icon

Tehuľky - fajčiarky

helka193
1. okt 2012

Ahojte chcem sa spýtať či ste tu aj vy fajčiarky ktoré ste tehotné? Chcem upozorniť vopred na ostatné užívateľky aby sa tu neuskutočňovali hádky a spory, odsudzovania a pod. Ak fajčiarkou neisi a chceš odsudzovať tak prosím nekomentuj. Diskusia je len pre tehulky a ich nikotínovú závislosť.

silvia0201
6. okt 2012

a ešte by som chcela napísať na margo nenarodených detí.
zdravie sa spečaťuje pri splynutí spermie s vajíčkom. je to všetko o gentike.
upozorňujem, že na začaitku som napísala, že fajčenie je škodlivé a v tehotenstve by sa nemalo fajčiť!!!!

svetllana
6. okt 2012

@helka193 Only God can judge me (2Pac) 😉 😎

marissenka
6. okt 2012

mile tehulky fajciarky! pritlacte si trosku nosne dierky a skuste dychat.....ano, takto skvelo sa //dycha// vasmu babatku v brusku ked fajcite! preco si nezapalite pri kociku,ale ked ho mate v brusku ano???rozmyslajte! nedalo mi nenapisat! a vsetkym tehulkam prajem bezproblemove tehu a krasne deticky! 😉

14petulka88
6. okt 2012

@bejbypd Ako vies, ze nechce pomoct? Co si urobila ako prve v tejto teme? Zacala si kritizovat mamicky kote fajcia!!! Neopytala si sa ci nepotrebuju neako poradit.. tak nepis, ze niekto nechce pomoct.

helka193
autor
6. okt 2012

@silvia0201 Genetiku tu radšej ani nespomínaj lebo základ u nenarodeneho dieťaťa je len 20 % z genetiky tak ako som už tu spomínala 🙂 a ked sa ma tu spýtali čo urobim s tými 80 % tak som napísala že sa postavím s mojími deťmi pred MATADORKU a budem dýchať ten zdravý vzduch lebo to je bohužial dnešná doba.

helka193
autor
6. okt 2012

@marissenka lebo to nie je estetické preto si podaktoré nezápalia pri kočíku a nesud na to ty právo nemáš !!! A ty vomkoncom vieš ako sa cíti dieťa fajčiarky v brušku, žena fajčiarka aby si bola 100% istá aby jej dieťa bolo zdrave by mala minimalne 2 roky pred počatím prestať a to sa týka aj otca dieťaťa, a ked neprestane a už je tehotna tak na celkovu detoxikaciu tela aby nemala v krvi nikotin. A novinka dym, jedy, nikotín idú do plúc matky a nie k bábätku, nikotím a dalšie škodliviny sú v krvi - v krvnom obehu tak preto som spomenula 2roky nefajčenia pred počatím alebo detoxikáciu. Dym sa do bruška bohužial nedostáva lebo sa tam nemá ako dostať je v krvi !!!

larosa
6. okt 2012

@silvia0201
@helka193 mám pocit, že niektoré mamičky si tu masírujú svoje ego, keď vypisujú ako všetko zvládli, ako podľa tabuliek rastie ich dieťa, ktoré papá len podľa tabuliek a vedia perfektne každej zlej matke poradiť 😝
nemiešam sa do tém, kde nemám čo napísať, keď neporadím, tak neodsúdim, ja by som teda z toho dobrý pocit nemala, ale niektorým to robí zjavne veeeeľmi dobre....

silvia0201
6. okt 2012

@helka193 no tak dostanem vynadané, ale to tu asi tak chodí,nie? ako si to napísala?? že geneticky dostzane len 20% ???? to čo je za kktna!!! však 50% je od muža a 50% od ženy nie??? alebo to tu radia genetický doktory ??

bejbypd
6. okt 2012

Vieš čo Peťulka prečítaj si čo si napísala doslova citujem : Začala si kritizovať mamičky, ktoré fajčia !!!! Pozor nie mamičky, ale tehuľky, ktoré fajčia! A to ti príde divné, že to kritizujem??? Veď je to nesprávne a nezdravé ako pre mamičku tak pre dieťatko! A po prečítaní témy som vedela, že nepotrebujete poradiť lebo každá, ktorá to skúsila neuspela v tejto téme. A vy to naozaj nepotrebujete lebo keby áno tak napíšete som pevne rozhodnutá nefajčiť počas tehotenstva a vtedy by som každú jednu podporila ako sa to len dá cez internet. Tak nerob zo mňa šakala, keď v svojej podstate som chcela len dobre...Len treba čítať medzi riadkami.

helka193
autor
6. okt 2012

@silvia0201 nie nie je to pravda len 20 % bohužial.

14petulka88
6. okt 2012

@bejbypd Precitaj si prispevky vyzsie a pozorne lebo JA som pisala ze som nefajcila v tehotenstve.... len sa mi nepaci ako ostatne zeny kritizujete!!!!

silvia0201
6. okt 2012

@bejbypd myslíš tu otázku o zodpovednosti?? ja si mylsím, že si ju v prvom rade treba priznať, lebo nie každá z nás si ju prizná.
prešla som z odpoveďou?

silvia0201
6. okt 2012

@helka193 no odobre. a tých 80% je potom odkiaľ??

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd v tejto diskusii sa hladali ženy ktore nežiju BIO a nie su SUPERWOMEN. My tu nepotrebujeme podporu ale normálnu konverzáciu a bez vaších komentárov plné odsudzovania, ani vy všetky čo tu píšete nie ste 100% super matky tak podme sa baviť dalej .

bejbypd
6. okt 2012

Ja si myslím, že priznať si to je skvelý krok, ktorý by si ale zaslúžil pokračovanie v tom niečo s tým urobiť keď už sme si to priznali... to je všetko

marissenka
6. okt 2012

@helka193 tak preco si obmedzila cigy?nevies sama o com tu tocis...a matkyna krv asi vyzivuje plod ..blik!idem ja prec odtialto lebo nechapem co sa tu v com vlastne chcete utvrdzovat.ze fajcenie neskodi?sa zobudte!

anjelicek26
6. okt 2012

@silvia0201 - nic v zlom a (ne)rada picham do osieho hniezda, ale predpokladat - hadzat spinu - dopln vhodne na inych, ze tie matky take dokonale byt nemozu, jedno pisu a druhe robia, ako sorry, to si teraz ospravedlnujes, veris v to, alebo co? Ono je to fasa argument, ze oni nemozu byt take dokonale, ake sa robia a podme si tlapkat po pleciach, aku velku pravdu si vyslovila 😝

Pozri nemiesam sa ti do zivota, neradim ti, ako mas viest svoj zivot, tak nezhadzuj ani ty ostatne mamicky, o ktorych zivote vies velky prt. Lebo rovnako ako tvoje udajne zdrave deti mozu doma trpiet astmou, poruchami spravania ci ucenia, proste nasledkami tvojho fajcenia a ty to tu proste nenapises a bijes sa do prs, ake uzasne neskodne pre nich to fajcenie bolo. Rovnako vieryhodne je na nete taketo tvoje tvrdenie, ako aj to nase, ze by to ziadna z nas nespravila. Nema to ziadnu vypovednu hodnotu. Jedinu hodnotu maju vypovede lekarov, ktory s takymito detmi robia.

bejbypd
6. okt 2012

Ale helka ja nie som žiadna bio žena či som ?🙂za to že som nefajčila v tehotenstve a za to, že dávam pozor na stravu aby nebola príliš mastná, aby nebola príliš slaná a korenená a aby nebola príliš sladká? a aby bola rozmanitá...za to sa nepovažujem za super ženu a ani bio príde mi to normálne dbať v dnešnej hnusnej špinavej znečistenej dobe o zdravie hlavne svojho dieťaťa. Ale každopádne kľudne sa bavte o chutiach na cigaretku, pokojne aj o nej,už predtým som napísala komu niet rady tomu niet pomoci. pekný večer

helka193
autor
6. okt 2012

@marissenka moja ty si prečítaj všetky moje kometare a potom začni komentovať !!! Tak vieš my nejeme len nikotín ale aj jedlo !

14petulka88
6. okt 2012

@helka193 Tak toto si urcite prestudujem 😅

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd ja som si to priznala hned na začiatku moja

larosa
6. okt 2012

aj ja som fajčiarka, vlastne fajčím už viac ako polovicu svojho života a prestala som len raz a to keď som bola tehotná s najstaršou dcérou, prestala som aj piť kávu, po 2týždňoch som už mala takú zápchu, že som nedokázala v noci spať, prerevala som na záchode aj 2-3hodiny v kŕčoch...na poradni mi povedala Dr., že ak takto reagujem bude pre mňa jednoduchšie a aj pre bábo, ak budem piť kávu a kľudne nech sa zapálim ak mi to pomôže....pred tehu som fajčila cca 3denne- potom len jednu.....

14petulka88
6. okt 2012

@larosa Moja sestra ma taketo problemy tiez je teraz tehu a zapali si ku kave hlavne koli tomu WC.

svetllana
6. okt 2012

Už se perou! :o)))) Aké nečakané 😀 Sa divím, že až na deviatej strane, som to tipovala hneď od prvej 😀 😀 😀

helka193
autor
6. okt 2012

@14petulka88 preštuduj je to dosť zaujímave 🙂 ale teraz neviem či to bude v tomto o tom písane o tých len 20 % čo sa podiela na vývine jedinca alebo niekde inde, ak nie tu tak si to pohladam a pošlem link.

silvia0201
6. okt 2012

@anjelicek26 moja, tak toto si sa trocha sekla. ja som vôbec nepísala, že fajčenie je dobré. práve naopak. asi si si neprečítala moje príspevky dosť dobre. 2x som zdôraznila, že fajčiť v tehotenstve sa nemá.
a nie je to tak?? myslím tie 100% matky!!
a ešte niečo. ja som ani jedeným slovom neopodotkla, že to mám doma 100%!

anjelicek26
6. okt 2012

@silvia0201 - mne vadi ten predpoklad, ze zena, co tu pise, ze si musi zarucene vymyslat, ak sa to vymyka priemeru 😖 Kde beries tu istotu? Ja si toto tvrdit neporadim, poznam tu par 100% mamiciek a klobuk dolu a nie, ze by ma napadlo ich spochybnovat pravdu povediac 😖

irin12
6. okt 2012

co je lepsie fajcit a donosit dieta alebo potrat? uz prestante s tym fajcenim..........

irin12
6. okt 2012

myslim tym uz sa nevyjadrujte o skodlivosti fajcenia nikoho to nezaujima..............