Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@kveta môže byť, v podstate na tom teraz už nezáleží...
@daniela02 práve ja som si touto cestou prešla- prežila som rozvod, zverenie dieťata do výchovy- dieťa nechcelo ísť ku mne , moj ex mi ho uniesol do Českej republiky- takže som riešila na súde aj únos! napriek tomu mi dieťa zverili! takže ak si myslíš že nemám skúsenosti si na velkom omyle, mohla by som písať romány tolko som toho prežila....a v súdoch som vcelku zbehlá...a viem ako to tam chodí takže si dovolím dnes Martine radiť aj ked možno sa nestotožnuje s mojimi názormi, ale hovorím, len z vlastnej skúsenosti!!!
@daniela02 To už malinke aspon bude na svete. Ved ja uz teraz nespavam, jem ledva. Tak co by to bolo keby sa mi teraz zacne vyhrazat tymi najstrasnejsimi scenármi? Co ak potratim?
Myslim, ze aj keby si isla na potrat, tak by sa to casom prevaiilo....aj ked neskor, ale prevalilo!.....ja by som povedala manzelovi pravdu, ak ta este lubi odpusti / ved aj ty si mu odpustila/ a pojdete dalej, len pre dobro v rodine by som neuviedla otca ani v rodnom liste...aspon zatial, neskor nevies ako bude.....
.....mozno by ta manzel opustil aj keby si nemala milenca...ale potom by si urcite strasne lutovala potrat... A ak by si aj ostala sama s detmi, tak hadam obaja otcovia /maju nejaku tu cest/ by ti mali platit na deti nejake vyzivne....
...ja nie som za potrat a nie som ani krestansky zalozena, ale ked drzim malu dcerku v naruci, neviem si predstavit zivot bez nej co keby ako bolo...neboj , nejako uz len bude....
@martina303 sledujem stále tento tvoj obrovský problém, faktobrovský, lebo cítim s tebou, ked si na začiatku písala, ako nechceš rozbiť mu rodinu, ako ti písal krásne sms- ky atď, a teraz vidíš je to obyčajný hajzzel ak to chceš utajiť tak to taj....a le ak si prsvedčená, že to chceš prezradiť tak by som to prezradila a asi by prvý prišiel na paškál ten hajzel s jeho monželkou a detmi, to je najlahšie ujsť z bojiska, nedaj sa zastrašiť jednej s ním pekne a ak sa to nebude dať ináč konaj ...ty si sa obetovala nechať si dieťa v takomto stave je niečo z tvojej strany niečo úžasne máloktorá by sa takto zachovala myslím si ! a on jemu sa to raz vráti a odnechce sa mu aj tých mileniek, vidíš ty berieš na neho ohlad a on na teba? dnes máš chúda ty problém a on možno má dalšiiu hajzel ...vždy od ženy závisí čo si necha od muža robiť a dovolí mu tak je to na tebe....pozri on na teba teraz neberie ohlad a na tvoju dceru, prečo by si ty mala brať ohlad na neho!!!! na jeho manželku a jeho deti nech má problém aj on---druhý raz si možno rozmyslí či s nejakou pojde ,
@martina303 Martina, no neviem, skutocne stoja tieto stresy v tehotenstve za to? Skodis sebe, skodis tomu nenarodenemu dietatu a po porode nielenze pride zatazove obdobie, ktore starostlivost o babo prinasa aj za normal okolnosti, nieto za okolnosti, ktore nastanu. Bude to vazne take prospesne pre to babatko? Viac si asi bude uvedomovat ako teraz. Aky start do zivota bude mat? Caka ho napata, nekludna matka, atmosfera, ktora sa pravdepodobne bude dat krajat. No neviem. Ja osobne by som to riesila ako som pisala, potratom. Ak teda by som bola skalopevne presvedcena, ze je to milencovo. Neber to ako rada, ani presviedcanie, skor moju uvahu a predstavy o rieseni situacie keby sa to mna tykalo. Toto jednoducho nikomu neprinesie klud, najma ni tomu buducemu cloviecikovi. A prve mesiace zivota su dost dolezite pre vytvaranie osobnosti. Neviem si predstavit, ze sa nad nevinnym malym, uz narodenym, pocujucim a citiacim tvorom budu hadat dvaja dospeli o to kto z koho, kto aky ma k nemu vztah ci aky vztah k nemu vobec mat bude. To nie je dobry start do zivota. Mne to vychadza, ze potrat v tomto pripade je ovela milosrdnejsi. To je ale moj nazor. Kiez by to cele dopadlo inak, prajem Ti nech mas klud pred aj po porode, hlavne to male stvorenie. Nech nie je zbytocne dovodom kriku a napatia.
@davidka27 Cítim sa dosť zle, že som ublížila svojej rodine, nepotrebujem ublížiť aj druhej. Keď sa tak zachoval, s tým ja neurobím nič. Pravdaže si myslím svoje, ale ani nadtým moc premýšľat nechcem, nejdem sa napĺnať zbytocnou nenavistou. Sklamanie mi stací. Ja jeho deti poznám a ver že pri pohlade na kazdého z nich ma ani nenapadne mu robit problemy. To, ze jemu nezalezi na mne, to ja ani tymto nezmením. Na milenky ho chut neprejde, zije takto uz dlhu dobu, trosku sa urcite zlakol, ale to ho po case prejde.
@jabadaba To zabitie, nedanie moznosti zit je podla Teba lepsie ako par mesiacov stresu??? Ved ten clovek bude zit mozno xy rokov, bude mat jedneho casu svoju rodinu, deti, zivot!!!!!!! Kristepane nemozem mysliet len na seba. Myslis, ze sa nebojim? Bojim, ale aj to prejde! Ja som bola vzdy zvyknuta vlasy, nechty, kopu handar, neviem co to je triet biedu, nikdy som to nepocitila, ale radsej sa vzdam toho ale ja ten zivot zabit nemozem!!!!
@martina303 ked sa takto každá zachová tak sa mu ani nečudujem, že v tom stále pokračuje...je to len na nás ženách a on berie ohlad na tvoje deti a muža? treba mu pekne pristrihnuť krídla...
@martina303 no tak potom sa budes musiet riadne snazit, aby to dieta nepocitilo tu tazivu atmosferu, ktora nutne pride Martina. Prajem hodne sil. Je dobre, ze Ty si aspon uz pevne rozhodnuta. To je fajn. Ja by som to riesila ako som pisala, uz len zo strachu, ze nebudem vediet vytvorit dietatu stabilne a hlavne kludne zazemie. Pokial sa to tebe podari, tak len dobre.
A nemyslela som mysliet len na seba, ja som to riesenie pre mna asi prijatelnesie braal najma s ohladom na to dieta. Ale rozumiem, ze pre teba toto nie je cesta. Kazda sme ina.
@davidka27 nie každá sa tak zachovala a bolo mu to odpustené....
@martina303 a bolo aj tak ako ty, lebo iné je niekoho podviesťa ale keď je dieťa na ceste t.j. už silné
@davidka27 ani to neriešme... toto je pre mňa uzavrete, tam ja neublížim...
@martina303 ahoj,mas nieco nove?citala som posledne prispevky,ale z toho mudra nie som...manzel vie?a co ten milenec,preco sa zachoval zle?
Martinka, z Tvojich reakcií vidím, že si silná žena, Ty to zvládneš ... nemáš v sebe chuť po pomste ani si nechceš uľahčovať momentálny život rozhodnutiami ktoré by si neskor roky lutovala ... velmi ti držím palce, pošmyknut sa može každý, myslím na teba a držím Ti palce, netráp sa s vecami ktoré akutne nemusíš riešiť a teš sa z toho maleho drobčeka ktoreho maš v brušku 🙂
@martina303
@martina303 - no, ja by som sa sla cestou dievcat, ktore radia "zatlkat"....Dietatko by som si nechala, ale manzelovi by som tiez nic nepovedala....Napriek tazivosti vo mne. A nepovedala by som mu to nikdy - pokial chces s nim zostat....Ono uprimnost je velmi dolezita vec, ale v tomto pripade by som si ju odpustila (aj ked viem, ze tie stresy budu hrozne)....Ja by som to nepriznala, ani v tej najuprimnejsej a najuzasnejsej chvili...Dokonca - ani keby sa ma priamo spytal...
@martina303 martinka, poviem ti to takto, vzdy sa oplati byt v sebe 'rovny', cize nikdy neist proti sebe. Teraz mas strach....ten strach bude rast umerne s tvojim bruskom, ver mi. Nic tym neziskas, ak budes mlcat. Su typy ludi, ktori vedia klamat druhych a nemaju s tym ziaden problem, netrapia sa, nevycitaju si...poznam osobne, ale ty sa mi tak nejavis. Budes zit v neustalom strachu, cele tehu do porodu a aj potom, kazdy jeden den budes trpnut, ci sa to neprevali, budes pred sebou tlacit velku gulu, ktora sa bude len zvacsovat a jedneho dna sa pusti tvojim smerom a vsetko to, co sa v nej nakopilo, sa vysype na teba, tak to aspon vidim ja. Teraz odvahu nemas,nechcem povedat, ze si zbabela, ale v podstate je to tak, pocka si ta to a aj tak tomu neujdes. Ak si vies seba predstavit, ako v pohode s tymto tajomstvom zijes, ako ta to netrapi a nezoziera, ak sa budes moct manzelovi pozriet kludne do oci, lahnut si k nemu kazdu noc bez vycitiek, ak ta bude naplnat stastim, ked tvoj manzel zoberie na ruky a pobozka 'to druhe' dieta a nebudes zakazdym vidiet chybu, ktoru si spravila....tak prepac za moje predchadzajuce slova. Ale ak toto nedokazes, tak rychlo s pravdou von, cim skor, tym lepsie. Vase manzelstvo bolo uz davnejsie nefunkcne, nekomunikovali ste spolu, chceli ste sa dokonca rozist...nemyslis, ze toto vsetko je znamenie, ze nieco u vas nie je v poriadku? ze zachranujes mozno nieco, co sa uz zachranit neda? co sa rozpadne skor ci neskor, aj bez tohto problemu? treba si odpovedat uprimne na tieto otazky a potom sa rozhodovat. Podla mna by si mala mysliet aj na vas dvoch, ci to ma vobec vyznam do buducnosti a nie len mysliet na dcerku. Lebo ak vy dvaja uz fungovat neviete, tak vas vztah aj tak nevydrzi, ci s milencovym dietatom alebo bez.
a ja by som tiez nesetrila milenca. On sa pekne krasne schova manzelke pod suknu a vec vybavena 😠 . Ak sa raz martina rozhodne to povedat svojmu manzelovi, mala by to vediet aj milencova manzelka. Tu niet na koho brat ohlad. On je takisto 'vinny' a nemal by z toho odist len tak a nadalej si zit bezstarostny zivot. Martina vychova a jej manzel financne zabezpeci 'jeho' dieta...to nie je fer, si myslim.
@aliza presne si to napísala, rieši len svoje trápenie a jeho stále obhajuje, vobec sa nečudujem dnešným mužom , že nás ženy majú za také ako majú, lebo ked sa každá takto zachová tak to tak aj bude tak vypadať....ju budú odsudzovať všetci a on si žije bezstarostný život....ak to vykričať tak vykričať všetkým! či sa on hajzel tak trápi teraz ako ona ...urobil si dobre a život ide dalej a ona znáša následky...
aliza,ked sa dokazala taky cas pozerat do manzelovych oci a mozno spat s nim v jednej posteli a mat sucasne sexualny pomer s inym muzom,o ktorom naviac vedela,ze ma dalsie sexualne pomery so zenami a plus svoju rodinu,nemyslim, ze bude mat problem poziet sa do oci manzelovi aj nadalej a oklamat ho,ze je stasnym oteckom je dalsieho dietata.....perfektne si to napisala,ze sa oplati byt ´´rovny´´ k sebe.....nie vsak kazdy ma zivotne hodnoty nastavene tymto smerom.....
@davidka27 je to normalne, ze ho teraz obhajuje, citi sa vinna, ona nesie ten 'kriz', nie on a hlavne sa v nom sklamala. Lubila ho a v kutiku duse dufala, ze aj on ju a ze ak bude zle, ze to on vyriesi a postavi sa k tomu ako chlap. A prave zistila, ze on je obycajny zbabelec, ktory zachranuje len vlastnu kozu. Musi to byt pre nu sok a preto ten obranny postoj. Citi sa sama pred sebou este horsie lebo zistila, ze mozno bola naivna, ze on ju zrejme ani tak nelubil, ako ona myslela...toto su dost tazke rany v takejto situacii. Takze chapem, ze si to chce sama 'vypit', ale ked toto stravi, jej postoje sa budu menit.
čítam to tu od začiatku... absolutne neviem ako by som sa zachovala, neviem čo poradiť... ale teraz som čítala knihu, Pribeh muža. chlapik v nej sa nahodou dozvedel že jeho dieťa vlastne nie je jeho... a sice dozvedel sa to tak, že sa pokušali o druhe dieta, a nedarilo sa im. podstupili vyšetrenia a tam sa ukazalo že muž ma od narodenia geneticku poruchu a je neplodny.. deti mať proste nemože. žena sa k všetkemu priznala... a jej muža to položilo. takato vec človeka proste zloží, je to silna rana pod pás. vieš, ak mu to nepovieš, dozvedieť sa to može uplnou nahodou neskor, po xy rokoch, a vtedy ho to bude bolieť ovela viac ako teraz. pocity toho chlapa z knihy boli všelijake, odrazu nevedel ako sa k malemu chovať, už nevedel byť taky ako predtym, už to bolo ine. od rodiny odišiel. nezvladol to. to je len taky priklad ako to može (ale nemusi) dopadnuť...
@martina303
@danilienka otec v rodnom liste zapísaný 100% bude nech je už biologickým otcom ktokoľvek, v manželstve je otcom podľa zákona vždy manžel. Tak isto ak sa dieťa narodí do 300 dní po rozvode, aj tak tam zapíšu exmanžela. Až potom môže on podať návrh na zrušenie otcovstva. Inak dosť blbý zákon - tehotenstvo trvá štandardne 280 dní, čiže keď žena dva týždne po rozvode otehotnie s novým partnerom a nevydá sa za otca dieťaťa a dieťa sa stihne narodiť do 300 dní od rozvodu, tak tam zapíšu exmanžela. No na hlavu. 😖
@aliza ale nechápem...ked nastal problém otočil sa jej chrbtom, a ona mu neurobí zle a lutuje jeho deti- no hajzel nech on lutuje jej dcéru keď to poviem mužovi a bude rodeo...jej dcera može trpiet , ale jeho detičky nie čo...tomu nerozumiem , čo sú iné...ja si tiež mylím, že to sú len prvé reakcie, že na to príde....
@martina303
neviem, či radím dobre,no porozprávaj sa s mužom, ak je taký dobrák ako píšeš a aj on mal pomer odpustí ti to a ostanete spolu alebo ži s mužom s ktorým čakáš bábo,a to dieťatko, čo nosíš pod srdcom je živý tvor, ktorý sa na svet nepýtal, nezaslúži si to !!! Ja by som na potrat nešla, všetko sa dá vyriešiť keď chceš
Prajem veľa šťastia a síl , neboj všetko dobre dopadne !!!!

@martina303 Nevedela si o jeho exmilenkách od neho.. postupne sa doznával.. Nechcem byť zlým prorokom, ale myslím si, že tých mileniek mohlo byť viac a on priznal len tie, o ktorýc h si sa dopočula.