrala som si to najhoršie ublíženie. Verím, že ked so mna city, emocie opadnu a pride hadam na rad zdravy rozum, zacnem konat tak ako sa patrí. Ale to dieta si chcem nechat. I ked sa to stalo mimo manzelstva, bolo to z lasky. Teda tu lasku som asi citila len ja. A to dieta budem milovat. Verím, že sa zvladnem o ne ostarat aj financne. Mam zdrave ruky, nohy, tak robit viem.
@daniela02 Pises rozumne a ja to citam a priznam sa stach a neistota ma premaha, ale zas moze sa stat aj situacia ze v priebehu rokov aj ten co ma skvelu pracu a prijem, on pride zo zdravotnych dovodov, su situacie, ktore cloveku zivot pripravi ani ked to necaka a musi to zvladnut. viem lepsie sa taha dvom ako jednemu. Ale preto na potrat ist nesmiem.

siu3333
2. feb 2012

@martina303 ahoj,,este som nepisala nic ale sem tam vas citam,,martinka tebe prajem vsetko len to naj,,co sa stalo,,tak uz stalo sa,,a hlavne zdave babetko,,drzte sa,,,

laguardia
2. feb 2012

@martina303 tá poznámka o poučení mala byť pre babu, čo napísala, že je na tom podobne ako ty, akurát zatiaľ asi nie je tehotná. Myslím, že toto keď číta, už lepšie poučenie z takejto situácie si nemôže nájsť nikde. Ty si to napísala všetko tak úprimne, o tom, aké máš pocity, ako Ťa to mrzí a ako by si to už neurobila, keby sa dal čas vrátiť..a čo všetko sa Ti tým skomplikovalo. Tak ak sa niekto potrebuje naozaj poučiť až na vlastných chybách, tak sa tak stane. Myslím si, že ty už teraz konáš tak ako sa patrí, v rámci možností. Staviaš sa k tomu naozaj zodpovedne a myslím, že v Tvojej situácii by sme mnohé reagovali horšie, ešte zmätenejšie a zúfalejšie. To že zatiaľ mlčíš pred manželom sa dá úplne pochopiť. Neviem či si čítala moje 2 príspevky.

martina303
autor
2. feb 2012

@laguardia Neviem, už si ani nepamätám. To sa Ti len zdá, plačem pomaly stále, slzy sa mi tisnú do očí furt. Ci som v práci, ci doma, Ked si spomeniem vsetko co mi ten druhy narozpraval, navypisoval sa ked som zvazovala UPT. A dnes mi napisal, ze ho musim pochopit,ze pri mne ostat nemoze, ze nikdy mi problemy robit nebude.... Tak pri spomenuti na to ako mi pisal predtym ze nas miluje... Ale chapem ho, chcela som to v podstate uz pocut, lebo predtym to boli reci, ktore ma urziavali aspon v tom, ze ked sa to prevali, pomozem ti, ci uz ak ci ak. A teraz mam istotu, ze nepomoze v nicom!!! A to som potrebovala mat cierne na bielom. Lebo naivita ma stale pri citani a pocuvani ho zaslepovala.

emkab
2. feb 2012

@martina303 uffff, nemas to lahke, drz sa!

kveta
2. feb 2012

@martina303 Necitala som posledne tri strany... Len ma napadlo este par detailov:
1/ Vies od svojho milenca kto boli jeho predchadzajuce milenky? Ak ano, tak je to nediskretny muz a rovnako moze casom rozpravat dalsej o Tebe.
2/ Ak teraz dojde k poziadaniu o rozvod zo strany manzela, sud to neuzavrie rozvodom do porodu dietata. To ati dava osem mesiacov na boj o uzmierenie s manzelom. Ak poda o rozvod po porode, bude ten rozvod mozno prirychly a nestihnes to, kym vychladne.
3/ Dajme tomu, ze pravdu povies manzelovi po porode. Pocitas s tym, ze zrazu budes mat kopec vybavovaciek okolo rozvodu, informovania pribuznych, a pritom budes mat miminko? Zvladnes to casovo a s miminkom? Aj pripadne stahovanie? Ja by som to v prvych mesiacoch po porode iste nezvladala..
4/ po porode mozes mat hormonalne navodene depresie plus kriza s manzelom... Zvladns to? Nie je rozumnejsie vyuzit na toto vsetko druhy trimester, ked je zena plna pozitivnych nalad a energie?
5/ Ked si uz krvacala, nebolo by rozumnejsie namiesto chodenia do prace momentalne ostat lezat na rizikovom?

K milencovi.. "On Ti nebude robit problemy"? "Mile" od neho...

macamac
2. feb 2012

@martina303 ti držím palce. moc
verím,že to zvládneš
si zdravá, mladá-a to je najhlavnejšie. ak máme zdravie-máme všetko. môžme pracovať, môžme zarábať. a finančne-nedaj sa tu zdeptať,či to sama zvládneš. zvládneš. ver tomu. sú na tom ženy omnoho horšie, same, s deťmi, bez peňazí, svojho bývania, rodičov....a tu sú. žijú. jasné,že nie komfortne,ale možno aj tak šťastne. ak šťastie nehľadáme v materializme, dá sa celkom pekne žiť 😉
a ty zas na tom finančne nie si najhoršie 😉 🙂

anka52
2. feb 2012

@laguardia je to mozne ale hacik je ten ze s mojim partnerom som deved rokov a stimto dva a mam ho tiez rada ako to mam riesit ked ten druhy je aj moj kolega toto sa stava malo kedy

martina303
autor
2. feb 2012

@kveta Ano viem, ale vedela som to nie od neho, ale od kadekoho. Postupne sa k tomu doznaval aj on.

2,3,4 nepoviem mu to teraz. A ci to zvladnem? neviem!

5, praskla mi cievka v maternici... ano mla by som byt doma, ae potrebujem teraz peniaze. Nemam fyzicky narocnu pracu.

K tomu druhemu, nech je stastny.

mata1001
2. feb 2012

@martina303 ahoj necitala som celu diskusiu..ja by som to urcite povedala manzelovi.aj tak sa to raz dozvie a budes to mat o to horsie.myslim si ze ked si sadnete a v klude porozpravate urcite dospejete k nejakemu zaveru.Nechaj mu cas na rozmyslenie (premyslenie celej situacie) a ono sa to casom v hlave ulezi a mozno budes prekvapena z jeho rozhodnutia...
drzim ti palce...

alice107
2. feb 2012

ako vidiet,aj na tomto fore,zien co konali podobne ako martina303 je dost.niektore ako vidiet dokazali velmi rychlo pochopit,ze dalsia lahkomyselnost by mala pre ne katastrofalne nasledky..
martina 303,rozvodove konanie je zalezitost dlhsieho casoveho useku.hlavne v takom pripade,ked tam su dve malolete deti.potom zapretie otcovstva,pripadne nove urcovannie otcovstva.... az ...nasledne po pravoplatnosti rozhodnutia o rozvode moze prist k vysporiadaniu bsm....to je tiez na dlsie..a zlozite.......a predaj nehnutelnosti nie je tiez nieco,co sa da uskutocnit rychlo.zalezi na viacerych okolnostiach.....napr.kde sa ta nehnutelnosst nachadza ,kolko je spolumajitelov,ci spolumajitelia suhlasia s predajom, apod.......to moze trvat aj niekolko rokov. a nakoniec sa to moze predat aj pod cenu....ak sa najde vhodny kupec....
cize pocitat s okamzitou fin.hotovostou z predaja je nerealne......ale dieta potrebuje financne zazemie este pocas prenatalneho vyvoja a hned po narodeni.....ine ti nezostane,len pracovat asoma sa starat o dieta.....
ako si martina 303 mohla co i len ako dospela zena predpokladat,ze tvoj milenec opusti rodinu.pripadne sa prizna k otcovstvu a postavi sa k tomu zodpovedne/teda platenim vyzivneho,ci starostlivostou o dieta/? ved muz,ktory je zenaty a ma deti a predsa sulozi s inou zenou dlhsiu dobu ,nie je typ cloveka,ktory ma nejake moralne hodnoty,ktore byho usmernovali k zodpovednosti...on,rovnako ako ty si chcel ´´uzit´´..lahkomyselne a nezodpovedne ohrozil existencou svojej rodiny.......ale na sledky neche niest......tal.ako sa ich bojis aj ty prijat.....klamat manzela ti nepomoze...len odiali katastofalne nasledky pre vsetkych na isty cas.....
ak nezijete v niekolkomilionovom meste,co na slovensku nehrozi,vec,ze o tebe to budu vediet coskoro vsetci..tak to uz chodi v realite.....a mazel,ak netusi teraz,coskoro bude vediet o tvojej nevere......o to to bud horsie pre vsetkych,ak to nepocuje od teba....
mala by si konecne ako dospela pozerat realne na problemy......pretoze v nasledujucom obdobi budes postavena pred realitu a ak nepozries na veci realne,nezvlasnes ich riesenie......