icon

Tretie dieťa - áno či nie

denisse1311
1. apr 2016

Ahojte mamicky, cakame 3. Dietatko neplanovane som v 7. Tyzdni a ptezivam velmi tazke obdobie. Ci di ho nechat ci nie. Mame doma este dve malicke deti manzel stale v praci pomoc ziadna. Rozmyslame o potrate z hladiska financnej a z tej ze mi je tak zle ze sa nedokaxem o deti postarat ledva chodim. Stale rozmyslam ci ano alebo nie. Dakujem za vase nazory.

Strana
z8
0silvia0
3. apr 2016

@cvongo no vzhľadom k tvojmu veku je to logické 😀

cvongo
3. apr 2016

@0silvia0 Tiež pravda 😀 😀

bluka2
3. apr 2016

@sardinka335 Vsak @twiggi_veggie nepisala, ze sa z dietata zo soc. slabsieho prostredia automaticky stane kriminalnik, len z toho vyplyva, ze je tam vyssia pravdepodobnost.... Inak napr. v Rakusku (myslim, ze v celom, ale vo Viedni urcite) je jedna interrupcia zenam zo soc. slabsieho prostredia hradena. Ma to svoje opodsatnenie, podla mna take, ze je celkom velke riziko, ze pre spolocnost bude nie velmi chcene dieta z chudobneho prostredia skor pritaz (kriminalita, nezamestnanost) ako benefit. Aspon ja si to tak vysvetlujem

charlie1980
3. apr 2016

Radsej by sa naucili ti socialne slabsi vytahovat, prip.sa nechal chlap sterilizovat, zena tiez. No xy sposobov ako tomu predist. Po hlave by som jej dala, aj jej muzovi. Ale ano, aj nepotrebne veci sa mozu roztrhat na marne kusky, tak ako aj plod, ved podla zakona to este nie je zivy tvor, tak co by sme ho neroztrhali na marne kusky a nevyhodili do kosa, ked sa nehodi do kramu.

palica04
3. apr 2016

tretie dieťa? poznám ženu, ktorá ho už nechcela, trápila sa preto skoro celé tehotenstvo , a teraz povie, že je šťastná, že ho má, nevie si predstaviť prázdny živor bez neho. Ide asi o prvotný šok.... prajem správne rozhodnutie - rozhodnutie pre život.

bluka2
3. apr 2016

@charlie1980 Vies co, muzi sa tendencne zo zahadnych dovodov do sterilizacie vobec nehrnu... napriek tomu, ze je to z lek. hladiska ohmoho lahsi zakrok, ako sterilizacia zeny. A ked nejaky podstupi vazektomiu, tak su to vacsinou vzdelani chlapi, nie zo soc. slabsieho prostredia. Neviem, asi sa citia potom menej chlapmi, alebo co...

eliska13
4. apr 2016

@sardinka335 ale tym babkam a mamam co vyvhovali x deti pomahali cela rodina, zilo sa viacgeneracne chovali sa zvierata...neboli naroky na lepsie vzdelanie, kruzky...v dnesnej dobe, ak maju nahodou pozicky ci hypo su muzi do vecera v robote a zena sa moze aj urvat pri 2,3 detoch.Z toho prameni vysoka rozvodovost a potom je to este horsie hadky o deti, vyzivne, lebo zena pri 2,3 detoch a nedajboh pri nejakych zdr.problemoch deti ci predlzenej materskej toho vela nenarobi a neusetri.je to iba jej vec a jej rozhodnutie urcite ma mamu, sestru kamaratku s ktorou sa moze o tom porozpra at.Ak ma byt vecne nervozna mama na pokraji zrutenia a zit z ruky do ust nech sa rozhodne kam ju to taha.Zas nemoralizujme a nepouzivajme silne slova vrahyna a ako to povie svojim detom, neviem naco by im to hovorila????
Daj si cas a realne prehodnot + a -

sardinka335
4. apr 2016

@eliska13 pozri ja to vnimam inak -aj dnes vela ,,babiek,, pomaha čo chodim s detmi na kružok neraz je tam babka, dedko čo čaka na vnuka, vnučku...tam kde pri sebe ziju mladý so starými je to tiež často tak, nehovorim ze vzdy, ze pomahaju stražiť deti a tak. Ostatne argumenty su uplne priestrelne...Naroky na vzdelanie a kružky? Kružky su často len snahy premotivovaných matiek, aj ked uznavam podporu dieťaťa v činnosti. Ja ked počuvam ako prvačik ma 2 kružky tak pozeram ako puk...načo? To dieťa nema ziadny čas v týždni na nič ine...stale zahltene činnostou. Od rana do večera. Potom ze tie deti ani nič nebavi, su premotivovane, otravene z neustaleho pobadania do činnosti. ALe to je ina tema...Vzdelanie? Ved to tu čítam kazdu chvilu...matere len aby sa na deti netlačilo, idealne aby sa učili len čo chcu a kedy chcu, ziadne ulohy nič navyše......takže z týchto ,,nárokov,, ja fakt nemám strach. Pridala by som synovi ešte viac, pobadam ho k tomu čítať knihy a som mu v tom prikladom - kto vela čita vela sa dozvie, dozvie sa nad ramec ....a to je zaklad všeobecnej vzdelanosti, ktorá začína v spoločnosti chýbať.
Zdravotne problémy moze mat aj matka, ktora uz deti ma. Aj ja som mala, aj moj muz mal - bol operovaný ked ja som bola tehotna s 3 dieťaťom, pracovala som na pol uväzku v škole, nie z pohodlia domova, ale na nohách pol dna, plus domacnost, plus nakupy, deti - kedze muz bol po operacii a mal čo robit sam so sebou. Proste problémy su a budu...to je tak. Taky je zivot.
Za mna nech sa rozhodne ako chce, vela je aj o tom ako sa k tomu človek postaví, či bude bedakat ako sa neda, alebo bude hladat sposoby ako to ide.

zajko_usko
4. apr 2016

Podľa toho či sa na to cíti sa máš financie....u nás už tretie nie.....necítim sa na to...mám 37.

laaska
4. apr 2016

Ja mam 3 deticky a je to uzasne, pomahame si s manzelom ako sa da, mame maly vekovy rozdiel. Urcite si to tretie babatko nechaj, je to dar od Boha. Je vela zien, co si potrat doteraz nevedia odpustit a rozmyslaju ake by bolo to babtko keby vyrastlo....

makupcik
4. apr 2016

@zuzana1404 ďakujem...ja len..možno ma tu budu teraz odsudzovat...ale takto to citim...

anitta41
4. apr 2016
Používateľ anitta41 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anitta41.

@laaska pekne si to napisala, su to dary od toho hore a deti to je to najlepsie co moze byt 🙂

zuzana1404
4. apr 2016

@makupcik Odsúdenie je to posledné, čo by si si za svoje slová zaslúžila, zaslepení Ťa odsúdia, tak ako mňa vysmiali, ale odsúdenie a výsmech je len maska, pod ktorou sa skrýva klbko strachu, nedôvery, komplexov...
Ja som rada za každé jedno pozitívne svedectvo, ktoré tu odznelo.

makupcik
6. apr 2016

@zuzana1404 mne je jedno nech odsúdia..mám právo na svoj názor ako aj oni... len je ťažko uveriteľné, že pre vlastné pohodlie sú rodičia-tí ktorí majú dieťatko ako prví chrániť...tak práve oni ho odsúdia..ani nemôžem vysloviť napísať..k čomu...
rozumiem že situácia môže byť zlá..zlé prognózy atď..chápem ťažobu takého verdiktu... len či je to cesta...a v konečnom dôsledku koľko zlých prognóz bolo...a deti sú zdravé...mám kamarátku má 4 chlapcov..pri treťom povedali že bude downov syndrom.. a zdravy ako buk jednotkar piatak...

valy
6. apr 2016

@bluka2 radsej by mohli hradit tym detom skolku

bluka2
6. apr 2016

@valy Vsak aj hradia. V statnych skolkach neplatis nic, len prispevok na jedlo a este aj to odpustaju soc. slabym. Aj sukromne skolky vyjde vzhladom na priemerny plat super, su totiz tiez dotovane mestom

bluka2
6. apr 2016

@valy A miesto dostanes bez problemov!

magdalienkalienka
14. apr 2016

Na tvojom mieste by som určite vyhľadala odbornú pomoc psychológa. Všetky rozhodnutia ohľadne dieťaťa - či áno alebo nie - sú súkromnou záležitosťou rodičov a nikto im do toho nemá zasahovať.

katkapoli
23. aug 2017

Necitala som vsetky prispevky. Tak nereagujem. Moj pripad je: mam dve deti dievca 7rokov, chlapec 4 roky. Mam dobru pracu, manžel tiež. Ale stále mam myslienku este jedno dieta. Neviem ci do toho ist, ci nie. Raz ano potom nie . . .

rainee
6. apr 2019

Bohužiaľ som v rovnakej situácii, neplánovane tehotná napriek antikoncepcii, takže žiadna nerozvážnosť alebo nezodpovednosť, o to viac ma to štve. Tretie dieťa som už určite nechcela, mám pocit že niekedy nezvladam už teraz. Všetko hovorí logicky proti. Posledné týždne som komplet prerevala. Pár mesiacov som v novej práci ktorú som si horko-ťažko nasla keďže po md nebolo ľahké sa zamestnat, mám zdrav problémy, vyšší vek, malý byt, žiadna pomoc či varovanie od rodiny a finančné tiež nemôžeme vyskakovať. Takže si to vôbec neviem predstaviť, muž je tiež skôr za upt. Už som mala vybavený aj termín, ale nedala som to, prišlo mi to strašne ľúto. Myslím že tie výčitky musia byť hrozne do konca života a človek bude stale rozmýšľať aké by mohlo byť. No bez akejkoľvek podpory je to pre ženu veľmi ťažké rozhodnutie....

kristinka86
6. apr 2019

@rainee neviem, ci Ti moje slova pomozu. Zo zdravotneho hladiska mi po druhej sekcii viac neodporucali dieta. Ked mala dcerka 13mesiacov, necakane som ostala tehu. Strach, panika, tiez poplakanie. Okrem muza bez opory. Mama ma este viac zdeptala. V 37tt sa narodila dcerka. Teraz ma 2,5roka. Je ziva, zdrava a my sme stastna rodinka. Vsetko sa utrasie casom. Ver mi. Nie si prva, ani posledna. Urcite si to babo nenechaj vziat.

rainee
7. apr 2019

@kristinka86 no je to pre mňa veľmi ťažké, hlavne keď mi všetci z rodiny radia ísť na upt,že to nemáme šancu zvládnuť a tiež kvôli veku (mám 40) či by bolo bábo ok 😔

kristinka86
7. apr 2019

@rainee nebude to prve babo. Po 40 je rizikove prve, nie tretie. Mne hrozilo, ze sa mi roztrha cela maternica. Strach bol. Ale zvladli sme to a tesime sa zdravej dcerke. Aj moja mama olutovala vycitky, ktore mi na zaciatku robila. A teraz je malicka ich milacik.

ingelika78
7. apr 2019

@rainee 40ka nie je taky hrozny vek! Zeny v tomto veku vzdy rodili a rodit budu ja mam 40 a uplne zdraveho trojmesacneho chlapceka. To bude dobre, uvidis.

bejkidielko
25. feb 2022

@denisse1311 "Keď Pán Boh dá dušičku, dá aj haluštičku."

gabriela_obzerova
25. apr 2022

@denisse1311 zvladla si dve, tretie je malina 🙂 Nas treti je to najlepsie, co sme si mohli priat. Bolo to velke prekvapko pre vsetkych a teraz ho vsetci neskutocne miluju 🥰

janickacrazy
27. apr 2022

@rainee Ja som mala tretie v 39 a úplne v pohode. Naše bolo plánované, ale moja mama tiež mi robila výčitky, že už som na dieťa stará a podobné bludy. Malý je naše slniečko, bol dobrunký od narodenia. Ja tiež som nemala žiadnu pomoc ani od mamy ani od svokry, ale ani som ju nepotrebovala, malý veľa spinkal a ozaj to bolo dieťa za odmenu. Drž sa, bude to dobré. 🍀

rainee
27. apr 2022

@janickacrazy u nás to dopadlo tak, že sme sa nakoniec rozhodli babo si nechať a to som už mala vybavené papiere na upt, no nedokázala som to spravit. Ale bábätku v 8tt prestalo bit srdiečko, takže nič z toho. Možno to bol osud, aj som si to vyčítala že všetko dopadlo takto, možno keby som bola vtedy pozitívne nastavená a nie tak nešťastná a v strese, tak by to dopadlo inak....stále je ťažké na to myslieť.

janickacrazy
27. apr 2022

@rainee och, to mi je ľúto, ale nevyčítaj si to, určite to nebola tvoja chyba, také veci sa proste stávajú

Strana
z8