icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

macamac
28. jan 2012

@danjelca krásne napísané-palec hore 🙂 🙂 🙂
plne zdieľam tvoj názor na vec 😉 konečne k veci 🙂

evaharg
28. jan 2012

Nie je to z mojej hlavy niekde som to citala, ale myslim, ze by ti mohlo prispiet:
Ked ste postaveni pred 2 rozhodnutia, hodte si mincou....Funguje to nie preto, ze by to vyriesilo Vasu otazku, ale preto, ze v tom kratkom momente, ked je minca este vo vzduchu, zrazu viete v co dufate....
A moje odporucanie je ...nepozeraj ako ta minca dopadla, len sa rozhodni na zaklade toho, v co z hlbky srdca dufas....

mita9
28. jan 2012

Co ti vlastne na to vsetko vravi "priatel"?? ako sa on stavia k tejto veci??

danjelca
28. jan 2012

@briketa trpkejšia veta by bola od je dcerky-mama prečo si zabila sestru, brata?
raz som bola takejto situácie svedkom, dcera jednej matky našla v jej karte zmienku o potrate..
dcera mala 30 r. matka 5O...keby ste videli tie oči bolesti a hanby v tu chvilu..vedeli by ste čo su naoza trpké vety.

martina303
autor
28. jan 2012

Druhy partner? On mi tvrdi, ze ak sa to dieta narodi a vsetko sa prevali ostane pri mne. Este sme sa rozpravali ze sa stretneme v utorok a porozpravame sa zavazne. Pretoze sme sa nevideli tyzden, sice komunikujeme ale len cez telefon. Len keby on pri mne ostal, jeho detom by som znicila detstvo, zivot a to ja nechcem. Preto ja s nim zitie do buducna vypustam. Viem, mala som na to mysliet uz v case ked som za nim chodila, spala s nim. Ale tak asi som tu hlavu ozaj mala len na nosenie. Nedokazem tym detom pokazit detstvo, raz by som videla smutok v ich ociach prebodne mi to srdce. A to iste mojmu diecatku doma. Keby som mala istotu ze mi moj muz odpusti poviem mu to. Urobim pre zachranu nasho zivota a zivota mojho dietatka setko. Ale on mi neodpusti, poznám ho. A potom on ma narok na dobry zivit, dobru zenu, tu vo mne nemal.

danjelca
28. jan 2012

Ďalšia velmi pre mna mudra žena sa v mladosti nechala presvedčiť mužom že tretie dieta si nemožu dovolit, sla na potrat..
Ona si časom vymyslela postavu dcerky a všetko čo by s nou robila, píše jej básne príbehy..je to neuveritelná 13 komnata na ktoru som mala to štastie sa prizerat chvilu. Štastie lebo mi urobila poriadok v hlave o tejto otázke.

danjelca
28. jan 2012

@martina303

Už nevymýšlaj povedz mu to..
Ak to nezvládne ..len sa potvrdí nefunkčnost vášho vztahu nič viac. Dcerke ocko ostáva.

macamac
28. jan 2012

@martina303 pekne si dnes monike odpísala o 16.49
tiež som nepochopila ten názor-že radšej na potrat / ja to stále rozumiem ako - radšej ho zabi/ , akoby malo trpieť 😝
to ako odkiaľ niekto vie o niekom,že bude trpieť?? to je dosť divný pohľad. ako že mu niekto bude dávať pocítiť,že za niečo môže...ako za čo? že sa narodilo? a nepýtalo sem? blbosť na plnej čiare.
ako píšeš-trpieť nebude. prečo by malo. budeš ho milovať-a to je to najviac,čo mu môžeš dať. ostatné bude.
ešte nik na Slovensku od hladu nezomrel 😉

usiko
28. jan 2012

@martina303 myslim ze slubuju vsetci ale ked pride na lamanie chleba,ostane vsetko len na tebe..mam taku kamaratkum nasla si zenateho,ona je sice rozvedena,ale on zenaty s detmi, sluboval jej ako budu spolu..teraz porodila jeho dieta a ostava sama, uz s 3 detmi..lebo on neodide od zeny.....baby,zivot je o inom a nie o stavani si ruzovych gradov..nefunguje to tak ako v telenovelach.....a potrat? nie som veriaca, takze ja to beriem nie ako zabitie dietat, lebo dieta to este nie je,beriem to ako riesenie situacie......z ktorej neviem ako inak moze vyjst......lebo z lasky k neviemcomu sa zit neda, k dobremu zivotu potrebujete aj dobre vztahy a peniaze...a ak sa jej kazdy obrati chrbtom, aky uz zivot bude mat aj to diet co tedaz caka?

martina303
autor
28. jan 2012

@danjelca Povedz ako začať? Veď ja už revem len pri vymene názorov? On nie je typ pokojne komunikovat.. on sa zdvihne a s krikom odide... a ja so svojimi 5O kilami, kazdodenym vracanim asi odpadnem. co ak mi vezme malu a odide? Ja vobec neviem ako sa zachova, ale pokojne to isto nebude!

briketa
28. jan 2012

@danjelca jasne, kazdy sa zariadi podla svojho. Ja si myslim, ze ja mam pravdu ja, lebo ja sa na to pozeram svojim uhlom pohladu. Ty zas svojim.

@martina303
budes sa musiet postavit k celej situaci v style ako sa to vyriesit da, nie preco sa to a ono neda.
Obcas su chvile v kazdeho cloveka ked si vecer clovek liha a rano vstava s tym, ze snad sa to nejako same pohne urcitym dobrym smerom. Ale nakoniec aj tak treba urobit ten krok vpred.
A hlavne tebe ide o minuty.

danjelca
28. jan 2012

@martina303 čo tak napísať mu list? A na pár dní niekam íst..mimo domov..?
Aby si sa vyhla náporu emocií, v liste mu vysvetli všetko aj čo by si si priala atd..uprimne od srdca.
V pozitívnom i negatívnom prípade sa vyhneš emociám od manžela ktoré ti teraz netreba.
na druhý den je už situácia vždy lepšia

martina303
autor
28. jan 2012

@usiko ja ale vravim, ze jeho sluby a slova pre mna zavazne nie su....

Ja len hladam riesenie ako si dietatko nechat a zariadit mu pekny zivot, nie zivot plny odsudzovania,. a raduy pytam preto, ze nic podobne som s nikym neriesila, nic podobne som u nikoho nezazila. A mozno som cakala ze niekoho s podobnym problemom najdem. Ale tak asi som len ja taka potvora.

danjelca
28. jan 2012

@usiko ťažko povedať na tlčúce srdiečko že dieta to nie je hlavne ked ho máš vo vlastnom brušku že..

irriss
28. jan 2012

Proc musi byt neustale prvni krok od zeny? Proc se k tomu nepostavi jasne otec ditete., ktery dite chce.....proc to nejde "opacne"... 😉 (?)
On to oznami sve zene a manzelovi martiny303

se slovy: Chceme byt spolu...vime, co jsme delali a proc jsme to delali...milujeme se a nechteli jsme nikomu ublizit, proto Vas zadame o spolecny rozumny krok ve jmenu nasich SPOLECNYCH deti 😔

martina303
autor
28. jan 2012

to, že to srdiečko mám natočené telefóne...

cicimotinka
28. jan 2012

@eaka nedivilo by sa, dieťa chápe tak, ako mu to vysvetlí matka, keď dobre - pochopí, keď zle - bude sa diviť... všetko sa dá, keď mi zomrel otec, sestrin malý mal 5 rokov...tiež sme mu to museli vysvetliť... proste keď musíš, tak nájdeš vhodné slová...

kveta
28. jan 2012

Posudzuj ľudí podľa správania, nie podľa slov. Tvoj ženatý milenec Ti sľubuje, že bude pri Tebe.. ale kde je? Pri svojej manželke a deťoch. Takže jeho sľuby, že bude pri Tebe, ber s veľkou rezervou.

Nerozhoduj sa okamžite, pod vplyvom tohto fóra alebo mamy. Spíš si pozitíva a negatíva každej verzie svojho rozhodnutia a až potom sa rozhodni, čo vlastne chceš a podľa toho jednaj. Preventívne si vybav vyšetrenia na prípadnú interupciu, aby si ju stihla, ak sa pre ňu rozhodneš. A nezabúdaj, že na Slovensku sa moc lekárske tajomstvá nedodržujú, takže sa Tvoj muž môže časom dozvedieť, že si bola na potrate. Minimálne sa to dozvie z Tvojho tehotenského preukazu, ak budeš časom tehotná s ním..

akramgad
28. jan 2012

dievča moje budem úprimná nezávidím s prepáčením " nasrala si si pekne do bot " moja mamina vždy hovorí každá vec sa utrase a vyrieši či dobre alebo zle človek to príjme a zvykne si 🙂 moja rada nechať si to a povedať manželovy čo sa stalo nech sa sám rozhodne čo spraví a ako sa k tomu postaví ale asi by som nehovorila s kým a ak by bola možnosť odsťahovala by som sa s rodinou preč 🙂 ale ak píšeš to že sa asi bude dieť podobať na otca a ten je váš známi tvoj MM neni asi hlupák a ani manželka toho známeho pochopia 😒 takže najprv si vyrieš sama v sebe či si necháš dieťatko a potom rieš ako to povedať MM možno to bude ukričané ale možno sa zachová ako by si nečakala 🙂 držím palčeky a želám aby si našla v sebe pokoj a odvahu na tvoj nový začiatok

kveta
28. jan 2012

@martina303 Kedysi, viac ako dva roky dozadu, tu bola téma ženy v podobnej situácii.. Rozhodla sa, ak si dobre pamätám, pre potrat..

A na tejto stránke nájdeš viacero žien, ktoré svojím manželom porodili dieťa od iného otca a taja mu to.. Je to, bohužiaľ, pomerne časté..

macamac
28. jan 2012

chcem uviesť na pravú mieru môj dnešný príspevok o 20.09
@martina303 zabudla som tam oddeliť "prvú časť" -venovanú prispievateľkám typu "choď na potrat" a potom časť pre teba 😉 prepáč
lebo vyznelo to ako celé tebe a že ti "nadávam",že chceš ísť na potrat
viem,že nechceš
tak sa ospravedlňujem 😉

kveta
28. jan 2012

@martina303 Existujú DNA testy otcovstva nenarodených detí, dajú sa zohnať na internete.. Vyšetrujú sa z krvi matky.

poleva
28. jan 2012

@usiko akože to nie je dieťa?? je v 7 týždni a je to malý človiečik,už od počatia,a bijúceho srdiečka

irriss
28. jan 2012

@poleva 😔 😔 😔 😢

poleva
28. jan 2012

@irriss jaj som si spomenula,na moje dvojičky,ked som ich videla prvýkrát v nejakom 6 tt
srdiečka bili a bijú doteraz ,,,milujem ich od prvej sekundy a nikdy by som sa ich nevzdala
boli to len malé bodky na ultrazvuku,no tak očakávajúce a vymodlené,naše bábätká

irriss
28. jan 2012

@poleva
no ☹ ja jsem videla bit 3 srdicka..ale "dnes" biji uz jen 2....
Jedno z mych devcat bylo identicke s tretim nenarozenym...dodnes se sama sebe ptam, ktera jste tu byla "dvakrat" 😢

bulik30
28. jan 2012

@martina303 Ahoj s časti som si to tu prečítala .... a moja rada ? Malinke si nechaj , neviem na kolko by sa dalo ututlat to tmavsie sfarbenie ... ale ked si si vedemomá že to typom počarovný neprejde tak sa manželovy priznaj , priznaj to že si zlyhala ale nie s kým.. bud to casom vstrebá a budete nadelej spolu alebo odíde.. Ale nezabijaj to čo vzniklo z lásky , nebola si znasilnená , nebolo to na silu , ale bolo to z lásky , z lasky dvoch ludí ... keby to medzi tebou a manzelom klapalo tak by k tomu nedoslo , ze ? Tak nezabijaj lasku ... mazelstvo može casom ale aj po rokoch skrachovat ale tvoje dieta , ktoré nosis pod srdcom tu bude celý zivot , celý TVOJ život ... ono za nic nemože , je to boží dar tak mu neber život ... Sama vidíš ako to v živote je .. dvaja ludia si slubia vernost , lasku , v dobrom aj v zlom , prisahaju pred bohom a aj tak to porusia a rozvedu sa... je toho vela príkladov ... vela sa o tom pise .. a taktiež je vela deti ktoré sa na stare kolena postaraju o svojich rodicov o tom sa pise malo lebo kazde dobre vychovane dieta to robi ako samozrejmost.... Nevies co ta v zivote caka , co ti zivot prinesie ... ale teraz vies co nosis pod srdieckom.. je to život - boží dar - daj mu sancu žit a dokazat že jeho príchod na svet nebude zbytocny - nech ucity naruc milovanej maminky , ktora sa on bude z laskou starat a milovat ho celxm svojim srdcom... Prajem ti vela stastia a spravne rozhodnutie ... Maj na vedomi ze ak sa rozhodnes pre mimi tak vies že v zivote nezostanes sama...bude tu maly cloviecik ktorý bude mat oporu len v tebe a ktorý ta bude milovat...budes prenho stredom celeho vesmiru 😉

poleva
28. jan 2012

@irriss 😖

eaka
28. jan 2012

@cicimotinka Nemyslím, že nie sú slová, ktorými by si to práve v tej chvíli nevedela nejak povedať, ale to je ako keď decku povieš, že psík neumrel, ale išiel na farmu na sever a celý deň sa tam premáva po krásnych lúkach a naháňa motýle...v tej chvíli tomu veríš, ale prejde pár chvíľ a pochopí... a potom sa bude diviť, prečo to svoje dieťa dala preč...