icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

alice107
2. feb 2012

@katy31 ,pouzivas slovao ktorych vyzname ani nevies ,co znamenaju........zastrasovanie je forma natlaku......povedz,aky robim natlak na zakladatelku fora? vyhrazam sa jej nejako?bud opatrna,ked pouzivas urcite slova........ja tu s pisatelkami debatujem o jednej hypoteze.ktoru tu nastolila dalsia pisatelka..........trosku citaj a 😉 premyslaj,skor ako nieco napises...... 😉

macamac
2. feb 2012

@alice107 😉 ale panečku,zas nie som celkom "padnutá na hlavu" 😉
ja chápem, veľa vecí,ale to neznamená,že mám nejaké právo kecať niekomu až tak detailne do života
ja "načúvam" aj medzi riadky, snažím sa pochopiť, nepodporujem v niečom "zlom"
mne išlo v prvom rade o zachovanie života, ktorý sa tu hlási
všetko sa dá riešiť. potom. v kľude.
a po svete behá xy detí, ktoré si myslia,že ten, čo ich vychováva,je ich otec. a veľa aj tých otcov si to myslí 😅 😉
a mnohé ženy si zobrali to tajomstvo do hrobu. a neublížili tým nikomu. možno sebe. ale tí okolo mohli mať celkom šťastný život, nie?

a ako sa potom staviaš k umelému oplodneniu s anonymným darcom? to je fér?? voči dieťaťu??

ach, čo všetko tu na tomto svete nie je fér!
v určitých situáciach ani pravda nie je fér

nana80
2. feb 2012

@martina303 gratulujem k rozhodnutiu 🙂 čítala som všetky príspevky ale nenapísala som nič lebo nieje v mojej kompetencii niekomu radiť alebo ho posudzovať..len som v kutiku duše dúfala že si bábo necháš .este raz držim palce do buducna

kkristin
2. feb 2012

@alice107 Alice bud trosku racionalna, pohlcuju ta tu bojovne emocie a vyzera to tak ze sa tu na vsetkych filtrujes...a v koncoch aj urazas....
Popravde vo vela veciach mas pravdu, a vela zien tu naozaj zastava podobny nazor a neschvaluje neveru a klamstvo/ a ja osobne vo velkom/, ale tema nieje moralizovanie a lincovanie....a sposob akym tu v konecnom dosledku prezentujes nazor /a nemusi byt zly/ nema ziaden efekt...prave pre sposob ktory si zvolila....

aliza
2. feb 2012

@alice107 este k tomu listu, co som spominala. Ja som to nemyslela tak, ze ma situaciu riesit odchodom, to nie. Ale islo tu o strach, ako mu to povedat, ako bude reagovat, ci neurobi nieco, trebars nezoberie dcerku, atd....a preto ma napadol ten list, kde by mu napisala, ze neutiekla, len ze sa bala reakcie a nevedela, ako mu to povedat, ze to nechcela riesit pred dcerkou alebo teda neviem, pred cim vsetkym ma strach. To som myslela len ako formu, ako mu to povedat, nie mu zobrat dieta.

koniarova
2. feb 2012

@martina303 Keď si z milencom spala v polke cyklu, tam by si otehotnieť nemala. Aj keď odrátaš tie prvé tri dni hnačkovania, stále to vychádza len na ten druhý týždeň užívania. Ale práve že s manželom si otehotnieť mohla, lebo sa ti cyklus akoby o tri dni skrátil a už si zase bola v tej rizikovej zóne. Ty si s ním spalo akoby vlastne v deň očakávania krvácania. Nie?

katy31
2. feb 2012

@alice107 vieš aká je ľudská duša krehká? A vieš, čo dokážu urobiť nevhodné slová a myšlienky, ktoré tu odzneli človeku, ktorý "stojí na kraji priepasti plný strachu z toho, čo bude na tenkej laťke, ktorá sa už, už prehupne na jednu stranu" ? Vieš čo to môže spôsobiť? Že aj tá najsilnejšia osobnosť rezignuje, odosobní sa od podstaty problému a urobí vec, ktorú by v živote neurobil, keby nebol pod váhou všetkých myšlienok, strachu, názorov, vín, hodnotení a pochýb. Nesnažím sa Ti povedať, že nemáš v ničom pravdu, snažím sa Ti povedať, aby si sa miernila. Strachu ma martina aj bez Teba dosť...

alice107
2. feb 2012

@macamac je rozdiel medzi tym,ak par po obojstrannom suhlase pristupi na umele oplodnenie...tam nie je uvedeny do omylu pravny otec dietata.......ten vie,ze dieta je od ineho biologickeho darcu.suhlasi s t ym a chce to dieta napriek tomu.je jeho otcom dobrovolne......
ale ine je ,ak sa stane pravnym otcom nez svojho suhlasu.na zaklade podvodu jeho partnerky.....neviem , ,kolko deti beha po svete takto pocatych a stasne nevedomych o tom az do svojej smrti..ty to vies?ty poznas osobne mnoho ludi,co uz su aj na sklonku zivota a nevdia,ze ich matka urobila podvod na ich otcovi?
ja nie........ja viem o tych detoch,ktore trpeli tym,ze ich pravny otec sa dozvedel po urcitom case,ze on nie je biologicky otec.s.a ze parterka ho surovo oklamala.......tie deti to pocitili prve...otec aj ked miloval to dieta ako svoje,tym padom,ze bol surovo podvedeny,rodina sa rozpadla......a to vzdy...tu zeny ti muzi nenavideli .a mnohi podali navrh na eslp .domahali sa prava podat zalobu na zapretie otcovstva.ak uz uplynula lehota na podanie ......tym,co neuplynula,tak vo väcsine pripadov urobili.....ale vzdy tie deti mali traumu z toho,co sa dialo......len v telenovelach sa to neprevali..ver mi........
ocakavat ,ze ved sa to hadam nikdy ten muz nedozvie je nielen nemoralne,ale aj kratkozrake.

macamac
2. feb 2012

@katy31 ja si tiež myslím a plne súhlasím
stačilo by menej "mentorského štýlu" v písaní
ide z toho nadradenosť. aj keď to možno tak alica nechce, v konečnom dôsledku jej príspevky tak vyznejú
chýba im určitá "jemnosť"
sú chladné, ako ovzdušie na súde

zuzkabeno
2. feb 2012

@martina303 A ty by si to dieťaťko chcela? Ako sa cítiš ty? Manželovi to môžeš povedať aj potom, po pôrode alebo keby sa ťa to sám spýtal, kto je otcom dieťatka. Muži majú radi tehotné ženy, keď som bola tehotná, tak aj cudzí muži mi hovorili, že oni si ctia tehotnú ženu. Asi každý muž má pochybnosti, či to dieťa je jeho, ako sa hovorí matka je vždy istá. Dôležité je čo chceš ty.

macamac
2. feb 2012

@alice107 😅 nie,ja neviem,koľko detí takých behá po svete
a myslela som- voči tomu dieťaťu počatému umelo /otca neriešim/ je to fér,že sa nikdy nedozvie,odkiaľ má svoje korene? pokrvné? čo je tu fér voči tomu dieťaťu? podľa tvojho pohľadu.

a to,že tí podvedení oteckovia lietajú po súdoch o zapretie otcovstva, to vidím ako ich tiež nezrelosť
akože v tú ranu ho prestávam ľúbiť? to dieťa myslím.tak potom sorry, plytký cit dokáže taký chlap vyprodukovať.

alice107
2. feb 2012

@macamac ,s tvojim dovolenim budem opisat tak,ako uznam za vhodne......a rozhodne nebudem problem zahmlievat sladkymi ,neuprimnymi recami.ja pisem relny nazor..nie sladke utesovanie

kkristin
2. feb 2012

Popravde si myslim ze alice107 sa tu proste len ventiluje 😉
Osobne si myslim ze prave v telenovelach sa to vzdy prevali, aby bola dobra zapletka 😉
A osobne nesuhlasim s klamstvom ale fascinuje ma normalne mam vecernu zabavu z pisania nazorov alice107
a pritom nejde o to co pise, ale ako pise 😉 lebo fakt neviem za co bojuje 😉
Inak Alice107 vies o tom ue kazde piate dieta je kukucka???statisticky 😉 to len aby si vedela k tvojmu prispevku, ze nevies kolko nevedomych beha po svete.....
😉

katy31
2. feb 2012

@alice107 aký reálny názor? zažila si to niekedy na vlastnej koži? Tu vôbec nejde o sladké, neúprimné reči..

katy31
2. feb 2012

@kkristin keby tu bol smail, že prst hore.. tak práve Ti ho dávam... 😉

martina303
autor
2. feb 2012

A to sa Alica uz 2 krat lúcila ze dobrú noc... tesila som sa márne.. Tak mi neostava nic ine len prehliadat jej pripevky v mojej verejne diskusii 😉

Dievčatá dobrú noc, krasne, kludné sny... mna uz vcera v snoch nahanali policajti, tak verím, ze dnes to bude iba Alica... 😉

laguardia
2. feb 2012

@alice107 k nasej popoludnajsej debate: Ja som Ta pochopila az moc dobre,ze svojim zelanim pekneho dna si chcela nasu vymenu nazorov ukoncit,aj som Ti napisala preco:pretoze ked Ti zacali dochadzat argumnty,zacala si urazat a osocovat. To,ze Martinu,to som vytkla hned,robis to od sameho zaciatku,s nepochopitelnym pocitom,ze mas na to pravo. Ale pokracovala si aj v urazani ostatnych diskutujucich,medzi nimi aj mna,ktorym si zacala vyhadzovat na oci to,ze ak su na Martininej strane,alebo sa ju snazia pochopit,v podstate su schopne nevere podlahnut alebo to uz maju za sebou,a mne si naznacila,ze nemam predstavu o moralnom kodexe. Niekedy mam pocit,ze ludia studiom sice mozu ziskat vzdelanie,ale o ich inteligenciu ato IQ ani EQ sa VS nepostara. Ohanananie sa terminmi ako kodex,pravo a moralka,zodpovednost,zaznieva z ust cloveka,ktory o nich rad hovori,ale sam ma problem pochopit pojmy ako slusnost a takt. Ty,osoba,ktora asi ako jedna z mala tu pritomnych "vies akceptovat
nazory inych"a neustale nas na to nabadas,nevies absolutne prijat opacny nazor a od argumentov prechadzas lahko do utoku a k urazkam. Vyzivas sa v slovickareni,ale casto Ti zmysel unikne. Ak si chcela skoncit,nemala si uz reagovat.

katy31
2. feb 2012

@martina303 😀 😀 dobrú noc.. dobre sa vyspite vy dvaja.... 😉

alice107
2. feb 2012

@macamac problem je eticky a pravny......v oboch pripadoch......je vely rozdiel.ak niekto dobrovolne da suhlas na to,aby bol otcom.a ebo bol podvedeny....ak tim otcovia podali navrh na sud,je to ich pravo........maju rovnake pravo ako matka adieta na to,aby sa mohli rozhodovat,ci chcu byt otcami .ato je ten zasadny rozdiel.........
ta by si chela byt matkou tak,ze ta oplodni niekto v kome ci spanku? bez tvojho suhlasu?

aliza
2. feb 2012

@katy31 no vies, sme na verejnom fore, kvazi anonymnom, takze ked uz pises o krehkej dusi, s takymto problemom sa nechodi na taketo fora a ked aj ano, tak musim ratat so vselijakymi nazormi, to je zivot, ludia su rozni, nazory ine, skusenosti ine...a z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze najviac mi v zivote pomohli prave tie 'tvrde' nazory, ktore som pocut nechcela. Pritakavanie nie je zrovna pomoc, si myslim. martinka je vo velmi tazkej situacii a je dobre, ze su tu rady a nazory z kazdeho sudka, dava jej to priestor premyslat, zvazovat vsetky za a proti, uvedomit si, co vsetko ju vlastne caka. Tuto to ma v malom, co ju caka tam vonku, co vsetko sa moze aj nemusi stat, s cim vsetkym musi ratat, ako asi budu reagovat ludia, ked sa to dozvedia...takze v konecnom dosledku si myslim, ze tato tema zmysel ma, ja ju teda vnimam dost pozitivne, aj napriek vsetkemu. A nech sa martinka rozhodne akokolvek, budem jej drzat palce a priat stastie, zasluzi si ho, tak, ako aj kazdy z nas.

alice107
2. feb 2012

@macamac problem je eticky a pravny......v oboch pripadoch......je vely rozdiel.ak niekto dobrovolne da suhlas na to,aby bol otcom.a bol podvedeny....ak tim otcovia podali navrh na sud,je to ich pravo........maju rovnake pravo ako matka adieta na to,aby sa mohli rozhodovat,ci chcu byt otcami .a to je ten zasadny rozdiel.........!!!!!

katy31
2. feb 2012

@aliza súhlasím s týmto príspevkom... ja len nesúhlasím s príspevkami, ktoré sa snažia nahnať strach už aj tak dosť ustrašenému človeku...

kveta
2. feb 2012

@macamac V EU sa momentálne presadzuje názor, že darcovské dieťa má v dospelosti právo dozvedieť sa identitu darcu. GB to už napríklad zaviedla a je predpoklad, že napr. Čechy to čo nevidieť zavedú tiež. Tieto deti vyhrávajú súdy pri zisťovaní identity biorodičov.

A tento názor, že dieťa má právo poznať svoje korene, je aj dôvodom, prečo podľa EU máme zrušiť na Slovensku baby boxy pre nechcených novorodencov. Vrrrr..

macamac
2. feb 2012

@alice107 akože-niekto tu zahmlieva neúprimnými rečami???
a ty si kto,že máš právo súdiť??
že je niekto neúprimný??
tvrdí to niekto o tebe?
sa spamätaj a váž konečne slová

laguardia
2. feb 2012

@martina303
@alice107 A ak si svojim ublizovanim Martine len neulavujes na dusi alebo vlastnom svedomii,naozaj by si mohla zvazit,zalozit si temu o nevere a vyjadruj tam svoje nazory a poucuj nevyzrete osobnosti o svojich skusenostiach z praxe,mozno Ta to uspokoji.
Martinka dobru noc a ak mozes,radsej dnes uz velmi nemysli.Najma nie na to,co tu odznelo.

lenusiknr
2. feb 2012

@alice107 citam si posledne tvoje prispevky a zastavuje sa mi rozum!!!! ak muz vychovava od malicka dietatko kt. nie je jeho a on sa to dozvie po 5, 8, 10 rokoch chces mi snad povedat, ze bude utekat na sud ziadat o zrusenie otcovstva???? mozno jeden z 10 aj to pochybujem... ved ten chlap vychovava to male od narodenia vlastne je matkou ked ho nosi pod srdcom.. to nie je laska na jeden den, to je laska k dietatu a ta sa neda vymazat len preto, ze zistim po par rokoch hups nie som biol. otec... otec je ten kto sa o dietatko stara, kto k nemu v noci obcas vstane, krmi ho, prebaluje, utesuje ked ho nieco boli, nosi ho na kruzky, pise si snim ulohy, zdiela prve lasky... to je pre mna OTEC a taky ver ze neutecie a nevzda sa otcovstva...
tak uz tu prosim ta nepis taketo prizemne nazory lebo sa mi zdviha zlc

macamac
2. feb 2012

@alice107 a nechápeš stále čo ti chcem povedať
ja kašlem na otca, matku-v mojej otázke
ja sa pýtam,či je to fér voči dieťaťu?? že sa NIKDY nedozvie, kto je jeho biologický otec
ťažké pochopiť moju otázku? ak áno, nechaj tak

kkristin
2. feb 2012

Baby ja si myslim, ze proste alice107 doma pilne studuje pravo, len ju nema kto preskusat tak sme tu my... 😉
Prestudovane na jednotku, len tam chyba trosku nadhladu na situaciu 😉
Tu totiz uz vobec nejde o to martine co radil, kto mame aky nazor, tu nam Alice107 vsetkym prezentuje co sa naucila 😉

frick
2. feb 2012

@kkristin 😀 snáď už išla spať len som ju chvíľu čítala a už jej mám plné zuby

macamac
2. feb 2012

@kkristin 😀 😀 😀 😀 😉
palec hore 😉