icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

kveta
2. feb 2012

@lenusiknr Prečo si teda rodiny vymieňajú v pôrodnici vymenené deti aj po rokoch? Lebo pre niektorých ľudí je vlastná krv dôležitejšia..
http://www.pluska.sk/plus7dni/zaujalo-nas/prisi...

kkristin
2. feb 2012

@frick netreba sa rozculovat treba sa pobavit 😉 a mozno sa aj nieco priucime 😉 , ja osobne robim obchodne pravo, takze trosku viac info z rodinneho prava mi nezaskodi.... 😉

macamac
2. feb 2012

@kveta vieš čo, celá EÚ je postavená na hlavu
ja môžem kašlať na ich výplody
všelijaké práva postavené nad právom na život
právo na identitu, bla, bla,bla
tak budú tie matky chodiť na potrat,zabíjať tie deti, či?
hniezda záchrany sú úplne jedna zo super vecí.
najlepší rodičia sú tí, ktorí dieťa vychovajú s láskou. a je fuk, aká krv mu koluje v žilách. vo výchove je najdôležitejšia láska.

aliza
2. feb 2012

baby, nechajte to tak 😉, kazda sme ina, kazda prezentujeme nazory inak, @alice107 ma take nazory, ake ma, ma na ne pravo, ci sa vam to paci alebo nie, toto je verejne forum a tym, ze sa do nej pustite, nic nevyriesite, ona svoje nazory kvoli vam nezmeni. Ak vas tak irituje, tak ju ignorujte 😉, zbytocne minate energiu a robite vlastne to, co u nej kritizujete, dokazujete, ze ste lepsie, ako ona 😎.
Ani jedna nie sme v martininej situacii, ani jedna nebudeme v kozi otca, ktory vychovava cudzie dieta, takze je uplne zbytocne sa dohadovat o tom, kto ako zareaguje. Su otcovia, ktori dieta nezavrhnu, ked sa o tom dozvedia a su otcovia, ktorych to rani natolko, ze su schopni zrusit otcovstvo. taky je zivot, neda sa nikdy dopredu povedat, ako bude kto reagovat.

frick
2. feb 2012

@kkristin len tá Maťa sa asi moc nebaví . Škoda reči 🙂 predpokladám že alica je tu zajtra jak na koni že by jej niečo neušlo 🙂

lenusiknr
2. feb 2012

@kveta ano to je mozno jeden par alebo jeden otec z 10.... ak by som ja vychovala dieta dajme tomu do 4, 5 rokov a potom zistim ze nie je moje ver tomu, ze by som ho nevymenila... ano krv je krv ale dieta kt vychovavam od jeho narodenia ved to sa neda len tak vymazat.. vies co moze taka ,,vymena,, po rokoch sposobit dietatu? uz par krat som sa o tom bavila aj s manzelom a neviem si to ani predstavit, ale ked sa divam na mojho synceka a nemal by byt moja krv poviem ti je mi to suma fuk... pre mna krv nie je dolezitejsia ako vztah a laska k dietatku...

macamac
2. feb 2012

@kveta lebo pre niekoho je naozaj najdôležitejšia tá "krv"
i keď znova-sama neviem, ako po takom zistení by som sa cítila
ale tiež neviem,ako by som "menila" odrastené dieťa. to puto-to nie je o krvi. ale o láske.prežitých rokoch....
neviem,fakt desná predstava 😔

kkristin
2. feb 2012

@aliza Suhlasim...myslim ale ze jej nazor neberieme /a vela z nas casti jej nazorov s nou suhlasi/, len si myslime ze sposob akym ich prezentuje a potom uraza /pritomne na diskusii/ nieje v poriadku....
to je jedine co jej vsetci vytykame... 😉 Nie co pise ale ako ....
a suhlasim s poslednym odstavcom do bodky....presne co sa tyka dohadovania reakcie otca a podobne je uplne zbytocne.... 😉

aliza
2. feb 2012

@macamac ano, najdolezitejsia je laska, ale nie je jedno, aka krv detom koluje v zilach, inak by si kazda druha rodina adoptovala dieta a nielen ti, co deti inou cestou mat nemozu. kazdy dava prednost vlastnej krvi, tak to proste je.

macamac
2. feb 2012

@aliza no-ale tej každej druhej to zas nevadí 😉
svet je farebný a preto netreba paušalizovať a popredu konštruovať scenáre 😉
aj keby si za svoju prax mala 1000 prípadov s rovnakým koncom, možno ten 1001 by ťa prekvapil 😉

aliza
2. feb 2012

@kkristin nuz, potom jednoducha rada, nedat sa do urazok zatiahnut. Na urazanie je vzdy potrebny aj ten druhy 😉, inak by nebolo koho urazat

kkristin
2. feb 2012

@aliza mna vytrvalo ignoruje 😉 ale myslim ze niekedy staci ked ma jedna strana snahu diskutovat a argumentovat a tej druhej strane dojdu argumenty alebo trpezlivost... 😉
no nic, idem sa ja radsej povenovat manzelovi na dnes stacilo 😉

katy31
2. feb 2012

@kkristin 😀 😀 normálne som sa vrátila z postele... ale stálo to za to... 😀 😉 dnes odo mňa dostávaš druhý palček 😉 😅

aliza
2. feb 2012

@kkristin 😉, prijemne venovanie

laguardia
2. feb 2012

@aliza koho urazat by nebolo iba vtedy,ak by vsetci ostatni boli ticho..

jabadaba
2. feb 2012

@zuzkabeno akoze pardon, ake toto je co za perla dna?
..."Asi každý muž má pochybnosti, či to dieťa je jeho, ako sa hovorí matka je vždy istá. ...." to si myslela ako vtip, ze, Ako taky predvoj k prvoaprilovym zartikom, nie? Neskutocne, kolko dristov tu odznelo. Nehnevajte sa. Pochybnosti moze mat muz co vie aku zenu ma doma. Ak uz zahybala ci ukoncovala vztah pre ineho, potom beriem, chlap moze mat logicky pochybnosti. Sotva ale ma pochybnosti muz vernej zeny. Jeminacku, vazne toto uz tu zacina byt viac ako zaujimave.

katy31
2. feb 2012

dobrú nocku dievčatá.. 😉

aliza
2. feb 2012

dobruuu

jabadaba
2. feb 2012

@jankavl presne, toto ma napadlo. Dat si spravit test DNA pred narodenim. Staci vzorka muza, s ktorym zije. Ak to bude jeho, potom uz milenca netreba riesit. Jeho vzorku netreba. Ja by som toto podnikla.

anjelicek26
2. feb 2012

@jabadaba - lenze riziko, ze pri odbere plodovej vody potrati je rovnako rizikovy, ako ked niekto odobera plodovku na genetiku... riziko to dieta pri tom stratit - prasknut plodove obaly, spusti sa predcasny porod - je 1:200. Normalne ti to lekar z tohoto dovodu neurobi :(

daniela02
3. feb 2012

@alice107 boze uz prestan,ta normalne inteligentne poprosila,aby si sa vzdala vyjadrenia,tak tu furt neomielaj,ze je to verejne forum,a ze sa mozes a potrebujes vyjadrit,to sme tu uz citali milionkrat,a takisto uz prestan vypustat z ust tie nezmysly,ze poznas do detailu jej zivot a problemy,nie alice,nepoznas,vies len to co napise,ak ti doma nedovolia sa vyjadrovat,alebo mas pocit,ze vsetko vies a vsade si bola,kompenzuj si to niekde inde,zacinas byt trapna,neprijemna a ja zacinam lutovat tvoje okolie. Nechapem,ze ti tvoj moralisticky pud nepovie stop,ked ta niekto poprosi,aby si prestala a odisla.

daniela02
3. feb 2012

@alice107 a v neposlednom rade,nepozeraj vela sudnych sieni,aj lesbe,ktora sa dala nabuchat,odisla od muza s priatelkou lesbou uz zverili dieta, a to sa este priznala pred sudom,ze ho tak trosku klamala a zabezpecila sa,takze tak,len realita je niekde inde,a pokial nemas vystudovane pravo zamerane na rodinu, tak tu nevydavaj rozhodnutia a rady

daniela02
3. feb 2012

@aliza jedna vec je mat nazir a druha urazat,vies to je na nej to zle,co tu vsetci odsudzuju a ona nechce pochopit

olienka12
3. feb 2012

baby neviem ci sa nudite,alebo preco stale potrebujete pisat a radit, tuto temu autorka chcela uzavriet uz peknych par stran dozadu, co tak to respektovat?

jabadaba
3. feb 2012

@anjelicek26 hm, to je fakt, na toto riziko som zabudla. 😉
@olienka12 mame sa pytat o tvoje povolenie ci aspon o nazor, do ktorej temy pisat? Tema nie je uzavreta, netusim z akeho dovodu ale nie je, Takze ak chodia upozornenia, ze Ti niekto odpise je tiez slusne odpovedat na dotaz. Kapisto? Ci nudis sa aj Ty, ze uz o osmej rano si tu bola? 😉

jabadaba
3. feb 2012

@kveta kveti, a Ty by si nechcela vediet co je s tvojim biologickym dietatom, ako vlastne vyzera, ako sa ma a v neposlednom rade, nechcela by si ho? Ja osobne by som mala riadny problem vzdat sa dietata, o ktorom som si myslela ze je moje a ku ktoremu som si vybudoala vztah. Neviem si to ani predstavit. Ale neviem si ani predstavit, ze by som dlabala na to vlastne bio dieta. Eee, toto si neviem predstavit, Ja by som chcela obe. To by asi ale neslo. Uf, dobre ze to nemusim riesit. Minule sme sa tak s muzom bavili, ze keby sme zistili, ze nase dieta nie je nase, ze co....no zostali sme neschopni vyjadrenia. Dieta milujeme natolko, zeby sme sa ho isto nevzdali. Kazdopadne muz povedal, ze by chcel poznat aj to svoje biologicke a on by ho chcel. No a teraz sa z toho vysomar. Aj samotny vztah k dietatku je silny a podstatny, ale aj fakt, ze ide o tvoju krv. Hm, zapeklita dilema.

olienka12
3. feb 2012

@jabadaba citas po sebe? idem ti slusne odpovedat a poprosim ta precitaj si este raz co som napisala, ked budes rozoberat svoje problemy pis kde chces autorka temy uz tvoj nazor nechce vies sa s tym zmierit?

jabadaba
3. feb 2012

@olienka12 ako prosim? Pisem ja nieco autorke? To mas co za spravanie, ze vlietnes niekde medzi diskutujucich a zacnes im ukoncovat debatu? To robis takto bezne aj v zivote? Odcituj mi prosim, kde presne pise konkretne autorka, ze konkretne moj nazor nechce, dobre? Za dalsie, ja jej nevyjadrujem svoj nazor, tu sa poniektore baby bavia uz medzi sebou na tuto temu, popripade ju rozvinuli. Rano som si nasla odpoved od Anjelicka, tak jej odpovedam. Ty si bola poverena funkciou miestnej vyhadzovacky ci ako mam rozumiet tomuto tvojmu cviceniu? Snad sa Ta nebudeme pytat ci smieme vojst este do temy, sa spamataj a nerob to ani v reale lebo mozes narazit aj na niekoho kto ta posle rovno do pecka. Nie vsetci su totiz taktni a budu Ti vysvetlovat preco sa bavia prave o tej ci onej teme.

alice107
3. feb 2012

@daniela02 kedze si ,ze si riesila podobny problem ako zakladatelka,je mi jasne,ze niektoe moje nazory na moralny rozmer konania takej zeny su opre teba neprijemne.....takze tvoje prispevky neberiem osobne 😉 do mojho vzdelania ta nic nieje......nie je predmetrom tohoto fora...moj nazor na konanie zeny,ktorasa vmanzelsve dopusti nevery je ,ze ta zena nema ziadne moralne zabrany......a na tom trvam,ci sa tebe moj zivotny postoj paci alebo nie je mi jedno....

kveta
3. feb 2012

@jabadaba Nie som priemerna vzorka na taketo otazky.. viem si totiz predstavit seba ako anonymnu darkynu gamet, kedze viem ako neplodnost boli na dusi..