Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@eaka Prečo? Už asi ani nepremýšľam.. ☹
@martina303 Prečo by muž všetkým vytruboval, že ho jeho žena podviedla a dieťa, ktoré čaká, je milencovo? Myslím, že by sa tým moc "nechválil"... hnevať sa môže, má na to sväté právo... ale chváliť sa tým nebude...
@eaka Ja viem forik, v podstate ja som kopa srandy, ludia ma maju radi, preto sa aj bojim, ze vsetkych stratim...
@martina303 - dietatko sa bude podobat na teba, bude sa podobat aj na sestru. Ale raz sa to prevali tak ci tak. Len to mozno nebude kvoli podobe dietata, ale ze sa milenec, mama, ty, niekto prekecne. Mozno o vasom pomere niekto uz vie, alebo sa samotny milenec v hadke ci na zurke prizna manzelovi, ked sa pripiju.
Osobne, dietatko by som nezabila, ved to ani nechces. Ak mas manzela, ktory mal pomer, ustali ste to, mal by byt schopny ustat aj tvoj pomer. Ak ta miluje, zvladne milovat aj to dieta. Ved ho bude poznat od narodenia a v papieroch bude jeho otec. Bude to brat/sestra jeho vlastnej dcery. Dieta zeny, ktoru miluje. Povedz dnes otvorene, kym sa to da prekusnut, zzit sa s tym, ako neskor, ked na to prijde a bude to este väcsi podraz, lebo to budu ROKY klamania. S milencom by som velmi rychlo prerusila styky. Nemusia sa rozbit az dve rodiny.
@martina303 Tak potom Ťa nemali až tak radi a nájdeš iných, čo budú... ja som bola na Teba na začiatku diskusie strašne nabrúsená... 😉
@martina303
Neztratis vsetko, ale odejde to, co si Te nezaslouzi...a nebude chtit Ti naslouchat..
ja si myslim, ze kazdy "hrich" lze pochopit...pokud je vysvetlen od pocatku uprimne a jasne.. 😉
@martina303 inak to dieta bude na 90 % cierne, takze hned pri porode sa to prevali...
@eaka vies, jeho rodina je silne veriaca. a oni su velmi súdrzní, tak tam by si siel po radu a a vyrozpravat sa...
@martina303 Je to veľmi intímna a boľavá vec, nebola by som taká presvedčená, že bude chcieť, aby o tom všetci vedeli..a ak je veriaci, o to schopnejší by mohol byť odpustiť...
@anjelicek26
ale muze nastat situace, kdy se druha rodina rozbije z jinych duvodu a dotycny nebude meskat jit tam, kde uciti "teplo domova"...toto by bylo realne, kdyby ani milenec nevedel...
Pokud uz dnes vime, ze o dite stoji, tezko bude stat za rohem nebo se odstehuje..spis bych rekla, ze bude stat primo a nakonec i cekat pred skolou... 😉
V tomto pripade pomoze fakt len pravda, karty na stol, tak a tak to je a co my manzelia teraz urobime. Da sa tomu vyhnut, da sa klamat, ale ten strach z odhalenia az do porodu, ak sa neprevali po narodeni, tak mesiace po narodeni, strach, nedovera, podozrenie, to vsetko rovnako rozbije rodinu... to priznanie na zaciatku da manzelovi aspon sancu povedat ano, dokazem s tym zit.
@anjelicek26 on mal pomer, ktory mi ale nikdy nepriznal. to len ja som snorila, ale potvrdene nic nemam. a on chcel odomna odist. ja som o nho bojovala tak ostal so mnou a abolo to pred manzelstvom. V tom uvodnom prispevku som to zle uviedla. Musim mu to povedat ked dcerka nebude doma, nechcem aby tomu bola svedkom.
Ja by som zase chcela realisticky s nasou malomestiackou mentalitou vidiet na Slovensku muza, ktoremu sa narodi dieta inej pleti a cely zivot bude hrdinsky a s laskou zit s tym, ze si cele mesto o nom rozprava, kamarati si o tom vtipkuju za chrbtom a kde sa v praci pohne, tam mu za chrbtom zmurkaju, ze "to je on"
Zato sa trosku vhlbte aj do muzskeho myslenia....
Pekne su teorie ako sa na vsetko zabudne a vsetci sa budu mat radi, ale taktiez by som vobec nechcela byt v kozi dietata, ktoremu budu na zakladke ostatne deti vykrikovat co poculi u nich doma.... ludia su zli a taka je realita.
Laska k nenarodenemu dietatu je z velkej casti psychickym pohladzanim zeny, ktora musela prerusit kontakty s muzom koli svojej a jeho rodine ale stale ho miluje.
Je to posledna nit, ktora jej ho bude pripominat a v dietati bude navzdy mat jeho crty, geny.
Len ako stastne to bude pre to dieta?
@danjelca ja by som si velmi dobre zvazila ako poznam svojho manzela. Ako sa zachova o "ix" rokov ked sa nahodou pohadaju a on nevysplechne do oci minulost. A hlavne aby to to dieta nepoculo.
Ak si je ista, ze to zvladne a urcite si chce to dieta nechat, odstahovala by som sa a dobre daleko a zacala tam novy zivot.
V opacnom pripade by som isla na interupciu. Prave preto, ze by som nechcela raz pocut od svojho vlastneho dietata trpku vetu - Preco si ma vobec porodila
@martina303 ja sa ta nechcem nijako dotknut,verim ze to mas tazke
mozem napisat len to,co by som /pravdepodobne/urobila ja....ak by som chcela zostat s manzelom,a zit tak,aby som sa nezblaznila,podstupila by som interupciu a muzovi povedala,ze som potratila
urcite by som sa s tym vyrovnala skor, ako s tym cakat ci a kedy to praskne,ze zisti ze dieta nie je jeho
mojmu by som pravdu povedat nemohla,viem aka by bola jeho reakcia a urcite by to neprekusol
no a posledna moznost je povedat,a byt pripravena zostat s detmi sama
@martina303 s tym,ze mu to chces teraz povedat,by som si to este poriadne premyslela,vidim,ze ti to vacsinou radia, ale je to na tebe...ide aj o tvoje tehotenstvo, s ohladom na to dieta by si to podla mna este nemala robit,ale je to tvoj manzel,tak musis ty vediet ako bude zhruba reagovat a ako to potom budes zvladat psychicky,financne,celkovo...
@briketa Nemozem sa odstahovat a zacat novy zivot daleko. Mam este dceru a to s mojim terajsim manzelom. On bude ziadat v pripade rozvodu byt s nou co najcastejsie, ak nie stale... Jemu by 2 vikendy v mesiaci nestacili. A ja si zivot bez nej predstavit neviem.
to, ze ja ho poznam a viem, ze mi to neodpusti! Poznam ho 10 rokov, a posledny rok sme zili kadejak, preto on bude mat dovod to so mnou uzavriet.
@luba142 ano ma tmave vlasy, modrozelene oci.. ale krvna skupina je ina...len na to sa spoliehat nedá..
@martina303 jaj no co uz,urobila si chybu a teraz za nu pykas...neber to v zlom, ale ako tak vidim ziadna rada pre teba neni asi dost realizovatelna. Neviem ako cez Hak otehotniet, jedine asi pozabudnut uzit tabletku, ale o tom si musela vediet a ked to bol aj iny muz tak by som si davala lepsi pozor na to co sa moze stat...prepac,ale rozhodnutie take, alebo onake uz asi nezmeni na tom to,ze budes sama, ci to bude teraz ,alebo casom,kedy to podla mna bude asi horsie. Ja by som isla s pravdou von uz teraz
Nečítala som úplne všetky reakcie, a asi by som do takýchto tém radšej ani chodiť nemala, lebo keď vidím poniektoré, ako tu vehementne radia potrat a tie dôvody k tomu tak sa mi chce zvracať 😠 Vy ju nečítate? Od začiatku píše, že dieťatko si túži nechať, ako takej žene môžete radiť potrat? Boli ste samy na potrate a potrebujete aby sa k vám do klubu dostalo čo najviac žien či ako? 😠 A tie patetické vety k tomu, "aby raz dieťa nepovedalo prečo si ma porodila?!!" aha, takže radšej ho zabime už teraz, hej? 😠
@martina303 naber odvahu a porozprávaj sa s mužom. Odhadnúť jeho reakciu vieš najlepšie ty sama. Nebudete prvé ani posledné takéto manželstvo. Poväčšinou sú to muži čo rozosievajú semená kade-tade. Častokrát sa o tom celé roky mlčí, potom sa stretávajú v Pošte pre teba 😀 Hlavu hore. A niesi žiadna čierna duša, viac by sa mali hanbiť tie, kt. bez mihnutia oka posielajú nešťastnú ženu na potrat. Vraj pre dobro žijúcich detí. A život tohto dieťaťa má vari nižšiu cenu?! Som veľmi liberálna v otázke potratov, ale to čo tu dnes čítam je fakt prisilné kafé 😀
posledny komentar k tejto diskusii
prva vec,ktora by mojho muza zaujimala,keby vie,ze som ho podviedla a nasledne by som mu povedala,ze som tehotna,ze koho je to dieta....tym som si 100% ista a myslim ze vacsiny muzov a manzelov...preto
@irriss suhlasim s tvojim prvym prispevkom,dnes je sobota 😉
prajem pekny vecer a uspesne ukoncenie diskusie 🙂
Nuz.... asi to bude velmi velmi tazke ale priznaj sa manzelovi a dietatko si nechaj...
Moj nazor je,že ak chces to dieťatko tak nevahaj.Manželovi to bud povieš,lebo ver časom by nato prisiel-a ma dve možnosti bud sa s tym zmieri alebo nie. 😉 Vieš kolko otcov nevychovava svoje vlastne deti a su stastný že ich maju.
Tiež niesom proti potratom ak ho niekto naozaj chce-je to len a len jeho vec.mam vela kamosiek ,ktore ho absolvovali-niektore casom aj olutovali-lebo chlapov je na svete vela ale vlastne detičky maš len zopár. 😉 a v dnešnej dobe veru niektoré veľmi tažko aj čo len jedno.Tak ti moc držím palce nech sa rozhodneš ako chceš.A časom napíš ako to celé dopadlo u vás doma. 😉
nečítala som všetko
takže-možno sa budem opakovať
znova problém-pre mňa číslo 1: prečo má trpieť za omyly dospelých zase NEVINNÉ dieťa????
myslím-to ešte nenarodené
prečo zase nemá dostať šancu na život niekto, kto bol počatý nie práve správnym spôsobom za správnych okolností???
pardon,ale riešenie interupcie v takomto prípade je len obyčajný alibizmus a hnus 😒
je tisíc iných možností
a never,že sa dá spraviť HRUBÁ čiara práve interupciou a "zabudnutím" na túto kapitolu tvojho života
nie, NIKDY nezabudneš, nikdy
na svoje dieťa proste nikdy nezabudneš
a až potom,ak spravíš už tento nezvratný krok-až potom sa začneš užierať doživotne
lebo to už proste nepôjde vrátiť späť
už máš jedno dieťa-pozri sa na ňu-a uvidíš, o čo chceš prísť a čo vlastne chceš spraviť
možno ti potom dopne

@martina303 Išiel by len proti sebe...